counter
Стрічка новин
Вибрати все
19 Квітня
18 Квітня
Всі новини...

Регулярне вживання вина знижує ризик захворювання на діабет


Переглядів: 99


Регулярне вживання вина знижує ризик захворювання на діабет

Вживання алкоголю - особливо вина - кожні кілька днів може запобігти розвитку діабету другого типу, такі висновки роблять автори нового дослідження, опублікованого в журналі Diabetologia. Люди, які пили вино три-чотири рази на тиждень, були на 30% менш схильні до розвитку діабету, ніж ті, хто пив менше одного разу на тиждень, розповідає The Time..

Це не перше дослідження, в якому знайшли зв'язок між вживанням алкоголю у помірних кількостях - до 7 порцій на тиждень для жінок і до 14 порцій на тиждень для чоловіків - і зниженням ризику захворювання на діабет. При цьому зловживання алкоголем підвищує ризик розвитку захворювання.

У новому опитуванні, проведеному в Данії, брали участь понад 70000 здорових дорослих датчан, їх попросили розповісти про свої звички щодо здоров'я та вживання алкоголю ще в 2007 році. Вчені стежили за ними протягом п'яти років, щоб встановити, хто з них захворів на діабет другого типу.

Люди, у яких був найнижчий ризик розвитку діабету, пили алкоголь помірно і трохи більше, ніж помірно. Чоловіки, які випивали до 14 порцій алкоголю на тиждень, мали на 43% нижчий ризик розвитку діабету, ніж чоловіки, які зовсім не пили; жінки, які пили дев'ять порцій алкоголю на тиждень, знизили ризик на 58%.

Час розпивання напоїв також мав значення. Навіть дуже рідкісне вживання (менше одного дня на тиждень) для жінок також було пов'язано зі зниженими показниками діабету, в порівнянні з довічним утриманням від алкоголю.

«Тижневу дозу алкоголю краще розтягнути на весь тиждень, ніж вжити все разом», - вважає провідний автор дослідження, професор епідеміології Національного інституту громадського здоров'я Данії Янне Толстрап.

Вино, схоже, має особливу перевагу. Можливо, це пов'язано з тим, що поліфенольні сполуки в червоному вині допомагають нормалізувати рівень цукру в крові, вважають автори роботи.

Помірне споживання пива також було пов'язано з більш низьким ризиком розвитку діабету у чоловіків, але не у жінок. Вчені вважають, що такі низькі показники пов'язані з тим, що відносно мало жінок повідомляли про вживання пива. (Більшість пили вино).

Що стосується міцних спиртних напоїв, то тут дослідники не виявили зв'язку із захворюванням у чоловіків. А ось жінки, які вживали мінімум сім міцних алкогольних напоїв на тиждень, мали на 83% вище ризик захворювання в порівнянні з тими, хто не пив міцний алкоголь взагалі. Але ці результати також не показові, оскільки дуже мало людей вживали міцні спиртні напої регулярно.

Хоча результати дослідження припускають зв'язок між алкоголем і більш низьким ризиком захворювання на діабет другого типу, вчені не можуть довести, що саме алкоголь допомагає захистити організм. Толстрап також нагадує, що алкоголь викликає більш ніж 50 різних захворювань. У дослідження, наприклад, не був врахований високий ризик розвитку раку молочної залози, який був пов'язаний з навіть невеликим рівнем споживання алкоголю. Тобто засновувати свої переваги на результатах цього дослідження не варто.

Алкоголь впливає на весь організм, тому вчені рекомендують вживати його помірно, а також не радять тим, хто утримується від алкоголю, починати пити його для поліпшення здоров'я.

Слід врахувати, що в опитуванні брали участь тільки здорові люди, у яких не був діагностований діабет спочатку дослідження. Алкоголь може надати абсолютно непередбачуваний ефект на людину, що хворіє на діабет. Так, пиво може підвищити рівень глюкози в крові, тоді як вживання міцних спиртних напоїв може призвести до занадто низького рівня глюкози в крові.

Результати цього дослідження викликали підвищений інтерес у медичному співтоваристві і, можливо, спричинять більш докладне вивчення цього питання.

переклад Анна Залозна

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп від Павла Глоби на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
20 квітня 2024 року є слушним моментом для встановлення порядку як на роботі, так і в особистому житті Цей пер....
Обряд на швидкі гроші
Обряд на швидкі гроші
Гроші потрібні всім і завжди, але якщо хочеться отримати їх швидко, ознайомтеся із простим обрядом на швидкі г....
Эффективные шепотки на любовь
Эффективные шепотки на любовь
Пошепки — це прості та швидкі змови, але при цьому дуже дієві, якщо скористатися ними правильно Дізнайтеся най....
Як покращити своє фінансове становище: 7 корисних правил на кожен день
Як покращити своє фінансове становище: 7 корисних правил на кожен день
Щоб досягти фінансового благополуччя, простої роботи та економії недостатньо — необхідно добре постаратися та ....
Приметы про постельное белье
Приметы про постельное белье
Ми проводимо в ліжку значну частину свого життя, тому існує так багато прикмет про постільну білизну Про те, щ....
більше матеріалів
/-0,5458447933197-/ /-pc-/
Top