counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
24 Квітня
Всі новини...

Їжте ввечері і відмовтеся від "геркулесу". Розвінчуємо 5 міфів про здоровий спосіб життя


Переглядів: 5264


Їжте ввечері і відмовтеся від геркулесу. Розвінчуємо 5 міфів про здоровий спосіб життя

Здоровий спосіб життя став справжнім трендом сучасності. Ще років 15 тому молодь спокійно пила "Кока-колу" і поїдала чіпси, нинішні ж молоді люди часто мають тривалий стаж вегетаріанства, а то й сироїдіння. Ну, і, звичайно ж, у нашому житті міцно влаштувалися регулярні заняття спортом, йогою, медитації.

Про здоровий спосіб життя написано безліч книг, статей, знято величезну кількість телепередач, роликів, соціальної реклами. Однак у народі вкорінилося і безліч міфів, які часом тільки шкодять здоров'ю. АСН зібрав найпопулярніші з них.

1. Каші корисні для організму

Вівсяні пластівці, які вранці заливають окропом або молоком в якості приготування швидкого і корисного сніданку, містять украй мало поживних речовин. Геркулес виробляють з вівса, який пропарюють і розплющують, щоб прискорити приготування. Понад те, оброблене зерно всмоктується дуже легко і швидко, а таке засвоєння призводить до небажаної метаболічної реакції - підвищується рівень глюкози в крові, організм намагається його знизити шляхом вироблення інсуліну.

В результаті відкладається більше жирової тканини. Сам овес вариться близько години, проте в цілісному зерні зберігаються не тільки вітаміни і мікроелементи, а й оптимальне співвідношення білків, жирів, вуглеводів.

Те саме стосується і таких круп, як гречка і рис. На прилавках магазинів широко представлені вже оброблені зерна, які містять набагато менше поживних речовин. Так, наприклад, зелена гречка з'явилася порівняно недавно і вважається абсолютно живим продуктом. Не піддаючись тепловій обробці, гречане зерно зберігає в собі максимум закладених у нього природою поживних і необхідних для життєдіяльності людини речовин, тоді як більш звична для нас коричнева крупа менш багата вітамінами.

Білий рафінований рис у великих кількостях протипоказаний при діабеті, він також може спровокувати розвиток атеросклерозу, каменів у нирках. Обволікаючий і навіть закріплюючий ефект цього злаку теж може зіграти на шкоду - білий рис періодично призводить до закрепів. І навпаки, необроблений, кольоровий рис набагато корисніший, проте знайти його не завжди просто, та й ціна на такий продукт "кусається".

2. Їсти після 6 вечора не можна

Якщо ваш день закінчується рано, і вже о 20-21 годині ви йдете в ліжко, то, природно, щільно вечеряти о 19.00 не варто. Однак багато хто не лягають спати раніше 12 ночі, тому і вечеря, і вечірній перекус у них цілком виправдано проходить у більш пізній час. Крім того, заснути на голодний шлунок буває дуже складно.

Якщо перед сном ви відчуваєте голод, чому б не з'їсти яблуко, шматочок сиру, банан або не випити кефір? Головне, не затримуватися надовго біля холодильника. Та й, власне, вечеря не повинна бути важкою - перевагу потрібно віддавати овочам, нежирному м'ясу або рибі. Важливо також не падати відразу після прийому їжі на диван, а вийти на прогулянку перед сном або зробити невелике прибирання будинку.

3. Щодня потрібно випивати 2 л води

Для огрядних людей зустрічається норма навіть у 3 л. Проте дієтологи стверджують, що надмірне вживання води загрожує набряком, вимиванням солей з організму і, як наслідок, - збільшенням ризику серцево-судинних захворювань.

Вода дійсно дуже важлива для організму, проте норми споживання для кожного індивідуальні, і вживати її через силу не варто. Багато дітей навідріз відмовляються пити воду, вважаючи за краще компот, а то і пакетований сік, але це не призводить до зневоднення.

4. З рослинних масел корисне тільки оливкове

Бренди компаній, що виробляють оливкову олію, "розкрутили" його до лідерських позицій, проте звична нам соняшникова олія набагато корисніша. Важливо пам'ятати, що для заправки салату не підходить рафінована олія, бо майже всі корисні речовини, включаючи вітаміни А і Е, зникають за її термічної обробки.

Тому вживати в їжу потрібно тільки нерафіновану олію першого холодного віджиму. Багато користі і в інших «нерозкручених" оліях. Так, гірчична і льняна незамінні в меню жінок у період менопаузи, гарбузова корисна для чоловіків різного віку.

5. Чорний хліб корисніший, ніж білий

Темний колір хліба може свідчити про дію карамельних барвників, а не про високий вміст у ньому клітковини. Причому калорійність практично однакова - і у білого, і у чорного хліба. По-справжньому ж корисний хліб з висівками і цільнозерновий, а для більш швидкого засвоєння його можна підсушити.

Те саме стосується і різниці між білим і коричневим цукром. В останньому дійсно містяться деякі вітаміни і мінерали - наприклад, калій і магній, але їх кількості недостатньо для того, щоб ваш організм відчув різницю.

Марія Мамаева

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як позбавитися проблем і досягти благополуччя за допомогою слів-паролів
Як позбавитися проблем і досягти благополуччя за допомогою слів-паролів
Кожне сказане слово — це прямий сигнал мозку для початку дії Енергетичні прив'язки слів діють на біополі людин....
Як зберегти життєву енергію та сили
Як зберегти життєву енергію та сили
Апатія, депресія та роздратування — все це є першою ознакою витоку життєвої сили Захистити себе від цього, а т....
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
Прикмети допомагають нам робити наше життя кращим і яскравішим Найважливіше у кожному новому дні — його почато....
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої внутрішні відчуття та інтуїцію Можливо....
Сон у ніч з 25 на 26 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 25 на 26 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
25 квітня о 23:45 розпочнеться 19-й місячний день Фаза Місяця – спадна
більше матеріалів
/-0,46929001808167-/ /-pc-/
Top