counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
Всі новини...

Трамп клянеться захистити союзників від Північної Кореї. Але її ракети вже можуть долетіти до США


Переглядів: 76


Трамп клянеться захистити союзників від Північної Кореї. Але її ракети вже можуть долетіти до США

Дональд Трамп пообіцяв вжити «всіх необхідних заходів» для захисту союзників Сполучених Штатів від військової загрози Північної Кореї. Про це розповів прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе після телефонної розмови з президентом США, повідомляє The Guardian..

Переговори між Трампом і Абе пройшли після того, як Північна Корея провела свій другий тест міжконтинентальної балістичної ракети (МБР) в п'ятницю. На думку аналітиків, цього разу ракета цілком могла долетіти до США.

У неділю США продемонстрували силу, запустивши два надзвукових бомбардувальники B-1B над Корейським півостровом. Командир Тихоокеанських ВПС генерал Терренс Дж. О'Шонессі попередив, що його підрозділи були готові вдарити по Північній Кореї «швидким, смертельним і приголомшливим ударом».

Трамп, який намагався переконати Пекін посилити тиск на корейського лідера, засудив Китай за те, що той «НІЧОГО» не робить щодо північнокорейського диктатора. Але в понеділок державні ЗМІ Китаю завдали удару у відповідь, одна газета назвала Трампа «зеленим молодиком», який звинувачує Пекін тільки тому, що він сам соромиться того, що не зміг запобігти останньому запуску Північної Кореї.

Ще одна газета назвала претензії Трампа про те, що Китай може легко розв'язати північнокорейську кризу, «абсурдом».
Виступаючи перед журналістами в понеділок після розмови з Трампом, Абе сказав, що пара обговорила «нові дії» проти Північної Кореї і високо оцінив «зобов'язання президента США вжити всіх необхідних заходів для захисту союзників».

«Я повністю погодився з Президентом Трампом у тому, що ми повинні зробити подальші дії», - сказав Абе журналістам, згідно з японським інформаційним агентством Kyodo.

«Ми неодноразово робили зусилля для мирного врегулювання північнокорейського питання, взаємодії між Японією та Сполученими Штатами і з міжнародним співтовариством, але Північна Корея розтоптала всі ці зусилля і в односторонньому порядку загострила ситуацію, - сказав Абе. - Китай, Росія та решта міжнародної спільноти повинні серйозно поставитися до цього незаперечного факту і збільшити тиск».

Ніккі Гейлі, посол США в ООН, також виступає за здійснення тиску на Пекін. «Китай повинен вирішити, чи хоче він нарешті кинути виклик Кім Чен Ину. Час для розмов закінчився», - сказала вона в своїй заяві. У суботу держсекретар США Рекс Тіллерсон звинуватив Китай і Росію в «унікальній і особливій ​​відповідальності» за зростаючу північнокорейську загрозу.

Чен Сяохе, фахівець з Північної Кореї з Університету Ренмін у Пекіні, сказав, що ймовірність військових дій від США зростає, але вони також становлять загрозу для Трампа.

«Якщо Трамп вдасться до військового удару і не отримає схвалення Конгресу, я думаю, що це закінчить його політичну кар'єру», - сказав Сяохе.

Лю Мін, експерт з Північній Кореї з Шанхайської академії суспільних наук, сказав Блумбергу, що, на його думку, Трамп блефує: «Військовий удар, яким загрожують американці, навряд чи відбудеться, бо ставки дуже високі... Вони намагаються натиснути таким чином на Китай. Це швидше шантаж, ніж реальний варіант».

переклад Анна Залозна

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Для того, щоб передбачити долю по лініях руки не обов'язково досконально вивчати хіромантію Досить просто погл....
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Багато хто мріє про успішну кар'єру і хорошу заробітну плату Щоб ваші мрії стали реальністю, використовуйте пе....
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Дуже часто різні речі переходять нам від інших людей: щось ми купуємо, щось знаходимо, щось отримуємо у спадок....
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Короткі змови, звані шепітками, здавна використовувалися знахарями та цілителями для досягнення певних цілей Е....
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
Всі хочуть бути щасливими, але часом ми зустрічаємо на шляху перешкоди, що заважають нам це зробити Експерти р....
більше матеріалів
/-0,42019486427307-/ /-pc-/
Top