counter
Стрічка новин
Вибрати все
28 Квітня
27 Квітня
26 Квітня
Всі новини...

Масло вершкове: корисно чи шкідливо насправді?


Переглядів: 685


Масло вершкове: корисно чи шкідливо насправді?

Масло отримало погану репутацію через чутки, що воно стрімко збільшує рівень холестерину, забиває артерії і збільшує ризик серцево-судинних захворювань, пише The Hearty Soul.

Однак деякі лікарі і вчені вважають, що ви не повинні демонізувати насичені жири. Фонд Weston A. Price ще в далекому 2000 році вони провів масштабне дослідження. І тепер Фонд вважає, що масло приносить користь і рятує від:

Хвороб серця;
Раку;
Проблем з імунною системою;
Артриту;
Остеопорозу;
Хвороб щитовидної залози.

Також масло допомагає:
Підтримувати здоров'я шлунково-кишкового тракту;
Боротися зі збільшенням ваги;
Рости і розвиватися дітям.

1) Масло багате вітамінами.

Найбільше в маслі вітаміну А. Дослідження показали, що вітамін А допоможе зберегти вашу здатність бачити вночі (перешкоджає розвитку нічної ("курячої") сліпоти) і захищає ваш зір, особливо в міру старіння. Цей потужний вітамін також допомагає зміцнити імунну систему, яка, в свою чергу, бореться з інфекціями.

Також було доведено, що вітамін D, який також міститься у вершковому маслі, прискорює втрату ваги через свою здатність пригнічувати апетит і знижувати ризик надмірної ваги у людей, що страждають серцево-судинними захворюваннями.

Дослідники також виявили, що вітамін D допомагає боротися з депресією (тепер зрозуміло, чому все дійсно краще з маслом).

Ще одним джерелом енергії в маслі є вітамін B12, поживна речовина, яка, як показали дослідження, уповільнює психічний спад у пацієнтів на ранній стадії деменції, а також покращує здоров'я кісток і запобігає остеопорозу.

Масло також багате на вітамін К, живильну речовину, яку не так легко знайти в інших продуктах. Ще краще, якщо ви споживаєте масло, молоко для якого зібрали у годуючих корів, бо воно має ще більш високий вміст вітаміну K.

Крім того, ця поживна речовина може допомогти боротися з ішемічною хворобою серця, раком передміхурової залози і підвищеним ризиком переломів кісток.

2) Масло містить коротколанцюгові жирні кислоти.

«Молочний жир містить приблизно 400 різних жирних кислот, які роблять його найскладнішим з усіх натуральних жирів, - розповіла автор дослідження Хелена Ліндмарк Менссон для журналу Food & Nutrition Research (стаття за 2008 рік).

Це правда, масло містить багато насичених жирів. Однак, всупереч багатьом заявам про підвищення рівня холестерину і ризик серцево-судинних захворювань, дослідники знаходять у маслі більше плюсів, ніж мінусів.

У метааналітичному дослідженні, опублікованому в The American Journal of Clinical Nutrition, було виявлено, що насичені жири насправді збільшують рівень ЛПВЩ, відомого як "хороший холестерин", що знижує ризик серцевих захворювань.

Масло і ожиріння.

Ще один з гріхів, який приписали маслу, полягає в тому, що це погано для вашого здоров'я через високу кількість калорій і жиру. Звичайно, якщо людина їсть масло з хлібом, а не хліб з маслом, у неї будуть проблеми. Однак дослідники виявили, що, коли люди споживають нормальну кількість масла у поєднанні зі збалансованою дієтою, вірте чи ні, «молочні продукти (наприклад, масло) були пов'язані зі зменшенням ризику ожиріння».

Американська асоціація серця рекомендує обмежити кількість насиченого жиру, яке ви їсте, до менш 7% від загальної кількості щоденних калорій - це 16 грамів насиченого жиру. І, звичайно, якщо ви вже вирішили їсти масло, купуйте натуральний жирний продукт.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як за допомогою нумерології обчислити грошові дні та залучити в життя багатство
Як за допомогою нумерології обчислити грошові дні та залучити в життя багатство
Кожному нам хочеться, щоб робота приносила більше грошей Нумерологи розповіли, як грошові дні кожного місяця т....
5 випадкових подій, які обіцяють зміни у житті
5 випадкових подій, які обіцяють зміни у житті
У житті кожної людини трапляються події, які відбуваються не просто так Іноді сам Всесвіт подає нам знаки про ....
Шкідливі ранкові звички, від яких вам потрібно терміново відмовитися
Шкідливі ранкові звички, від яких вам потрібно терміново відмовитися
Ранок — це найважливіша частина дня Від того, як ви проведете ранок, залежатиме те, як ви проведете весь....
10 магічних таємниць, які зберігає ваша кішка
10 магічних таємниць, які зберігає ваша кішка
Кішки здавна вважаються загадковими та магічними тваринами Знаючи про їхні здібності, ви по-новому поглянете н....
Сон у ніч з 27 на 28 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 27 на 28 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
28 квітня о 1:03 розпочнеться 20-й місячний день Фаза Місяця – спадна
більше матеріалів
/-0,33147192001343-/ /-pc-/
Top