counter
Стрічка новин
Вибрати все
28 Березня
Всі новини...

Шість правд про депутатів і АТО


Переглядів: 146


Шість правд про депутатів і АТО

Інформування про події зі Сходу, погодьтеся, все частіше проходить фоном. Це не тому, що медіа не допрацьовують. За цей час в Україні з’явилися потужні і висококваліфіковані воєнні кореспонденти. Та й волотнерство по-українськи вражає: попри всі проблеми і втому народ продовжує допомагати з останнього. А ось депутатських десантів не видно. На сторінках в соцмережах брак свіжих фотозвітів з Донбасу про візит та допомогу. Читачі часто запитують, чого депутати переставили їздити в АТО, підтримувати фронт. АСН шукала відповідь.

Радикальні новини

Олег ЛяшкоОлег ЛяшкоЗ’ясувалося, що у лідера радикалів Олега Ляшка, новини про візити якого на Донбас раніше широко тиражувалися та підкріплювалися відео, останній пост у Facebook з АТО за 12 червня 2016 року. Відвідав Маріуполь, який святкував другу річницю визволення.

Шукаємо ще. Та знайти пост з позначкою місця перебування в зоні АТО за цей рік не виходить. І пошукові системи видають відео річної давнини. Відповідно, йдем питати «до очей». Ляшко запевняє АСН, що буває там постійно.

«Запевняю вас, що й зараз ми дуже активно там працюємо. Можливо, не так часто висвітлюємо, але депутати там бувають. І Оксана Корчинська, і Дмитро Лінько, і я особисто, і Ігор Мосійчук, і Андрій Лозовий. Коли непленарний тиждень, хтось із нас перебуває на передовій», - сказав  він.

Ляшко в Мариуполе на 2-ю годовщину освобождения города

фото з особистої сторінки Facebook Олега Ляшка

Заміна фронту

В’ячеслав КонстантиновськийВ’ячеслав КонстантиновськийЙдем далі. Пам’ятайте В’ячеслава Константиновського, який пройшов у Раду під гаслом «Продав Ролс-Ройс – пішов на фронт»? Зараз інформація про нього на Донбасі також чомусь відсутня. Він так і не зміг точно сказати, коли саме був у зоні АТО, лише, що взимку цього року.

«Коли були волонтери, коли держава не працювала – треба було допомагати. Зараз треба допомагати тут. Щоб ті гроші, які ми виділяємо на армію, не розкрадалися. Більше я в парламенті, в комітеті. Хлопці телефонують, кажуть, що й те погано, й те погано. Відповідно, я повинен тут працювати. Бо там я не допоможу», – переконував він, додаючи, що АТО і вибори не пов’язував. А щодо можливості використання ним теми АТО на наступних перегонах лише сказав, що ще не знає, чи братиме в них участь.

фото с личной страницы ФБ Вячеслава Константиновского

фото з особистої сторінки Facebook В’ячеслава Константиновського

Інформаційний спротив

Дмитро ТимчукДмитро ТимчукУ свою чергу нардеп Дмитро Тимчук, який не їздив на Донбас, але став відомим як координатор групи «Інформаційний спротив», що займалася питаннями анексії Криму, а згодом - війни на Сході, зазначив, що волонтерство, включно з депутатським, – це добре:

«Але якщо ми - держава Україна, а не якесь квазідержавне формування, то питаннями оборони мають займатися державні структури. Комітет з Нацбезпеки і оборони зробив достатньо для того, щоб вибити досить великий бюджет для Міністерства оборони»,  -- відкрив він своє бачення АСН.

Нічого дивного

Ігор ЛапінІгор ЛапінА ось командир роти - айдарівець, народний депутат Ігор Лапін в АТО буває. Багато повідомлень. Поміж старих фото - любительське відео. Він каже, що їздить туди, як і раніше, зі зброєю, але нічого дивного у зниженні активності деяких політиків нема.

фото з особистої сторінки Facebook Ігоря Лапіна

«В 2014 році була мода підтримувати хвилю АТО і допомоги. Зараз депутати сіли у свої крісла. Окрім того, народна активність спала, адже людям важко годувати армію. Тому нині ця тема для піару не цікава. А хто дійсно працював там, продовжує. Та те, що спала активність допомоги від депутатів, має бути на їхній совісті. Бо так гарно багато-хто розповідає, що вболіває за нашу Армію, а закон про спецконфіскацію мурижиться, популісти не дають Верховній Раді повноцінно працювати. І ми мусимо стояти коло спікера, щоб не допустити зриву засідання ВР. Це вже у печінках», - відзначив він.

Рутинна повсякденність

Сергій МельничукСергій МельничукЩе один комбат, який нині депутат - Сергій Мельничук запевнив АСН, що був у Мар’їнці два тижні тому. Відзначив, що тема АТО, на жаль, приїлася, а війна стала повсякденням, тому ті, хто використовував її для піару, не бачать сенсу їхати туди. Каже, що головне інше:

«Командувач сектора «Маріуполь» на старенькому уазику їздить. А Нацгвардія, прикордонники - на сучасних хороших автомобілях», - обурився він,  додавши, що кошти і техніка більшості йдуть не на Міноборони, а на Міністерство внутрішніх справ.

Очищення помислів

Сергій ПашинськийСергій ПашинськийОкрім того, голова парламентського Комітету з національної безпеки, народний депутат Сергій Пашинський відзначив, що інформування депутатів про себе з передової задля реклами, а тим паче постановочні акції, не витримує критики.  

«Ті, хто їздили не для піару, і зараз їздять. Ті ж, хто їхав, щоб піаритись, – зараз роблять це на тарифах. І їм байдуже, на чому піаритись. Можуть на смертях, а можуть на мухах і котлетах. Пройде тренд тарифів, придумають новий. Або ж знову піаритимуться на смертях. Таку наволоч треба гнати з політики… Ви ж ніколи не бачили постів Тані Чорновол з автоматом з передової? Хоча вона провела з автоматом на передовій більше часу за багатьох», – емоційно висловив  він свою думку АСН.

фото с личной страницы ФБ Татьяны Чорновол

фото з особистої сторінки Facebook Тетяни Чорновол

Далі не буде

Бачимо, причин для зниження активності одних депутатів і обурення для інших – чимало. Від неприємних запитань хтось відбивався, хтось, почувши їх, шукав собі виправдання. Що буде далі? Всяке. І війна закінчиться. А демагоги і популісти матимуть чим живитися завжди. Головне, щоб в азарті не наобіцяли стільки, що нарощення недовіри перейде небезпечний рубіж.

Юлія Артамощенко, АСН

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Таролог Анжела Перл підготувала гороскоп на 29 березня 2024 року, закликаючи деяких представників знаків зодіа....
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
29 березня астролог Павло Глоба радить приділити увагу особистим питанням Можливі розчарування та непорозумінн....
Гороскоп на 29 березня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 29 березня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
29 березня на багатьох чекає насичений, але неоднозначний день згідно з прогнозом астролога Тамари Глоби Ділов....
Любовний приворот: як закохати в себе чоловіка
Любовний приворот: як закохати в себе чоловіка
За допомогою любовного привороту можна довго прив'язати чоловіка до себе, закохати його в себе і навіть поверн....
Як розірвати енергетичний зв'язок із чоловіком
Як розірвати енергетичний зв'язок із чоловіком
Енергетичний зв'язок із чоловіком після розставання не зникає безвісти Жінка продовжує підживлювати свою енерг....
більше матеріалів
/-0,26598119735718-/ /-pc-/
Top