counter
Стрічка новин
Вибрати все
19 Квітня
18 Квітня
Всі новини...

Вина «Масандри» втратили половину вартості через анексію Криму


Переглядів: 238


Вина «Масандри» втратили половину вартості через анексію Криму

Справи у «націоналізованого» росіянами кримського підприємства «Масандра» йдуть так "добре", що керівництво заводу вирішило знизити ціну на вино на анексованому півострові на 30-50%. Своє рішення «влада» заводу виправдала «підтримкою курортного сезону».

За словами «директора» підприємства Яніни Павленко, на окупованому півострові вина «Масандри» коштуватимуть у 2-3 рази дешевше, ніж на материку. Акція стартує з 1 серпня.

Керівництво «Масандри» після старту продажів терористам «ДНР» і «ЛНР» своєї продукції сподівалося, що справи підприємства підуть угору, мовляв, так само гроші течуть рікою просто з Кремля.

Перша партія вина «Масандра» в кількості 14 тисяч 400 пляшок вирушила в «ЛНР» ще в кінці липня 2016 року. Представники заводу заявляли, що відправили терористам «імениті вина сімнадцяти найменувань». Але щось пішло не так і справи у заводу стали зовсім кепські.

Це не єдине «новаторське» рішення керівництва заводу «Масандра». У вересні 2015 року гендиректор заводу Яніна Павленко самовільно відкрила 240-річну пляшку вина для президента країни-агресора Володимира Путіна і колишнього прем'єра Італії Сільвіо Берлусконі. Павленко пригостила Путіна і Берлусконі унікальним українським колекційним вином «Херес-де-ля-Фронтера» врожаю 1775 року, вартість якої оцінюється в $100 тисяч. 

Як писали в 2015 році російські ЗМІ, Павленко показала Берлусконі і Путіну найцінніші експонати колекції - вина, вік яких складає більше двох століть. «І це можна пити?» - запитав Берлусконі. Отримавши ствердну відповідь, він заявив, що «хоче випити», і отримав запрошення Павленко в дегустаційний зал. В цілому, перебуваючи в «Масандрі», Путін і Берлусконі напилися за рахунок України на 2 173 903,9 грн.

Масандра, вино, Росія, окупація, Крим, завод, Павленко, Генпрокуратура, Путін, Берлусконі, криза

На початку 2016 року Генпрокуратура України порушила кримінальну справу проти Павленко, був виписаний ордер на її арешт, а в Італію направили запит на проведення допиту Сільвіо Берлусконі у справі про його поїздку на винзавод «Масандра» в анексованому Криму.

У Росії ж кримські вина зіткнулися з великими труднощами. «Масандрі» потрібно було перейти на стандарти країни-агресора, шукати шляхи поставок. Причому в РФ кримські вина «Масандра» не визнавали вином, вони йшли за класифікацією «винні напої», так як кріплені вина завод зміцнює хлібним або буряковим спиртом.

У цю категорію потрапили і «Мускат білий Червоного каменя», кагор «Південнобережний», мадера «Масандра», херес «Масандра» і навіть червоний портвейн «Лівадія». Завод зобов'язали писати на етикетці, що це «винний напій», незважаючи на те, що більшість вин робилися за класичними технологіями, яким більше 100 років.

Мало того, акцизний збір на продукцію «Масандри» став у 50 разів вище, ніж виробники платили в Україні. Утруднилося і перевезення кримського вина. Після анексії півострова вина доводиться перевозити не поїздами, а машинами, що призводить до значного подорожчання продукції.

Лише в кінці 2016 року «Масандра» почала розлив вина з захищеним географічним зазначенням (ЗДЗ). Ліцензію на виробництво такого вина завод отримав першим у Росії.

Вікторія Антонюк

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп від Павла Глоби на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
20 квітня 2024 року є слушним моментом для встановлення порядку як на роботі, так і в особистому житті Цей пер....
Обряд на швидкі гроші
Обряд на швидкі гроші
Гроші потрібні всім і завжди, але якщо хочеться отримати їх швидко, ознайомтеся із простим обрядом на швидкі г....
Эффективные шепотки на любовь
Эффективные шепотки на любовь
Пошепки — це прості та швидкі змови, але при цьому дуже дієві, якщо скористатися ними правильно Дізнайтеся най....
Як покращити своє фінансове становище: 7 корисних правил на кожен день
Як покращити своє фінансове становище: 7 корисних правил на кожен день
Щоб досягти фінансового благополуччя, простої роботи та економії недостатньо — необхідно добре постаратися та ....
Приметы про постельное белье
Приметы про постельное белье
Ми проводимо в ліжку значну частину свого життя, тому існує так багато прикмет про постільну білизну Про те, щ....
більше матеріалів
/-0,40492105484009-/ /-pc-/
Top