Щоб позбавити себе від ризику підхопити ботулізм, необхідно купувати виключно живу рибу, а готові продукти на кшталт шаурми влітку краще зовсім виключити зі свого раціону. Таку думку висловив лікар Денис Павловський на прес-конференції, передав кореспондент ASN.
"Рибу краще купувати, яка ще плаває. Все, що лежить на льоду, все, що вже підсмажили, - краще не брати", - зазначив експерт. За його словами, що стосується шаурми, то подібні продукти в спеку взагалі купувати не рекомендується.
При цьому він додав, що вживання неякісних продуктів і страв загрожує не тільки на ботулізмом, а й на лептоспірозом, сальмонельозом і так далі. Хоча найбільш страшним в цьому ряду залишається все ж ботулізм.
Нагадаємо, в районі Каховки Херсонської області забруднення води призвело до масового мору риби. Про це повідомив начальник Херсонського облдепартамента екології Юрій Попутько у себе в соцмережі.