counter
Архів Повернутись назад 31 Липня 2017
31 Липня
Події оформление ленты  Компанія Shell у Роттердамі призупинила роботу нафтозаводу після пожежі У ніч на неділю, 30 липня, на нафтопереробному заводі Shell у Роттердамі сталася пожежа. Shell Pernis - найбільший нафтопереробний комплекс у Європі і один з найбільших у світі. Кожен день завод переробляє 416 тис. барелів нафти-сирцю, 800 цистерн НПЗ можуть одночасно акумулювати п'ять мільярдів літрів пального. В результаті пожежі на електропідстанції компанія Royal Dutch Shell заявила про тимчасове зупинення роботи найбільшого нафтопереробного заводу в Європі. Про це інформує The Guardian. «Компанія Shell зараз перебуває в процесі закриття всіх об'єктів на території заводу», - заявив представник компанії. За його даними, на відновлення роботи піде до декількох днів. Shell також не підтвердила дані деяких ЗМІ, що пожежа була викликана коротким замиканням. Замість цього в компанії повідомили, що «будуть чекати, щоб дізнатися більше про обставини події».
Події оформление ленты  СБУ затримала бойовика «ЛНР» Семенченка, готового свідчити проти Путіна в Гаазі Співробітники контррозвідки СБУ затримали главу служби ракетно-артилерійського озброєння одного з «батальйонів» бойовиків «ЛНР» Сергія Семенченка. Про це передає ТСН. За інформацією ЗМІ, житель окупованого Луганська протягом майже двох років видавав терористам зброю і боєприпаси. Сказано, що Сергій Семенченко був затриманий, коли він за сімейними обставинами виїхав з окупованої території Донбасу. За інформацією джерела, він координував прийом зброї з РФ і її видачу терористам. Після затримання суд заарештував його на два місяці. Зараз затриманий співпрацює зі слідчими і надає документи, які підтверджують, що терористи на Донбасі воюють з російською зброєю. Він також підтвердив, що саме Росія керує бойовиками «ЛДНР». Семенченко сказав, що спілкувався з багатьма кадровими російськими офіцерами - начальником штабу, заступником з озброєння і заступником з бойової підготовки. Також він повідомив, що в Україні вони прибувають під чужими прізвищами і з «документами ЛНР». Семенченко підкреслив, що готовий свідчити в Гаазі.
Події Тандіт: Кількість утримуваних бойовиками на Донбасі українців зросла до 137 осіб Число утримуваних терористами на непідконтрольних Києву територіях Луганської та Донецької областей українців зросло до 137 осіб за останні дні. Про це передає радник глави СБУ Юрій Тандіт в ефірі телеканалу 112 Україна. «На сьогодні 137 українців є заручниками. На жаль, ця цифра за останні кілька днів зросла завдяки тому, що з боку ОРДЛО бойовики, які незаконно утримують наших співгромадян, звинувачують цивільних осіб у злочинах, які ті не вчиняли. Ця цифра зросла також через те, що затримуються люди, які не мали при собі зброї, які не перебували на лінії зіткнення, які просто переміщалися і є цивільними особами», - сказав андіт. Радник глави СБУ зазначив, що затримуються люди, які перетинають лінію розмежування. Так був затриманий Віталій Руденко, якого вдалося звільнити з полону бойовиків. За словами Тандіта, Руденко був затриманий восени 2016 року, при тому, що йому була гарантована безпека.
Суспільство Київське метро з 1 серпня переходить на сині жетони З вівторка, 1 серпня, турнікети київського метро не будуть уже приймати зелені жетони, а тільки сині. Про це інформує прес-секретар Київського метрополітену Наталія Макогон у себе в Facebook. «У кого запаси мішками, до 31 серпня ще можна поміняти зелені жетони на станціях «Майдан  Незалежності», «Дарниця» з боку нового виходу, «Дорогожичі» і «Політехнічний інститут». Обмін буде проводитися лише пропорційно або з доплатою на сині жетони», - пише Макогон. За її даними, згідно з розпорядженням КМДА, обмін на гроші не передбачений. В автоматах жетони продовжують продаватися без обмежень. У касах їх продаж скоро буде взагалі припинено. Прес-секретар столичної підземки додала, що разові поїздки в метро можна оплатити безконтактним банківськими картками на жовтих турнікетах.
Політика Посольство США: Доброчесність багатьох суддів нового Верховного суду викликає сумніви Кандидати на посади суддів нового Верховного суду України, які були відібрані в результаті конкурсу, повинні бути розглянуті українською Вищою радою правосуддя. Так вважають в американському посольстві. «Ряд сильних кандидатів є в складі Верховного суду України, однак добропорядність багатьох з них викликає сумніви. Вища рада правосуддя має окремо розглянути кожну кандидатуру», - сказано в повідомленні посольства, яке було опубліковано сьогодні вранці в акаунті в Twitter. 28 липня Вища кваліфікаційна комісія суддів опублікувала переможців конкурсу на посаду суддів нового Верховного суду України і за підсумками відбору направить до Вищої ради правосуддя рекомендації щодо 120 кандидатів, яких повинні призначити суддями відповідних касаційних судів у складі ВСУ - господарського, адміністративного, цивільного і кримінального.
Кримінал Під Житомиром у результаті конфлікту чоловікові прострелили ногу У Коростені Житомирської області вчора, 30 липня, ввечері в результаті конфлікту між групою чоловіків один з них отримав вогнепальне поранення в ногу, його госпіталізували, кривдник зник з місця події. Зараз співробітники поліції проводять заходи, які спрямовані на встановлення і затримання стрілка. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Житомирської області, передає Інтерфакс-Україна. «Інцидент стався близько 19:40 за вулиці Базарній в місті Коростень. Було встановлено, що потерпілий - 33-річний житель районного центру, який раніше вже притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння грабежу. Чоловік з вогнепальним пораненням правого стегна був доставлений у лікарню. Його кривдник з місця пригоди втік на авто», - сказано в повідомленні. За цим фактом розпочато кримінальну справу за ст. 296 ч. 4 (хуліганство) КК України.
Культура оформление ленты  У Каліфорнії поховали фронтмена Linkin Park Беннінгтона У Палос Вердесі, штат Каліфорнія, США, сім'я і найближчі друзі попрощалися з фронтменом групи Linkin Park Честером Беннінгтоном. Про це передає портал TMZ. Кілька сотень людей відвідали службу в суботу, 29 липня, вдень у​в Ботанічному саду Південного берега, саме там пройшли закриті похорони артиста. На події було дуже багато музикантів, які гастролювали або грали з групою Linkin Park. Крім того, біля місця прощання з Беннінгтоном було зведено сцену, на якій стояли ударні. Кожен бажаючий міг підійти і зіграти пісні групи. Співробітники поліції забезпечили жорстку безпеку на прощальному заході. Відповідно, всім відвідувачам похорону були видані браслети і забезпечений доступ - подібно до більшості концертних VIP-перепусток. Нагадаємо, Честер Беннінгтон був знайдений мертвим у своїй резиденції 20 липня.
Події В аеропортах Австралії введено посилений режим безпеки через розкриття запланованого теракту В австралійський аеропортах було введено посилений режим безпеки через розкриття запланованого теракту. Як з'ясувалося, в плани терористів входила атака пасажирського лайнера. Про це передає агентство AP, повідомляє Інтерфакс-Україна. Місцеві ЗМІ повідомляють, що посилені заходи стали причиною значних затримок, а також формування дуже великих черг в аеропортах по всій Австралії. Раніше деякі ЗМІ повідомили, що терористи збиралися використовувати отруйний газ і саморобний вибуховий пристрій, замаскований під м'ясорубку, для атаки екіпажу і пасажирів літака. Вчора австралійський прем'єр Малкольм Тернбулл повідомив, що правоохоронним органам вдалося розкрити «план терористів атакувати лайнер», але він не розкрив деталі розслідування.
Події оформление ленты  Чоловіка розчавило залізобетонною плитою у власному дворі в Кіровоградській області У Кіровоградській області в місті Мала Виска під час проведення демонтажних робіт на власному подвір'ї чоловіка розчавило залізобетонною плитою. Про це передає ДСНС по області. За інформацією прес-служби відомства, вчора, 30 липня, близько 17:30 в службу порятунку надійшло повідомлення, що господар домоволодіння, чоловік 1970 року народження, при проведенні будівельних робіт у себе у дворі на вулиці Гоголя в місті Мала Виска опинився під залізобетонною плитою, чоловік потребував допомоги зі звільнення з-під завалу. По прибуттю на місце рятувальників з'ясувалося, що чоловік, який опинився під завалом, отримав травми, які виявилися несумісними з життям. «Рятувальники разом з місцевими жителями, застосувавши гідравлічні домкрати, вилучили тіло з-під завалу», - йдеться в повідомленні.
Події оформление ленты  Таке змиєш тільки хлором: ЗМІ показали жахливі умови вирощування птиці в США Жахливі умови вирощування курчат у США були надані журналістам інформатором, що працює на американській фермі. На відео видно, що великогабаритних птахів вирощують у переповнених темних коморах. Жахливі кадри показують десятки тисяч бройлерів, деякі з яких важать більше 4 кілограмів. Під величезною вагою птах ламає ноги і позбавляється можливості ходити, просто лежить у горі екскрементів. Жорстокі працівники ферми штовхають і б'ють тварин, кидають їх у клітки. На відео видно, що загиблу птицю співробітники не поспішають прибирати, вона розкладається просто серед живих особин. Британська преса обурена тим, що м'ясо цього птаха цілком може потрапити і на ринки їхньої країни. У США немає нормативних положень щодо обсягу простору, необхідного для розведення курчат, а також ніяких обмежень щодо рівня освітлення або вмісту аміаку. Загальноприйнятою практикою є вимивання м'яса курки в хлорі, щоб позбавити його від бруду і бактерій, причому 97 відсотків американської домашньої птиці очищені таким чином. Це відео містить кадри жорстокого поводження з твариною.
Події Бойовики «ДНР» І «ЛНР» готуються до спільних «навчань» зі ЗС РФ Бойовики «ЛНР» і «ДНР» готуються до серії навчань, які в серпні і вересні 2017 проведуть зі Збройними Силами Росії. Про це заявив керівник «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук у себе в Facebook. Згідно з його даними, частини і підрозділи «обох армійський корпусів «ЛНР» і «ДНР» будуть діяти у взаємодії з 8-ю загальновійськовою армією ЗС Росії, якій вони підкоряються зараз». «В оперативних відділах штабів «2-го АК ЛНР» і «1-го АК ДНР» активно готуються до серії навчань, які Збройні Сили РФ проведуть у серпні-вересні 2017 року. Згідно із задумом Генерального штабу ЗС Росії та штабу 8-ї загальновійськової армії РФ, навчання російських ЗС у прикордонних районах на території РФ і такі ж навчання в «ЛДНР» пройдуть на «єдиному стратегічному та оперативно-тактичному фоні», - сказано в повідомленні.
Події У Дніпрі посеред вулиці знову сталася стрілянина У неділю, 30 липня, ввечері на вул. Січових Стрільців біля церкви сталася стрілянина. Про це передає "Інформатор". За даними очевидців, напередодні близько 17:45 водій а/м Infiniti зупинився на вул. Січових Стрільців на світлофорі перед перехрестям. У цей момент з боку ресторану чоловік переходив дорогу, після чого він несподівано заскочив на капот машини і перебіг на дах. Водій вийшов з автомобіля, після чого пішохід кинувся на нього з кулаками. Заступник командира батальйону №3 Управління поліції Костянтин Михайлець сказав, що між чоловіками почалася бійка, в ході якої водій дістав травматичний пістолет і вистрілив у живіт нападникові. Чоловік, що заскочив на дах, був у неадекватному стані і зізнався, що вживав наркотики. Поліцейські повідомили, що у водія є дозвіл на зброю і він був тверезий. З'ясувалося, що неадекват приїхав у Дніпро на відпочинок з Одеси. Нагадаємо, раніше в Дніпрі на вулиці розстріляли учасників АТО, двоє людей загинуло.
Політика оформление ленты  Дипломатична війна: Тепер у росіян буде буквальний "безвіз" із США Між США і Росією триває полеміка щодо нових санкцій від США і заходів у відповідь РФ щодо висилки з території країни-агресора американських дипломатів. Так, лідер Кремля Володимир Путін заявив, що Росію залишать 755 дипломатів США. «Тисяча з гаком співробітників - дипломатів та технічних працівників працювали і до сих пір ще працюють у ці дні в Росії. 755 повинні припинити свою діяльність», - сказав Путін, додавши, що «це відчутно». Висилкою дипломатів росіяни відповіли на історично максимальне посилення американських санкцій проти РФ. Як відомо, Палата представників і Сенат Конгресу США схвалили «Закон про протидію супротивникам Америки за допомогою санкцій», в якому обмеження щодо Росії посилюються. І Дональд Трамп, на думку експертів, обов'язково підпише цей закон, який отримав величезну підтримку в Сенаті. Як пише The Guardian, нові санкції США були частково наслідком висновків американських спецслужб про те, що Росія втрутилася в президентських вибори в США в 2016 році. Санкції покликані покарати Росію також за анексію Криму в 2014 році. У Держдепартаменті США рішення Путіна про висилку дипломатів назвали «недоречним і прикрим». Мало того, екс-посол США в Росії Майкл Макфол заявив, що в РФ немає такої великої кількості американських дипломатів, щоб виконати санкції, підписані Путіним. «У нас немає 755 дипломатів у Росії», - написав екс-посол у своєму мікроблозі в Twitter. Макфол також підкреслив, що тепер росіяни будуть чекати тижні, якщо не місяці, щоб отримати візи і поїхати в США. We dont have 755 American diplomats in Russia. https://t.co/KpgZMdCODP — Michael McFaul (@McFaul) 30 июля 2017 г. Крім того, співробітник посольства США, який побажав залишитися неназваним, сказав, що в посольстві працюють близько 1100 допоміжних співробітників - це громадяни Росії і США. Станом на 2013 рік, в місії США в Росії, включаючи посольство і консульства в Москві, Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі та Владивостоці, працюють 1279 співробітників. З них 934 співробітники з місцевих жителів і 301 співробітник з США. Це говорить про те, що фактичне число американців, які змушені покинути Росію, буде набагато менше 755. Дипломатичні чвари між США і РФ активно обговорюють у соцмережах, причому думки користувачів часом були набагато більш ємними і точними, ніж заяви політиків. Так, на сторінці @DonaldJTrumpRF написав: «У посольстві США в РФ працює близько 1300 осіб. З них 934 росіянина. Путін висилає 755 осіб куди? В Воронеж?» Схожу думку висловив блогер «Забугорный клеветник». «Путін наказав вислати 755 американських дипломатів з 355 наявних. Я, звичайно, знав, що він не математик, але не припускав, що настільки», - написав він. Український же блогер Мирослав Гай вважає, що висилка дипломатів з РФ - це і є прояв «холодної війни». Багато блогерів підкреслили, що висилка дипломатів ускладнить роботу консульств і посольств США в РФ. І в першу чергу це відіб'ється на росіянах, а ніяк не на американцях. Блогер Степан Демура зазначив: «Якщо я правильно розумію, то скорочення більш ніж в 2 рази кількості дипломатів США в РФ істотно ускладнить отримання віз для росіян».
Політика Росія готує санкції проти польських політиків У Росії розробляють санкції щодо польських чиновників за закон про декомунізацію, що передбачає демонтаж пам'ятників радянським воїнам. Про це передає видання «Известия», посилаючись на МЗС Росії. «Ухвалення закону про декомунізацію з боку Польщі, який передбачає демонтаж пам'ятників воїнам СРСР, з боку Москви не залишиться без відповіді. Недружні дії Варшави Кремль у будь-якому випадку не залишить без наслідків. Заходи будуть носити «асиметричний характер», - сказано в повідомленні російського МЗС. Джерела в дипломатичних колах Росії заявили, що розглядається кілька варіантів: економічні заходи впливу, персональні санкції проти причетних до розробки закону польських політиків і активна робота на всіляких міжнародних майданчиках для привернення уваги до цієї проблеми
Економіка оформление ленты  Півмільйона потенційних судових позовів. Суди почали відбирати автомобілі з іноземною реєстрацією Українські суди за останній час вже винесли кілька рішень, якими зобов'язали власників автомобілів з іноземною реєстрацією сплатити штраф за несплату відповідних податків при ввезенні авто з-за кордону. Так, днями Вищий адміністративний суд Києва, який є останньою судовою інстанцією, виніс перше рішення щодо водія автомобіля з іноземними номерами, яким наказав заплатити штраф в розмірі 420 тис. грн, повідомляє OpenDataBot. Правоохоронці встановили, що водій незареєстрованого в Україні Ford Tourneo їздив на машині, яка була ввезена на територію країни ще 17 березня 2015 року громадянином Азербайджану в режимі тимчасового ввезення до 1 року. Українець їздив на автомобілі за дорученням, перевищивши всі терміни перебування нерозмитненого транспортного засобу на території України. Згідно з рішенням суду, порушник повинен заплатити 300% від несплаченої суми митних платежів, що на сьогоднішній момент складає 420 тис. грн, а також в українця конфіскували автомобіль. .І це вже не перший такий випадок. «Останнім часом з'явилася катастрофічна судова практика щодо власників таких авто. Наприклад, у рішенні Київського апеляційного адміністративного суду штраф за таке порушення становив 1 681 846 гривень», - розповідає адвокат Максим Лазарев Він уточнює, що закон прямо не забороняє їзду на автомобілі з іноземною реєстрацією, проте всі схеми ввезення таких транспортних засобів на територію України є сірими. Українець легально завезти в Україну автомобіль з іноземною реєстрацією може максимум на 5-10 днів, іноземець - на 1 рік і тільки для особистого користування. Законно їздити на такому автомобілі громадянин України може тільки за дорученням і не більше 1 року. Але ні в першому, ні в другому випадку українець не може стати власником такого автомобіля. Однак саме таку схему в більшості випадків пропонують закордонні компанії, які займаються «продажем» нерозмитнених автомобілів, зареєстрованих на них же. Вони запевняють клієнтів, що ті стають повноправними власниками транспортного засобу, при цьому факт покупки-продажу його ніде не реєструється. Придбання в такий спосіб машини несе безліч ризиків. Зокрема, якщо щось станеться з компанією-власником автомобіля або з іноземцем, який цю машину привіз, - покупець не має жодних юридичних гарантій і автомобіль у будь-який момент можуть забрати. Також якщо машина потрапляє в ДТП або автомобіль затримує поліція, водій не тільки повинен буде сплатити штраф у розмірі до 300% митних платежів, він також може позбутися свого транспортного засобу. «Якщо водія автомобіля на іноземних номерах затримує поліція, йому треба пояснити, що він тільки керує цим транспортним засобом на таких-то умовах і показати документи, що підтверджують це. Якщо водій буде доводити, що це його автомобіль, поліцейський може викликати представника митної служби, який буде змушений скласти протокол про порушення митного кодексу», - пояснює адвокат Максим Лазарєв. Якщо автомобіль з іноземною реєстрацією викрали, такий водій не може звернутися в поліцію і розраховувати на подальше розслідування, а якщо закордонна фірма, на якій значаться продані в Україні авто, буде оголошена банкрутом, її борги будуть передані колекторам, а ті будуть намагатися повернути машину, оскільки вона є майном компанії. За Даними державної фіскальної служби, на кінець 2016 року в Україну ввезено на умовах тимчасового ввезення близько 600 тис. автомобілів. Це майже стільки ж машин, скільки зареєстровано в столиці.
Політика Президент підписав закон про Конституційний суд України Президент Петро Порошенко підписав закон «Про Конституційний суд України», покликаний підвищити рівень захисту конституційних прав громадян. Про це інформує прес-служба президента України в понеділок, 31 липня. Петро Порошенко зазначив, що підписаний документ став складовою частиною судової реформи в Україні, яка спрямована на забезпечення права громадян на справедливий суд. За його словами, цей закон містить два принципові нововведення. «Повністю прозорий конкурсний відбір кандидатів у судді Конституційного суду України», - підкреслив Президент, відзначивши, що кожен отримати можливість ознайомитися з тим чи іншим кандидатом. Друга новація полягає в можливості будь-якої фізичної або юридичної (виключаючи представників держави або місцевого самоврядування) особи подати скаргу в КСУ, чого раніше в історії країни не було. Нагадаємо, в посольстві США засумнівалися в доброчесності багатьох кандидатів Верховного суду України.
Події У Сумах п'яний водій зіграв поліцейським на гітарі У Сумах водій а/м Opel Kadett, який був затриманий за водіння в стані алкогольного сп'яніння, влаштував працівникам патрульної поліції міні-концерт. Про це інформує телеканал NewsOne. Спочатку п'яний  водій хотів обдурити співробітників поліції і пересів на заднє пасажирське сидіння автомобіля. Але зрозумівши, що цей номер не пройде, він дістав гітару і почав грати на ній. "На вул. Лебединській екіпаж поліції зупинив автомобіль за порушення ПДР. Як тільки поліцейські вийшли з патрульного авто і попрямували до зупиненої машиниі, її водій пересів на заднє пасажирське сидіння. Деякий час він ігнорував вимоги поліцейських і запевняв, що він пасажир автомобіля. При цьому чоловік мав ознаки алкогольного сп'яніння. Зрозумівши в результаті, що поліцейські не вірять йому, чоловік зізнався, що він був за кермом і намагався таким чином уникнути відповідальності», - сказали в поліції. Чоловік відмовився пройти перевірку на стан алкогольного сп'яніння, а коли патрульні складали протокол, водій дістав гітару і почав на ній грати.
Наука і технології Tesla запускає лінійку доступних електромобілів з новою моделлю Model 3 Генеральний директор Tesla Ілон Маск представив перший електричний автомобіль для масового ринку покупців, створивши основу для модернізації автомобільної промисловості, повідомляє The Guardian. Презентація нової моделі пройшла в місті Фрімонт, штат Каліфорнія, де розташована фабрика компанії. У п'ятницю ввечері Маск продемонстрував автомобіль Model 3 за $35000, який може проїхати 350 км без підзарядки. Це означає, що компанія встановила курс на створення більш доступних автомобілів. Уже в квітні 2016 року було близько 373000 попередніх заявок на авто. Клієнти платять відшкодовуваний внесок у розмірі $1000 за заявку, але Маск каже, що автомобілі не будуть доступні аж до кінця 2018 року. Автомобіль з великим запасом ходу також буде доступний, але за $44000 і проїхати він зможе до 500 км без підзарядки. Автомобілі оснащені обтічною панеллю приладів з сенсорним дисплеєм. Компанії доведеться постаратися, щоб виконати всі виробничі обіцянки. 500 000 автомобілів, які вони обіцяють випустити наступного року, майже в шість разів перевищує кількість випущених моделей в 2016 році. Якби Tesla виробляла і продавала 500 000 автомобілів на рік, то вони б перевершили в продажах бренди BMW, Mercedes або Lexus в на ринку США. Виробничі затримки і проблеми з якістю завадили запуску автомобілів Model S і Model X. Маск сказав, що нова модель оснащена більш простим дизайном, що значно знизить потенційні проблеми при складанні.В цьому році Tesla вже втратила $2 млрд готівкою напередодні запуску нової моделі. Тому будь-які проблеми з Model 3 можуть збільшити фінансовий ризик для компанії. Тим часом, ціна на акції Tesla зросла на 54% з січня напередодні запуску Model 3, а фінансова оцінка компанії тепер перевищує ціну таких конкурентів, як General Motors і Ford. До сих пір Tesla працювала на вузькоспеціалізований ринок, створюючи розкішні електромобілі. Тепер, у зв'язку зі збитками, компанія намагається переміститися в іншу лігу, пропонуючи автомобілі для клієнтів, які можуть заплатити лише на кілька тисяч доларів більше, ніж середня ціна звичайного автомобіля, що продається в США.Model 3 є частиною більш масштабного плану Маска зі створення чистої енергетичної і транспортної компанії, яка буде пропонувати електричні автомобілі, великомасштабні мережеві батареї і сонячні енергосистеми для установки на даху.
Події Російський офіцер забив до смерті найманця на Донбасі Кількість небойових втрат на Донбасі у з'єднаннях і частинах бойовиків і ЗС Росії продовжує неухильно зростати. Про це заявили в прес-службі Головного управління розвідки Міноборони України. «В одному з підрозділів 6-го окремого механізованого полку (Кадиївка) 2 АК офіцер РФ в ході «сеансу виховання» дерев'яною палицею побив чотирьох підлеглих», - сказано в повідомленні. За інформацією розвідників, один з побитих помер, двоє втекли з військової частини, а ще один намагався накласти на себе руки. Крім цього, в розвідці повідомили, що в результаті вживання наркотичних препаратів помер один і госпіталізовані п'ятеро військових окремої артилерійської бригади (Хрустальне) 2 АК, які «лікувалися» від суїцидних настроїв і нервових розладів, вживаючи наркотики.
Економіка У Мінагропроді розповіли, хто в Україні зможе скуповувати землю по 1000 га Юридичним особам можуть надати можливість відразу ж після набранням законом "Про обіг земель сільськогосподарського призначення" чинності купувати землю, але в обмеженій кількості. Про це в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" заявив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства України Максим Мартинюк. "Зараз обговорюється можливість надання права покупки сільськогосподарської землі юрособам. Але це буде не більше 1 тисячі гектарів "в одні руки" і до потенційного покупця будуть висуватися досить жорсткі кваліфікаційні вимоги. Спочатку продаж землі юрособам не планувався. Ця норма з'явилася в ході широких дискусій з аграрними асоціаціями", - сказав він. Зокрема, зі слів заступника міністра, купувати землю зможуть лише ті підприємства, засновниками яких є тільки громадяни України, і тільки ті підприємства, які вели сільськогосподарську діяльність не менше трьох років перед запуском ринку землі. Згідно з соціологічними дослідженнями, в перший рік роботи земельного ринку активно викуповувати землю будуть ті орендарі, які обробляють до 1 тис. га. Нагадаємо, що раніше передбачалося, що купувати землю зможуть лише фізособи і тільки громадяни України, в кількості не більше 200 га. Заступник міністра вважає, що з запуском ринку землі ціна буде відштовхуватися від розцінок "чорного ринку", а це від 1 тис. до 2 тис. доларів за 1 га. "Однак досвід країн Східної Європи показує, що ціна буде мати постійну тенденцію до зростання, правда, не дуже істотну в перший рік", - зазначив він. Мартинюк сказав, що роботу над законопроектом міністерство вже практично закінчило і розраховує на те, що вже у вересні документ буде внесений до Верховної Ради на розгляд. Нагадаємо, що з 2002 року в Україні діє мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення.
Події оформление ленты  76 людей застрягли на канатній дорозі в Німеччині 76 осіб були врятовані в Кельні, Німеччина, після того, як кабінка врізалася в опорну колону на канатній дорозі, проведеної над річкою Рейн, в результаті чого пасажири опинилися на висоті 40 метрів, повідомляє The Guardian.. Німецькі пожежні провели складну рятувальну операцію, в результаті якої спустили людей в безпечне місце. Для переміщення постраждалих використовувалися пересувні підйомні крани. Як повідомили німецькі ЗМІ, аварійні команди Кельна всього тиждень тому практикували рятувальну операцію на канатній дорозі. В інциденті постраждали вагітна жінка та чоловік, про інші травми поки не повідомляється. Влада штату Північний Рейн-Вестфалія заявила, що 32 кабінки працювали в момент події. Офіційну причину не оголосили, але в той час був сильний вітер, який міг вплинути на роботу канатної дороги. Мартіна і Ганс-Пітер Рігер, перша врятована пара, відзначали свою 41-шу річницю весілля в той день у Кельні. «Ми запам'ятаємо цей день назавжди, - сказав Рігер.  - На щастя, працівники пожежної служби подавали нам сигнали про те, що ми повинні зберігати спокій, і інцидент розв'язався благополучно». Для допомоги пожежним прибули аварійні служби з Аахена і Дюссельдорфа. Генрієтта Рекер, мер Кельна, сказала: «Я хотіла б подякувати пожежним бригадам Кельна за відданість своїй справі. Пасажирам була швидко надана допомога. Мої думки були з дітьми і дорослими, які мужньо чекали порятунку багато годин поспіль». Канатні дороги в Кельні є популярним засобом пересування, що з'єднує зоопарк з Райнпарком. У неділю ввечері система все ще залишалася закритою, так як технологи намагалися встановити причину.
Події У РФ суд засудив колишнього шахтаря з України до 12 років колонії У Росії Північно-Кавказький окружний військовий суд засудив українця Олексія Сизоновича до 12 років в'язниці суворого режиму за звинуваченням у підготовці терористичних актів у Ростовській області. Про це інформує Медіазона. «Суд визнав Олексія Сизоновича винним, після чого призначив йому покарання у вигляді позбавлення волі строком на 12 років у виправній колонії суворого режиму, а також штрафу в розмірі 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян», - сказав суддя, зачитуючи вирок. Сизонович був засуджений нібито за підготовку теракту, незаконне придбання, збут та зберігання вибухових пристроїв або вибухових речовин, а також за незаконний перетин держкордону РФ. За даними слідства, Олексій Сизонович разом зі спільниками створив організовану групу, щоб здійснювати теракти в Україні та Росії.
Економіка WOG оскаржить визнання судом недійсним контракт з УЗ "ВОГ Аеро Джет" заявляє, що оскаржить рішення суду про визнання недійсною додаткової угоди до контракту між філією Центр забезпечення виробництва ПАТ «Укрзалізниця» і «Вог Аеро Джет». У компанії заявили, що домагатимуться визнання додаткових контрактів з філією УЗ законними. Нагадаємо, раніше в Національному антикорупційному бюро заявили, що цим контрактом була завищена вартість дизельного пального майже на 92 мільйони гривень. У свою чергу в прес-службі "ВОГ Аеро Джет" озвучили офіційну заяву компанії, в якій зазначено, що договір на поставку пального між компанією ТОВ "ВОГ Аеро Джет" і філією «ЦОП «Укрзалізниця» був підписаний в березні 2016 р. Понад рік до цього вже давно і повністю виконаного контракту ні у замовника, ні у правоохоронних органів не виникало жодних запитань. Детективи НАБУ, відкривши кримінальне провадження за фактом проведення згаданої закупівлі, протягом більш ніж 10 місяців так і не змогли довести провину службових осіб «УЗ» в купівлі пального нібито за необґрунтовано завищеними цінами. "Перегляд цін у бік їхнього підвищення здійснювався виключно в рамках чинного законодавства, а саме: не більше ніж на 10% і на основі об'єктивних факторів збільшення ринкових цін ДП. Після перегляду цін на пальне в рамках березневих контактів, його вартість для УЗ не змінилася, що знову таки свідчить про необґрунтованість звинувачень НАБУ нібито "в переплаті" або "нанесенні збитків держбюджету", - заявили в компанії. Також там стверджують, що суд виніс рішення на підставі необ'єктивної або помилкової інформації, так як висновки про рівень ринкових цін ДП були підготовлені приватними структурами, а не уповноваженим на це ДП («Держзовнішінформ»), підготовлені на основі телефонних опитувань операторів ринку і за той період часу, коли контракти ще не були підписані і не реалізовувались тощо.
Події На Донбасі застрелився 19-річний боєць Нацгвардії, який, імовірно, перебував у групі "Синій кит" У зоні проведення бойових дій у неділю, 30 липня, пізно ввечері застрелився 19-річний військовий Нацгвардії України. Про це пише УНІАН, посилаючись на військовий комісаріат Запорізької області. Військовий служив у в/ч №3029, яка розташовується в Запоріжжі, а зараз перебуває в зоні проведення бойових дій на Донбасі. У цій військовій частині сказали, що було розпочато розслідування інциденту. Представник військової частини, посилаючись на слова товаришів по службі, сказав, що трагедія сталася після вечірнього шикування. Військовослужбовець надів форму і застрелився з автомата. Товариші по службі кажуть, що у бійця був спокійний характер, конфліктів з родичами або колегами не було. Водночас бійці НГУ запевняють, що загиблий перебував у групі «Синіх китів» - співтоваристві потенційних самогубців.
Політика оформление ленты  Російські навчання в Білорусі: Лукашенко нервує, а Захід напружився і озброюється У той час як Росія активно перекидає у Білорусь свою військову техніку та живу силу, нібито для проведення найбільших навчань «Захід 2017», країни Балтії разом з НАТО та США також активно стягують військові ресурси до кордону з Білоруссю. Готується до нових навчань і Україна. Навчання «Захід-2017» пройдуть з 14 по 20 вересня на території Білорусі, офіційно в них братимуть участь до 13 тисяч військовослужбовців. Метою маневрів названа перевірка можливостей щодо захисту території і відбиття можливої ​​агресії. Офіційні особи РФ і Білорусі заявили, що навчання не несуть жодної загрози для інших країн і є плановими, в зв'язку з цим були запрошені спостерігачі від ОДКБ, ЄАЕС, СНД і навіть НАТО. Передбачається, що на території Білорусі під маневри будуть задіяні 7 полігонів і ділянок місцевості. Вважається, що від РФ для участі в навчаннях прибуде близько 3 тисяч військовослужбовців і близько 280 одиниць техніки. Буде задіяна і авіація, зокрема до 25 літальних апаратів з російського боку. Здавалося б, звичайні маневри. Але є одна заковика. Ще в кінці 2016 року з'ясувалося, що в 2017 році Міністерство оборони Росії планує відправити в Білорусь і вивезти назад 4162 вагони з військами і військовими вантажами. Для прикладу, на навчаннях в 2015 і 2016 роках було використано 125 і 50 вагонів відповідно. Масштаб запланованих перевезень наштовхнув експертів на думку, що перевозити збираються мотострілкову або танкову дивізію російської армії. Журналісти видання naviny.by навіть навели приклад з історії, щоб наочніше продемонструвати розмах перевезень. Так, під час Другої світової війни для перевезення танкової дивізії вермахту було потрібно до 2450 вагонів. В редакції наголосили, що навіть мотострілецької дивізії мало для утримання території всієї Білорусі і вторгнення, скажімо, в Україну, проте цифри говорять самі за себе. Реакція країн Балтії, Польщі, США та НАТО Тема російсько-білоруських військових навчань обговорювалася на зустрічі президентів США Дональда Трампа і Польщі Анджея Дуди на початку липня. Трамп перебував у Варшаві c візитом в рамках саміту «Ініціативи трьох морів». "Rozmawialiśmy o sytuacji na Ukrainie i o zbliżających się ćwiczeniach Zapad'17 na Białorusi" - #PAD #TRUMPwPOLSCE — KancelariaPrezydenta (@prezydentpl) 6 июля 2017 г. Тоді Трамп зазначив, що США допоможуть Польщі протистояти Росії, яка дестабілізує регіон. «Наш сильний союз між НАТО і Польщею, як і раніше, має вирішальне значення для стримування конфлікту і забезпечення того, щоб війна між великими державами більше ніколи не руйнувала Європу і що світ буде більш безпечним і кращим місцем», - заявив президент США. Крім того, "суто випадково" після початку прибуття російських військових на територію Білорусі 23 липня в Естонію 31 липня приїхала друга людина в США - віце-президент Майк Пенс. «Президент Трамп направив мене в Європу з дуже простим посланням... Ми з вами стоїмо пліч-о-пліч в ім'я свободи», - так Майк Пенс сформулював послання Сполучених Штатів їхнім союзникам у Східній Європі. Пенс зустрівся з прем'єр-міністром Естонії Юрі Ратасом і в ході бесіди обговорив зміцнення співпраці по лінії ЄС - НАТО. Пенс зазначив непохитну прихильність США забезпеченню безпеки країн Балтії і відданість колективній обороні відповідно до 5-ї статті договору про НАТО. І в зв'язку з цим він підтвердив можливість розгортання системи протиракетної оборони Patriot в Естонії. Ратас же заявив, що велике значення для Естонії мають такі теми, як «оборона, безпека, кіберпростір і економіка». Він також повідомив, що обговорив з Пенсом майбутні російські військові маневри біля кордону з Естонією. Не залишилася обділеною увагою блоку НАТО і ще одна балтійська країна - Литва. Як заявила президент Литви Даля Грибаускайте, на час вересневих спільних навчань Білорусі і Росії «Захід 2017» США подвоїть число винищувачів місії повітряної поліції НАТО в Литві. Більшим стане й американський військовий контингент, збільшиться і число військової техніки США в Литві. «Те, що тут буде більше армії, подвоять місію повітряної поліції, під час навчань «Захід» тут буде більше американських військових і техніки, кораблів, показує особливу увагу до нашого регіону», - сказала Грибаускайте. Побоювання щодо майбутній російських навчань в Білорусі офіційні особи і політики країн Балтії висловлювали й раніше. Так, екс-міністр оборони Естонії Маргус Цахкна заявляв, що Росія використовує навчання, щоб перекинути до 100 тисяч військових для постійної дислокації в Білорусі. Він послався на офіційні дані про залізничні перевезення з Росії в Білорусь, і нагадав, що РФ має намір задіяти 4100 залізничних вагонів, щоб перевезти війська в Білорусь для створення форпосту на території найближчого союзника. «Для російських солдатів, що прямують до Білорусі, це квиток в один кінець», - сказав Маргус Цахкна. Президент Естонії Керсті Кальюлайд припустила, що навчання «Захід 2017» готують ґрунт для атаки на НАТО. «З великою ймовірністю буде відпрацьовуватися масштабна військова операція проти НАТО, і, очевидно, ми побачимо різні інформаційні атаки, мета яких - посіяти плутанину і недовіру», - заявила Кальюлайд. Свою стурбованість майбутніми навчаннями висловлював і Пентагон. Ще в червні командувач сухопутними військами США в Європі Бен Ходжес повідомив, що США направлять до балтійських країн більше військових на час проведення маневрів «Захід-2017». За його словами, в Балтію направлять до 600 десантників, щоб запобігти можливому вторгненню. Реакція України В Україні порахували своїм обов'язком нагадати Європі і США, що з Росією треба бути постійно напоготові, бо країна-агресор просто так ніколи не перекидає свої війська, а особливо в такому масштабі. За словами міністра оборони України Степана Полторака, білорусько-російські навчання можуть нести загрозу для будь-якої країни Європи. «Ми будемо адекватно реагувати на проведення навчань», - написав міністр оборони України у себе в Facebook. Цю ж думку Полторак постарався донести і до генсека НАТО Єнса Столтенберга в час зустрічі з ним у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі 30 червня. «Дуже важко прогнозувати дії президента Росії, логіку яких складно простежити, але ці навчання можуть бути використані для того, щоб почати агресію не тільки проти України, але проти будь-якої країни Європи, що межує з Росією», - повідомив Полторак. Секретар РНБО Олександр Турчинов ще в травні заявив, що спільні російсько-білоруські навчання можуть бути підготовкою до наступальної операції. За словами Турчинова, мета навчань - перевірка готовності військ до проведення широкомасштабних операцій при жорстких часових обмеженнях на їхню підготовку. «Під час навчань також передбачається відпрацювати створення калінінградського коридору, що в умовах реальної операції неможливо без агресії проти Литви і Польщі», - додав Турчинов. Народний депутат України Антон Геращенко в зв'язку з білорусько-російськими навчаннями закликав керівництво нашої країни привести в повну бойову готовність Збройні сили. «Що повинна зробити Україна як держава, що піддалася агресії з боку Росії, у відповідь на ці навчання? Наші війська повинні бути приведені в повну бойову готовність, і для цього ми повинні в свою чергу організувати наші навчання, які показали б, що ми теж готуємося до відторгнення атаки можливого, ймовірного, а точніше вже відомого нам противника», - сказав Геращенко. Реакція Білорусі У самій Білорусі думки щодо навчань розділилися. Одні громадяни говорять про правильність проведення навчань зі стратегічними партнерами - Росією, проте опозиція висловлює активний протест. Так, 7 липня на Жовтневій площі в Мінську пройшла акція проти навчань «Захід-2017». Активісти стали в ланцюг на Жовтневій площі з портретами і плакатами - «Свободу політв'язням», «Російський солдате, йди додому». Разом з тим міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей поспішив запевнити, що після навчань російські військові не залишаться на території Білорусі. «Територія Білорусі ніколи не буде територією, від якої може виходити якась загроза, в першу чергу країнам-сусідам. Ми переконані, що після цих навчань ніякий іноземний військовий контингент не залишиться на території Білорусі, ніяких додаткових військових баз не буде розміщено», - заявив Макей. Досить цікавим є факт двох офіційних візитів президента Білорусі Олександра Лукашенка до Києва протягом трьох місяців. Під час першої зустрічі в квітні цього року Лукашенко запевнив главу України Петра Порошенка, що навчання «Захід 2017» не перетворяться на підготовку для вторгнення в Україну. Порошенко тоді заявив: «Немає жодних сумнівів у виключно добрих намірах Білорусі, але вона перебуває в союзницьких відносинах з Росією, а до Москви у нас довіри зовсім немає. І тому для мене було надзвичайно важливим, що я отримав від глави Білоруської держави тверде запевнення». Як зазначив політолог Тарас Березовець, другий візит Лукашенка в липні 2017 року можна назвати «надзвичайним», так як «вперше за 23 роки перебування на посаді у батька білоруського народу немає впевненості, що він зустріне 24 рік на посаді». «Правда в тому, що Лукашенко давно не довіряє Путіну і вже не до кінця контролює те, що відбувається на його території, зокрема і ці самі військові навчання. Путіну не потрібно розв'язувати гібридну операцію на території Білорусі. Навіщо, якщо місцевих військових і спецслужби легко взяти під контроль? Досить прибрати лише одну фігуру. І поставити замість неї місцевого захарченка або плотницького. А потім з 6 областей просто зробити 6 суб'єктів Російської Федерації», - висловив думку Березовець.
Суспільство оформление ленты  У серпні в Україну прийде справжнє африканське пекло З 1 серпня в Україну прийде сильна спека, вдень у всіх областях очікується + 30 - + 35 градусів. Такий прогноз на своїй сторінці в Facebook опублікувала синоптик Наталія Діденко. «Мені прогноз писати буде - як під копірку, просто і коротко. Тому що в найближчий тиждень і далі - у нас сонячно сухо і жарко. У всіх областях з завтрашнього дня очікується вдень +30 +35 градусів. Далі спека розкрутиться і стане ще злішою», - написала синоптик. Вночі температура повітря сягатиме на початку тижня +17 +22 градусів, а до кінця тижня - +20 +26 градусів. У столиці, за прогнозами Діденко, серпень теж почнеться спекою, протягом цього тижня вдень температура сягатиме +30 +33 градусів.   «Тому підготуйтеся до цього пекучого африканського тижні хто як може», - написала синоптик. Вона радить перевірити електричні прилади, кондиціонери, розетки і проводку, оскільки навантаження на електрику, швидше за все, значно збільшиться. Також для кращого самопочуття у приміщення за можливості треба купити зволожувач повітря. А якщо грошей не так і багато або витрачатися на таке не хочеться, можна просто поставити миски з водою в кімнатах. «Зніміть квіти з підвіконь на підлогу, маленькі пляшечки з водою і термальні аерозольні водички на обличчя - в сумки, захищайте голови від прямих сонячних променів, ретельно стежте за харчуванням, бо страшно уявити кількість зіпсованих продуктів на стихійних і навіть організованих ринках», - радить Діденко. Також вона рекомендує, виходячи на вулицю, одягатися в одяг з натуральних тканин, а ще не забувати про вуличних тварин. «Подбайте про тварин, налийте в якусь стару посудину воду для вуличних кішок, собак і птахів», - просить синоптик.
Політика ГПУ запідозрила очільника Мінфіну Данилюка в ухиленні від сплати податків Генеральна прокуратура України займеться перевіркою міністра фінансів країни Олександра Данилюка, який підозрюється в ухиленні від сплати податків. Про це сказано в рішенні Печерського районного суду столиці від 18 липня. Суд доручив співробітникам ДФС провести перевірку міністра фінансів на предмет дотримання вимог валютного, податкового та іншого законодавства протягом 1998-2016 років. Генеральна прокуратура України підозрює Олександра Данилюка в ухиленні від сплати податків і зборів (ст. 212 ч. 1 КК України). Відповідна кримінальна справа була зареєстрована 4 липня цього року. За інформацією ГПУ, в 2010-2014 роках, очолюючи координаційний центр з впровадження економічних реформ при АП Віктора Януковича, Данилюк купив житловий будинок загальною площею 290 квадратних метрів вартістю 2 млн грн, а також а/м BMW Х5. Крім цього, в 2014 році він зробив внесок у розмірі 519,6 тис. грн на рахунок в «Укрсоцбанку». Однак, судячи з податкової інформації про доходи, за 2010-2014 рр. нинішній глава Мінфіну отримав дохід у розмірі 556,1 тис. грн.
Події Повінь в Індії забрала життя 213 осіб Мусонні зливи пройшли в західній Індії, в результаті яких регіон виявився затоплений. За повідомленнями влади, загинули 213 осіб, рятувальники продовжують оглядати села в пошуках постраждалих від проливних дощів, повідомляє The Guardian. Число загиблих у штаті Гуджарат збільшилося з 123 до 213 в середу, оскільки вода відступає з низинних районів, що дозволяє рятувальникам дістатися до віддалених місць. Вражена влада очікує, що число постраждалих ростиме, вона вже зараз не справляється з кількістю тіл, які потребують ідентифікації, що призводить до затримок у підрахунку кількості смертей. Різкий стрибок у кількості смертей стався після того, як рятувальники підібрали 25 тіл, серед них 17 членів однієї сім'ї, в середу після того, як оглянули два затоплених села у важкодоступному районі Гуджарата Банаскантха. Рятувальники перевезли близько 130000 осіб з низинних небезпечних районів за допомогою вертольотів і човнів. Прем'єр-міністр Нарендра Моді, який минулого тижня прибув на місце трагедії в Гуджараті, виступив у неділю по радіо і запевнив постраждалих, що їм буде надана вся необхідна допомога. Як і Гуджарат, північно-східні штати Аруначал-Прадеш і Ассам постраждали від мусонних повеней, а також постраждали окремі регіони східних штатів Одіші і Біхар. В Ассамі загинули щонайменше 77 осіб, і державна операція з надання надзвичайної допомоги ведеться в штаті з квітня. Були знищені десятки тисяч гектарів сільськогосподарських культур.
Економіка У київському метрополітені починають заміну жетонів на квитки з QR-кодом З 2 серпня в столичному метро можна буде їздити вже не за жетонами, а одноразовими квитками. З середи КП "Київський метрополітен" запустить пілотний проект з продажу одноразових квитків з QR-кодом. Про це на брифінгу 31 липня заявила радник начальника КП "Київський метрополітен" Наталія Макогон, повідомляє кореспондент АСН. "У середу це вже станеться - ми запускаємо пілотний проект з переходу від жетона на квиток з QR-кодом. Це буде паперовий квиток, як чек у банкоматі, який можна прикласти до турнікета і пройти на станцію", - сказала вона. Першою станцією, на якій запрацює проект, стане «Кловська». На ній пасажири зможуть купити разовий квиток, а також поповнити проїзний безготівково - за допомогою банківської карти. Продаж квитків з QR-кодом планують запустити до кінця 2017 року. Водночас представниця столичного метрополітену закликала пасажирів вже відмовлятися від жетонів і переходити на безконтактну картку. "Якщо ви користуєтеся метрополітеном регулярно, то вам буде вигідно користуватися карткою, бо ви можете купити певну кількість поїздок зі знижкою, мати одну картку в гаманці, перевіряти кількість поїздок час від часу, а не щодня стояти в черзі за одним квитком", - підсумувала Макогон. За її словами на сьогодні вже 62% пасажирів користуються саме картками для проїзду в метро. А до кінця 2017 КП "Київський метрополітен" взагалі хоче відмовитися від використання жетонів для оплати проїзду в підземці. Нагадаємо, з 15 липня в Києві проїзд у метро подорожчав на 1 грн і тепер одна поїздка коштує 5 грн.
Політика Колишньому чиновнику ГПУ Сусу наділи електронний браслет Екс-заступнику начальника Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ Дмитру Сусу наділи електронний засіб контролю (браслет) згідно з рішенням суду. Про це заявив його адвокат Дмитро Дмитренко, повідомляє УНН. «Рішення суду щодо щодо електронного браслета було виконано», - каже адвокат, відповідаючи на запитання, чи наділи Сусу електронний засіб контролю. Захисник при цьому нагадав, що, згідно з рішенням суду, підзахисний зараз перебуває під домашнім арештом у Хмельницькій області за місцем проживання. За словами адвоката, його підзахисний виконує всі зобов'язання, покладені на нього судом, в повному обсязі. Нагадаємо, екс-слідчого ГПУ підозрюють у привласненні грошей і ігрових автоматів, вилучених під час обшуку.
Суспільство У Сьєрра-Леоне заборонили групові пробіжки Поліція в Сьєрра-Леоне заборонила групові пробіжки вулицями на тій підставі, що вони заохочують антисоціальну поведінку. У листі від 27 липня йдеться, що примусова заборона на подібну діяльність здійснюється «відповідно до конституційних принципів громадського порядку і безпеки», повідомляє The Guardian. «Поліцейський штаб з тривогою спостерігає, як люди, які здійснюють пробіжки в групах, становлять загрозу, ображають інших людей, перешкоджають дорожньому руху, стукають по автомобілях, слухають гучну музику і відбирають особисті речі у інших» - заявила поліція західноафриканської держави. Оголошення викликало невдоволення серед людей у столиці Сьєрра-Леоне Фрітауні. Мохамед Камара, державний службовець, каже, що серйозних інцидентів, викликаних бігунами, ніколи не відбувалося. «Ми зазвичай об'єднуємося з місцевими підлітками на вихідних, щоб бігати на пляж, де ми граємо в футбол. Ми завжди повертаємося мирно», - сказал Камара. Він також зазначив, що біг і гра в футбол у групах допомогли багатьом агресивним юнакам у його районі. Телеведуча Амаду Ламарана Бах сказала, що обмеження є марною тратою часу поліції і вплине на молодих людей, які хочуть займатися спортом в країні, де в містах мало спортивних майданчиків. Місцева неурядова організація «Міжнародна кампанія за права людини і розвиток» (CHRDI) закликала поліцію забезпечити дотримання національного та міжнародного права на свободу зібрань. Ситуацію використовують місцеві політики. Кандидати в президенти організовують групові пробіжки у Фрітауні і північному місті Макені, учасники яких одягають футболки з ім'ям партії. У листі поліції говориться, що «особи, які бажають бігати з міркувань здоров'я», мають на це право, але «в місцях відпочинку або на пляжі». Але в ньому зазначено, що «з будь-якою групою осіб, яка здійснює пробіжки на вулицях без відповідного дозволу, поліція буде поводитись відповідно до закону. Ви попереджені».
Політика Бойовики вписали Агеєва у списки полонених "ополченців" Представники бойовиків внесли у список для обміну заручників затриманого українською стороною в Луганській області російського військовослужбовця Віктора Агеєва, але Київ наполягає, що той є військовим злочинцем, заявила перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в переговорній групі Ірина Геращенко."ОРДЛО включили в свої вимоги про звільнення російського "потєряшку", кадрового військового російської армії Агеєва, типу це "ополченець". Тут позиція України однозначна - це військовий злочинець. Ми очікуємо, що влада РФ визнає його присутність в Україні", - написала вона на своїй сторінці в соцмережі. Також Геращенко повідомила, що "представники ОРДО" погодилися виключити зі списку полонених на обмін два десятки кримінальних злочинців, які не мають жодного відношення до подій на Донбасі, продовжують вимагати амністії та звільнення "беркутівців", які розстрілювали "Небесну сотню", а також - організаторів терактів в Одесі і Харкові. Нагадаємо, раніше адвокат полоненого Агеєва заявив, що військові Збройних сил України упіймали російського диверсанта Віктора Агеєва в той момент, коли він перебував у туалеті. Нещодавно полоненому дозволили побачитися з матір'ю.
Політика У чому скандальність підписаного Порошенком закону про Конституційний суд Навколо підписаного президентом України Петром Порошенком закону «Про Конституційний суд України» продовжують кипіти пристрасті. Новий закон дивовижним чином встиг не сподобатися і нардепам, і правозахисникам. Однак попри це він був зі скандалом 13 липня ухвалений Верховною Радою і 31 липня підписано главою держави. Як відомо, проект закону підготувала Адміністрація Президента. Перший варіант закону Рада відхилила 11 квітня, але в червні документ знову внесли в парламент під іншим реєстраційним номером. Відповідно до закону, зміниться структура Конституційного суду і його повноваження. Тепер він діятиме у складі 6 колегій, 2 сенатів і Великої палати. Суд отримає право видавати забезпечувальні накази і зупиняти дію будь-якої законодавчої норми, конституційність якої оскаржується. Вперше введена відповідальність за невиконання рішень суду. Підвищиться і зарплата суддів, тепер вони будуть отримувати до 75 прожиткових мінімумів (близько 120 тисяч гривень). Суддя КС у відставці буде отримувати довічне грошове утримання в розмірі 50% окладу - близько 60 тисяч гривень. Президент України Петро Порошенко вважає, що підписаний документ став складовою частиною судової реформи в Україні та забезпечуватиме права громадян на справедливий суд. В законі, за словами глави держави, є 2 нововведення: повністю прозорий конкурсний відбір кандидатів у судді Конституційного суду і можливість будь-якого фізичної або юридичної (виключаючи представників держави або місцевого самоврядування) особи подати скаргу в КСУ, чого раніше в історії країни не було. Разом з тим свої аргументи висловили й інші сторони. Ще під час обговорення і скандального голосування за законопроект у Верховній Раді депутати називали окремі норми закону важелями посилення впливу президента на Конституційний суд. Так, лідер Радикальної партії Олег Ляшко з трибуни заявив, що для голосування щодо цьому закону коаліції довелося залучити «Партію регіонів», яка в змові з олігархічними групами. «Президент Порошенко намагається узурпувати вплив на судову гілку влади. Ухвалення цього закону дозволить завести трьох своїх суддів КСУ. Наступним їхнім рішенням буде перенесення виборів на 2020 рік, щоб продовжити термін повноважень президента Порошенка», - заявив Ляшко. Після його виступу в парламенті почалася бійка і блокування трибуни ВРУ. У свою чергу правозахисники Amnesty International, Харківська правозахисна група, Центр інформації про права людини та інші звернулися до Порошенка із закликом не підписувати закон про Конституційний суд, так як до нього були завдяки маніпуляціям внесені неправдиві поправки, що стосуються відкритого голосування за кандидатуру омбудсмена. Правозахисники розповіли, що перед ухваленням закону №6427-д «Про Конституційний Суд України», в Раді обговорювали поправку, що стосується збереження процедури таємного голосування за кандидатури Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Вона була підтримана 227 народними депутатами. Інформація про результати голосування відразу з'явилася на офіційному сайті Верховної Ради, але через кілька хвилин її змінили на іншу, некоректну поправку, яка не відповідає суті і щодо якої не проводилося голосування. «На нашу думку, такі дії є спробою маніпуляції апаратом Верховної Ради України для подальшої фальсифікації тексту ухваленого законопроекту і логічним продовженням закритих політичних торгів, які почалися навколо обрання нового Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з травня цього року. Адже процедура обрання Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини взагалі не має розглядатися в рамках законопроекту про Конституційний суд України», - підкреслили правозахисники. Вони зазначили, що саме цей варіант закону з некоректною поправкою і був підписаний президентом.
Події оформление ленты  У Facebook через месендженджер поширюється вірус зі смайликами У понеділок в соціальній мережі Facebook через додаток "месенджер" почав дуже швидко розповсюджуватися вірус, який виглядає як вітання з ім'ям одержувача, смайлик і посилання. Проте сплутати його зі звичайним повідомленням складно, так як ім'я пишеться англійською мовою, а таке звернення не дуже типово для україно- чи російськомовних користувачів. Клік по посиланню активує вірус у вашому комп'ютері, тому, якщо ви отримали таке повідомлення, відпишіть відправнику, що він розсилає спам. Листування краще стерти, щоб у майбутньому випадково не натиснути на посилання. При цьому, якщо ви виявили, що розсилаєте спам, спробуйте якомога швидше попросити ваших друзів не відкривати посилання, написавши їм особисто або у себе на "стіні". Ось що радить робити сам Facebook у разі зараження вірусом, ознаками якого в соцмережі є: - коли аккаунт публікує спам або відправляє небажані повідомлення;- коли в історії аккаунта з'являються дивні або підозрілі місця входу;- коли у вашому журналі дій з'являються повідомлення або публікації, яких ви не пам'ятаєте. Ознаки вірусу на комп'ютері або мобільному пристрої.- стали повільніше працювати додатки або на виконання дій стало йти більше часу, ніж зазвичай;- з'явилися нові додатки, які не встановлювали;- помічаєте дивні спливаючі вікна або іншу рекламу ще до того, як ви відкрили браузер; - змінилася пошукова система або головна сторінка без вашого відома. Що робити в такому випадку? Просканувати комп'ютер і видалити шкідливі програми. Facebook називає таких партнерів виробників антивірусів - Kaspersky, ESET, TrendMicro, F-Secure. Далі - потрібно очистити веб-браузер, видалити підозрілі розширення браузера або скасувати зміни в налаштуваннях веб-браузера. Якщо використовуєте Chrome, ви також можете завантажити інструмент очищення Chrome, який допомагає виявляти і видалити шкідливі програми.Оновіть веб-браузер. Використання найновішої версії веб-браузера гарантує, що у вас будуть останні оновлення для системи безпеки. Аккаунт, заражений шкідливим ПЗ, найчастіше використовують для того, щоб підписуватися на людей і ставити «Подобається» Сторінкам без вашого дозволу. Ви можете перевірити свій журнал дій і видалити всі публікації, які ви не вважали за потрібне розміщувати, і всі Сторінки, яким ви не хотіли ставити «Подобається».
Кримінал Поліція знайшла злочинця, який напав зі зброєю на АЗС у Київській області Співробітники правоохоронних органів протягом години затримали чоловіка, який підозрюється у вчиненні збройного нападу з метою пограбування автозаправної станції в Баришівському районі Київської області. Про це повідомляє Національна поліція України. Інформація про напад невідомої особи на одну з автозаправних станцій смт Баришівка надійшла за спецлінією "102" близько 01:00 понеділка. Одночасно на пульт централізованого спостереження надійшов сигнал про спрацювання "тривожної кнопки" на АЗС. За вказаною адресою прибули слідчо-оперативна група Баришівського відділення поліції і наряд поліції охорони. "Встановлено, що невідомий чоловік у стані алкогольного сп'яніння скоїв розбійний напад на автозаправну станцію. Там він розбив вікно каси, вистрілив з травматичної зброї і, погрожуючи вбивством оператору-касиру, почав вимагати у нього гроші. Сприймаючи погрози явними, оператор віддав нападнику 108 грн. Обурений зловмисник намагався самостійно пробратися в кабінку касира і забрати більше коштів, проте в цей час працівник АЗС натиснув кнопку виклику охорони. Після чого чоловік зник з місця вчинення злочину в невідомому напрямі", - йдеться в повідомленні. Поліція з'ясувала особу злочинця, після чого затримала його на місці. Ним виявився раніше судимий 34-річний житель села Селичівка. "Речовий доказ - предмет, схожий на пістолет, працівники поліції розшукують, оскільки зловмисник, тікаючи, викинув його в поле", - додали у відомстві. За фактом порушено кримінальне провадження за ч.1 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Чоловікові загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років.
Економіка оформление ленты  У 5 разів вище ніж у Польщі. В Україні податки на продукти харчування одні з найбільших у ЄС В Україні одні з найбільших ставок податку на додану вартість на продукти харчування серед європейських країн. Більші збори тільки в Данії (25%), Литві (21%) і Латвії (21%). В Україні ставка ПДВ становить 20%. Відповідну інфоргафіку на своїй сторінці в Facebook опублікував бізнесмен Сергій Міхно. Він зазначив, що практично у всіх країнах Європи введені пільгові ставки ПДВ на продукти харчування і ліки. У той час як в Україні зменшили податок на додану вартість до 7% лише на деякі види ліків і медичного обладнання. «Чи повинна держава якось піклуватися про своїх жителів і виробників продукції? Ось у Європі вважають, що одним із способів "турботи" є пільгові ставки ПДВ на продукти харчування першої необхідності і знижені ставки ПДВ на товари, що експортуються, які використовуються у виробництві (корми для тварин, добрива тощо)», - написав Міхно . Так, у країнах ЄС, крім стандартної ставки ПДВ, яка не може бути менше 15%, держави - члени Євросоюзу можуть застосовувати одну або дві знижені ставки. Знижена ставка не може бути менше 5%. Наприклад у Німеччині ПДВ на продукти харчування становить 7%, в Словаччині - 10%, Польщі - 5%. Застосовуватися знижені ставки можуть не тільки до продуктів харчування, а й до інших, переважно соціально орієнтованих, товарів і послуг. Актуальні ставки ПДВ у країнах Європи   Директор української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко зазначає, що саме зниження ПДВ на продукти харчування є найбільш оптимальним варіантом пожвавлення торгівлі в Україні. Тим більше що відповідну європейську директиву наша країна вже ратифікувала. «Це дозволяє нам знизити ставку до європейського рівня - 5%, що призведе до зниження кінцевої ціни на 15%, з яких виробники і торговці зможуть частку залишити собі. У той же час це може призвести до зниження кінцевої вартості товарів на полицях магазинів на 10%», - написав на своїй сторінці в Facebook експерт. Дорошенко не виключає, що подібні зміни можуть з'явиться в проекті державного бюджету на 2018 рік. Однак якщо цього не станеться, то, на думку експерта, в 2019 році це робити буде не бажано, а вже необхідно.
Політика оформление ленты  Путін вразив Фінляндію: кортеж на півкраїни, літак з продуктами і масова закупівля місцевої горілки Поїздка президента Росії Володимира Путіна до Фінляндії запам'яталася громадянам цієї країни довжелезним кортежем, літаком з продуктами харчування і тим, що Путін так і не привітав Фінляндію зі 100-річчям незалежності, хоча саме до цієї дати і був приурочений робочий візит глави Кремля у сусідню країну. Дивуватися фіни почали ще ввечері 24 липня, коли літак ІЛ-76 з автомобілями і продуктами для Путіна приземлився в місті Лаппенранта, передає телерадіокомпанія Yle. Відзначається, що привезли 2 оснащені холодильниками вантажівки з продуктами і спецавтомобілі для перевезення президента. Серед них був і автомобіль для спецзв'язку Путіна з Кремлем. Прибула і делегація з 200 чиновників. 27 липня в Фінляндію прибув Путін. Він відвідав місто Савонлінну, і фіни чекали, що під час прес-конференції з президентом Фінляндії Саулі Нійністьо від Путіна пролунає те саме привітання зі 100-річчям незалежності. Але ні, воно так і не прозвучало. Мало того, поліція міста Савонлінна розіслала городянам письмові звернення з проханням не виходити на балкони і не відкривати вікна у другій половині дня. Це викликало подив у місцевих жителів, які зовсім не звикли до таких заходів безпеки. Далі - нова дивовижна подія. У мережі поширилося відео з кортежем Путіна, який мчав по трасі в Фінляндії. Ролик зняла мешканка Фінляндії Емілія Ліукконен. Фінів потрясла не тільки довжина кортежу, але також той факт, що там не було жодного російського автомобіля. Пізніше Путін подякував громадянам Фінляндії за дружелюбність і гостинність, з якими вони його зустрічали. «Хочу подякувати нашим господарям за гостинність, за привітний прийом фінських громадян, які зустрічали нас по ходу руху в готель, за їхню дружелюбність і гостинність», - сказав він. І наостанок, щоб закріпити враження, делегація РФ як сувенір відвезла з Фінляндії велику кількість ящиків і коробок з горілкою і коньяком. Журналісти встигли сфотографувати, як з аеропорту Лаппенранта вирушили 2 президентських літаки: пасажирський і вантажний. Перед цим з дипломатичних автомобілів на борт літака переносили безліч коробок, сріблястих і коричневих алюмінієвих ящиків, а також ящиків з міцними алкогольними напоями. Фотограф Арі Накарі пізніше повідомив, що в ящиках була традиційна фінська горілка і французький коньяк. Все, що відбулося з росіянами у Фінляндії, традиційно викликало хвилю насмішок у соцмережах. Так, відомий блогер Роза Анакойхер пожартувала щодо кортежу Путіна: «Коли бачу  кортеж Путіна, що пролітає стрілою, у мене ностальгія за славними часами, коли презів возили не поспішаючи в кабріолетах. Як Кеннеді». Кортеж весело висміяли в Twitter, зазначивши, що Путін міг сміливо окупувати Фінляндію, просто заїхавши туди зі своїм кортежем, який більше, ніж усе населення країни. «Коли Володимир Володимирович не може заснути, він рахує машини супроводу зі свого кортежу», - написав блогер «Усы Пескова». «Кортеж хороброго Кадирова складається зі 112 автомобілів... Так вони і стоять колоною від одного кордону Чечні до іншого...», - додав користувач «Деревня Дураково». Деяких здивувало, як у цей порівняно невеликий кортеж помістилася вся їжа з літака. «Не інакше, другий кортеж слідом іде», - написав «Серебрян Копытов». Не оминули увагою і вивезені делегацією Кремля ящики з горілкою. «Фіни щодо цієї горілки жартують: Путіну після санкцій США тільки і залишається, що піти в запій», - зазначив блогер «Барон Мюнхгаузен»
Кримінал У 2017 році 38 податківцям оголосили про підозру в отриманні хабара - ДФС За перше півріччя 2017 року щодо працівників органів Державної фіскальної служби порушено 278 кримінальних проваджень, 122 фігурантам оголошено підозру, зокрема 38 - за одержання неправомірної вигоди. Про це повідомляє прес-служба ДФС. Зокрема за матеріалами підрозділів внутрішньої безпеки ДФС порушено 54 кримінальних провадження за фактом хабарництва, ще 135 - за фактами зловживання владою або службовим становищем. За січень-червень 2017 року 8 працівників служби судом вже визнані винними у вчиненні злочинів. Також за матеріалами підрозділів внутрішньої безпеки ДФС з початку 2017 року порушено 11 кримінальних проваджень щодо громадян, які пропонували працівникам служби хабар. За фактом перевірки майже 660 звернень фізичних та юридичних осіб щодо можливих корупційних дій працівників органів ДФС, 367 працівникам винесено офіційні застереження про недопущення протиправної поведінки.
Кримінал оформление ленты  Поліція вирахувала особу того, хто стріляв в івано-франківського підприємця, по камерах спостереження У понеділок, 31 липня, в центрі Івано-Франківська стріляли в місцевого підприємця, нападником виявився колишній кандидат у міськраду. Про це повідомляє місцеве видання "Фіртка". Як повідомляється, в автомобілі перебував підприємець Ігор Гербін, його забрала "швидка".Чоловіка доставили в обласну клінічну лікарню з пораненням в тулуб і передпліччя. За інформацією поліції, постріли були здійснені, коли підприємець сідав в авто на вулиці Шеремета, де розташований його магазин. Злочинець зробив 6-7 пострілів, точна інформація буде відома після балістичної експертизи. Зараз триває розшук стрілка, поліція вже знайшла автомобіль, на якому він тікав. У поліції вже дали опис нападника, якого зафіксували камери спостереження. Ним виявився Михайло Дерещук, відомий під прізвиськом "Діра". Чоловік 2015 року балотувався в Івано-Франківську міську раду від партії "Патріот".
Політика Трамп клянеться захистити союзників від Північної Кореї. Але її ракети вже можуть долетіти до США Дональд Трамп пообіцяв вжити «всіх необхідних заходів» для захисту союзників Сполучених Штатів від військової загрози Північної Кореї. Про це розповів прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе після телефонної розмови з президентом США, повідомляє The Guardian.. Переговори між Трампом і Абе пройшли після того, як Північна Корея провела свій другий тест міжконтинентальної балістичної ракети (МБР) в п'ятницю. На думку аналітиків, цього разу ракета цілком могла долетіти до США. У неділю США продемонстрували силу, запустивши два надзвукових бомбардувальники B-1B над Корейським півостровом. Командир Тихоокеанських ВПС генерал Терренс Дж. О'Шонессі попередив, що його підрозділи були готові вдарити по Північній Кореї «швидким, смертельним і приголомшливим ударом». Трамп, який намагався переконати Пекін посилити тиск на корейського лідера, засудив Китай за те, що той «НІЧОГО» не робить щодо північнокорейського диктатора. Але в понеділок державні ЗМІ Китаю завдали удару у відповідь, одна газета назвала Трампа «зеленим молодиком», який звинувачує Пекін тільки тому, що він сам соромиться того, що не зміг запобігти останньому запуску Північної Кореї. Ще одна газета назвала претензії Трампа про те, що Китай може легко розв'язати північнокорейську кризу, «абсурдом».Виступаючи перед журналістами в понеділок після розмови з Трампом, Абе сказав, що пара обговорила «нові дії» проти Північної Кореї і високо оцінив «зобов'язання президента США вжити всіх необхідних заходів для захисту союзників». «Я повністю погодився з Президентом Трампом у тому, що ми повинні зробити подальші дії», - сказав Абе журналістам, згідно з японським інформаційним агентством Kyodo. «Ми неодноразово робили зусилля для мирного врегулювання північнокорейського питання, взаємодії між Японією та Сполученими Штатами і з міжнародним співтовариством, але Північна Корея розтоптала всі ці зусилля і в односторонньому порядку загострила ситуацію, - сказав Абе. - Китай, Росія та решта міжнародної спільноти повинні серйозно поставитися до цього незаперечного факту і збільшити тиск». Ніккі Гейлі, посол США в ООН, також виступає за здійснення тиску на Пекін. «Китай повинен вирішити, чи хоче він нарешті кинути виклик Кім Чен Ину. Час для розмов закінчився», - сказала вона в своїй заяві. У суботу держсекретар США Рекс Тіллерсон звинуватив Китай і Росію в «унікальній і особливій ​​відповідальності» за зростаючу північнокорейську загрозу. Чен Сяохе, фахівець з Північної Кореї з Університету Ренмін у Пекіні, сказав, що ймовірність військових дій від США зростає, але вони також становлять загрозу для Трампа. «Якщо Трамп вдасться до військового удару і не отримає схвалення Конгресу, я думаю, що це закінчить його політичну кар'єру», - сказав Сяохе. Лю Мін, експерт з Північній Кореї з Шанхайської академії суспільних наук, сказав Блумбергу, що, на його думку, Трамп блефує: «Військовий удар, яким загрожують американці, навряд чи відбудеться, бо ставки дуже високі... Вони намагаються натиснути таким чином на Китай. Це швидше шантаж, ніж реальний варіант».
Кримінал оформление ленты  У Запоріжжі батьки продали 2-річного сина за $5 тис. Двоє мешканців Запоріжжя намагалися продати свого сина і були затримані під час передачі грошей за дитину. Про це повідомляє прес-служба обласної поліції. Співробітникам правоохоронних органів стало відомо, що 29-річна мати дитини разом зі своїм 37-річним цивільним чоловіком захотіли продати 2-річного сина за п'ять тисяч доларів США. Зараз вирішується питання про обрання злочинцям запобіжного заходу і позбавлення батьківських прав.Хлопчика обстежують медики і працівники соціальних служб. Поліція відкрила кримінальне провадження за ознаками ч. 3 ст. 149 (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує від восьми до п'ятнадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Білій Церкві правоохоронці Київської області затримали громадянина Ізраїлю, який з 2015 року перебував у міжнародному розшуку за вчинення зґвалтування, торгівлю людьми, сексуальну експлуатацію, проституцію і відмивання грошей.
Політика оформление ленты  Листи Макрона опублікували на WikiLeaks, але кому це тепер потрібно? У понеділок, 31 липня, на сайті WikiLeaks було опубліковано понад 21 тис. листів передвиборного штабу президента Франції Еммануеля Макрона. Оприлюднено листи з березня 2009 року по квітень 2017 року. Адміністрація форуму повідомила, що це тільки невелика частина листування Макрона, в архів же входить більш 71,8 тисячі листів. Викладені були тільки ті листи, які встигли розібрати і систематизувати. RELEASE: 21,075 verified searchable emails from the campaign of President Macron #MacronEmails #MacronLeaks https://t.co/9LlW785eYu pic.twitter.com/HIq6nTcdwq — WikiLeaks (@wikileaks) 31 июля 2017 г. 5 травня представники WikiLeaks повідомили про великий виток електронних листів кандидата в президенти Еммануеля Макрона в результаті хакерської атаки. Цю інформацію підтвердили і в передвиборному штабі кандидата, заявивши, що штаб «став жертвою масштабного і скоординованого хакерського зламу». Незважаючи на скандал, Макрон 7 травня здобув перемогу у другому турі президентських виборів у Франції, набравши 66% голосів виборців. Він переміг Марін Ле Пен, яку активно підтримував російський Кремль. Update: #MacronLeaks contains many tens of thousands emails, photos, attachments up to April 24, 2017--around 9Gb in total — WikiLeaks (@wikileaks) 5 мая 2017 г. Пізніше генеральний секретар партії «Вперед!» Рішар Ферран заявив, що Макрон став мішенню російських ЗМІ і кібератак з території РФ, метою яких було допомогти своєму кандидатові. У Кремлі ж усі звинувачення назвали «абсурдом». За словами керівника IT-департаменту штабу Макрона Муніра Маджубі, всього було «вкрадено» п'ять повних поштових скриньок, а також багато особистих поштових акаунтів на Gmail. Маджубі заявляв, що в листах «немає секретів», проте, за його словами, деякі листи були підробленими. Про те, що за зламом листування стоять спецслужби Росії, заявляли і представники WikiLeaks. У травні вони повідомили, що в деяких файлах, опублікованих в результаті хакерської атаки на передвиборний штаб Макрона, портал виявив дані, що вказують на російського громадянина. Так, у метаданих листів 9 раз зустрічається Рошка Георгій Петрович, який нібито є співробітником компанії «Еврика». Пізніше WikiLeaks опублікував посилання на статтю, в якій сказано про зв'язок компанії «Еврика» з ФСБ РФ. Про втручання Росії заявили і екс-співробітники штабу Гілларі Клінтон. Вони звинуватили РФ у причетності до великого витоку листувань Макрона. «Путін веде війну проти західних демократій, і наш президент не на тому боці», - написав колишній прес-секретар штабу Клінтон Брайан Феллон у своєму мікроблозі Twitter. Putin is waging war against Western democracies and our President is on the wrong side.https://t.co/SOPkWxoMvR — Brian Fallon (@brianefallon) 5 мая 2017 г. Висловив свою думку і екс-радник кандидата від Демократичної партії Роббі Мук у своєму Twitter. «Для тих, хто думав, що Росія відступає... Стався витік електронних листів штабу Макрона», - написав він. For those who thought Russia was dialing back..Macron's French presidential campaign emails leaked online | Reuters https://t.co/AyoLmtI3MB — Robby Mook (@RobbyMook) 5 мая 2017 г. У зв'язку з тим, що відбувається, були проведені журналістські розслідування. Так, у The Guardian розповіли, що відразу дві компанії, які займаються кібербезпекою - Flashpoint з Нью-Йорка і Trend Micro з Токіо - прийшли до висновку, що до зламу причетна група хакерів, відома як Advanced Persistent Threat 28, Fancy Bear або Pawn Storm, і пов'язана з ГРУ РФ.
Здоров`я Вчені довели - жінки, які народили після 30 років, живуть довше Вчені з португальського університету Коїмбра довели, що жінки, які стали матерями в більш пізньому віці, частіше живуть довше, ніж ті, хто народжував у підлітковому віці або відразу ж після 20 років, повідомляє The Independen. Експерти порівняли дані жінок віком 65 років з європейських країн, взявши за основу період, коли вони народили перших дітей. «Найважливіший результат дослідження показує, що жінки зазвичай живуть довше, коли вони вагітніють своїм первістком у більш пізньому віці, зокрема після 30 років», - йдеться в результатах дослідження. До такого ж висновку прийшли вчені, які опублікували результати свого дослідження в журналі Menopause. За їхніми даними, жінки, які вперше стали матерями в 33 роки і старше, втричі частіше мають спеціальний маркер довголіття в ДНК, ніж ті, хто народив у більш ранньому віці. Однак у жодному дослідженні не пояснюється причина довголіття жінок, які народили пізніше. Водночас експерт з фертильності Лорд Вілсон пояснює довголіття таких матерів тим, щозазвичай такі жінки заможні і мають повну вищу освіту. А також вони ретельніше і серйозніше ставляться до влаштування свого життя і частіше дотримуються здорового способу харчування. За статистикою, середній вік жінок, які народжують первістка у Великій Британії - 30 років. Кожна 25-та має перші пологи в 40.
Економіка оформление ленты  Тендітна ягідка: вперше за 14 років українські кавуни везуть у магазини по Дніпру 30 липня з причалу в Голій Пристані, що на Херсонщині, відчалила баржа, навантажена першою партією кавунів для реалізації в одній з торгових мереж країни. 250 тонн продукції було зібрано малими і середніми фермерськими господарствами регіону, повідомляє Інтерфакс-Україна. Терминал "Нибулон" (Херсонская обл) отправил в Киев первую баржу с арбузами. Груз законтрактовала сеть "Сильпо". Планируется ок. 50 рейсов. pic.twitter.com/3KDHomSmXA — Выживший в уме (@Hlopak_) 31 июля 2017 г. Уточнюється, що такий спосіб доставки допоможе підвищити якість плодоовочевої продукції в торгових мережах і на чверть скоротить витрати на логістику продукції. Адже під час перевезення вантажним автотранспортом велика ягода часто пошкоджується, що приводить до втрати смакових якостей і псування продукту. За даними USAID, через відсутність альтернативних видів транспортування в сезон вирощування кавунів ціни на автомобільні перевезення виростають в 2-2,5 разу. А через складнощі з логістикою і збутом близько 30% врожаю кавуна залишається на полі. Більше того, оскільки кавуни вантажаться насипом, ще 10-13% продукції піддається механічним пошкодженням. Якщо доставка тестової партії кавунів по Дніпру буде завершена успішно, відпрацьований логістичний ланцюжок буде застосований до інших видів фруктів і овочів, що вирощуються в Херсонській області. Про перший рейс кавунів Дніпром на своїй сторінці в Facebook написав і прем'єр-міністр Володимир Гройсман, зазначивши, що це перші кроки з відновлення в Україні річкового транспорту. «Використання річкового транспорту замість автомобільного, по-перше, зменшує завантаженість доріг, а по-друге, здешевлює продукт для кінцевого споживача», - написав прем'єр. Раніше АСН писала, що в Херсоні журналісти виявили, що майже у всіх кавунах і динях, які продають в одному з супермаркетів, у кілька разів перевищено гранично допустиму концентрацію хімії. Так у кавунах рівень нітратів перевищував допустимі норми в 5 разів, а в динях - майже у 18 разів.
Здоров`я Чому у відпустку до Венеції варто захопити протигаз Якщо ви прямуєте до Венеції у відпустку цього літа, не забудьте упакувати з собою протигаз. Занепокоєння щодо токсичного повітря може здатися дивним в місті з невеликою кількістю доріг і ще меншою кількістю автомобілів, але повітря Венеції має безліч проблем, повідомляє TheGuardian. Щодня п'ять або шість величезних круїзних кораблів запливають в саме серце древнього міста, в якому розташований найбільший у світі круїзний термінал. Ці кораблі рекламують розкішні ресторани, великі басейни і екзотичні розваги, але ніхто не розповідає про забруднення, які вони випускають у повітря міста. Це одна з причин, чому місцеві жителі обурені впливом туризму на їхнє знамените місто. Протести проти круїзних суден є звичайним явищем. У травні майже 20000 венеціанців проголосували на неофіційному референдумі, 99% підтримали пропозицію заборонити круїзним лайнерам вхід у місто. Круїзні оператори стверджують, що кораблі використовують пальне з низьким рівнем викидів, коли перебувають поблизу великих міст, але вимірювання, які проводилися поблизу порту Венеції, показують іншу картину. Пальне, яке вони спалюють на причалі, містить більш ніж у 100 разів більше сірки, ніж дизельне пальне для вантажівок. Поки великі кораблі пропливають головним каналом, всього за два кроки від берега вчені фіксують до 500 ультратонких частинок на кубічний сантиметр - в 500 разів більше, ніж у чистому морському повітрі. Ці частинки затримуються в повітрі надовго після того, як кораблі попливли, і вітер відносить їх на сотні кілометрів всередину країни. Тверді частинки призводять до серйозних проблем зі здоров'ям, таким як серцево-судинні та респіраторні захворювання, включно з інсультом і раком. Всесвітня організація охорони здоров'я прирівнює їх до тієї ж канцерогенної категорії, що і куріння і азбест. Дизельні двигуни виробляють і низку інших забруднюючих речовин, які завдають шкоди здоров'ю людини, довкіллю та клімату, зокрема канцерогенну сажу, а також оксиди сірки і азоту. За даними Європейської комісії, близько 50000 осіб щорічно передчасно вмирають у Європі через викиди судноплавного сектора. Існують доступні заходи для ефективного розв'язання цієї проблеми, від використання більш чистого пального до установки фільтрів і використання батарей поблизу узбережжя. Але круїзна індустрія занадто популярна серед європейців, щоб йти на поступки. Майже мільйон британців щороку проводять відпустку на кораблях, багато  з них платять до £1000 за тижневий круїз по Середземному морю. З огляду на те, що на одному кораблі вміщаються до 6000 пасажирів, це пристойний дохід. Незважаючи на це, великі судноплавні компанії, як і раніше, відмовляються витрачати гроші на очисні технології, завдаючи цим шкоди здоров'ю людей. Забруднення завдають шкоди і пасажирам круїзних лайнерів. Навіть нові кораблі створюють неймовірний рівень забруднень. Круїзна індустрія не відповідає основним державним стандартам у галузі навколишнього середовища і здоров'я людини. Хорошою новиною для венеціанців є те, що місто очікує цього року на 10% менше суден, ніж зазвичай. Але до тих пір, поки кораблі не будуть оснащені кращими фільтрами і не почнуть використовувати більш чисте пальне, краще брати з собою маску.

Як за допомогою перестановки меблів покращити взаємини у сім'ї
Як за допомогою перестановки меблів покращити взаємини у сім'ї
Правильна енергетична обстановка в будинку понад усе Якщо ви відчуваєте, що у вас починалися якісь проблеми з ....
Створювальне мислення: як притягувати бажане силою думки
Створювальне мислення: як притягувати бажане силою думки
Наші думки та психологічні настанови впливають на події, які відбуваються в нашому житті Викорінити негатив і ....
Як залучити гроші: три ефективні способи
Як залучити гроші: три ефективні способи
Якщо ви хочете вирішити всі свої фінансові труднощі та залучити гроші в будинок, то рекомендуємо вам три надій....
Робоче місце з фен-шуй: створюємо свій успіх
Робоче місце з фен-шуй: створюємо свій успіх
На роботі людина проводить майже 30 відсотків усього життя Щоб забезпечити себе удачею, необхідно правильно на....
Змова на гроші та удачу
Змова на гроші та удачу
Змови на залучення грошей та удачі читаються у тому випадку, коли людина зазнає матеріальних труднощів і хоче ....
більше матеріалів




/-1,0947768688202-/ /-pc-/
Top