counter
Архів Повернутись назад 14 Липня 2017
14 Липня
Суспільство У Бразилії з'явилася церква імені інтернет-героя Overwatch Житель Бразилії Матеуш Могнон заснував церкву, яку назвав ім'ям героя відомого онлайн-шутера Overwatch Хандзо. Церква отримала назву «Національна церква Хандзо», передає VG247. За даними видання, таким чином чоловік хотів показати, наскільки легкий процес створення своєї релігійної організації в Бразилії. Щоб заснувати церкву, чоловікові потрібно було зробити кілька простих речей: вказати адресу її реєстрації, заплатити мито, знайти п'ять парафіян, отримати підпис юриста і підготувати статут. Як зазначається, після схвалення нотаріуса організація отримує податковий імунітет. Така процедура допомагає людям у Бразилії уникати сплати податків. Згідно з церковним Уставом, хрещення в ній відбувається після закінчення одного матчу в Overwatch. При відсутності грошей прихожанину дається можливість зіграти раунд у Paladins, яку називають безкоштовним клоном Overwatch.
Політика Депутат Костянтинівський достроково складає свій мандат Позафракційний депутат В'ячеслав Костянтинівський складає свої повноваження у Верховній Раді України. «Сьогодні (13 липня. - Ред.) я прийняв рішення, яке звалило великий тягар з моїх плечей. Я написав заяву про відмову від депутатського мандата. Завтра вранці заява буде в секретаріаті парламенту і сподіваюся, буде проголосована на наступній сесії. Перший раз я хотів це зробити через півроку після обрання, але кілька разів відкладав, сподівався, що звикну», - пише Костянтинівський у себе на сторінці в Facebook. За його словами, майже три роки у Верховній Раді України були для нього «самими похмурими» в житті. «Я так і не став справжнім політиком... насамперед тому, що бути самим собою для політика майже недоступна розкіш. Успіх у політиці майже завжди пропорційний вмінню обіцяти, вдавати і обманювати», - додав він.
Політика ФРН просить Китай дозволити виїзд з країни родині Лю Сяобо Глава МЗС Німеччини Зігмар Габріель зажадав від Пекіна дозволити рідним померлого Нобелівського лауреата Лю Сяобо виїхати з Китаю. Про це сказано в повідомленні міністра, передає Укрінформ. Габріель також нагадав, що Лю Сяобо і його дружина хотіли емігрувати до Німеччини. Міністр також зазначив, що бачить обов'язок КНР в тому, щоб прояснити питання, чи можливо раніше було виявити рак у ув'язненого Лю Сяобо. «Вона (дружина Лю. - Ред.), а також її брат Лю Хуей повинні мати можливість терміново виїхати до Німеччини або іншу в країну на свій вибір, якщо вони бажають того», - сказав міністр МЗС ФРН. У четвер, 13 липня, Лю Сяобо, найвідоміший правозахисник і дисидент у Китаї, помер у віці 61 року. За місяць до своєї смерті він був переведений з в'язниці в лікарню на північному сході КНР через рак печінки.
Політика Спецпредставник США Волкер найближчими днями знову відвідає Україну Заступник глави АП Костянтин Єлісєєв повідомив, що спецпредставник США з питань України Курт Волкер в найближчі дні знову відвідає Україну. Про це передає Інтерфакс-Україна. «Це був перший візит. Ми домовилися, що в найближчі дні Волкер знову приїде в Україну. Звичайно, це буде залежати від його графіка, так як спецпредставник США хоче інтенсивно увійти в процес як консультацій з українською стороною, так і, зокрема, з нашими партнерами по «нормандського формату», - заявив Єлісєєв в ефірі «5 каналу». За його словами, під час візиту Курт Волкер провів зустрічі з широким спектром державних діячів. Після входження спецпредставника США в курс справи він може внести деякі пропозиції американському керівництву для того, щоб дати імпульс мирного діалогу на сході України.
Політика Росія може повернути дипвласність у США, якщо буде дотримуватися миру в Сирії, - Білий дім Америка може повернути Росії її дипломатичну власність, якщо Москва покаже прагнення зберігати режим припинення вогню в Сирії. Про це повідомляє заступник помічника глави Білого дому Себастьян Горка в ефірі телеканалу CNN. За його словами, в адміністрації президента США Трампа хочуть «дати шанс взаємодії і співпраці» з Кремлем. «Однак справа в тому, що ми можемо не розділяти одні й ті ж заяви, одну і ту ж філософію, один і той же погляд на світ», - додав співрозмовник. Заступник помічника глави Білого дому додав, що «факт полягає в тому, що РФ і США мають кілька тем, які викликають загальне занепокоєння». «Якщо ми побачимо сумлінність - пам'ятайте, понад 400 тисяч осіб, убитих в Сирії, це жахливо - якщо ми побачимо, що Москва насправді діє сумлінно в плані таких питань, як режим припинення вогню в Сирії, тоді, можливо, є шанс , що Тіллерсон захоче, щоб це (повернути РФ доступ до двох заміських дипломатичним резиденцій. - Ред.)», - сказав заступник помічника глави Білого дому.
Події оформление ленты  У Харкові зі стріляниною затримані терористи ІДІЛ Вчора, 13 липня, в Харкові співробітники СБУ затримали двох терористів ІДІЛ. Про це пише місцеве видання NewsRoom. Інцидент стався напередодні о 19:30 на парковці торгового ТЦ «Караван» на Олексіївці. За словами очевидців, до двох чоловіків, один з яких був неслов'янської зовнішності, підійшли люди в штатському і наказали лягти тим на землю. «Після цього чоловік з бородою кинувся до багажника автомобіля, а другий почав тікати. Двоє інших дістали зброю і негайно наказали лягти на землю. Після цього бородатий відійшов від автомобіля, другий продовжив бігти. Потім пролунали постріли, «бігун» упав», - говорить один зі свідків. Куля потрапила в ногу чоловікові, йому надали необхідну медичну допомогу, життю чоловіка нічого не загрожує. За даними правоохоронців, в результаті спецоперації було затримано двох бойовиків «Ісламської держави».
Політика Фракція БПП блокувала трибуну на знак протесту проти нападу на депутатів під Радою Фракція БПП блокувала трибуну на знак протесту нападу на нардепів під Радою. Про це з трибуни Верховної Ради Україна перед годиною запитань до уряду заявив голова фракції БПП Артур Герасимов в оточенні нардепів фракції, передає кореспондент АСН. "Вчора під стінами парламенту відбулася безпрецедентна подія. Група агресивно налаштованих осіб здійснила напад на нашого колегу Олега Барну і багатьох інших депутатів. Їх не пускали до зали парламенту, куди вони йшли голосувати за зняття депутатської недоторканності. Фракція БПП різко засуджує це незаконний, безпідставний і нахабний напад так званих громадських активістів", - заявив він. За його словами, організатори акції протесту навмисне зупинили Барну. "Ми впевнені, що ця акція була спрямована на зрив голосування за зняття депутатської недоторканності", - вважає Герасимов. Він підкреслив, що в акції протесту брав участь новообраний член ради громадського контролю НАБУ Сергій Хаджинов, що, за оцінками БПП, є неприпустимим. Герасимов зазначив, що фракція БПП вже звернулася в СБУ і Нацполіцію з вимогою в терміновому порядку розпочати розслідування.
Події оформление ленты  Стрілянина на Храмовій горі в Єрусалимі: опубліковано відео Стали відомі подробиці перестрілки в Ізраїлі біля входу до комплексу Храмової гори на Старому місті Єрусалиму. За словами поліцейських, троє бойовиків з Палестини прибули на Храмову гору і пішли до найближчих воріт Старого міста. Як тільки вони побачили поліцейських, відразу відкрили стрілянину. При цьому бойовики відступили і сховалися в одній з мечетей у комплексі Храмової гори. Під час перестрілки нападники були знищені. Також відомо про трьох постраждалих. Як ми повідомляли, стан двох - критичний. Атака терористів призвела до того, що комплекс Храмової гори сьогодні був закритий для відвідувачів, також були скасовані п'ятничні молитви. Це сталося вперше за багато років. Місцеві політики вважають, що це може призвести до посилення напруженості у Східному Єрусалимі. Міністр внутрішньої безпеки Гілад Ердал повідомив, що сьогодні терористи своїми діями перетнули червону лінію. В мережі було опубліковано відео з місця інциденту.
Політика Гройсман: Цільова програма фермерства буде презентована до кінця місяця Кабмін обіцяє підготувати цільову програму підтримки фермерства до осені. В ході засідання години запитань до уряду в парламенті стався діалог між прем'єр-міністром і главою фракції Радикальної партії. Олег Ляшко запитав у прем'єра про підтримку фермерів: "Після Гітлера було корів більше, ніж зараз... Що ви робите, щоб повернути корів на село нашим селянам? Адже скоро наші діти будуть дивитися на скелети корів, як на динозаврів в музеях". У відповідь прем'єр-міністр Володимир Гройсман зазначив, що Кабмін вже працює над цим. "Проблем у нашій країні багато. І не тільки в сільському господарстві", - сказав він. За його словами, вже створено робочу групу при Міністерстві АПК, яка напрацьовує необхідний документ. "Ми розробимо і презентуємо цільову програму фермерства. Ця програма повинна бути підготовлена ​​до 1 серпня... Ми цим питанням займаємося. Це буде спільний продукт з фермерськими господарствами і асоціаціями", - зазначив Гройсман. Прем'єр прогнозує, що у вересні уряд подасть до парламенту документ про фінансування цільової програми підтримки фермерства.
Події У Лондоні двоє підлітків атакували людей кислотою Лондонська поліція затримала одного з двох підлітків, які атакували випадкових перехожих кислотою. Як мінімум один з п'яти потерпілих перебуває в лікарні у критичному стані в лікарні. Люди отримали серйозні опіки обличчя і тіла. Одна жертва змогла самостійно дістатися до лікарні.Всі атаки сталися ввечері 13 липня в лондонських районах Гекні, Стоук Ньюїнгтон і Іслінгтон. Злочинці переміщалися по кварталах на мопедах, передає Independent. Підлітки виливали людям в обличчя кислоту, після чого грабували. Злочини тривали близько півтори години, поки одного з нападників не затримали. Заарештованому нападнику висунули звинувачення в нанесенні каліцтв і грабежі. Поліція веде пошук його спільника. Атаки за допомогою кислоти трапляються на лондонських вулицях досить часто. У 2015 році було зафіксовано 261 такий напад, а в 2016 році - 458.
Суспільство оформление ленты  Трамп потряс дружину Макрона як грушу: "Вона в такій чудовій формі, красуня!" Після прибуття до Франції з офіційними візитом Дональд Трамп розсипався в компліментах першій леді країни Бріжит Макрон. Трамп у властивій йому манері вчепився в руку співрозмовниці і смикав її, примовляючи схвальні слова. «Ви в такій хорошій формі», - сказав Трамп місіс Макрон, яка стояла у великій мармуровому залі спиною до камери, яка записала цей інцидент. Потім він повернувся до президента Франції Еммануеля Макрона і знову сказав: «У неї така хороша фізична форма». «Чудово», - сказав містер Трамп, звертаючись до першої леді Франції і при цьому показуючи руками кудись у середину тулуба жінки. Бріжит, намагаючись відвести від себе пильну увагу американського президента, бере за руку його дружину Меланію. Однак та лише зробила крок назад і стояла поруч із нею, посміхаючись, пише The New York Times. Подружжя Трампів і Макронів зустрілися в музейному комплексі в центрі Парижа, в якому розташована гробниця Наполеона Бонапарта. Пан Трамп неодноразово публічно коментував фізичний вигляд жінок, за що піддавався критиці й осуду.  
Політика Кабмін працює над поверненням газорозподільних мереж державі Кабінет міністрів продовжує працює над поверненням газорозподільних мереж державі. Про це в ході години запитань до уряду у Верховній Раді України заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. "Що стосується газопроводів, то це питання не сьогоднішнє і не вчорашнє. Я думаю, що тут дуже важливо не допустити юридичних помилок, які часто трапляються. Ми юридично працюємо над тим, щоб все розставити на свої місця. І виправити рішення, які ухвалювалися до нас", - заявив він. Прем'єр зазначив, що треба ухвалити закон, який встановить оплату за користування мережами. "Це дуже важливо. Ми, зокрема, працюємо над тим, щоб місцевій владі дати можливість управляти цими мережами. Як тільки ми знайдемо юридично правильне рішення, нам потрібна буде підтримка парламенту, ми це зробимо. Ми вже звернулися до правоохоронних органів, якщо тут будуть виявлені зловживання під час передачі газорозподільних мереж, то ми терміново будемо вживати всіх необхідних заходів, щоб державне повернути державі".
Політика Віз з Росією не буде, а ось біометричний контроль буде введено Україна поступово введе біометричний контроль на кордонах і не буде вводити візи з РФ. Про це в ході години запитань до уряду у Верховній Раді України заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін, передає кореспондент АСН. "Відповіддю і не тільки відповіддю на це запитання є рішення РНБО про створення інтегрованої системи. Підкреслюю, не окремого кроку, як комусь би хотілося, а створення інтегрованої системи контролю біометричних даних іноземців та осіб без громадянства", - заявив він. Клімкін наголосив, що система біометричного контролю забезпечить ефективний контроль перетину кордону України. "Ця система буде вводитися поступово, стадія за стадією. А звичайне введення віз не дасть нам того ефекту, якого ми хочемо", - додав він. За його словами, введення віз з РФ створить нам додаткові проблеми, якими Росія скористається. "Зокрема, щоб здійснювати як провокації, так і свідому політику щодо обмеження прав і свобод громадян України, які проживають на окупованій території, в окупованому Криму", - додав він.
Економіка Siemens може вийти зі спільних із РФ проектів після інциденту з турбінами в Криму Німецька компанія Siemens розглядає вихід зі спільних підприємств в РФ - ТОВ «Сіменс технології газових турбін» і «Інтеравтоматика». Про це передає газета Wirtschaftswoche, посилаючись на свої джерела. Цю можливість вивчає глава компанії Siemens Джо Кезер, передає видання. У Siemens поки відмовилися від коментарів. Відзначається, що німецький концерн має намір також вийти зі складу акціонерів компанії «Інтеравтоматика», в якій компанії Siemens належать 45,7%. За даними джерел видання, в Siemens була створена спеціальна група, яка веде обговорення цього питання. Відповідно до санкцій ЄС, німецькі компанії не можуть постачати таке устаткування на український півострів, який окупований Росією. Нагадаємо, гендиректор «Силових машин» Роман Філіппов був затриманий у Петербурзі співробітниками Федеральної служби безпеки.
Події Вибух гранати в Полтавській області: двоє людей загинули і одна постраждала У четвер, 13 липня, ввечері в Полтавській області в результаті вибуху гранати загинули дві людини, ще одна була поранена і зараз перебуває в лікарні. Про це передає прес-служба обласної поліції. За словами правоохоронців, трагедія сталася о 18:30 в с. Калайдинці Лубенського району області. Про вибух у поліцію повідомили місцеві жителі. На місці інциденту було встановлено, що в коридорі житлового будинку вибухнула граната Ф-1. В результаті інциденту загинув 34-річний чоловік, в лікарню з травмами були госпіталізовані два 16-річних підлітки. В результаті один з них помер. За цим фактом було розпочато кримінальну справу з попередньою правовою кваліфікацією за ст. 115 ч. 1 (умисне вбивство) КК України. На місці працювали місцева слідчо-оперативна група, а також працівники обласного апарату та фахівці-вибухотехніки.
Економіка оформление ленты  Вина «Масандри» втратили половину вартості через анексію Криму Справи у «націоналізованого» росіянами кримського підприємства «Масандра» йдуть так "добре", що керівництво заводу вирішило знизити ціну на вино на анексованому півострові на 30-50%. Своє рішення «влада» заводу виправдала «підтримкою курортного сезону». За словами «директора» підприємства Яніни Павленко, на окупованому півострові вина «Масандри» коштуватимуть у 2-3 рази дешевше, ніж на материку. Акція стартує з 1 серпня. Керівництво «Масандри» після старту продажів терористам «ДНР» і «ЛНР» своєї продукції сподівалося, що справи підприємства підуть угору, мовляв, так само гроші течуть рікою просто з Кремля. Перша партія вина «Масандра» в кількості 14 тисяч 400 пляшок вирушила в «ЛНР» ще в кінці липня 2016 року. Представники заводу заявляли, що відправили терористам «імениті вина сімнадцяти найменувань». Але щось пішло не так і справи у заводу стали зовсім кепські. Це не єдине «новаторське» рішення керівництва заводу «Масандра». У вересні 2015 року гендиректор заводу Яніна Павленко самовільно відкрила 240-річну пляшку вина для президента країни-агресора Володимира Путіна і колишнього прем'єра Італії Сільвіо Берлусконі. Павленко пригостила Путіна і Берлусконі унікальним українським колекційним вином «Херес-де-ля-Фронтера» врожаю 1775 року, вартість якої оцінюється в $100 тисяч.  Як писали в 2015 році російські ЗМІ, Павленко показала Берлусконі і Путіну найцінніші експонати колекції - вина, вік яких складає більше двох століть. «І це можна пити?» - запитав Берлусконі. Отримавши ствердну відповідь, він заявив, що «хоче випити», і отримав запрошення Павленко в дегустаційний зал. В цілому, перебуваючи в «Масандрі», Путін і Берлусконі напилися за рахунок України на 2 173 903,9 грн. На початку 2016 року Генпрокуратура України порушила кримінальну справу проти Павленко, був виписаний ордер на її арешт, а в Італію направили запит на проведення допиту Сільвіо Берлусконі у справі про його поїздку на винзавод «Масандра» в анексованому Криму. У Росії ж кримські вина зіткнулися з великими труднощами. «Масандрі» потрібно було перейти на стандарти країни-агресора, шукати шляхи поставок. Причому в РФ кримські вина «Масандра» не визнавали вином, вони йшли за класифікацією «винні напої», так як кріплені вина завод зміцнює хлібним або буряковим спиртом. У цю категорію потрапили і «Мускат білий Червоного каменя», кагор «Південнобережний», мадера «Масандра», херес «Масандра» і навіть червоний портвейн «Лівадія». Завод зобов'язали писати на етикетці, що це «винний напій», незважаючи на те, що більшість вин робилися за класичними технологіями, яким більше 100 років. Мало того, акцизний збір на продукцію «Масандри» став у 50 разів вище, ніж виробники платили в Україні. Утруднилося і перевезення кримського вина. Після анексії півострова вина доводиться перевозити не поїздами, а машинами, що призводить до значного подорожчання продукції. Лише в кінці 2016 року «Масандра» почала розлив вина з захищеним географічним зазначенням (ЗДЗ). Ліцензію на виробництво такого вина завод отримав першим у Росії.
Суспільство У Львові настав день звільнення міста від сміття У період з 23 червня до 13 липня у Львові прибрали 677 переповнених контейнерних майданчиків зі сміттям, в п'ятницю, 14 липня, вивезення твердих побутових відходів (ТПВ) з міста увійшло у звичний режим роботи. Про це передає Львівська ОДА. За інформацією прес-служби відомства, яка посилається на департамент розвитку і експлуатації ЖКГ, наступним кроком буде налагодження роздільного збору ТПВ у Львові. «З 3 липня 2017 року обласна державна адміністрація ввела зважування ТПВ для забезпечення чіткого контролю за кількістю відходів, які утворюються у Львові і прямують для поховання на полігони області», - йдеться в повідомленні. Також сміття зі Львова вивозиться на територію полігонів, які розташовані за межами області на договірних засадах. Вчора, 13 липня, в ході позачергової сесії Львівської облради було затверджено програму заходів щодо налагодження системи поводження з твердими побутовими відходами в місті на 2017-2019 роки.
Події оформление ленты  Силовики проводять більше 180 обшуків у приміщеннях Клименка, зокрема редакції "Вестей" У п'ятницю, 14 липня, силові відомства проводять 183 обшуку в приміщеннях, які належать колишньому-міністру доходів і зборів України Олександру Клименку, зокрема у ТРЦ «Гулівер» у столиці. Про це заявив головний військовий прокурор Анатолій Матіос у себе на сторінці в соцмережі Facebook. «Головна військова прокуратура України спільно з Департаментом захисту Національної поліції та спеціального підрозділом КОРД сьогодні проводить «другу хвилю». Реалізація у справі злочинної організації Віктора Януковича - Олександр Клименко. Зараз проводяться 183 обшуки в приміщеннях, які належать колишньому міністру Клименку. Зокрема в офісному центрі «Гулівер» у столиці, кілька поверхів якого є власністю екс-міністра Клименка та членів його сім'ї», - пише Анатолій Матіос. Також обшуки проводяться в редакції медіахолдингу «Вести» в столиці. Про це сказано на сайті видання. «До редакції газети «Вести», радіо і сайту прийшли представники поліції і військової прокуратури. Зараз робота редакційного офісу заблокована», - сказано в повідомленні.
Суспільство Аеропорт «Львів» підписав контракт з Ryanair Міжнародний аеропорт «Львів» під час переговорів з авіакомпанією-лоукостером Ryanair відхилив кілька її вимог, але уклав контракт. Про це передає гендиректор аеропорту Тетяна Романовська, пише Інтерфакс-Україна. «Ми зняли кілька вимог авіакомпанії. У перший рік Ryanair пропонують тільки базовий договір, всі інші вимоги, про які говорив аеропорт «Бориспіль», розглядаються на наступні роки», - заявила вона під час прес-конференції в Києві. Зокрема, йдеться про вимоги частину прибутку, землі під готель тощо. Раніше повідомлялося, що Ryanair 10 липня повідомив про скасування запланованого входу в Україні після того, київський міжнародний аеропорт «Бориспіль» порушив угоду, яка була досягнута в березні 2017 року Мінінфраструктури з посадовими особами аеропорту, а також його нинішнім гендиректором Павлом Рябікіним.
Події НАБУ затримало директора Львівського бронетанкового заводу та його заступника Детективи НАБУ затримали директора Львівського бронетанкового заводу Романа Тимківа, а також його заступника Олега Ткаченка. Про це передає Zaxid.net, посилаючись на дані прес-служби підприємства. «Я можу сказати тільки, що співробітники НАБУ затримали директора нашого підприємства Романа Тимківа, а також його заступника Олега Ткаченка. Причин затримання або інших деталей я поки не знаю», - сказав головний конструктор заводу Герман Сметанін. Як наголошується, в прес-службі НАБУ вже підтвердили цю інформацію. Затримані були доставлені до територіального управління Антикорупційного бюро України у Львові. За інформацією НАБУ, всього було затримано п'ятьох осіб, які причетні до махінацій із закупівлями двигунів для танків ДП ​​«Львівський бронетанковий завод».
Наука і технології Людство почне вимирати вже при нашому поколінні. Половина тварин вже загинула Нові дані, опубліковані в провідному американському науковому журналі «Proceedings of the National Academy of Sciences», показують, що процес зникнення біологічних видів з лиця землі протікає в 100 разів швидше, ніж за минулу тисячу років, повідомляє The Independent. Вчені підрахували 26,700 видів птахів, земноводних, ссавців і рептилій і прийшли до висновку, що шосте за рахунком глобальне зникнення видів, викликане життєдіяльністю людини, проходить гірше, ніж вони припускали. Дослідження проводилося спільними зусиллями вчених зі Стенфорда і Університету Мехіко. Вони виявили приголомшливі показники. Поточна швидкість зникнення видів за минуле сторіччя становить 2 види на рік, тоді як показники за останні два мільйони років становили лише два види на 100 років. «Майже половина тварин, які раніше ділили з нами Землю, вже зникли. Це мільярдні популяції. Шосте глобальне зникнення вже почалося і час для реагування скорочується, у нас є 30 років, не більше. Всі показники говорять, що за найближчі 20 років людиною буде завдано найсильнішого удару по біорізноманіттю, і це, звичайно, позначиться і на самій людині. Ми зіткнемося з серйозними екологічними, економічними та соціальними наслідками своєї діяльності», - написано у статті. Майк Баррет, директор з науки Всесвітнього фонду дикої природи в Британії, дав коментар виданню: «Ми більше не можемо ігнорувати вплив людини на планету, від винищення заборонених видів до вирубки лісів. Ми знаємо, як це зупинити. Необхідно, щоб уряд, бізнес-компанії і кожна окрема людина переглянули свої погляди на виробництво і споживання. А також переоцінили необхідність охорони природи. Ми повинні діяти зараз, поки ще не пізно!»
Політика Гройсман: Кабмін веде переговори з Туреччиною та Ізраїлем про ЗВТ Кабінет міністрів України веде переговори з Туреччиною і Ізраїлем про ЗВТ. Про це в ході години запитань до уряду у Верховній Раді України заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає кореспондент АСН. "Хочу підкреслити, що останнім часом відбулася ратифікація угоди про зону вільної торгівлі з Європейським Союзом, зони вільної торгівлі з Канадою", - заявив він. Гройсман анонсував, що зараз Кабмін працює з Туреччиною та Ізраїлем, з іншими країнами. "Ми зараз будемо починати діалог, як працювати з Великою Британією після Brexit. Йдеться про те, що нам потрібно додатково створювати механізми і відкрити експорт і для цього створюється експортне кредитне агентство, як сказав Кубів Степан Іванович. І ми зараз працюємо над тим, щоб впровадити це агентство і провести механізм підтримки українського експорту ", - додав він.
Політика оформление ленты  МЗС РФ: США відмовляють у візах російським дипломатам Влада США відмовляється видавати візи російським дипломатам, які повинні замінити виселених з Америки у грудні минулого року співробітників посольства Росії. Про це під час брифінгу повідомила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова. Трансляція її брифінгу велася на офіційній Facebook-сторінці зовнішньополітичного відомства Росії. «Вашингтон не тільки не скасував рішення про видворення російських співробітників, але і відмовляється видавати візи тим, хто повинен їхати їм на заміну», - сказала Захарова. За її словами, Кремль чекає від Вашингтона конкретних пропозицій для врегулювання питання з дипмайном у США під час зустрічі заступника міністра закордонних справ РФ Сергія Рябкова з в.о. першого заступника державного секретаря США Томасом Шенноном 17 липня.
Політика Депутати пішли на канікули до вересня Депутати пішли на канікули до вересня. Про це заявив спікер Андрій Парубій, закриваючи шосту сесію ВРУ. "Завершується останній пленарний тиждень шостої сесії Верховної Ради України восьмого скликання", - заявив він. Всього за час роботи цієї сесії були проведені 65 пленарних засідань, за цей час ухвалили 125 законів в цілому, з них 25 ратифікацій, були прийняті 38 законів в першому і повторному читаннях. На цій сесії прийняті 186 постанов та інших актів. Він зазначив, що протягом цієї сесії депутати ухвалили важливі законопроекти з питань енергоефективності, державного будівництва, національної безпеки, аграрної політики, екології, інформатизації, молодіжної політики, транспорту і дорожнього будівництва, банківської сфери, взяли за основу три кодекси і базові законопроекти з питань медичної і пенсійної реформ. "Саме під час цієї сесії запрацювала Угода про асоціацію між Україною та ЄС, а також для українців почав діяти безвіз. Саме на цій сесії 8 червня Верховна Рада України ухвалила історичну постанову для формування зовнішньополітичного курсу нашої держави, якою закріпила пріоритетність членства України в НАТО", - підкреслив Парубій. Також спікер нагадав про ухвалений законопроект "Про державну підтримку кінематографії в Україні", заборону "георгіївської стрічки" та введення квот української мови на ТБ. Після чого традиційно прозвучав Гімн України. Депутати зберуться на засідання нової сесії вже 5 вересня.
Політика Клименко вивів в офшори $12 млрд і легалізував їх у покупці нерухомості, бізнесу і землі в Україні У слідства є докази того, що 96 млрд грн (близько 12 млрд доларів за курсом 8 грн/$) були виведені колишнім міністром доходів і зборів України Олександром Клименком в офшори, а також легалізовані шляхом купівлі нерухомості, ділянок і бізнесу в Україні. Правоохоронні органи просять зарубіжних партнерів про співпрацю щодо прискорення арешту рахунків Клименка за кордоном. «12 млрд доларів - це 96 млрд грн треба було відмити - це встановлено доказами. Сума більше», - сказав головний військовий прокурор України Анатолій Матіос, передає Інтерфакс-Україна. За його словами, ці кошти через вісім податкових майданчиків були «фактично вкрадені і виведені з держбюджету України... виведені через офшорні юрисдикції, де були легалізовані шляхом покупки нерухомості, земель, офісів та бізнесу в Україні». «Сьогодні цей бізнес ми прикрили», - сказав головний військовий прокурор. Матіос зазначив, що 778 млн доларів, які «Клименко вивів з офшорних юрисдикцій, - ми з сьогоднішнього дня будемо оформляти відповідні документи і пересилати партнерам, щоб вони блокували рахунки, які діють до сьогоднішнього дня в банках країн Європи». Раніше ми повідомляли, що силовики проводять більше 180 обшуків у приміщеннях Клименка, зокрема редакції "Вестей"
Політика оформление ленты  Соцмережі вибухнули обуренням у відповідь на пропозицію читати «Отче наш» у Раді У Верховній Раді 13 липня зареєстрували законопроект про внесення змін до Регламенту парламенту, який включається в себе положення про читання молитви «Отче наш» безпосередньо після відкриття пленарних засідань. Законопроект ініціювали депутати від різних політичних сил: Оксана Білозір (БПП), Павло Унгурян («Батьківщина»), Олег Березюк («Самопоміч»), Валерій Дубіль («Батьківщина»), Юрій Мірошниченко («Опозиційний блок»), Андрій Шипко (група «Партія Відродження»), Микола Лаврик (БПП), Юрій Соловей (БПП), Юрій Павленко (Опозиційний блок). Віце-спікер ВР Ірина Геращенко в свою чергу запропонувала починати ранок в парламенті з окроплення всіх святою водою, так як «засилля біснуватих зашкалює в залі ВР. На біснуватих можна виливати відразу відро, може, і допоможе». Політолог Юрій Романенко підкреслив, що депутат Білозір «могла б класно співати псалми на засіданнях Ради. А я вважаю, що співає вона посередньо. Вони в принципі у всіх сферах посередні, тому і зводять посередність у ранг маленької державної політики». Відомий блогер Денис Казанський пожартував у себе в Facebook, що нарешті в Раді з'явився потрібний законопроект, а не реформи, що набили оскому. У відповідь нардеп Мустафа Найєм запитав, чи не подати альтернативний законопроект, щоб те ж саме робити п'ять разів на день. «А то мало перерв», - додав політик. А політолог Романенко додав, що потрібно обдумати ще й місце для килимків. У соцмережах ініціатива парламентаріїв викликала шквал обурення. Користувачі відзначили, що Рада починає ставати схожою на невизнану Держдуми РФ, де подібні ініціативи зустрічають із захопленням. Мало того, блогер Ivan Protsenko припустив, що УПЦ МП захопила ВР. «Отче Наш вже. Поклонська промахнулася парламентом», - написав Проценко.
Наука і технології Як відключити нову функцію стеження в Facebook Новий додаток Snapchat дозволяє користувачам спостерігати за місцем розташування їхніх друзів на карті. Багато людей вважають, що це серйозне втручання в приватне життя. Facebook тепер має схожу функцію, тільки, замість того, щоб показувати розташування друзів на карті, він буде сповіщати вас, коли хтось з них з'явиться поблизу вас. Така функція доступна тільки через мобільний додаток і показує район, в якому перебувають ваші друзі. Додаток називається «Друзі поблизу», і поки що він викликає двояке враження. Чи не простіше повідомити друга, коли ти в його районі і при цьому хочеш і можеш з ним побачитись? Якщо ця функція бентежить і вас - ось як її відключити: Меню> Вибране> Друзі поблизу (швидше за все, вона буде відключена за замовчуванням, в такому випадку зміни не потрібні). Далі заходите в налаштування програми і натисніть кнопку відключення. Там же можна вибрати тих людей, яким ви хочете показувати своє розташування і заблокувати інших.
Політика Генпрокуратура вручила підозру Добкіну Генпрокуратура України вручила підозру нардепу фракції «Опозиційний блок» Михайлу Добкіну. Про це передає кореспондент АСН. «Вручав виконуючий обов'язки, мені пояснили мої права, обов'язки і вручили підозру. Я підписав її, зараз їду на перший допит. Коли суд буде, незрозуміло, сьогодні його не буде точно. Сказали, що сьогодні мене не будуть затримувати. Я не розумію, навіщо Верховна Рада голосувала. Це зайва трата паперу і часу. Суд може бути завтра або в понеділок, або у вівторок. Я не впливаю на це. У суді я буду просити або про моє особисте зобов'язання перед слідством, або приходити на кожну слідчу дію і не відлучатися з України без дозволу, або поручительство. Я також хочу сказати, що я буду захищати себе не тільки в нашій країні, а й за межами України», - заявив він. Мені зробили кілька пропозицій щодо адвокатів у Європі. Я буду виходити на адвокатів зі Сполучених Штатів.
Політика оформление ленты  Підсумок роботи 6-ї сесії Ради: троє жодного разу не голосували, 49 - пропустили майже всі засідання Майже половина народних депутатів, м'яко кажучи, лінувалися під час 6-ї сесії Верховної Ради. За даними дослідження, проведеного Комітетом виборців України, 139 народних депутатів взяли участь менш ніж у 50% голосувань, ще 49 депутатів - пропустили більше 90% голосувань. «Таким чином 45% депутатського корпусу взяла участь менш ніж у половині голосувань», - зазначив під час прес-конференції генеральний директор КВУ Олексій Кошель. Разом з тим три народні обранці повністю проігнорували свої обов'язки, не взявши участі ні в одному голосуванні. І якщо для двох депутатів-утікачів Олександра Онищенка і Сергія Клюєва це закономірно, то чому нардеп від Опозиційного блоку Євген Бакулін жодного разу не натиснув кнопку в сесійній залі, залишається загадкою. Серед «плідних роботяг» під час пленарних засідань, за даними дослідження, більшість - представники того ж Опозиційного блоку. Зокрема, в ТОП-10 депутатів, які ігнорували голосування, увійшли Сергій Льовочкін, Вадим Рабинович, вже згаданий Євген Бакулін. Не занадто активними були і деякі депутати від коаліції. Зокрема, в антирейтинг потрапив депутат від Народного фронту Денис Дзендзерський і від Блоку Петра Порошенка Віталій Чепинога. Що стосується лідерів фракцій, які повинні показувати своїм прикладом, як потрібно працювати, то тут теж не так все гладко. Уже традиційно в лідерах Опоблок. Лідер цієї фракції Юрій Бойко пропустив 98% голосувань. «Тобто політик як правило перебуває в сесійній залі, він може диригувати роботою фракції, проводити брифінги, виступати, але при цьому не натискати на кнопку», - прокоментував Кошель. На другому місці в антирейтингу активності серед лідерів фракцій керівниця партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко, яка під час 6-ї сесії Верховної Ради пропустила 82% голосувань. На третьому місці - лідер Радикальної партії Олег Ляшко, який не взяв участі у 46% голосувань. «Якщо Юрій Бойко і Опозиційний блок дуже часто працюють у режимі реального бойкоту, то для Юлії Тимошенко і Олега Ляшка, очевидно, є більш важливим прояв своєї діяльності як лідерів фракцій, як політиків, як кандидатів у президенти. При цьому вони не виконують належним чином свої функції як народні депутати України», - зазначив генеральний директор КВУ. Але якщо вищезгадані депутати хоч і не голосують, то хоча б ходять до Верховної Ради, то є когорта народних обранців, які дозволяють собі не з'являтися на кожне друге парламентське засідання. За даними дослідження, 49 депутатів пропустили більше 50 сесійних засідань Верховної Ради 6-го скликання. Варто відзначити, що всього таких засідань протягом сесії було 61.  «Участь народного депутата в голосуваннях, згідно із законодавством, є не правом, а обов'язком депутата. Депутату нараховується заробітна плата згідно з результатами саме письмового а не електронного голосування. Тому ми виступаємо з ініціативою, щоб на депутатів накладалися штрафні санкції за їхню неучасть у голосуваннях», - зазначив Кошель. Зате окремі депутати більш відповідально ставилися до майже всіх голосувань парламенту. Серед політиків, які взяли участь в більшості голосувань, переважно члени правлячої партії Блоку Петра Порошенка. Зокрема Віктор Пинзеник не взяв участі лише в 6 голосуваннях з 2081, Іван Спориш - в 10 голосування. Серед найактивніших також депутат від Народного Фронту Михайло Бондар, який пропустив лише 9 голосувань за сесію. Водночас генеральний директор КВУ зазначив, що парламент восьмого скликання побив рекорд з реєстрації законопроектів. Станом на 9 липня за час роботи парламенту в нинішньому складі було зареєстровано 5486 законопроектів і 4188 проектів постанов, що є рекордом в історії українського парламентаризму. І не дуже хорошим рекордом. «Така кількість законопроектів ускладнює роботу парламентських комітетів, і їх неможливо розглянути в сесійній залі, навіть якщо депутати будуть працювати цілодобово і в щоденному режимі», - зазначив Кошель. Законодавча активність депутатів під час 6-ї сесії дещо спала. За цей час у Раді було зареєстровано 605 проектів законів, а всього протягом сесії було ухвалено станом на 11 липня 275 законів. «Законами стають 24% законопроектів уряду, 83% законопроектів Президента і лише близько 10% законопроектів народних депутатів», - зазначив аналітик КВУ Денис Рибачок. Однак обидва експерти відзначили, що парламент за всі роки свого існування так і не навчився виставляти пріоритети. Дуже часто приймаються законопроекти, які не є першочерговими для громадян. Зате більш соціально важливі документи не розглядаються роками.  
Кримінал оформление ленты  У Харкові сусіди перестріляли один одного через прибудову балкона У Харкові в четвер, 13 липня, відбулася стрілянина між сусідами, в результаті якої постраждали двоє людей. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Головного управління Національної поліції в Харківській області. Як повідомляється, увечері на вулиці Сумській сталася стрілянина.   "Як з'ясувалося, причиною сварки стала прибудова балкона мешканцями цього будинку. Нібито власники недобудованого кафе, яке впритул прилягає до житлового будинку та межує з лоджією, були незадоволені будівництвом сусідів. Через це між людьми вже неодноразово траплялися конфлікти. З'ясування стосунків цього вечора закінчилося стріляниною", - йдеться в повідомленні. Поліція почала досудове розслідування за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Правоохоронці продовжують встановлювати деталі.
Економіка Гривня восени знову почне падати - економісти Девальвація гривні відновиться з осені. Про це на прес-конференції заявив голова комітету економістів України Андрій Новак, передає кореспондент АСН. З фінансової точки зору, навіть якщо транш МВФ не буде представлений Україні до кінця року, це не повинно вплинути на курс гривні. Але це тільки з фінансової точки зору. Тому я більше ніж упевнений, що цей факт ненадання майже $2 млрд від МВФ з осені Уряд і Нацбанк будуть використовувати для "пояснення" відновлення девальвації гривні", - заявив він. Він нагадав, що в бюджеті поточного року закладено курс 27,2 грн за $1. "Немає сумнівів, що уряд маніпулюватиме фактом невиділення траншу МВФ. А те, що він не буде наданий, немає сумніву, оскільки з усіх 11 "маяків" МВФ виконано частково лише один - вчора парламент у першому читанні ухвалив пенсійну реформу. Решта зобов'язань - не виконані", - підкреслив він.
Політика Трамп: Стіна на кордоні з Мексикою буде скляною, щоб нікого не вбило мішком з наркотиками Президент США Дональд Трамп дав незаплановану прес-конференцію, в ході якої повідомив, що на кордоні з Мексикою буде побудована скляна стіна. Про це повідомило видання The New York Times. Прес-конференція Трампа пройшла на борту президентського літака Air Force One під час перельоту до Франції, де він планував взяти участь у святкуванні Дня взяття Бастилії. Американський лідер переконаний, що стіна має бути прозорою, щоб ніхто не постраждав під час перекидання мішків з наркотиками. «Коли вони будуть перекидати величезні мішки з наркотиками, а на нашому боці будуть перебувати люди, якщо такий мішок вдарить когось по голові - людині кінець! Як би шалено це не звучало, але стіна має бути прозорою», - заявив Трамп. Нагадаємо, ще будучи кандидатом у президенти США від Республіканської партії Трамп заявляв, що має намір жорстко боротися з нелегальною міграцією. У січні 2017 року Трамп підписав укази про охорону кордону та імміграції. У зв'язку з цим на кордоні США і Мексики було продовжено будівництво стіни. Після цього Трамп подав екстраординарну ідею. Він запропонував профінансувати будівництво стіни з Мексикою за допомогою сонячних батарей, на ній встановлених. Зокрема, президент США запропонував повісити їх на огороджувальну споруду і заробляти на продажу електроенергії. Президент США уточнив, що стіна буде близько 15 метрів у висоту.
Політика Апеляційний суд не змінив суму застави головного редактора видання "Страна.ua" Апеляційний суд Києва залишив чинним рішення Шевченківського райсуду Києва щодо розміру застави головному редактору інтернет-видання "Страна.ua" Ігорю Гужві. Про це сам Гужва повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. "Суд виніс рішення: залишити чинним рішення суду першої інстанції. Природно, я і мій захист просили скасувати рішення і зняти з мене всі ці запобіжні заходи за злочином, який я не скоював. Суд це не зробив. Але те, що у суддів вистачило здорового глузду не задовольнити абсолютно божевільну апеляційну скаргу прокуратури, теж плюс", - написав він. Раніше повідомлялося, що суд над підозрюваним у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди Ігорем Гужвою пройшов 24 червня у Києві. Розглянувши клопотання сторони обвинувачення, Шевченківський райсуд обрав для обвинуваченого запобіжний захід у вигляді арешту на 60 діб з можливістю внесення застави в розмірі 544 тис. грн. Пізніше за Гужву внесли заставу. 27 червня він вийшов із СІЗО.
Політика Трамп розповів, як Путін ухилявся від запитання про втручання Росії у вибори: "Ну не бити ж його?!" Дональд Трамп нарешті прокоментував свої переговори з Володимиром Путіним на саміті Великої двадцятки, повідомляє The New York Times. На запитання журналістів про те, чому він не чинив на Путіна більше тиску в питанні втручання в американські вибори 2016 року, він відповів, що поставив йому пряме запитання двічі і, коли Путін прямо запевнив його про непричетність, перейшов на інші теми. "А що ще робити? Влаштувати бійку?» - завершив американський президент. Він дав прес-конференцію в четвер на борту президентського літака Air Force One під час перельоту до Франції, де він планував взяти участь у святкуванні Дня взяття Бастилії. - «Я сказав йому:« Ви втручалися в передвиборчу гонку?» - Він відповів: «Безумовно, ні. Я не причетний до цього». - Він дуже сильно наполягав на своїй невинуватості. - Тоді я сказав йому абсолютно по-іншому: «Ви причетні до втручання у вибори?» - І він відповів: «Ні, безумовно, ні». Після цього Путін відразу ж перевів розмову на тему війни в Сирії. Президент зізнався, що не поставив Путіну запитання про вибори, яке дійсно хотів поставити. «Кого він дійсно підтримував? Тому що я не можу повірити, що він підтримував мене. Мене! Сильна армія, захищений кордон - йому плювати на кордони - але сильна армія. Неймовірно», - продовжив Трамп. Він знову і знову повторював, що його президентська кампанія проходила без допомоги росіян. Що ці чутки - не більше, ніж «полювання на відьом», запущене демократами, які, на його думку, перестаралися. Навіть для Трампа його відповіді в ході спонтанного інтерв'ю були необачними. Спочатку Білий дім зазначив, що розмова буде «не для друку», але пізніше опублікував витяги з неї, коли президент поцікавився, чому преса досі не надрукувала його заяв. Не дивлячись на один з найбільш важких тижнів у його президентській кар'єрі, Трамп перебував у бадьорому настрої. Крім російського питання, він обговорив багато національних та міжнародних тем, включно з Китаєм, Північною Кореєю, а також імміграцією, охороною здоров'я та оподаткування. На заяву журналіста про те, що Путін упевнений, що Трамп прийняв його запевнення про непричетність до виборів, Трамп спробував його виправдати: «Він цього не говорив, він сказав: «Я думаю, що він прийняв запевнення, але ви повинні запитати у нього». Це велика різниця». Також Трамп знову висловив упевненість, що до зламу могли бути причетні й інші країни. Хоча чотири розвідслужби США підтвердили, що до цього причетна тільки Росія. Він сказав, що Китай і Північна Корея теж мають досвід зламів міжнародних мереж, згадавши злам комп'ютерів Sony Pictures хакерами з Північної Кореї. «Я не заявляю, що це не Росія, я лише кажу, що нам треба захистити себе не дивлячись ні на що. Хто б це не був, ми не можемо допустити навіть малої частки сумнівів, коли йдеться про вибори», - продовжив Трамп. Він також висловив співчуття, що Китай  не бажає чинити більше тиску на Північну Корею. «Президент Сі Цзіньпін не хоче, щоб 50 мільйонів населення Північної Кореї кинулося до нього в країну, якщо там станеться колапс. Я добре розумію іншу сторону. Завжди потрібно розуміти іншу сторону. У мене дуже хороші стосунки з китайським очільником. Я вважаю його прекрасним хлопцем. Але не забувайте, що він за Китай. А я - за США». Він вважає, що вони зможуть впливати на Китай з економічного боку і змусити його натиснути на Північну Корею. Також він зазначив, що зараз відбувається перегляд торгової угоди з Південною Кореєю, назвавши попередню угоду «поганою», а також давши їй визначення «краса Гілларі Клінтон». Хоча початковий договір був підписаний за Джорджа Буша в 2007 році.
Події оформление ленты  У Києві водій вантажівки зачепився за дроти і загинув У п'ятницю, 14 липня, в Києві на Осокорках стався нещасний випадок, в результаті якого від удару струмом загинув водій вантажівки. Про це повідомляє "Магнолія-ТВ" Як повідомляється, інцидент стався з вини самого водія машини, який приїхав на дільницю і почав вивантажувати бетонні кільця для колодязя. Він підігнав машину під лінію електропередач і почав піднімати маніпулятор. В результаті чого залізо зачепилося за дроти, його вбило струмом, а машина загорілася. Чоловік помер на місці.  На місце події прибули пожежники і поліція. Вони загасили автомобіль, але потерпілому допомогти вже не змогли. На думку поліції, він загинув через недотримання елементарних правил техніки безпеки. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Білозерському (Донецька область) однорічна дівчинка, яку поклали спати, скотилася з ліжка і впала на увімкнений електроподовжувач. Від удару струмом дівчинка загинула на місці.
Економіка "Вдала інвестиція": компанія Vertu, яку купили в березні за $128 млн, збанкрутувала Британська компанія Vertu збанкрутувала. Про це передає The Verge. Власник компанії Vertu, турецький бізнесмен Мурат Хакан Узан, який змушений був емігрувати з країни, запропонував виплатити кредиторам 2,4 млн доларів із загальної суми боргу в розмірі 128 млн доларів. За даними британських ЗМІ, виробництво компанії Vertu в Британії буде закрито, майже 200 співробітників - звільнено. Раніше повідомлялося, що бізнесмен Узан придбав компанію в березні цього року після декількох перепродажів Vertu. Мурат Хакан Узан збереже своє право власності на бренди, дизайнерські ліцензії і технологію Vertu, а також планує відродити в майбутньому компанію. Британські ЗМІ вважають, що повернення Vertu на ринок малоймовірно. Ці телефони виготовляли, використовуючи страусову шкіру, коштовності і дорогоцінні метали. Але самі телефони технологічно були застарілими, Приміром, використовувалася стара версія Android з застарілими процесорами, а вартість телефону досягала 30 тис. доларів. Копання Vertu була заснована в 1998 році.
Політика Луценко почав підозрювати екс-мера Києва Черновецького в земельних махінаціях Генеральна прокуратура України повідомила про підозру колишньому міському голові Києва Леоніду Черновецькому в зловживанні владою або службовим становищем. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна. "За результатами розслідування, 14.07.2017 колишньому Київському міському голові Черновецькому в порядку, передбаченому Кримінальним процесуальним кодексом України, повідомляється про підозру у вчиненні... кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем) ", - йдеться в повідомленні. Слідство з'ясувало, що Черновецький причетний до незаконного вилучення, зміни цільового призначення і передачі особливо цінних земель в оренду для будівництва вертолітного майданчика. За попередніми даними, збиток місту склав 250 млн грн. Нагадаємо, 11 липня Луценко під час виступу у Верховній Раді пообіцяв домогтися покарання Леоніда Черновецького.
Кримінал Аваков: Майно компаній Клименка після обшуків у ТРЦ "Гулівер" опишуть і заблокують Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що після обшуку в ТРЦ "Гулівер" в рамках розслідування злочинної діяльності компаній екс-міністра доходів і зборів часів Віктора Янукович Олександра Клименка буде описано майно і заблоковано до остаточного рішення суду. Про це він повідомив на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. Він уточнив, що під час слідчих дій проводиться "опис і блокування майна, купленого на гроші, вкрадені з бюджету". "На нинішньому етапі спільна слідчо-оперативна група військової прокуратури та Департаменту захисту економіки Нацполіції працює тільки в Києві, в рамках розслідування діяльності безпосередньо екс-міністра доходів і зборів України Олександра Клименка", - додав міністр. Нагадаємо, в п'ятницю, 14 липня, силові відомства проводять 183 обшуки в приміщеннях, які належать колишньому-міністру доходів і зборів України Олександру Клименку, зокрема в ТРЦ "Гулівер" у столиці.
Економіка оформление ленты  Гроші, виділені на заповідник «Східні Карпати», проїли, дерева - вирубали Рахункова палата України провела аудит, в результаті якого виявилися факти неефективного використання коштів держбюджету, виділені на роботу Міжнародного біосферного заповідника «Східні Карпати». Міжнародний біосферний заповідник «Східні Карпати» є першим у світі тристороннім біосферним заповідником. Він розташований на території трьох країн - Польщі, Словаччини і України. З 1998 року заповідник включений до Всесвітньої мережі біосферних резерватів у рамках програми ЮНЕСКО «Людина і біосфера». У заповідник входить 6 парків, з них на українській території розташовані Ужанський національний природний парк площею 39 159,3 га і регіональний ландшафтний парк «Надсянський» площею 19 428 гектарів. Найбільшою цінністю парків є букові ліси. В ході аудиту фахівці встановили, що на функціонування заповідника за 5 років - з 2012 по 2016 роки - з держбюджету витратили понад 23,5 млн грн, з яких 87,6% (більш 20,6 млн грн) склали витрати на оплату праці працівників. Разом з тим територія парків охороняється частково, а ліси вирубувалися більшою мірою, ніж це було заплановано. У Рахунковій палаті вважають, що таке ставлення до парку створило ризики неефективного використання природних комплексів, цінність яких вже визнана на міжнародному рівні. Так з'ясувалося, що проект організації території, якою керується Ужанський національний природний парк, розроблений не на всю територію парку, а тільки на 38,1% його загальної площі. Більше того, надані ще у 2001 році в користування Ужанському парку земельні ділянки площею 14 904,6 га не значаться в бухгалтерському обліку. Що стосується «Надсянського» парку, то він функціонує без затвердженого проекту організації території та порядку його реалізації. В результаті не охороняється 12 870,5 га парку - або 53,1% площі. Рахункова палата підрахувала, що керівництво парків з порушенням законодавства використало 39,7 тис. грн, неефективно - 83,2 тис. грн, а неекономно - 14,9 тис. гривень. Експерти також з'ясували, що в Ужанському парку незаконно вирубали лісу на більш ніж 1 млн грн і тепер цю суму парк повинен відшкодувати за рішенням судів. Так незаконно вирубали 2,6 тис. кубометрів лісу. Витрати на оплату праці працівників Ужанського парку із загального обсягу видатків у більш ніж 23 млн грн склали 81,8%. Виходить, що гроші майже не направлялися на збереження, відтворення і ефективне використання природно-заповідного фонду. Не краще йдуть справи і в «Надсянський» парку. Там держпідприємство «Боринський лісгосп» за 5 років витратило майже 1,9 млн грн, з яких на охорону території - 59,7% від усієї суми, на рубку дерев - 39,2%, а на лісовідновлення - 1,1%. Проведений аудит з'ясував ще одну цікаву деталь. Виявляється, державні органи України досі не уклали угоду про співпрацю з Польщею і Словаччиною, незважаючи на міжнародний статус заповідника. Фактично, не було визначено календарний графік і черговість виконання заходів, не було критеріїв оцінки виконання робіт і обсягів витрат. У зв'язку з цим у парках всі ці роки не реалізовувалися більшість стратегічних завдань. Як наслідок, загальна стратегія функціонування заповідника, план роботи і необхідний бюджет для функціонування були визначено. Результати свого аудиту Рахункова палата вислала Верховній Раді України, Кабміну та Міністерству закордонних справ України. Останніх закликали прискорити роботу з укладення міжвідомчої угоди про співробітництво між Україною, Польщею та Словаччиною з питань функціонування заповідника «Східні Карпати». Також було вирішено організувати охорону 12 870,5 га Ужанського парку і 11 665 га парку «Надсянський». Крім того, рекомендується зупинити понадлімітні рубки дерев в парках і так організувати роботу, щоб не допустити подібних порушень у майбутньому.
Події На курорті в Єгипті невідомий атакував туристів, двоє українців загинули На курорті в Єгипті двоє українських туристів загинули в результаті ножового нападу невідомих. Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на служби безпеки і медичні служби. "Шість іноземних туристів були поранені в результаті нападу зловмисника з ножем на курорт в Єгипті. Двоє українських туристів були вбиті в результаті ножового нападу на курорт в Єгипті", - йдеться в повідомленні. Two Ukrainian tourists killed in Egypt resort knife attack - sources https://t.co/zj9K1nbiom pic.twitter.com/Agy3SnMyV1 — Reuters World (@ReutersWorld) 14 липня 2017 р. Як повідомляє ВВС, йдеться про шістьох постраждалих жінок. За даними видання The Daily Telegraph, напад стався на курорті в Хургаді. Нагадаємо, 4 липня повідомлялося, що в Єгипті місцевий парламент схвалив рішення президента Абдель Фаттах Ас-Сісі про продовження надзвичайного стану в країні ще на три місяці.
Культура Активісти забезпечать бібліотеки книжками з історії України Координатор групи "Інформаційний спротив" - Харків Олексій Копитько повідомив, що українцям від Сум до Одеси передадуть безкоштовні книжки з історії України. Про це він розповів на прес-конференції, передає кореспондент АСН. "Від Сум до Одеси, в 9 регіонів України, ми передаємо в бібліотеки комплекти книжок, починаючи від давньої історії, закінчуючи сучасною історією подій Криму і Донбасу. Щоб кожен міг дізнатися реальну історію нашої країни без спекуляцій", - заявив він. За його словами, люди зможуть взяти в руки і почитати про реальну історію України, а не ту історію, яку "нав'язують нам через призму міфів Російської Федерації". У свою чергу, Кирило Галушко, керівник проекту "Лiкбез. Історичний фронт" зазначив, що в рамках проекту зібрана хороша команда лекторів, провідних істориків українських вишів. За його оцінками, сьогодні вкрай важливо боротися за уми тих, хто приїхав з окупованих територій Криму і Донбасу. "Питання історії в інформаційній війні Росії займають левову частку. Тому люди повинні мати можливість отримувати об'єктивну інформацію, а не пропагандистську часів СРСР", - розповів він.
Закон і Право Британця посадили до в'язниці за участь у терористичному угрупованні "ДНР" Суд в Манчестері (Велика Британія) засудив до п'яти років і чотирьох місяців в'язниці британця Бенджаміна Стімсона, який воював на боці бойовиків терористичних організацій "ЛДНР". Про це повідомляє ВВС. Варто зазначити, таке рішення британський суд ухвалив вперше, визнавши винним свого громадянина в терористичній діяльності у конфлікті на Донбасі. Спочатку суд збирався засудити Стімсона до восьми років ув'язнення, але вирахував третину терміну за те, що він повністю визнав свою провину. Прокурори повідомили під час судового розгляду, що Стімсон мав "намір за сприяння інших осіб вчинити акти тероризму шляхом вступу до лав ополчення, що протистоїть владі України, і служби як бійця ополчення". Але суд не знайшов доказів безпосередньої участі обвинуваченого у збройному конфлікті.
Економіка Економіст обіцяє Україні дефолт або реструктуризацію боргів Економіст Віктор Скаршевський заявив, що Україну в найближчі три роки чекає або дефолт або нова реструктуризація боргів. Про це він розповів на прес-конференції, передає кореспондент АСН. "Гройсман, заявляючи про необхідність нової програми співпраці з МВФ, нагадує мені двієчника, який на іспиті витягнув перший білет і, не знаючи відповіді, просить взяти новий. Але і на "новий білет" він не знатиме відповіді", - заявив він. За його словами, така позиція Кабміну суперечить бюджетній резолюції, де прописано, що Україна не буде мати потреби в зовнішніх запозиченнях вже в 2020 році. "Нас же хвилює: як може відбитися відмова МВФ у наданні наступного траншу? Насправді ніяк не відіб'ється. Оскільки золотовалютних резервів, які залишається $17,5 млрд, вистачить для покриття зовнішніх зобов'язань і утримання курсу гривні. Тому нічого страшного в поточному році не відбудеться... Однак це не знімає з порядку денного загрози на перспективу", - вважає він. Україні в найближчі три роки потрібен валютний ресурс в $30-33 млрд. "МВФ може дати максимум 2-3 млрд, як і ЄБРР. Інвестиції раніше щорічно становили $7-8 млрд. За перші п'ять місяців цього року вони трохи більше $500 млн - це мізер, а не плюс... Тому в найближчі три роки Україну чекає або нова реструктуризація, або дефолт", - прогнозує він. За його оцінками, валютний дефіцит в найближчі три роки буде не менше $20 млрд.
Економіка У Рахунковій палаті розповіли, наскільки «ефективно» громади освоюють державні субвенції Поки уряд підкреслює важливість такого нововведення, як виділення субвенцій з держбюджету для об'єднань територіальних громад, на місцевому рівні тільки вчаться використовувати отримані гроші. І не завжди вдало. У 2016 році понад 55 млн грн, призначених для субвенцій, освоїти не змогли, тому вони були повернуті до державного бюджету, а деякі громади більше 30% наданих їм коштів використовували неефективно. Такі дані в своєму звіті про результати аудиту ефективності використання субвенцій з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об'єднаних територіальних громад оприлюднила Рахункова палата. На субвенції в 2016-му виділили 1 млрд грн Надання місцевим бюджетам субвенції на формування інфраструктури об'єднаних територіальних громад почалося з 2016 року. Так у минулому році держава виділила на ці цілі 1 млрд грн, а розподілили ці гроші між 159 громадами. За рахунок цих коштів у 2016 році було реалізовано 1328 проектів нового будівництва, реконструкції та капітального ремонту об'єктів інфраструктури, ще 77 проектів - до цього часу не завершені. За даними Рахункової палати, деякі громади використовували надані їм кошти неефективно. Так, з 266 млн грн субвенцій, наданих низці громад, які перевірялися Рахунковою палатою, 76,4 млн грн, а це майже 30% - були використані з порушенням законодавства. Також виділені з бюджету гроші розподіляються між громадами не рівномірно, оскільки не існує єдиних критеріїв і формули розрахунку загального обсягу субвенцій для громад, вважають аудитори. Ось і виходить, що приблизно однакові за територією та кількістю населення громади отримують різні суми. «Наприклад, Устилузькій територіальній громаді Волинської області передбачено на 2016 рік і надано субвенцію в сумі 8,8 млн грн. У той же час Прилісненській громаді цієї ж області, з майже однаковою територією і кількістю сільського населення, на 2017 рік, виходячи із затвердженого в держбюджеті обсягу, передбачається надати субвенцію в сумі 5,6 млн грн, що в цілому на 3,2 млн грн менше, ніж отримала Устилузька ТО в 2016 році», - йдеться в звіті. Місцеві органи влади зволікають з узгодженням проектів За висновком Рахункової палати, не сприяє освоєнню субвенцій і затягування з наданням висновків обласними державними адміністраціями на проектні заявки громад. Такі висновки ОДА повинні надавати протягом 5 днів після звернення і до того, як проект погоджує Мінрегіон. Однак в одному з випадків Хмельницькою облдержадміністрацією такий висновок був наданий лише на 24 день після надання чиновникам проекту. Подібні ситуації траплялися також у Дніпропетровській, Донецькій та Тернопільській областях. Крім того, не поспішають з узгодженням проектів і місцеві органи влади. Наприклад, Глобинською міською радою Полтавської області 4 з 11 проектів модернізації інфраструктури були узгоджені лише у вересні 2016 року. Тому процедура закупівель необхідного обладнання та матеріалів була відстрочена, і 4,4 млн грн субвенцій 5 місяців не використовувалися. Як наслідок, заплановані роботи не виконані, а 57% від обсягу надходжень повернуті до державного бюджету. 55,3 млн грн, передбачених на субвенції, повернуті до держбюджету Всього з 1 млрд грн, передбачених у держбюджеті на субвенцій територіальним громадам, освоєно 944,7 млн ​​грн, інші 55,3 млн грн - були повернуті до держбюджету. З них у результаті ухвалення неефективних управлінських рішень громадами - 13 млн грн. Також за результатами аудиту встановлено, що 20 млн грн субвенцій були використані з порушенням норм законодавства, ще 56,4 млн грн - освоєні неефективно. В обох випадках найгірші показники були виявлені у громад Хмельницької області. Найпоширенішим порушенням стала оплата за рахунок субвенцій фактично невиконаних робіт, в результаті чого державі було завдано збитків на більш ніж 4 млн грн. А за фактом оплачених за рахунок субвенції, але не виконаних робіт з капітального ремонту однієї з шкіл в Дніпровській області Мінрегіон навіть звернувся в поліцію. Крім того, Рахункова палата рекомендувала своїм територіальним управлінням у Вінницькій, Житомирській, Кіровоградській, Хмельницькій, Чернівецькій, Харківській, Сумській і Полтавській областях звернутися до правоохоронних органів щодо виявлених фактів оплати коштів за рахунок субвенцій за невиконані роботи, через що держава зазнала значних збитків . Нагадаємо, що на 2017 рік в державному бюджеті закладено 1,5 млрд грн на виділення субвенцій 366 об'єднанням територіальних громад. В результаті одна громада в середньому зможе отримати 4,1 млн грн. А ось чи освоять вони ці кошти ефективно, дізнаємося вже в наступному році.
Культура оформление ленты  "Антиукраїнець" Олександра Савченка - настільна книга президента У Будинку письменників України в Києві нещодавно пройшла презентація-дискусія книги бестселера – "Антиукраїнець, або Воля до боротьби, поразки чи зради" Олександра Савченко. На зустрічі були присутні та брали участь в обговоренні такі відомі українці як: Іван Драч, Левко Лук'яненко, Іван Заєць, Юрій Кармазін та багато інших. Автором книги є "історична" людина, відомий політичний діяч, наймолодший за всю історію СРСР доктор економічних наук . Олександр Савченко організував та забезпечив виготовлення в Канаді національної валюти – гривні. В 1991 році в газеті "The Wall Street Journal" Савченко закликав уряд США не надавати фінансової допомоги СРСР, що і розвалило радянську імперію. За критицизм, жорстку позицію та деяку категоричність у поглядах, баченні соціально-економічних процесів автора можуть звинуватити в українофобстві, і він сам про це говорить, але прогнози і вплив цієї книги на суспільну думку неможливо переоцінити. Під час дискусії Левко Лук'яненко, дисидент, Герой України зауважив: "Вся суть як раз у тому, як перейти від тієї критики в книзі до того, щоб підняти сучасне суспільство та змінювати його, і тоді реалізувати одну із ідей утопії?" На що автор відповів: "В книзі є механізм, як цю утопію зробити реальністю. Одним із пунктів майбутнього шляху України без Росії я вважаю відмову і заборону усього російського, у тому числі соціальних мереж Однокласники та ВК. Коли книга вже вийшла у друк, так і сталося, президент дослухався і заборонив саме ці російські сайти. Також у книзі є така фраза "Україна має зробити все можливе і неможливе , щоб приєднатись до НАТО", і вже 6 липня Петро Порошенко офіційно визнав курс на вступ до НАТО і назвав його "одним із ключових чинників державної політики України". Ці приклади якнайвдаліше демонструють, що мої рекомендації дієві".  У Будинку письменників України пройшла презентація-дискусія книги "Антиукраїнець, або Воля до боротьби, поразки чи зради" Олександра Савченко Олександр Савченко вважає конче необхідним ідентифікувати та "засвітити" найбільш небезпечних антиукраїнців. Наступний крок – створення рейтингу 100 антиукраїнців серед правлячої еліти, діячів культури. Автор пропонує взяти 100 найбільших неповернених кредитів та відкрити по цьому факту карну справу. Автор впевнений, "90 зі 100 справ приведуть нас до тих самих антиукраїнців". На презентації-дискусії пролунала думка, що книгу потрібно перекласти на російську мову, щоб її змогла прочитати та зрозуміти вся Росія та антиукраїнці.  У Будинку письменників України пройшла презентація-дискусія книги "Антиукраїнець, або Воля до боротьби, поразки чи зради" Олександра Савченк
Здоров`я Більшість чоловіків все-таки віддають перевагу худим жінкам Дослідження різних типів фігури показало, що чоловіки віддають перевагу жінкам з худою статурою. Найімовірніше тому, що ця комплекція справляє враження молодої, повідомляє The Independent. Для експерименту було опитано чоловіки з 10 країн. Найпопулярнішою виявилася фігура з індексом маси тіла, рівним 19. Індекс маси тіла розраховується за формулою: ІМТ = m: (h × h) Де: m - маса тіла в кілограмах, а h - зріст у метрах. Згідно зі шкалою, індекс 19 означає вагу на межі норми, на кордоні з дефіцитом маси тіла. Очевидно, чим вище індекс маси тіла, тим меншу привабливість жінка має у протилежної статі. Такий індекс переважно спостерігається у дівчат віком 17-20 років. Звідси і такий інтерес, як вважають вчені. Професор Джон Спікман, який проводив дослідження, пояснив результати: «Хороша фізична форма в сучасному розумінні включає в себе здатність до виживання і репродуктивну функцію. Ми хотіли перевірити, наскільки оцінка привабливості пов'язана з оцінкою фізіологічних здібностей. Іншими словами, вибираючи партнера, ґрунтуючись на його зовнішньому вигляді, чи вибираємо ми то, хто виглядає здоровішим і довше буде здатний до репродукції».
Кримінал оформление ленты  Глава «Мінсдоха» Клименко і його багатомільйонна афера: обшуки і затримання затягнулися до ночі До ночі п'ятниці, 14 липня, триватимуть обшуки в компаніях, які належать екс-міністру доходів і зборів Олександру Клименку. Можливо, вночі будуть затримання фігурантів справи. Таку інформацію журналістам надав головний військовий прокурор України Анатолій Матіос. Він розповів, що обшуки проводяться в Києві та Одесі, а також уточнив, що співробітникам ДСНС довелося «рутинно пиляти двері квартир Клименка». Були оприлюднені фотографії квартири, в якій виявили значні суми коштів і велике портретне фото Клименка в формі податківця. Головна військова прокуратура повідомила Клименку про підозру 14 червня 2017 року. Його підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ст. 255 ч. 1, ст. 364 ч. 2 (створення та участь у злочинній організації та зловживання службовим становищем) КК України та завданні збитків Україні на суму 96 млрд грн. Обшуки почали проводити 24 травня в 15 областях України. За результатами були затримані 23 колишніх керівника регіональних підрозділів податкової служби в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Тоді військова прокуратура встановила, що Клименко шляхом використання схеми з податковими майданчиками вкрав мільйони доларів. У 2011-2013 роках ці гроші для легалізації були виведені на низку офшорів на Кіпрі та в Ліхтенштейні, зареєстрованих на батька Клименка. Гроші поверталися на рахунки групи компаній Unison брата і батька Клименка, а також медіа-холдингу «Вести» і ще двох компаній з управління активами. Матіос повідомив, що у слідства є докази того, що 96 млрд грн (близько $12 млрд) були виведені Клименком в офшори, а також легалізовані шляхом купівлі нерухомості, ділянок і бізнесу в Україні. «12 млрд доларів - це 96 млрд грн, треба було відмити - це встановлено доказами. Сума більше», - сказав Матіос. За словами головного військового прокурора, частина грошей використовувалася для обслуговування сім'ї екс-президента Віктора Януковича. Крім того, частина грошей була витрачена на придбання 78 елітних квартир у Києві, Одесі, Донецьку, 28 офісних приміщень, 5 будинків, 41 паркомісця, 11 земділянок у Києві і області, Одесі та Донецьку, 23 елітних автомобілів, 3 поверхів ТЦ «Гулівер» у Києві та тисячу залізничних вагонів. Сьогоднішні обшуки в «Гулівер», за словами Матіоса, були потрібні правоохоронцям для недопущення знищення таємного офісу банку Unison, що розташований в бізнес-центрі, де зберігалося «величезна кількість документів». На даний момент вже затримано 56 колишніх податківців, їм висунуто підозри в участі у злочинній схемі Клименка. Однак частина чиновників ховаються і оголошені в міжнародний розшук. Матіос підкреслив, що правоохоронці не випустили з України в анексуваний Крим ключових фігурантів кримінального провадження. Разом з тим весь день 14 липня преса стежила за слідчими діями. Силовики сьогодні повинні були провести 183 обшуку, які, зокрема, проходили в ТРЦ «Гулівер», де знаходиться і редакція медіахолдингу «Вести». Як повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, операція в ТРЦ «Гулівер» не стосується безпосередньо журналістської діяльності, зокрема «Вестей», йдеться тільки про економічну складову. Однак трудові колективи підприємств-орендарів «Гуллівера» - «Юнисон Груп», КУА «Ексцельсіор», «Юнисон Апартменс», Група «Скіф», «Юнисон Сінема», банк «Юнисон», в яких пройшли обшуки, звернулися з офіційною заявою до президента Петра Порошенка і прем'єр-міністра Володимира Гройсмана. «Ми вважаємо, що відбувається фактичне захоплення наших підприємств і блокування роботи наших трудових колективів, яке здійснюється під керівництвом вищих чинів прокуратури, а саме військового прокурора Анатолія Матіоса», - заявили в компанії.  У свою чергу міністр внутрішніх справ Аваков також зазначив, що слідчі й оперативники працюють з майном, придбаним за гроші, які викрадені у українського народу і належать компаніям Клименко. «Вважаємо, що сьогоднішне блокування цього майна - $12 млрд - має велике значення для подальших процесуальних дій», - підкреслив міністр. Аваков заявив, що після обшуку в ТРЦ «Гулівер» буде описано майно і заблоковано до остаточного рішення суду.

Пороки та слабкості у Знаків Зодіаку
Пороки та слабкості у Знаків Зодіаку
Всі ми люди, і кожен із нас має свої недоліки, вади та темні сторони Багатьом знакам зодіаку вони не видно, ал....
Як вдало вийти заміж за Знаком Зодіаку
Як вдало вийти заміж за Знаком Зодіаку
Астрологія — це наука характер людини за Знаком Зодіаку Тому поради астрологів допоможуть і вдало вийти заміж,....
Гороскоп на 28 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 28 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні у вас може виникнути почуття занепокоєння чи невизначеності щодо ва....
Любовний гороскоп на 28 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 28 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви відчуватимете особливе почуття натхнення та романтики Ваша прист....
Білий приворот від зрад
Білий приворот від зрад
Набути гармонію в особистому житті може кожен Захистити свою сім'ю від зрад допоможе білий приворот
більше матеріалів




/-1,1413180828094-/ /-pc-/
Top