counter
Архів Повернутись назад 13 Липня 2017
13 Липня
Політика Reuters: У порт Феодосії прибуло ще дві газові турбіни У порт Феодосії в окупованому РФ Криму, можливо, були доставлені ще два газові турбіни невідомого виробництва. Про це заявили очевидці, передає Reuters. За інформацією агентства, джерело не має незалежним підтвердженням даних, що помічені в анексованому Криму турбіни вироблені німецьким концерном Siemens, поставки якого на півострів підпадають під санкції Євросоюзу. Джерела повідомили, що вантаж складався з чотирьох циліндричних предметів довжиною в кілька метрів, Предмети були накриті сірим і синім брезентом, а їхня форма і розміри відповідають загальнодоступним фото газотурбінних систем Siemens, кожна з яких складається з двох основних компонентів: генератора і самої турбіни. Нагадаємо, 5 липня повідомлялося, що РФ завезла в Крим дві газові турбіни Siemens німецького виробництва в обхід санкцій ЄС.
Події За минулу добу бойовики здійснили 30 обстрілів, один військовий загинув За минулу добу бойовики 30 разів порушили режим перемир'я, один український військовий загинув, один був поранений. Про це інформує прес-центрштабу АТО в Facebook. «У середу, 12 липня, близько 17-ї і 23-ї годин на донецькому напрямку терористи з боку сел. Калинове чотири рази стріляли по наших захисниках у Троїцькому з гранатометів, великокаліберних кулеметів, БМП і стрілецької зброї. Крім цього, терористи застосували міномети калібру 82 і 120 мм, які заборонені Мінськими угодами. У відповідь сили ЗСУ відкривали вогонь з гранатометів і стрілецької зброї. На цьому напрямку близько 18-ї і 23-ї годин бойовики обстрілювали наші опорні пункти в районі Авдіївки», - сказано в повідомленні. Ввечері та вночі велася стрілянина на маріупольському напрямі. З мінометів калібру 82 мм НЗФ відкривали вогонь по селищах Новомихайлівка та Березове. З гранатометів, стрілецької зброї і великокаліберних кулеметів стріляли по Красногорівці, Водяному, Гнутовому, Талаківці і Павлополю. Близько 21:00 в результаті обстрілу з 82 мм міномета одного з опорних пунктів в сел. Мар'їнка отримав поранення український військовий.
Політика На Банковій очікується делегація Європейського Союзу Сьогодні, 13 липня, в Києві продовжиться 19-й саміт Україна - ЄС. О 10:40 в Адміністрацію Президента України прибуде делегація Європейського Союзу. Раніше з посиланням на прес-службу президента ми повідомляли, що 12:13 липня в столиці буде проходить саміт Україна - ЄС. делегацію Заходу буде представляти президент Європейської ради Дональд Туск, а також президент Європейської комісії (ЄК) Жан-Клод Юнкер. У саміті візьмуть участь і члени українського уряду і ЄК. Сторони мають обговорити питання імплементації Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, підтримку з боку Брюсселя і реформи. Також буде розмова про ситуацію на тимчасово окупованих територіях донецької та Луганської областей. Попередній саміт Україна - ЄС пройшов у листопаді 2016 року в Брюсселі.
Політика Трамп сказав, що чудово порозумівся з Путіним Американський президент Дональд Трамп знову прокоментував свою зустріч з Володимиром Путіним у Гамбурзі. Цього разу вже не у себе в Twitter, а в інтерв'ю Christian Broadcasting Network. Як і відразу після зустрічі він сказав, що зустріч була хорошою. «Я вважаю, що ми добре порозумілися, і я думаю, що це добре, а не погано. Люди кажуть: «Вони не повинні ладнати». Хто так каже, хто ці люди? Я вважаю, що ми дуже добре порозумілися. Ми - великі ядерні держави», - сказав Дональд Трамп. Нагадаємо, 9 липня про деталі «закритої» зустрічі писали в The New York Times, з посиланням на джерело в Білому домі, яке передає слова державного секретаря США Рекса Тіллерсона. Тоді видання писало, що президенти РФ і США 40 хвилин діалогу присвятили обговоренню втручання Російської Федерації у вибори американського президента. Володимир Путін вимагав від Дональда Трампа речових доказів.
Події На Донбасі бойовики створили мережу трудових таборів, в яких утримується 10 тис. осіб На частині тимчасово окупованого Донбасу терористи створили мережу трудових таборів, у яких міститься до 10 тис. ув'язнених. Людей примушують до безоплатної роботи, про що свідчать дані німецької радіостанції Deutschlandfunk, опубліковані в ефірі 13 липня, передає DW. Deutschlandfunk посилається на дані правозахисників, які займалися моніторингом ситуації на окупованому Донбасі. «Група правозахисників, що моніторить ситуацію в самопроголошених республіках і на яку посилається джерело, вказує, що доходи від примусової праці в трудових таборах складають до 500 тис. євро на місяць. Гроші використовуються для фінансування бойовиків на Донбасі», - сказано в повідомленні. Як зазначається, «влада» так званих «ЛДНР» на запит радіостанції про достовірність інформації про табори не відповіла. Сказано, що в трудових таборах сепаратисти утримують до 10 000 ув'язнених, зокрема, засуджених до весни 2014 року судами України.
Суспільство Пєсков розкрив особу загадкового супутника Путіна У вівторок, 11 липня, в день валаамских чудотворців Сергія і Германа президент РФ Володимир Путін приїхав до Валаамського монастиря, де буде три дні. Російського лідера супроводжував невідомий таємничий супутник або супутниця, чия особистість дуже зацікавила ЗМІ, про що ми повідомляли раніше. У сюжеті телеканал «Звезда» показав, як автомобіль Mercedes, за кермом якого був Володимир Путін, зупиняється. Потім президент Росії виходить з автомобіля і відкриває задні двері, де пасажир, який сидить у машині, жестом показав, що не виходитиме. На колінах у таємного пасажира було видно червону сумку. Але прес-секретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков спростував чутки про фаворитку президента РФ. Мовляв, насправді в автомобілі був охоронець. На питання РБК, чому російський лідер відчиняв двері працівнику служби охорони, Пєсков заявив: "Щось хотів взяти".
Події оформление ленты  Розбила 10 авто і збила жінку: колишній мер Умані влаштувала масштабну ДТП в Черкасах У Черкасах 74-річна колишня мер Умані Валентина Артюх влаштувала кілька ДТП, а також на смерть збила перехожу жінку. Про це сказано в сюжеті ТСН. Відзначається, що водій автомобіля Suzuki, екс-мер Умані Валентина Артюх не впоралася з керуванням, виїхала на смугу зустрічного руху, де протаранила легковий автомобіль. Але жінка вирішила не зупинятися, а навпаки, збільшила швидкість, щоб сховатися, але на смерть збила жінку похилого віку. Після цього екс-мер поїхала далі, де протаранила ще пару автомобілів. Жінка протаранила легковий автомобіль з військовими номерами, в результаті чого бійці отримали переломи ніг. Свідки кажуть, що жінка розбила близько 10 автомобілів, після чого зупинилася і почала змивати кров з авто. Сама винуватиця аварії від коментарів відмовилася, поскаржившись на погане самопочуття. Її госпіталізували.
Політика оформление ленты  Мітинг під Радою: активісти запалили покришки і зажадали терміново розглянути зняття недоторканності з Добкіна Під Радою проходить мітинг за зняття депутатської недоторканності. Охорона парламенту була посилена. Про це передає кореспондент АСН. 13 липня учасники мітингу в кількості до 500 осіб з «Руху Нових сил Саакашвілі», партії «Свобода», «Національного корпусу» вимагають від депутатів першим питанням розглянути зняття недоторканності з нардепа «Опозиційного блоку» Михайла Добкіна. При цьому представники «Національного корпусу» в балаклавах намагалися підпалити автомобільні покришки на перехресті вулиці Грушевського та Шовковичної, навпроти входу в Раду для народних депутатів. Але поліція відразу ж загасила їх. Охорона парламенту також посилена. Кілька кордонів правоохоронців не підпускають протестувальників за залізні огорожі перед парламентом.
Політика Депутати не можуть без відпустки: Рада тричі провалила голосування за продовження поточної сесії до 5 вересня Рада тричі провалила голосування за продовження поточної сесії VI ВРУ восьмого скликання до 5 вересня 2017 року. Депутати не захотіли працювати без відпусток. Спікер Андрій Парубій тричі ставив на голосування пропозицію продовжити сесію, відзначаючи, що продовження сесії пов'язано з можливістю нардепів в разі потреби відразу зібратися на пленарне засідання і приймати рішення. Але на табло щоразу з'являлося менше 226 мінімально необхідних голосів, передає кореспондент АСН. При цьому 254 нардепів проголосували за затвердження календарного плану проведення сьомої сесії Верховної Ради України восьмого скликання, щоб почати роботу не раніше 5 вересня. Проектом календарного плану пропонується розпочати пленарні засідання сьомої сесії Верховної Ради України восьмого скликання 5 вересня 2017 року, а закінчити її роботу 2 лютого 2018. На час проведення сьомої сесії Верховної Ради України восьмого скликання проектом календарного плану відводяться для: - пленарних засідань Верховної Ради України - 10 тижнів - роботи в комітетах, комісіях, фракціях і групах - 7 тижнів - роботи народних депутатів України з виборцями - 5 тижнів - проведення «години запитань до уряду» у Верховній Раді України - 10 годин. Спікер Парубій був змушений оголосити перерву на 30 хвилин, щоб провести консультації з головами фракцій.
Кримінал оформление ленты  У Запоріжжі у пенсіонерки вкрали 2,3 млн грн У Запоріжжі працівники патрульної поліції затримали чоловіка, який за допомогою шахрайських дій пограбував 78-річну пенсіонерку. Про це передає прес-служба Нацполіціі в Facebook. «Подія сталася в одному з будинків на вул. Дунайській 10 липня», - сказано в повідомленні. За словами поліцейських, в квартиру пенсіонерки подзвонив незнайомий чоловік і сказав, що її син потрапив у біду і жінка має  заплатити гроші, в іншому випадку синові загрожує кримінальна відповідальність. «Пенсіонерка впустила чоловіка в приміщення і почала діставати гроші зі схованки, але злочинець не став чекати, а вихопив всі заощадження і зник. Пенсіонерка почала кричати, її почули сусіди, які викликали поліцію», - повідомляють правоохоронці. За словами сина жінки, який прибув на місце пограбування, злочинець вкрав 160 тисяч гривень, 82 тисячі доларів і 3 тисячі євро (всього майже 2,3 млн грн). Поліцейські перевірили будинок і на горищі знайшли невідомого. Чоловік намагався сховатися, але патрульні оперативно затримали його. У затриманого інспектори знайшли пакет з грошима.
Події Столична прокуратура вимагає знести п'ять зайвих поверхів новобудови Прокуратура Києва через суд вимагає від забудовника перебудувати скандальну багатоповерхівку на вул. Нововокзальній, повідомляє прес-служба відомства. Правоохоронці в судовому порядку вимагають зобов'язати забудовника прибрати у будівлі, розташованої по вул. Нововокзальній, 69,71,73,75 в Солом'янському районі, поверхи, не передбачені планом будівництва, що порушує Генеральний план міста Києва. Ця ділянка відноситься до земель садибної забудови і має обмеження в поверховості забудови (дозволена поверховість не більше 4 поверхів), забудовник вже побудував 9-ти поверховий будинок. З огляду на викладене, прокуратурою столиці висунуто позов до Солом'янського райсуду міста Києва з вимогою зобов'язати забудовника за свій рахунок провести перебудову.
Дозвілля Не поспішайте прибирати робочий стіл! Можливо, ви - геній Ваш стіл покритий обривками паперів, кавовими чашками, конвертами і зів'ялими рослинами? Цілком можливо, ви - творчий геній. У світі, де всі схиблені на чистоті, безлад часто сприймається як синонім ліні. Недавнє дослідження показує, що в кожному робочому безладді є своя система, як повідомляє The Independent. Вчені з Університету Міннесоти (США) довели, що творчий дар потребує хаотичного робочого місця. І іноді працювати в безладі буде для нього більш продуктивно, ніж працювати акуратно. Учасникам дослідження запропонували знайти нові креативні способи розв'язання завдань у різних робочих ситуаціях: в безладді і в охайно прибраній кімнаті. Кількість ідей виявилася однаковою, але ось якість їх оцінили незалежні судді і дійшли висновку, що ідеї, придумані в безладді, були більш креативними і незвичайними. Крім того, дослідники виявили, що люди, які сидять за неохайними столами, схильні частіше брати на себе ризики, тоді як інші зазвичай сліпо слідують правилам і рідко вдаються до нового. Безладна обстановка заохочує людину шукати нетрадиційні виходи, які зазвичай рясніють свіжими ідеями. Але чому так відбувається? Ймовірно, геніям є чим зайнятися, замість того, щоб витрачати свої сили і енергію на складні системи обліку та організації. Замість цього у всьому цьому безладі є сенс і система, зрозумілі тільки їм. На підтвердження цих аргументів вчені пропонують подивитися на столи Альберта Ейнштейна, Томаса Едісона і навіть Стіва Джобса. Вони стверджують, що кожен з цих творчих геніїв працював у безладді. Ейнштейн навіть одного разу сказав: «Якщо захаращений стіл - показник захаращеного розуму, то показником чого тоді є порожній стіл?» Тому, якщо на вашому робочому місці панує творчий безлад, припиніть переживати і сприймайте свою неохайність як ознаку геніальності.
Суспільство Який охоронець! У РФ вказали на брехню про загадкового супутника Путіна в червоному Людина, яка була на задньому сидінні автомобіля Mercedes, в якому президент РФ Володимир Путін прибув до Спасо-Преображенського монастиря на о. Валаам, не міг бути працівником служби безпеки, так як сидів на задньому сидінні авто, а також був одягнений у яскравий одяг. Про це передає «МК», посилаючись на експертів. «Навряд чи це був працівник безпеки. Це просте пояснення, яке можна було б озвучити. За протоколом співробітник безпеки ніколи не повинен сідати ззаду: він повинен бути поруч з особою, яку охороняє, бажано попереду, щоб за необхідності його рухи не були скуті. Служба безпеки повинна бути готова відразу вискочити, починати відстрілюватися, тілом закрити того, кого охороняє», - говорить генерал-майор ФСО у відставці Борис Ратников. За його інформацією, швидше за все, це була людина, з якою Володимиру Путіну треба було поговорити. Але щоб не давати зайвих пояснень, її назвали працівником служби безпеки. За словами Ратникова, факт, що президент РФ їхав на передньому сидінні і сам вів авто, - це вже порушення протоколу. «Можна припустити, наприклад, що це був водолаз у гідрокостюмі, який на Валаамі мав би супроводжувати катер з президентом Росії. Спадає на думку і така версія, хоча вона гіпотетична. Треба розуміти, що яскравий червоний костюм відразу ж привертає до себе увагу. Тобто людина була готова, що непомітною вона не залишиться», - сказав історик спецслужб Олег Хлобустов.
Політика оформление ленты  Активісти під Радою виловлюють депутатів по одному. Депутат Барна отримав в голову яйцем Активісти, які заблокували всі входи і виходи з Верховної Ради України, вимагаючи зняти з нардепа Михайла Добкіна депутатський імунітет, намагалися перешкодити піти з ради депутату від БПП Олегу Барні, повідомляє УП. Барна виходив з будівлі Ради а активісти його зупинили і запитали, чому він не проголосував за зняття недоторканності з депутатів і арешт. Барна ж у відповідь вибухнув лайкою на адресу активістів, після чого в нього полетіли яйця, одне з яких потрапило нардепу в голову. Також продукт птахівництва забруднив піджак нардепа. Пізніше в Раді в інтерв'ю журналістам Барна розповів: "Мене оточили 7-8 чоловік, коли я йшов у Раду. Не пускали, почали ображати", - передає кореспондент АСН. Він зазначив, що в нього "щось кидали ззаду". При цьому він нагадав, що брав активну участь в Революції Гідності, тому не боїться натовпу. "Я нічого не боявся ніколи. Але це обличчя нової політичної сили. Руху Нових сил. Точніше, ви *** дків", - сказав він. Також активісти зупинили під Радою нардепа Сергія Пашинського.
Дозвілля оформление ленты  Топ-5 найбільш ганебних витівок росіян на закордонних курортах Про те, що «русо туристо» далеко від «обліко морале» дізнаються все більше за кордоном. І нічого їх не міняє - ні світовий прогрес, ні спілкування з більш культурними людьми. Особливо яскраві історії трапляються в готелях Туреччини, куди традиційно їздить відпочивати більшість росіян. Ми вирішили зібрати підбірку скандальних випадків цього курортного сезону, про які розповідали ЗМІ. 1. Троє росіянок з Тюмені обікрали готель в Анталії Троє росіянок з Тюмені намагалися вивезти з п'ятизіркового готелю в Анталії 5 літрів коньяку, півсотні пакетиків чаю, фрукти, шампуні, засоби особистої гігієни, рушники та інше майно готелю. На відпочивальниць з Росії постійно скаржився персонал готелю - мовляв, з номера зникає все підряд. В результаті багаж туристів вирішили перевірити. Щоб уникнути арешту, панянки заплатили за вкрадене. Сума штрафу не називається. 2. Подружжя з Нефтеюганська намагалися поцупити навіть рослини Подружня пара після відпочинку в Аланьї вирішила вивезти додому готельного майна на $231,43. 25-річний російський бізнесмен Рустам Фахтлісламов, а також його 35-річна дружина Марія Касьянова спробували вкрасти з готелю в Аланьї 5 літрів лікеру «Бейліз», 14 рулонів туалетного паперу, капцы, рушники, халати і навіть фрукти. Російські туристи також збиралися вивезти квіти, з коренем вирвані в саду біля готелю. Крадіжку речей виявили завдяки камерам спостереження. Тому перед від'їздом росіян охорона попросила їх відкрити валізи. В результаті відпочивальників змусили заплатити за це 232 долари. Журналісти з'ясували, що у Фахтлісламова є 2 фірми, 3 роки тому він отримав диплом магістра за спеціальністю «Нафтогазова справа», хотів працювати в «Роснефти», але не склалося. 3. Мільярдер Швидлер закрив яхтою статую Свободи «Розумом і кмітливістю» відрізняються не тільки росіяни із середнім достатком, але також магнати і мільярдери. Так туристи в Нью-Йорку місяць скаржилися на те, що величезна яхта, яку на початку червня поставив на якір перед статуєю Свободи Євген Швидлер - російський нафтовий магнат, псує їм весь огляд. Яхту Швидлер купив у Романа Абрамовича, в довжину вона майже 113 метрів, тому вважається однією з найбільших особистих яхт у світі. Виявилося, що берегова охорона США не в змозі змінити ситуацію - корабель не блокує ніяких важливих об'єктів. Як зазначив президент Берегового Альянсу, некомерційної організації, покликаної захищати берегову лінію, Роланд Льюїс, яхта Швидлера не порушує жодних законів, проте істотно псує краєвид на Нью-Йорк, так як залишається на всіх фото. Це дуже дратує туристів і місцевих жителів. 4. Москвич влаштував побоїще в літаку В аеропорту турецького курортного міста Анталія поліція затримала п'яного російського туриста, який влаштував бійку в літаку авіакомпанії Red Wings, що прилетів до Туреччини з Москви. Турист схопив одного з бортпровідників за одяг, вимагаючи повернути йому алкоголь. Агресивного росіянина вдалося зв'язати, персоналу допомогли інші пасажири. Як з'ясувалося пізніше, дебошир летів на відпочинок до Туреччини з сім'єю, дружиною і двома дітьми, а також у компанії друзів. За словами друзів, він сильно нервував перед польотом, так як летів за кордон в перший раз. В Анталії п'яного російського туриста заарештувала поліція. 5. Батько і син в Болгарії розважалися бійкою Поліція курортного міста Несебр у Болгарії затримала двох російських туристів, які без причини влаштували бійку в ресторані. Суд Несебра заарештував росіян на 72 години. Виявилося, що двоє росіян - батько і син - відпочивали в апартаментах у Святому Власі. У ресторані гості спочатку розбили скляний купол, а далі почали кидати з тераси те, що потрапляло під руку. При появі правоохоронців чоловіки спробували втекти, але їх скрутили. Росіянам загрожує до 5 років в'язниці.
Політика "Самопоміч", "БПП" і "Батьківщина" заблокували трибуну парламенту Депутати фракції "Самопоміч", частина нардепів "Батьківщини", БПП, зокрема Мустафа Найєм, Сергій Лещенко, а також позафракційні від партії "Свобода", Надія Савченко, Віктор Чумак та Юрій Дерев'янко від "Руху Нових сил" Саакашвілі з мегафоном заблокували трибуну під час розгляду у другому читанні проекту закону про Конституційний суд.Депутати вимагають негайно розглянути питання про зняття недоторканності з нардепа Михайла Добкіна, а не затягувати процес до 21:00, як запропонував спікер Андрій Парубій. Віце-спікер парламенту Ірина Геращенко назвала те, що відбувається, безладом, який влаштувала тут "Самопоміч"... "Вони зривають розгляд подання на Добкіна, "Самопоміч" зриває пенсійну, медичну реформи... Але цей безлад нам не заважає продовжити розгляд закону про КСУ", - сказала вона .
Кримінал Начальник Яворівського полігону два роки "зливав" секретні дані ворогові Служба безпеки України підозрює начальника Яворівського полігону у співпраці з розвідкою Росії. Як ідеться в ухвалі Шевченківського райсуду Києва від 21 червня, якою за клопотанням слідчого накладено арешт на належні підозрюваному речі: ноутбук, мобільний телефон, три DVD-диска, флешку і уривок листа паперу з написом "quarto xmail.net", на зворотному боці фраза - "наказом командира військової частини А4150 від 30.12.2015 року № 755". Ці речі підозрюваний передав правоохоронцям сам, повідомляє ЛБ. У документі говориться, що підозрюваний впродовж 2015-2016 років, будучи на посадові начальника загальновійськового полігону Міжнародного центру миротворчості та безпеки (МЦМБ), військова частина А4150, збирав за завданням ГРУ РФ і передавав ворогові різну інформацію. "Під час дачі пояснень співробітникам СБ України про його конфіденційну співпрацю з ГРУ ГШ ЗС РФ, він добровільно передав співробітникам СБУ уривок паперу з написом, ноутбук, диски і паролі до програми, а також флеш-накопичувач, з допомогою яких він здійснював зв'язок з представниками ГРУ ГШ ЗС РФ", - сказано в рішенні суду. Справа розслідується за статтею «державна зрада». Нагадаємо, керує Яворівським полігоном з 2011 року по нинішній час полковник Ігор Слісарчук.
Економіка оформление ленты  Дачникам і непрацездатним спростили умови отримання субсидій З 1 травня в Україні діє оновлена ​​програма житлових субсидій. Згідно з внесеними змінами до постанови "Про спрощення порядку надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунального господарства, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива", була збільшена соціальна норма, за якою надається житлова субсидія пенсіонерам, інвалідам та іншим людям, які не працюють з об'єктивних причин. Відповідно, якщо в будинку або квартирі проживає одна або дві непрацездатні людини, в такому випадку соціальна норма збільшується з 49 кв. м до 75 кв. м. Саме на цю площу житла буде зараховуватися і надаватися субсидія. За квадратуру, що понад цю норму, доведеться платити по повній. Також зміни торкнулися і людей, які проживають у садових будинках. Більшість таких мешканців не були зареєстровані за цією адресою, тому не могли претендувати на субсидію. Однак вже з травня цього року такі родини зможуть оформляти субсидію, яка фінансуватиметься за рахунок місцевих бюджетів. Варто додати, що рішення про надання такої допомоги приймає Комісії з питань соціального захисту населення, що працює при місцевих управліннях соцзахисту. Змінився також період, на який нараховується субсидія. Зокрема якщо раніше субсидія на опалювальний сезон призначалася з 1 жовтня по 30 квітня, то тепер для тих, у кого індивідуальне опалення, держдопомога нараховується з 15 жовтня по 15 квітня. Користувачів централізованого опалення ці зміни не стосуються. У їхньому випадку рішення про дату початку і закінчення опалювального сезону приймають органи місцевого самоврядування або органи виконавчої влади. Так у зв'язку з нововведеннями в травні органи соціального захисту населення розрахували розмір субсидії на літній період, а з жовтня будуть коригувати держдопомогу на новий опалювальний сезон. Варто зазначити, що перерахунок проводиться автоматично і повторно подавати документи на отримання субсидії не потрібно. Однак є категорії людей, які все ж зобов'язані звернеться до органів соцзахисту. Так заяву і декларацію про доходи заново треба подавати сім'ям, які: - орендують приміщення; - мають зміни в складі сім'ї: хто прописався або виписався;  - хочуть отримати субсидію на тверде паливо. Також протягом місяця одержувачі субсидії повинні повідомити органи соціального захисту населення про осіб, які виписалися або прописалися в приміщенні, про зміни в соціальному статусі членів сім'ї: хто звільнився або влаштувався на роботу, став пенсіонером, про здійснення одноразової покупки, що перевищує 50 тис. грн. і про зміну набору комунальних послуг, наприклад перейшли на індивідуальне опалення або навпаки.
Політика Сюмар вважає, що депутати через страх саботують продовження роботи парламенту Депутати не хочуть продовжити сесію через страх нових подань на позбавлення недоторканності. Про це в кулуарах Верховної Ради України заявила народний депутат фракції "Народний фронт" Вікторія Сюмар, передає кореспондент АСН. "Банальний страх. Просто банальний страх. Депутати не хочуть продовжувати сесію, бо просто бояться нових подань про позбавлення депутатської недоторканності. Тому вирішили, що потрібно сесію просто закрити", - заявила вона. Сюмар упевнена, що сьогодні в парламенті відбувається затягування розгляду змін до бюджету, пенсійної, медичної та освітньої реформ. "Все роблять, щоб питання щодо Добкіна відкласти мало не до осені, щоб він зміг за цей час вирішити всі свої питання... Ми розуміємо, що сьогодні не можна ухвалювати ту ж медичну реформу, правки до якої тільки вночі підготував комітет... це де стосується пенсійної реформи. Поправки не розглядав комітет. Тому треба не закривати поточну сесію, організувати додатковий пленарний тиждень парламенту, щоб присвятити його повністю питанням реформ. Йти в таких умовах на канікули просто не можна ".
Політика Рада не захотіла вносити до порядку денного законопроект про цензуру в інтернеті Верховна Рада України сьогодні, 13 липня, відмовилася включити до порядку денного сесії зареєстрований вчора законопроект №6688 «Про протидію загрозам нацбезпеці в інформаційній сфері, що передбачає блокування інформаційних ресурсів без рішення суду під контролем СБУ і Нацкомісії, що здійснює держрегулювання в сфері зв'язку та інформатизації ( НКРЗІ). Про це передає Інтерфакс-Україна. «За» внесення до порядку денного проголосувало лише 158 депутатів. Згідно з проектом закону, авторами якого виступили члени парламентського комітету з національної оборони Дмитро Тимчук і Тетяна Чорновіл (фракція «Народний фронт»), а також Іван Вінник (фракція БПП), підставою для блокування, крім рішення суду, можуть стати рішення прокурора, слідчого, узгоджені з прокурором або РНБО України.
Політика Європейська Рада закликала Росію негайно звільнити полонених українців Президент Європейської Ради Дональд Туск закликав до негайного звільнення незаконно утримуваних на території Росії і анексованого Криму громадян України. Про це він заявив на спільній прес-конференції з президентом України Петром Порошенком і президентом Європейської комісії Жан-Клодом Юнкером у Києві. «Закликаю негайно звільнити всіх незаконно утримуваних українських громадян, які перебувають у Росії і на Кримському півострові», - сказав Туск, передає Інтерфакс-Україна. Нагадаємо, 5 липня стало відомо, що в Мінську гуманітарна підгрупа Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі не змогла домовитися з питання обміну полоненими. Як заявила так звана «голова робочої групи з обміну військовополоненими» так званої «ЛНР» Ольга Кобцева, представники терористів і Росії покинули засідання гуманітарної підгрупи «на знак протесту проти неконструктивної позиції Києва». В ході засідання групи представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко сказала, що Київ має намір вести переговори про звільнення полонених тільки з представниками країни-агресора Росії і ОБСЄ. Це і викликало обурення посланців терористів Донбасу, які покинули засідання. В кінці червня Ірина Геращенко заявляла, що число українських заручників на Донбасі зросло до 132 осіб. «Ми бачимо, що зростає число українських заручників, і зараз в цьому списку журналіст і цивільні особи, яких хапають за проукраїнську позицію. Друга сторона не підтверджує наявності багатьох осіб із списку. І представники ОРДЛО вимагають, щоб Україна передала, наприклад, «беркутівців», які причетні до подій на Майдані, або осіб, причетних до кривавих подій в Одесі і Харкові. Звичайно, ці люди не мають відношення до Мінських домовленостей. Зараз верифікація закінчена, але починається найважчий етап узгодження списків», - додала Геращенко.
Суспільство оформление ленты  Європейських лідерів закликали подивитися в очі в'язням Кремля У день саміту Україна - ЄС до будівлі Адміністрації президента прийшли родичі та друзі як заручників терористів на Донбасі, так і рідні заручників Кремля в окупованому Криму і в РФ. Всі ці люди об'єдналися вперше, щоб сказати: гуманітарне питання треба відокремити від політичного. Вони сподіваються, що європейські лідери зможуть подивитися в очі тих, хто роками утримується в неволі за рішенням однієї людини - Путіна. Для цього вони принесли з собою величезні плакати із зображенням очей рідних. З ними сім'ї незаконно утримуваних осіб від самого ранку зустрічали європейські делегації, що приїжджали на Банкову . «Звільнення полонених, згідно з Мінськими домовленостями, виступає п'ятим чи шостим пунктом. Якщо звертати увагу на черговість виконання Мінських угод, то сьогодні на 100% у нас не виконаний навіть перший пункт, не кажучи вже про шостий. Тому ми просимо вивести питання звільнення полонених з мінського формату. Цим повинні займатися не політики, а психологічно підготовлені люди, у яких є досвід. Щоб у цьому не брали участь ні вибори на окупованих територіях, ні амністія бойовикам. Живі люди стали їхньою розмінною монетою в цьому процесі», - говорить Людмила Глондар, сестра полоненого військового Сергія Глондаря.
Політика Юнкер наполіг на створенні в Україні антикорупційної палати суддів Голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер вважає, що в Україні треба створити антикорупційну палату суддів. Про це він повідомив сьогодні в ході спільної прес-конференції з президентом України Петром Порошенком і президентом Європейської ради Дональдом Туском за підсумками саміту Україна - ЄС, передає РБК-Україна. «Ми наполягаємо на створенні антикорупційної палати, а не окремого антикорупційного суду», - заявив Юнкер. Раніше він повідомляв, що задоволений прогресом в Україні. За його словами, українці тепер зможуть більше відвідувати країни Європейського Союзу і «закохуватися в Європу». «Я б хотів сказати, що дійсно задоволений прогресом, якого ми досягли всі разом. Ми все зробили, щоб дати вільний доступ без віз українцям в ЄС», - сказав Юнкер.
Політика Рада реформувала Конституційний суд України Верховна Рада України у другому читанні і в цілому ухвалила закон (№6427-д) про Конституційний суд України. Про це передає кореспондент АСН. «За» закон проголосували 245 депутатів на пленарному засіданні у четвер, 13 липня. Цей закон імплементує зміни до Конституції країни в частині правосуддя, визначає порядок організації та діяльності Кнстітуціонного Суду. Відповідно до закону, до складу КСУ входять 18 суддів: по шестеро суддів призначають президент України, парламент і з'їзд суддів України. Разом з тим КСУ отримає повноваження на вчинення конституційних проваджень за умови вступу в повноваження не менше 2/3 суддів. Законом передбачається, що в складі Конституційного Суду України діють Велика палата, два сенати і шість колегій. Вони діють як Конституційний суд України у межах, визначених цим документом. Відповідно до закону, формами звернення до КСУ є конституційне подання, конституційна скарга і конституційне звернення.
Політика Імпічмент Трампа став реальним як ніколи Про імпічмент президента США Дональда Трампа заговорили з перших днів його перебування на посаді. Ще в лютому букмекери приймали ставки на швидке висловлення недовіри новому президенту США. Однак вже липень і президент продовжує виконувати свої повноваження попри численні гучні скандали. Черговий  гримнув 12 липня: конгресмени від Демократичної партії Бред Шерман і Ел Грін висунули в палату представників Конгресу США ініціативу про імпічмент, пише Independent. Шерман звинуватив Трампа у перешкоджанні правосуддю в ході розслідування втручання Росії в президентські вибори 2016 року. На думку конгресмена, прикладом таких дій є рішення Трампа звільнити директора ФБР Джеймса Комі. Про імпічмент Трампа ще в травні просили муніципалітети 10 міст США, які закликали Конгрес почати процедуру відразу після звільнення глави ФБР Джеймса Комі. До Конгресу тоді звернулася влада таких великих міст, як Чикаго і Лос-Анджелес, а також інших міст зі штатів Массачусетс і Каліфорнія. Зараз же депутати вимагають, щоб Конгрес створив незалежну комісію з розслідування втручання Росії у вибори і можливі зв'язки команди Трампа з Москвою. «Ми починаємо робити зусилля для того, щоб підштовхнути юридичний комітет палати представників провести слухання щодо питання про перешкоджання правосуддю, а також втручання Російської Федерації в наші вибори. Недавні викриття Трампа-молодшого говорять про те, що виборчий штаб Дональда Трампа був готовий прийняти допомогу з боку РФ», - сказано в заяві Шермана. Як відзначають експерти, ініціатива демократів навряд чи буде підтримана в Палаті представників, яку контролюють республіканці. Однак конгресмени таким чином вирішили «попередити» Білий дім. Однак там дії політиків назвали «смішними». Прес-секретар Сара Сандерс назвала це «політичною грою в найгіршому сенсі». Звільнення голови ФБР Трамп звільнив главу Федерального бюро розслідувань Джеймса Комі 9 травня. Своє рішення він пояснив тим, що Комі нібито не справляється з покладеними на нього обов'язками. Це рішення викликало хвилю обурення в американському суспільстві, так як у цей час якраз відбувалося розслідування зв'язків Трампа і чиновників його адміністрації з владою РФ. У червні в ході слухань у Сенаті США Комі дав свідчення, заявивши, що немає ніяких сумнівів в тому, що Росія втручалася в президентські вибори в США в 2016 році. Він повідомив, що вперше дізнався про кібератаки з Росії на американські органи влади влітку 2015 року. Комі підкреслив, що не сумнівається в тому, що РФ намагалася зламати системи виборчкомів. Далі Комі звинуватив Трампа у брехні щодо причин його звільнення. Він підкреслив, що президент обмовив ФБР і його самого, стверджуючи, що відомство не справляється зі своєю роботою. «Це брехня, пряма і проста», - резюмував Комі. В середині червня спеціальний прокурор у справі про втручання РФ у вибори в США Роберт Мюллер почав розслідувати питання, чи намагався американський президент перешкодити правосуддю. Журналісти ж писали про те, що є джерело, яке підтвердило, що Трамп намагався переконати Комі підтвердити публічно, що розслідування про зв'язки з РФ його не стосується, але той відмовився. Син Трампа і компромат на Клінтон Нові подробиці «російського сліду» в діяльності Трампа спливли після того, як у липні газета The New York Times повідомила, що 9 червня 2016 року відбулася зустріч сина президента - Дональда Трампа-молодшого і російського адвоката Наталії Весельницької. На зустрічі також був зять президента Джаред Кушнер та скандально відомий Пол Манафорт, який у той час очолював передвиборну кампанію Трампа. Весельницька мала намір передати Трампу компрометуючу інформацію про іншого кандидата в президенти - Гілларі Клінтон. 12 липня Дональд Трамп-молодший опублікував у Twitter коментар щодо організації зустрічі з Весельницькою. «Я звертаюся до всіх: щоб все було повністю прозоро, я публікую мою електронну переписку з Робом Голдстоуном (колишнім журналістом і фахівцем з PR. - Ред.) щодо зустрічі 9 червня 2016 року (з Весельницькою. - Ред.)» - написав Трамп-молодший. Син президента США розповів, що росіяни хотіли надати компромат на Клінтон. Однак коли Трамп-молодший зустрівся в Нью-Йорку з Весельницькою, то замість секретних даних він отримав від російського юриста порцію безглуздої нісенітниці. Here's my statement and the full email chain pic.twitter.com/x050r5n5LQ - Donald Trump Jr. (@DonaldJTrumpJr) 11. липня 2017 рЗустріч Путіна і Трампа в Гамбурзі Питання втручання Росії в американські вибори обговорювалося на першій особистій зустрічі Трампа з Путіним 7 липня на полях саміту G20 в Гамбурзі. За даними The New York Times, яка послалася на джерело в Білому домі, між двома лідерами сталася серйозна словесна перепалка. Трамп і Путін 40 хвилин обговорювали передбачуване втручання РФ, розмова на цю тему була дуже напруженою, лідери сперечалися, а Путін нібито вимагав доказів від Трампа, що підтверджують вплив Росії на вибори президента США, в яких перемогу здобув Трамп. У Демократичній партії США прокоментували переговори, заявивши, що в питанні втручання в американські вибори Трамп «просто здався Росії». Прес-секретар Демократичної партії Морган Фінкельштейн зазначив: «Під час двосторонніх переговорів, які виглядали як перше побачення, Трамп заохотив кричущу поведінка Путіна, давши йому політичну платформу, якої він домагався. Він самостійно здав Росії американський суверенітет і право на чесні вибори без іноземного втручання». Сам Трамп заявив, що чудово порозумівся з Путіним. «Я вважаю, що ми добре порозумілися, і я думаю, що це добре, а не погано. Люди кажуть: «Вони не повинні ладнати». Хто так каже, хто ці люди? Я вважаю, що ми дуже добре порозумілися. Ми - великі ядерні держави», - сказав Трамп.
Політика оформление ленты  Порошенко вірить, що такі саміти Україна - ЄС пройдуть у Донецьку і Ялті Президент Петро Порошенко сподівається, що наступні саміти Україна - Європейський Союз пройдуть у Донецьку або Ялті. Про це глава держави заявив в ході виступу на засіданні 19 саміту Україна - ЄС в Києві, передає прес-служба президента. «Сподіваюся, що колись ми проведемо наступні саміти Україна - ЄС - дозвольте мені висловити це припущення - в Донецьку і в Ялті. Я б усе можливе для цього зробив», - підкреслив лідер України. Порошенко також сподівається на посилення в майбутньому провідної ролі Євросоюзу в процесі мирного врегулювання ситуації на Донбасі і підтримку міжнародних ініціатив України з деокупації Криму. У зв'язку з цим президент підкреслив важливість «нормандського формату» для деескалації конфлікту і виведення російських військ з території України. Європейським представникам Порошенко нагадав, що в Україні тривають виклики, які наша країна повинна долати. Це російська агресія, окупація частини території, незаконна анексія Криму, гібридна війна на всіх фронтах - військовому, політичному, економічному, гуманітарному, інформаційному і в кіберпросторі. «Забезпечення всеосяжного і стійкого розв'язання нинішньої кризи можливе лише за умови повного і безповоротного повернення Росії в рамки міжнародного права», - підкреслив Порошенко.
Політика оформление ленты  "Самопоміч" і радикали побилися в Раді за трибуну "Самопоміч" і радикали влаштували бійку в Раді. Депутати Радикальної партії на чолі з Олегом Ляшком влаштували бійку з нардепами з фракції "Самопомочі" біля трибуни парламенту, передає кореспондент АСН. Відзначимо, що трибуну від самого ранку блокували нардепи "Самопомочі". Після того, як спікер поставив на розгляд питання обрання аудитора НАБУ, депутати "Самопомочі" увімкнули сирени і скандували в мегафони. При цьому нардепи Радикальної партії також підійшли до трибуни. Ляшко вимагав дати йому слово, через що почалася бійка. "Не треба мене бити! Пане Олеже! (Прим .: Олег Березюк - голова фракції "Самопоміч")", - кричав Ляшко. Спікер закликав нардепів до порядку. Після чого Ляшку дали слово. Головний радикал несподівано для самої фракції "Самопомочі" підтримав їх, обіцяючи не голосувати за призначення аудитора НАБУ від влади, оскільки це призведе до "монополізації НАБУ президентом".
Політика Рада провалила голосування за свого аудитора НАБУ Рада провалила голосування за аудитора НАБУ від Верховної Ради України. Спікер парламенту Андрій Парубій поставив на рейтингове голосування чотири кандидатури на пост аудитора НАБУ від Верховної Ради, в результаті: за Марту Борщ проголосували 111 нардепів, за Сергія Гончаренка - 22, за Карлоса Кастресана - 110 нардепів, а кандидатура Олександри Яновської набрала найбільше голосів "за" - 207. Спікер, згідно з регламентом, поставив на голосування кандидатуру Яновської на пост аудитора НАБУ від ВРУ, однак її підтримали тільки 216 з 226 мінімально необхідних. Парубій спробував повернутися до розгляду питання, щоб ще раз спробувати забезпечити необхідну кількість голосів за призначення кандидата від коаліції Яновської. Однак депутати "Самопомочі"  і Радикальної партії, які блокували трибуну, почали виступати категорично проти. "Андрію! Поставиш на голосування, зірвеш все інше! І бюджет, і Добкіна", - кричав Ляшко. Спікер був змушений закрити ранкове засідання парламенту. Депутати зберуться о 16:00, щоб розглянути зміни до Бюджету 2017 року і подання про позбавлення Михайла Добкіна недоторканності.
Економіка Україна пропонує використовувати свою ГТС для енергетичної безпеки Європи Україна пропонує Європейській комісії використовувати нашу газотранспортну систему для забезпечення енергетичної безпеки Європи. З цією метою можливе проведення на початку 2018 року форуму в сфері залучення інвестицій в українську економіку, а також форуму про можливості використання ГТС. «Є намір європейських газотранспортних операторів до спільної модернізації і експлуатації української газотранспортної системи і сховищ. Ми запропонували Європейській Комісії також провести в 2018 році конференцію, міжнародний форум щодо перспектив використання газотранспортної системи України», - заяви президент України Петро Порошенко в ході прес-конференції з президентом ЄС Дональдом Туском і президентом Європейської Комісії Жан-Клодом Юнкером у Києві, передає Інтерфакс-Україна. За словами президента, в Україні динамічно розвивається напрямок зміцнення «енергетичного фронту» і ЄС підтвердив готовність підтримати її в цьому питанні. Разом з тим в прес-службі ПАТ «Укртрансгаз» заявили, що транзит газу з Росії через ГТС України з початку другої декади липня впав на 24,7%. Якщо 1-10 липня середньодобовий транзит становив 256,7 млн ​​куб. м, то 11 липня впав до 193,4 млн куб. м, тобто впав на 28,6%. В останній раз падіння транзиту газу нижче 200 млн куб. м на добу відзначалося у вересні 2016 року. Разом з тим у січні-червні 2017 року Україна збільшила транзит газу через свою ГТС на 21,8% (на 8 млрд 47,5 млн куб. М) у порівнянні з аналогічним періодом 2016 року - до 45 млрд 703,5 млн куб . м. Раніше голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв заявляв, що для збереження за Україною статусу транзитної країни необхідно залучити європейську компанію до управління своєю ГТС. «Ми фактично хочемо поділитися частиною свого бізнесу, щоб вони допомогли нам гарантувати, що після 2019 року транзит по території України залишиться», - сказав він. Коболєв також відзначав, якщо Росія зможе реалізувати будівництво «Турецького потоку» і «Північного потоку-2», вона відмовиться від використання ГТС України. Він додав, що без залучення європейської компанії до управління українською газотранспортною системою зберегти транзит нею російського газу буде дуже важко, «оскільки є дуже потужний опонент, який зробить європейцям дуже цікаву пропозицію: давайте ми за свої гроші побудуємо вам ще одну трубу». «Газпром» 7 травня вже почав будівництво газопроводу «Турецький потік» в обхід України. Робота стартувала біля російського узбережжя. Компанія Allseas - підрядник будівництва обох ліній морської ділянки газопроводу. Попередньо, проект буде завершений до 2019 року. У свою чергу прем'єр Володимир Гройсман заявив, що Кабмін не допустить будівництва альтернативних газотранспортних систем, які несуть загрози безпеці України та країн Європи. Гройсман запевнив, що Кабмін однозначно буде боротися за національні інтереси. «Це наша національна безпека, безпека диверсифікації постачання енергоносіїв у Європу. Тому ми над цим працюємо сьогодні», - додав прем'єр. Про свою готовність брати участь у модернізації української ГТС представники Євросоюзу заявляли ще восени 2016 року. Тоді віце-президент Європейської комісії з питань енергетичної співпраці Марош Шефчович на брифінгу заявив, що ГТС - спільний інтерес України та ЄС. За його словами, така співпраця буде кращим сигналом для тих, хто сумнівається в майбутньому ГТС.
Політика Порошенко: Кількість відмов у в'їзді українців в ЄС склала не більше 1% Україна і Європейський Союз добре підготувалися до введення безвізу, тому кількість відмов у в'їзді українців становить не більше 1%. Про це заявив президент України Петро Порошенко під час прес-конференції з президентом ЄС Дональдом Туском і президентом Європейської Комісії Жан-Клодом Юнкером, передає Інтерфакс-Україна. «Відмов, пов'язаних виключно з технічними питаннями, набагато менше 1%, і це означає, що і Україна, і Європейський Союз дуже добре підготувалися до дати 11 червня, введення безвізового режиму», - сказав Порошенко. Президент також заявив про необхідність початку розробки «дорожньої карти» подальшого зближення з Європейським Союзом. За його словами, Україна в перспективі має намір приєднатися до митного союзу з ЄС, інтегруватися в Шенгенську зону, стати частиною цифрового ринку, енергетичного союзу. Порошенко повідомив, що на саміті обговорювалася можливість підготовки нового довгострокового плану підтримки України, який був запропонований на саміті Європейської партії на кшталт «Плану Маршалла для України», і використання Україною фондів новоствореного зовнішнього інвестиційного плану ЄС. У свою чергу президент Європейської Ради Дональд Туск запевнив, що ЄС підтримує євроінтеграційні прагнення України. Він зазначив, що присутність на саміті у Києві його та президента Європейської комісії не є простим збігом.
Політика Величезні зарплати і довічне утримання. Рада реформувала Конституційний суд України Верховна Рада ухвалила в цілому нову редакцію закону про Конституційний суд України, за що проголосували 245 нардепів, передає кореспондент АСН. Голова Комітету з питань правової політики і правосуддя Руслан Князевич зазначив, що цей закон є ключовим у реформі правосуддя. З його слів, законом удосконалено конкурсні засади відбору кандидатур на посаду судді Конституційного суду України, виключено положення про необхідність сплати збір за подачу конституційної скарги суб'єктами, які її подають. Також вводиться процедура подачі розгляду конституційних скарг у КСУ фізичними особами, що має зменшити кількість скарг українців до Європейського суду з прав людини. "Конституційний Суд України є органом конституційної юрисдикції, який забезпечує верховенство Конституції України, вирішує питання про відповідність Конституції України законів України та в передбачених Конституцією України випадках інших актів, здійснює офіційне тлумачення Конституції України, а також інші повноваження відповідно до Конституції України", - відзначається в пояснювальній записці. Також у проекті відзначається, що суд складається з 18 суддів Конституційного суду. Президент України, Верховна Рада України та з'їзд суддів України призначають ще по шість суддів. Найбільше суперечок викликали норми про зарплати суддів. Передбачається, що посадовий оклад судді Конституційного суду буде встановлено в розмірі посадового окладу судді Верховного суду. Ще під час ухвалення закону в першому читанні були враховані норми про те, що посадовий оклад судді Конституційного суду встановлюється в розмірі 75 прожиткових мінімумів. Ця поправка була внесена з голосу депутатом фракції БПП Сергієм Алексєєвим, бо в законопроекті передбачалося 75 мінімальних зарплат. Відповідно до законопроекту, судді КС виплачується щомісячна доплата за вислугу років на посаді в розмірі від 20 до 40 відсотків його посадового окладу. Крім того, судді виплачується щомісячна доплата за науковий ступінь доктора філософії (кандидата наук) або доктора наук у розмірі відповідно 15 і 20 відсотків посадового окладу. Це викликало критику опозиції.  "Не може бути зарплата суддів у десятки разів більша, ніж у простих громадян", - виступив нардеп "Батьківщини" Юрій Одарченко. З його слів, закон про КСУ вперше за всю історію парламентаризму ухвалювався в унікальній ситуації, коли "всі правки до другого читання просто не були враховані". У свою чергу, нардеп з "Батьківщини" Олена Шкрум вносила поправку про скасування "довічного утримання" або спецпенсій для колишніх членів КСУ. Однак ця поправка не набрала необхідної кількості голосів. Тому екс-судді КСУ отримуватимуть довічне утримання, яке буде розраховано, виходячи з окладів. Крім того, законом визначено, що витрати на фінансове забезпечення діяльності Суду визначаються окремим рядком у Державному бюджеті України. У законопроекті після першого читання містилися норми про порядок призначення на посаду та звільнення з посади Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Зокрема, зазначалося, що рішення про призначення на посаду та звільнення з посади Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини приймається парламентом відкритим голосуванням більшістю голосів депутатів від конституційного складу. Ця норма спочатку також була розкритикована опозицією, оскільки положення про обрання омбудсмена не пов'язано з нормами про КСУ. В ході обговорення законопроекту в другому читанні було враховано поправку нардепа БПП Ольги Червакової про те, щоб повернути початкову редакцію "таємного голосування за обрання омбудсмена, щоб уникнути політичного тиску на нього". Ця поправка набрала 227 голосів, що нардепи супроводжували оплесками.
Події У Черкаській області в аварії важко постраждали п'ятеро громадян Молдови У Черкаській області в четвер, 13 липня, сталася дорожньо-транспортна пригода, в результаті якої отримали важкі травми п'ятеро громадян Молдови. Про це повідомляє прес-служба поліції в Черкаській області. "На 178 км автодороги Київ - Одеса біля села Нестерівка Маньківського району Volkswagen Transporter T4 зіткнувся з пожежним автомобілем" ЗІЛ-130 ", який перебував на проїжджій частині автодороги у зв'язку із загорянням вантажівки Volvo. За попередніми даними, 53-річний водій мікроавтобуса не впорався з керуванням", - йдеться в повідомленні. В результаті ДТП четверо пасажирів і водій мікроавтобуса Volkswagen Transporter T4 отримали травми різного ступеня тяжкості. Їх доставили у місцеву лікарню. Вони всі громадяни Молдови. Решта постраждалих відмовилися від госпіталізації.
Культура Стало відомо, коли ексгумують останки Сальвадора Далі Мерія іспанського міста Фігерас (провінція Жирона, автономне співтовариство Каталонія) повідомила, що останки художника Сальвадора Далі ексгумують 20 липня. Про це повідомляє каталонське видання El Punt Avui. Могила художника розташована в театрі-музеї Сальвадора Далі, який він сам створив у Фігерасі. Його склеп міститься під однією з плит на підлозі будівлі. Зразок ДНК Далі візьмуть просто в музеї, виносити останки зі склепу не планується. Нагадаємо, 26 червня повідомлялося, що Суд у Мадриді (Іспанія) вирішив дозволити ексгумацію тіла художника Сальвадора Далі через позов про встановлення батьківства. Відзначимо, офіційно у Сальвадора Далі не було дітей. Крім того, він багато разів заявляв, що принципово не хоче мати нащадків. Однак мешканка каталонської Жирони Пілар Абель Мартінес заявила, що є дочкою Далі. Тому суддя ухвалив рішення про проведення експертизи зі встановлення батьківства.
Політика оформление ленты  CNN публікує відео тісного спілкування Дональда Трампа з росіянами В інтернеті з'явилося відео, на якому Дональд Трамп обідає за одним столом з ключовими фігурами скандалу, в який потрапив його син Дональд-молодший минулого тижня, пише The Independent. Запис, як стверджує телеканал, було зроблено в Лас-Вегасі в 2013 році. На відео Трамп сидить за столом з представниками російсько-азербайджанської сім'ї Агаларових, які пізніше надали йому провокаційну інформацію про його політичного опонента - Гілларі Клінтон. За столом також присутній Роб Голдстоун - прес-аташе Агаларова, який і запропонував Трампу цю інформацію. В електронному листі, який опублікував син Трампа - Дональд Трамп-молодший, Голдстоун пропонує «офіційні документи і інформацію, яка викриє Клінтон у її зв'язках з Росією». Ця пропозиція була частиною широкомасштабної кампанії російського уряду в допомогу Трампу на виборах 2016 року, стверджує телеканал. Відповідь Трампа-молодшого був такий: «Якщо це те, про що ти говориш, то мені подобається ця ідея, особливо ближче до літа». Тісно спілкуватися Трамп, Голдстоун і члени сім'ї Агаларова почали в 2013 році. Тоді нинішній президент США підписав угоду з Арасом і Емінем Агаларовими про те, що допоможе провести Конкурс Міс Всесвіт у Москві. На відео вони вечеряють і спілкуються незадовго до оголошення про співробітництво. Також на відео можна розчути діалоги. Чути, як Трамп згадує про красу учасниць конкурсу Міс Всесвіт, а також роздає компліменти матері і сестрі Агаларова-молодшого: "Яка у вас гарна мама! Ви пускаєте на світло привабливе потомство! Красиві люди!" На відео також можна почути, як він розсипається в похвалах щодо Росії, стверджуючи, що це прекрасна і могутня країна і що американсько-російським відносинам не завадило б стати краще. Він висловлює надію на те, що проведення спільного конкурсу цьому посприяє. Про Агаларова він говорить: «Це наймогутніші і найбагатші люди в Росії». Новини про те, що Дональд Трамп-молодший зустрівся з помічницею Агаларова - Наталією Весельницькою, тільки підкріпили домисли про змову між Трампом і російським урядом. Домисли, які Білий дім завзято заперечує, пише видання. Проте Дональд Трамп-молодший заперечує дружбу з Агаларовим-молодшим, заявляючи, що вони не більше ніж «знайомі» і зустрілися вперше на полі для гольфу, а не на конкурсі Міс Всесвіт. Він стверджує, що погодився на зустріч з Весельницькою, зробивши послугу Голдстоун, який теж працював над організацією конкурсу. Американський президент тим часом захищає свого сина, називаючи його «чесним, відкритим і невинним». Він продовжує називати чутки про змову з Росією «полюванням на відьом».
Політика У НАТО і Росії не закінчилися розбіжності щодо України Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що між альянсом і Росією не закінчилися розбіжності в питаннях, що стосуються ситуації в Україні. Про це він заявив за підсумками засідання Ради Росія-НАТО на рівні послів, передає Інтерфакс-Україна. "Що стосується питання України, між союзниками НАТО і Росією залишаються істотні розбіжності. У питанні Криму і конфлікту на сході України зберігаються розбіжності", - повідомив він. За словами Столтенберга, важке озброєння до сих пір не було відведено з зон конфлікту на українському Донбасі. "Мінські угоди пропонують кращий варіант розв'язання конфлікту, але їх треба виконувати", - додав генсек. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав Росію вивести свої війська з території України. Читайте також: США і РФ активно озброюють своїх союзників. Хто вони
Закон і Право Кабмін планує ввести електронну карту учасника АТО і серйозно зайнятися реабілітацією військовослужбовців Уряд затвердив концепцію державної цільової програми реабілітації та реадаптації учасників антитерористичної операції, яка передбачає введення електронної карти для таких осіб. Відповідне рішення Кабмін ухвалив на засіданні уряду 12 липня, повідомляє кореспондент АСН. Згідно з концепцією, модель реадаптації учасників АТО повинна складати комплекс лікувально-профілактичних заходів, спрямованих на відновлення фізіологічного та психофізіологічного здоров'я військовослужбовця, а також комплекс державних і громадських заходів, які будуть спрямовані на стимулювання можливостей і активної життєвої позиції учасників АТО. Зокрема протягом півроку Міністерство соціальної політики має розробити відповідний проект програми і подати його на розгляд уряду. У той же час заходи з реалізації реадаптації учасників АТО заплановані лише на 2020-2022 роки. Вони будуть здійснюватися за принципом стимулювання можливостей. Також концепція передбачає створення системи управління та адміністрування потреб учасників АТО. Для цього протягом 2018-2019 років планується ввести електронну карту учасника АТО і механізм адресного фінансування потреб цієї категорії громадян. Відзначається, що заплановані дії допоможуть створити систему реабілітації, яка здатна надавати послуги 350 тис. осіб.
Політика оформление ленты  Хто послав Путіна. Соцмережі ламають голову над особистістю таємничого супутника очільника Кремля Кілька днів російська громадськість активно обговорює, хто ж склав компанію президенту Росії Володимиру Путіну під час його подорожі на острів Валаам. Спочатку преса повідомила, що лідер Кремля був у компанії невідомої супутниці.Було опубліковано відео, на якому Путін під'їхав до Спасо-Преображенського монастиря на автомобілі Mercedes ML. Після того, як машина припаркувалася, Путін вийшов з неї і відкрив пасажирські двері. Він простягнув руку і зробив жест пасажиру, щоб допомогти йому вийти з авто. Але той передумав. Інцидент зайняв півхвилини, Путін зачинив  дверцята і пішов у храм сам. Крім руки, в кадр також потрапила червона сумка. Про таємничу супутницю Путіна журналісти намагалися дізнатися у його прес-секретаря Дмитра Пєскова. Але той спростував чутки про фаворитку президента РФ, заявивши, що в автомобілі був охоронець. На запитання, чому російський лідер відчиняв двері працівнику служби охорони, Пєсков заявив: «Щось хотів узяти». Однак пізніше генерал-майор ФСО у відставці Борис Ратников зазначив, що людина, яка була на задньому сидінні автомобіля Mercedes, не могла бути працівником служби безпеки, так як сиділа на задньому сидінні авто, а також була одягнена в яскравий одяг. «Навряд чи це був працівник безпеки. Це просте пояснення, яке можна було б озвучити. За протоколом співробітник безпеки ніколи не повинен сідати ззаду: він має бути поруч з особою, яку охороняє, бажано попереду, щоб при необхідності його рухи не були скуті. Служба безпеки має бути готова відразу вискочити, починати відстрілюватися, тілом закрити особу, яка охороняється», - підкреслив Ратников. Генерал вважає, що це була людина, з якою Путіну треба було поговорити. Але, щоб не давати зайвих пояснень, її назвали працівником служби безпеки. Він додав, що сам факт, що президент РФ їхав на передньому сидінні і сам вів авто, - вже порушення протоколу. У соцмережах висловлювалися найрізноманітніші версії, хто б це міг супроводжувати президента РФ на Валаам. Називалися прізвища актора Олексія Паніна, гімнастки Аліни Кабаєвої, дочки президента США Дональда Трампа - Іванки. Були й зовсім фантастичні - нібито двері відкривав двійник Путіна в той час, як він сам перебував усередині автомобіля.
Культура Radiohead закликали приєднатися до культурного бойкоту Ізраїлю Британський кінорежисер Кен Лоуч - класик європейського гостросоціального кіно, вважає, що Radiohead повинні взяти участь у культурній блокаді Ізраїлю, про це повідомляє The Independent.. Лоуч дав інтерв'ю виданню, в якому висловлює занепокоєння тим фактом, що група запланувала концерт у Тель-Авіві в рамках світового турне. Громадянське суспільство Палестини закликає представників мистецтва бойкотувати Ізраїль на знак протесту проти його військових злочинів проти Палестини. Схожа акція проводилась під час апартеїду в ПАР. Вони просять, хоча б утриматися від виступів, щоб покінчити з військовою окупацією Палестини. У липні виповнюється вже 50 років з моменту окупації Ізраїлем палестинської землі. Жителі земель змушені залишити свої будинки і спостерігати їх знесення як «нелегальних будівель», пише видання. На їх місці побудували нові будинки, де дозволено проживати тільки євреям. Палестинці стикаються з дискримінацією на цій території з дня у день, пише видання. «Наскільки я розумію, кілька палестинських артистів, а також представники прогресивної еліти Ізраїлю намагалися зв'язатися з менеджментом групи, щоб попросити їх не проводити концерт. Всі ці прохання були проігноровані. Я також пропонував їм зустрітися, але ні сама група, ні її представники не вийшли зі мною на зв'язок», - розповів Лоуч. Він сказав, що концерт Radiohead стане значною подією не лише тому, що вони - визнані музиканти зі світовим ім'ям. Сама група і, зокрема, її соліст - Том Йорк - вважаються прогресивними людьми з активною громадянською позицією. Йорк не раз висловлювався на важливі політичні теми і багато людей прислухаються до його думки. Подібна акція може бути сприйнята як підтримка апартеїду і гноблення слабких народів сильними. Беручи участь у концерті в Тель-Авіві, вони не тільки ставлять під сумнів боротьбу за права людини, а й підточують свою власну репутацію. Він все ще сподівається на відповідь з боку групи, щоб мати можливість особисто зустрітися з ними і обговорити це питання, вважає режисер.
Політика Гройсман прибув у Раду. Парламент розглядає зміни до бюджету з заблокованою трибуною Прем'єр-міністр Володимир Гройсман прибув до Верховної Ради, яка після перерви перейшла до розгляду змін до Бюджету-2017 року, передає кореспондент АСН. "Добрий день, шановні народні депутати! Ми починаємо розгляд найважливіших питань для наших громадян. З одного боку, це зміни до бюджету, що передбачає виділення коштів, починаючи від субсидій, закінчуючи програмами безкоштовних ліків і лікування за кордоном", - заявив він. По-друге, зі слів прем'єра, депутати повинні сьогодні прийняти в першому читанні пенсійну реформу: "Щоб потім два місяці до осені ці законопроекти були доопрацьовані, щоб уже восени 9 млн пенсіонерів отримали підвищені пенсії", - сказав Гройсман. І по-третє, прем'єр згадав важливість розв'язання питання про зняття депутатської недоторканності з нардепа Михайла Добкіна: "Всі ці питання сьогодні парламент повинен встигнути розглянути". Нардепи розпочали розгляд поправок до законопроекту про внесення змін до бюджету 2017 року. При цьому нардепи з "Самопомочі" продовжують блокувати трибуну парламенту.
Політика Пєсков продовжує наполягати, що турбіни, завезені до Криму, вироблені в Росії Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков знову заявив, що турбіни, які були доставлені в окупований Крим, не виробництва німецької компанії Siemens, а російські. Про це він заявив, відповідаючи на запитання журналістів. "Там (в Криму. - Ред.) дійсно розміщується продукція, технологічна продукція і пов'язана з електроенергетикою і з енергетикою в цілому. Там розміщується продукція, країною походження якої є Росія", - сказав Пєсков. Нагадаємо, сьогодні, 13 липня, агентство Reuters повідомило про постачання в анексований Крим ще двох турбін, схожих на ті, які виробляє німецький Siemens. У компанії спростували поставку ще двох турбін у Крим. 6 липня стало відомо, що на споруджуваних електростанціях у Криму планується встановити турбіни виробництва компанії Siemens. Коли їх доставили, з'ясувалося, що російська сторона сама вирішила направити турбіни в Крим, хоч спочатку планувалося їх встановити на Таманському півострові Росії. А в компанії Siemens повідомили, що не укладали контракт з Росією на поставку обладнання в окупований Крим. Також німецька компанія повідомила, що турбіни були доставлені "проти волі" компанії. У свою чергу в Росії заявили, що доставлені турбіни не німецького, а російського виробництва. Читайте також: Турбіни Siemens у Криму: компанія може отримати "5 копійок дивідендів" і величезний скандал
Політика Луценко з Холодницьким прибули в Раду поговорити про доторканність Добкіна Генеральний прокурор України Юрій Луценко та керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький прибули в парламент для участі в розгляді подань на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народного депутата від "Опоблоку" Михайла Добкіна.Про це на вечірньому засіданні Верховної Ради України заявила віце-спікер Ірина Геращенко, передає кореспондент АСН. "Генеральний прокурор вже перебуває у стінах парламенту. Тому я прошу, щоб ми швидко пройшли поправки (до законопроекту про внесення змін до бюджету 2017 року. - Прим). Стислість - сестра таланту!" - сказала віце-спікер. Народні депутати протягом години встигли розглянути понад 300 поправок до законопроекту. Раніше депутати планували о 17:00 почати розгляд подання Генпрокурора про позбавлення недоторканності Михайла Добкіна.
Культура оформление ленты  Ультиматум ЮНЕСКО: Київ до кінця 2018 року має розібратися з забудовами Лаври і Софії Під час 41-ї сесії Комітету всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, яка відбулася в Кракові, Україні було надано рекомендації щодо збереження об'єкту всесвітньої спадщини в Києві: Собору Святої Софії та Києво-Печерської Лаври. Основними вимогами міжнародних експертів стало створення Генерального плану Києва, Плану зонування Центральної частини Києва, які потрібно затвердити до кінця 2017 року, а також інвентаризація нереалізованих, але запланованих і погоджених висотних будівель в межах охоронних зон об'єкта всесвітньої спадщини. "На реалізацію всіх положень, які є в рішенні Комітету Всесвітньої спадщини, Україні відведено трохи більше року. Тому що вже на 1 грудня 2018 року ми повинні поінформувати Центр Всесвітньої спадщини про те, що нашою державою зроблено на виконання цього рішення і всіх попередніх рішень Комітету всесвітньої спадщини. А на наступній сесії, яка відбудеться в 2019 році, питання Києва знову буде в порядку денному і буде вирішуватися питання про включення або невключення об'єкта до Списку «під загрозою», - сказала заступник міністра культури Тамара Мазур. Проект нового генплану Києва до 2025 року було надано київським депутатам для ознайомлення ще в березні минулого року, проте до цих пір жодних зрушень у бік його ухвалення  немає. І це при тому, що загроза позбавлення Києво-Печерської Лаври і Софії Київської статусу об'єктів всесвітньої спадщини існує вже з 2009 року, коли біля цих об'єктів і на їхній території почалося будівництво. Кілька разів представникам Міністерства культури і київської влади вдавалося переконати міжнародних експертів у тому, що всіх необхідних заходів буде вжито. Так улітку минулого року українська делегація запевнила ЮНЕСКО, що висотність будівлі на вул. Гончара 17-23, яка розташована у буферній зоні Софії Київської, буде зменшена. Але за рік цього зроблено не було. Тому ЮНЕСКО рекомендувала скасувати всі дозволи на будівництво в буферній зоні Софії і Лаври, а також все-таки провести демонтаж кількох поверхів будівлі на вулиці Гончара. Варто зазначити, що в грудні минулого року стало відомо, що дзвіниця Софії Київської нахилилася на 12,5 см і продовжує рух до землі по кілька міліметрів на рік. А у вересні 2016 року в заповіднику провалився ґрунт і неподалік історичних будівель утворилася триметрова воронка. Експерти пов'язують це також з будівництвом на Гончара. Що ж стосується Лаври, то тут каменем спотикання стала 48-поверхова будівля на Кловському узвозі, що закриває краєвид на Дніпровські схили і Києво-Печерську Лавру. Тому представники ЮНЕСКО зажадали, щоб будівлю зменшили на 12 поверхів, однак цю вимогу поки що не виконано. Як аргумент столична влада використовує те, що Кловський узвіз не перебуває у буферній зоні Лаври.   Через недбале ставлення київської влади до об'єктів культурної спадщини в 2012 році ЮНЕСКО відмовилася надати статус пам'яток Всесвітньої спадщини Андріївській та Кирилівській церквам. Зараз у Списку пам'яток Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО значиться 7 найменувань українських об'єктів: 1. Софійський собор з монастирськими будівлями, Києво-Печерська лавра (1990 р.) 2. Історичний центр м. Львова (1998 р.) 3. Пункти геодезичної дуги Струве (2005 р.) 4. Незаймані букові ліси Карпат і стародавні букові ліси Німеччини (2007 - 2011 рр.) 5. Резиденція митрополитів Православної церкви Буковини і Далмації в м. Чернівці (2011р.) 6. Стародавнє місто Херсонес Таврійський та його хора в м. Севастополі (2013 р.) 7. Дерев'яні церкви Прикарпаття (8 церков) (2013 р.) Ще 15 унікальних українських об'єктів є кандидатами на занесення до Списку. Серед них Кам'янець-Подільська фортеця, заповідник Асканія - Нова, дендропарк «Софіївка», а також вже згадані Андріївська та Кирилівська церкви. Деякі з них стоять у «черзі» з 1989 року, а все тому, що українська сторона не може або не хоче виконати вимоги ЮНЕСКО до цих об'єктів.
Суспільство Смертельно хворий нобелянт Лю Сяобо помер у Китаї Правозахисник, лауреат Нобелівської премії миру Лю Сяобо помер в Китаї в 61 рік. Пару місяців назад у нього був діагностований рак печінки в термінальній стадії. Про це повідомляє агентство Reuters з посиланням на офіційне повідомлення влади міста Шеньян. Як повідомляється, у Сяобо була поліорганна недостатність, лікарям не вдалося врятувати його життя. Після різкого погіршення здоров'я в його лікарні запросили докторів з США, Німеччини та інших країн, але вони теж не змогли допомогти. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Китаї випустили з в'язниці правозахисника і лауреата Нобелівської премії миру Лю Сяобо, який був засуджений за звинуваченням у підбурюванні до підриву державної влади. Лауреата засудили в 2009 році, після того як він підписав маніфест, який містив критику авторитарного режиму в Китаї. Все своє життя він боровся за демократію в Китаї.
Економіка Рада проголосувала за поправки до бюджету За Закон України "Про внесення змін до Закону України" Про Державний бюджет України на 2017 рік" у другому читанні і в цілому проголосували 226 нардепів, передає кореспондент АСН. Під час розгляду правок до законопроекту до другого читання в сесійній залі, у ложі Кабміну, був присутній сам прем'єр Володимир Гройсман, який просив нардепів прийняти "важливі зміни в бюджет, вони передбачають виділення коштів, починаючи від субсидій, закінчуючи програмами безкоштовних ліків і лікування за кордоном ". При цьому нардепи "Самопомочі" весь час продовжували блокувати трибуну парламенту. Але це не завадило депутатам за годину пройти поправки й ухвалити закон. З урахуванням прийнятих змін доходи державного бюджету пропонується збільшити на 26,0 млрд грн, зокрема  по загальному фонду на 25,0 млрд грн. І спеціальному фонду на 1,0 млрд грн. "Цим законом передбачено збільшити видатки загального фонду для фінансування невідкладних потреб на оборону і безпеку держави, зокрема пов'язаних з проведенням антитерористичної операції в сумі 2 662 500 000 гривень", - йдеться в записці до закону. Додаткові витрати пропонується направити: - 1500 млн грн - Національної поліції на грошове забезпечення з нарахуваннями з метою покриття дефіциту в коштах на виплату грошового забезпечення для поліцейських (547,0 млн. Грн.), А також матеріально-технічне забезпечення (953,0 млн. Грн.); - 352,8 млн грн - Міноборони на виплату одноразової допомоги в разі загибелі (смерті), поранення та інвалідності військовослужбовців (249800000 грн.), оплату комунальних послуг і енергоносіїв (100,0 млн грн), а також на забезпечення підготовки та участі збірної команди України в 2017 року в міжнародних спортивних змаганнях «Ігри Нескорених» (3,0 млн. грн.); - 100,0 млн грн - Службі безпеки на грошове забезпечення з нарахуваннями для військовослужбовців спеціальних підрозділів і учасників АТО; - 6300000 грн - Державній спеціальній службі транспорту на закупівлю продуктів харчування (5300000 грн.) і медикаментів (1,0 млн грн.) - 9400000 грн - Адміністрації Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації на забезпечення урядовим зв'язком посадових осіб відповідно до законодавства; - 400,0 млн грн - Адміністрації Держприкордонслужби на грошове забезпечення з нарахуваннями для учасників АТО (100,0 млн грн.), атакож на заходи по інженерно-технічного облаштування кордону (300,0 млн грн); - 100,0 млн грн - Службі зовнішньої розвідки на оплату праці з нарахуваннями; - 177,0 млн грн - Державну службу з надзвичайних ситуацій на грошове забезпечення з нарахуваннями для рятувальників і пожежників (100,0 млн грн) і для забезпечення заходів щодо безпеки польотів (77,0 млн гривень) - 17,0 млн грн - Головному управлінню розвідки Міністерства оборони на виплату одноразової допомоги в разі загибелі (смерті), поранення та інвалідності військовослужбовців (8,6 млн грн), а також на оплату комунальних послуг та енергоносіїв (8,4 млн грн). З метою надання допомоги найбільш вразливим верствам населення в оплаті за житлово-комунальні послуги в умовах підвищення ціни на природний газ для населення змінами до Державного бюджету України на 2017 рік пропонується загальний обсяг субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг додатково збільшити на 14 100,0 млн грн і визначити в сумі - 61 173,7 млн гривень. З метою розвитку автомобільного маршруту у напрямку Балтійське море - Чорне море, а саме для забезпечення ремонту ряду автомобільних доріг державного значення (Львів - Тернопіль, Стрий - Тернопіль - Кіровоград - Знам'янка на ділянці Тернопіль - Умань, Київ - Одеса і Одеса - Мелітополь - Новоазовськ на ділянці Одеса - Миколаїв) Державному агентству автомобільних доріг України передбачається нова бюджетна програма "Поліпшення стану автомобільних доріг загального користування за маршрутом Львів-Тернопіль-Умань; Біла Церква - Одеса - Миколаїв "з обсягом видатків за загальним фондом у сумі 800,0 млн гривень. Також в зв'язку з випусками ОВДП в кінці 2016 року для капіталізації ПриватБанку в сумі 107,0 млрд грн передбачено коригування граничного обсягу державного боргу на 31 грудня 2017 року.
Економіка оформление ленты  Переговори з лоукостером Ryanair відновлені Переговори з міжнародним лоукостером Ryanair відновлені в форматі Міністерство - аеропорт «Бориспіль». Про це на своїй сторінці в соцмережі повідомив директор аеропорту "Бориспіль" Павло Рябікін. Він повідомив, що зібрав на зустріч окремих представників ЗМІ, щоб налагодити з ними взаємодію і "розглянути актуальні питання без зайвих емоцій". "Я згоден з прем'єр-міністром у тому, що лоукост компанії повинні прийти на український ринок і для цього необхідно підготувати відповідну нормативну базу. Ми відновлюємо переговори з Ryanair в форматі Міністерство - аеропорт «Бориспіль» - Ukraine Investment Promotion Office. Вважаю, що надалі важливо підтримувати двосторонній зв'язок із засобами масової інформації в такому форматі і дякую Шульмейстеру за участь і допомогу в модерації ", - написав Рябікін.  
Політика «Кривавий пастор» придумав, як визволити наших політв'язнів із Росії Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив, що Україні потрібно активніше знаходити «аргументи» для примусу Росії звільнити захоплених заручників. Про це він заявив з нагоди Дня народження незаконно засудженого в Російській Федерації та утримуваного в колонії українського режисера Олега Сенцова. Сенцов свій 41-й день народження зустрічає в російській в'язниці, де він перебуває вже третій рік. Після анексії Криму Росією режисер був затриманий ФСБ, звинувачений у плануванні терактів і вивезений до Москви, де його засудили до 20 років колонії, незважаючи відсутність доказів. «Треба їх знаходити, наростивши зусилля контррозвідки і військових у виявленні російської агентури, військових злочинців і колабораціоністів, яких можна обміняти на наших патріотів», - заявив секретар РНБО України. Турчинов нагадав, що, крім Сенцова, у «застінках російського гестапо» перебуває також багато інших політв'язнів, Роман Сущенко, Олександр Кольченко, Микола Карпюк, Станіслав Клих і Олексій Чирній. Міністерству закордонних справ України відомо щонайменше про 44 громадян нашої країни, яких незаконно утримують на території РФ за політичними звинуваченнями. Половина з них - кримські татари, головна провина яких - невизнання і мирний опір російській окупації Криму. Дипломати підкреслили, що в цілому в Росії за сфабрикованими звинуваченнями засуджені не менше тисячі осіб. Українцям найчастіше інкримінують тероризм, шпигунство, участь у бойових діях проти Росії в Чеченській війні в 1990-х і участь у Революції Гідності. Ще в 2015 році глава Служби безпеки України Василь Грицак розповів, що спецслужби України зафіксували участь 56 російських військовослужбовців у військових діях проти України. Грицак підкреслив, що таке порівняно невелике число російських військових потрапило в поле зору спецслужби через манери росіян воювати «ззаду». «Вперед вони випихали так званих ополченців і всіх тих, хто називається найманцями», - розповів він. Як відомо, двох російських ГРУшників - Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва, які були взяті в полон біля міста Щастя Луганської області у 2015 році, обміняли на українську льотчицю, нардепа Надію Савченко. У травні цього року в Луганській області українські військовослужбовці взяли в полон російського військового, призовника-контрактника з Алтайського краю Віктора Агеєва. У свою чергу в Міноборони Росії заявляли, що Віктор Агеєв у травні 2017 року звільнився в запас і на контрактну службу не надходив. Однак Міноборони України з'ясувало, що Агеєв прибув на Донбас з військової частини в Новочеркаську під Ростовом, підписав договір з терористами так званої «ЛНР» і отримав звання єфрейтора. Після суду його також можна буде обміняти на когось із українських політв'язнів. Неодноразово офіційні особи України на всіх міжнародних форумах просили міжнародної підтримки і використання впливу на лідера Кремля для звільнення політв'язнів. Світова спільнота наклала на Росію санкції, які продовжуються і посилюються щороку, однак це слабо допомагає. Сьогодні, 13 липня, в день народження Сенцова, президент Європейської Ради Дональд Туск закликав до негайного звільнення незаконно утримуваних на території Росії і анексованого Криму громадян України.
Здоров`я У лікарні Запорізької області пацієнтів заразили смертельною хворобою У Токмацькій центральній районній лікарні Запорізької області під час проведення процедури гемодіалізу чотирьох пацієнтів заразили вірусом гепатиту С. Про це повідомляє прес-служба прокуратури області. Заражені пацієнти написали заяви в прокуратуру. Працівники правоохоронних органів почали досудове розслідування за статтею "Неналежне виконання професійних обов'язків, що спричинило зараження особи вірусом імунодефіциту людини чи іншою невиліковною інфекційною хворобою". Якщо прокуратура знайде докази провини лікарів і доведе це в суді, їм загрожує до восьми років тюремного ув'язнення. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Саратському районі Одеської області зареєстровано захворювання вірусним гепатитом А учня однієї зі шкіл району.
Суспільство Рада прийняла проект пенсійної реформи в першому читанні. Його основні цифри Рада прийняла у першому читанні урядовий проект Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів Українищодо підвищення пенсій", за що проголосували 282 передає кореспондент АСН. "Закликаю всіх підтримати цю важливу реформу! Люди чекають!.. Пенсійна реформа має на меті створити справедливу систему пенсійного страхування. Та у разі прийняття закону в цілому, вже з жовтня цього року отримати підвищення пенсій 9 млн пенсіонерам", - заявив прем'єр Володимир Гройсман.  Законопроект проголосували в першому читанні з поправками міністра Олександра Реви та голови профільного комітету Людмили Денисової, які були внесені зголосу. Законопроектом пропонується: - відновити диференціацію розмірів пенсій залежно від отриманого заробітку та страхового стажу шляхом проведення перерахунків пенсій з 01.10.2017 з використання єдиного показника заробітної плати, який використовується для призначення пенсій в 2017 році на рівні 3 764 гривні 74 копійки та показника вартості одного року страхового стажу на рівні 1 відсотка;переглянути умови перерахунку (індексації) пенсій, що призначені згідно Закону № 1058, та здійснювати щорічний перерахунок пенсій шляхом збільшення показника середньої заробітної плати, з якого обчислена пенсія на 50 % росту зарплати в попередньому році та на 50 % індексу споживчих цін; - змінити механізм відшкодування пільгових пенсій на сплату роботодавцями підвищеної ставки єдиного внеску за працівників, зайнятих на особливо шкідливих та особливо важких роботах за списками № 1 та № 2 на рівні 15 % та 7 % відповідно;впровадити єдині підходи для обчислення пенсій відповідно до норм Закону № 1058 держслужбовцям, науковцям, посадовим особам місцевого самоврядування, прокурорам, працівникам Національного антикорупційного бюро та Національного агентства з питань запобігання корупції; - звільнити солідарну систему від невластивих для неї видатків, зокрема, від відшкодування доплати до прожиткового мінімуму, від виплати цільової грошової допомоги на прожиття інвалідам війни та учасникам бойових дій, від відшкодування єдиного внеску за працюючих інвалідів на підприємствах УТОС, УТОГ, від видатків на фінансування пільгових пенсій. - Для зменшення демографічного навантаження на солідарну систему пропонується зберегти право виходу на пенсію:в 60 років для осіб, які матимуть 25 років страхового стажу в 2018 році, який щороку збільшуватиметься на 12 місяців до досягнення 35 років в 2028 року; - в 63 роки для осіб, які матимуть від 15 до 25 років страхового стажу в 2018 році, який щороку збільшуватиметься на 12 місяців до досягнення 35 років в 2028 році; - в 65 років для осіб, які матимуть 15 років страхового стажу, проте не матимуть 16 років (вимога для виходу в 63 року) в 2019 році та, відповідно в 2028 році матимуть 15 років, проте не матимуть 25 років (вимога для виходу в 63 роки). Особам, які не матимуть 15 років страхового стажу призначатиметься державна соціальна допомога після досягнення 65 років.- Для пом’якшення негативного впливу підвищення вимог до страхового стажу на перехідний період введено тимчасову державну соціальну допомогу непрацюючим особам, які не мають необхідного страхового стажу.  Крім того з метою удосконалення пенсійного законодавства пропонується: - переглянути розмір та умови призначення мінімальної пенсії за віком:за наявності страхового стажу 30/35 років для жінок та чоловіків – на рівні прожиткового мінімуму;  у разі відсутності повного страхового стажу – розрахована пенсія. Доплата до прожиткового мінімуму здійснюється з урахуванням сукупного доходу; за наявності страхового стажу 30/35 років для жінок та чоловіків після досягнення ними 65 років – на рівні 40 відсотків від мінімальної заробітної плати, але не менше ніж розмір прожиткового мінімуму; - змінити джерело фінансування виплати компенсації роботодавцям за створення робочого місця. Виплату здійснювати не з бюджету Пенсійного фонду України, а з бюджету Державної служби зайнятості;- уточнити умови призначення пенсії за особливі заслуги перед Україною органами Пенсійного фонду України;- відновити розмір пенсії за дзеркальним принципом жінкам, яким призначено достроково пенсію в 55 років;- зараховувати за довідками страховий стаж військовослужбовцям (крім військовослужбовців строкової військової служби) за періоди з 1 липня 2000 року, за які відсутні відомості в Державному реєстрі загальнообов’язкового державного соціального страхування;- визначити умови призначення пенсій по інвалідності, що настала внаслідок трудового каліцтва; - удосконалити умови щорічного перерахунку (індексації) страхових виплат та визначити максимальний розмір щомісячної страхової виплати від нещасного випадку на виробництві на рівні 10 розмірів прожиткового мінімуму, установленого для працездатних осіб.Проектом закону пропонується визначити нотаріусів – агентами щодо сплати збору на обов’язкове державне пенсійне страхування при здійсненні ними посвідчення договорів купівлі-продажу нерухомого майна.У 2017 році реалізація акта потребуватиме додаткових видатків у сумі 3,9 млрд. грн. на місяць. Ці видатки покриватимуться за рахунок перевиконання плану від надходжень у зв’язку з підвищенням частки розподілу єдиного соціального внеску,яка спрямовується до бюджету Пенсійного фонду України, з частки єдиного соціального внеску у зв’язку із збільшенням мінімальної заробітної плати та із збільшенням надходжень від фізичних осіб-підприємців загальної системи оподаткування та самозайнятих осіб.
Політика оформление ленты  Мінкульт прозрів: Московський патріархат співпрацює з терористами «ДНР» і «ЛНР» Про те, що священики УПЦ МП і РПЦ зі зброєю в руках воюють на Донбасі, а також спонсорують терористів, відомо вже безліч фактів. Тепер про співпрацю Української православної церкви Московського патріархату з бойовиками ОРДЛО заявили в Міністерстві культури України. Мінкульт з'ясував, що на початку травня сепаратистський ресурс «Исток» оприлюднив інтерв'ю з главою так званого «комітету у справах релігії і духовності «ЛНР» Андрієм Ліцоєвим, який повідав, що його призначенням займався митрополит Луганський і Алчевський, постійний член Священного синоду УПЦ МП владика Митрофан (Юрчук). Міністерство закликало УПЦ МП публічно засудити військову агресію Російської Федерації проти України і припинити співпрацю з терористами. «Також звертаємося до правоохоронних органів і пропонуємо дати антиукраїнським діям і висловлюванням окремих представників кліру і вищого духовенства Української православної церкви належну правову оцінку», - заявили у відомстві. З 2014 року в Мережі з'являються фото і відео співпраці священиків Московського патріархату з терористам «ДНР» і «ЛНР», а також з російськими окупантами в Криму. Один з найвідоміших прикладів - діяльність архімандрита Калиника (Чернишова). 29 січня 2016 року синод УПЦ МП призначив Калиника єпископом Бахчисарайським і вікарієм Сімферопольської єпархії. Однак у Криму знають, що архімандрит Калиник під час анексії Криму допомагав окупантам: проводив антиукраїнську агітацію і розмістив склад зброї для «самооборони Криму» на території храму Святого Пророка Іоанна Хрестителя в селі Уютне. Крім того, 3 травня 2014 року в Євпаторії Калиник був серед нагороджених «мужніх захисників Вітчизни, воїнів з місцевих загонів народного ополчення, а також цивільних осіб, які активно допомагали силам опору неонацизму». Від окупаційної влади він також отримав медаль «За захист Криму». Не менш цікавими «діяннями» представників УПЦ МП є так звані «хресні ходи». Зі Свято-Успенської Святогірської лаври «ДНР» 3 липня вийшла одна частина вірних «путінців», а 9 липня з Почаївської лаври Тернопільської області стартувала ще одна «хресна хода». Обидві «ходи» зійшлися в Києві 27 липня. Здавалося б, нічого дивного в цьому немає - прояв православної віри. Однак, як повідомив нардеп Дмитро Тимчук, на стадії планування «хресної ходи» в УПЦ МП спалахнув внутрішній, винесений на публіку, скандал навколо митрополита Донецького і Маріупольського Іларіона (Шукало). «Справжні проблеми почалися в кінці червня-початку липня 2016 року, коли священнослужителі очолюваної Іларіоном Донецької і Маріупольської єпархії УПЦ МП стали прибувати до Іларіона в Донецьк для отримання виданих Москвою і українськими «спонсорами» (тут окремий фізкульт-привіт пану Новинському!) грошей на проведення «хресної ходи». Туди вони прибули без проблем, а от на зворотному шляху, коли священики перетинали лінію розмежування при виїзді з «ДНР», на блокпостах терористів почалися неабияке веселощі. Зокрема, бойовики «ДНР» влаштували масові і ретельні обшуки батюшок, вимагаючи пояснень щодо вивезення багатотисячних сум із «ДНР» і не забували під шумок «реквізувати» їх частину», - написав Тимчук. Обурення батюшок УПЦ МП перевищило всі очікування митрополита, і він на тлі скандалу навколо організації «хресної ходи» відмовлявся благословляти клір власної єпархії на участь у цьому заході. «І його, за інформацією групи ІС, «ламав через коліно» сам предстоятель УПЦ МП митрополит Онуфрій (Березовський) спільно з «кураторами» з ФСБ і керівництвом РПЦ», - додав Тимчук. Не менш цікавою виявилася інформація, оприлюднена сайтом «Миротворець» у липні 2016 року. Тоді на сайті виклали у відкритий доступ архів поштової скриньки бойовика так званої «ДНР» на прізвисько «Север». З листування випливало, що якийсь Федір Янгічер отримав «розвідувальну інформацію» від двох священиків про переміщення і дислокацію українських військ і передав її бойовикам. Одним з інформаторів виявився священик з села Новолуганське Бахмутського району Донецької області.
Закон і Право оформление ленты  Як по-новому українці виходитимуть на пенсію 13 липня увечері Верховна Рада України ухвалила урядовий проект пенсійної реформи за основу. За ухвалення законопроекту №6614 за основу на засіданні парламенту у вівторок проголосували 282 депутати з 226 мінімально необхідних. Чиновники не втомлюються повторювати, що з прийняттям пенсійної реформи вже з жовтня 2017 року більшості українських пенсіонерів пенсія буде збільшена. При цьому підвищувати пенсійний вік не будуть. Однак експерти вважають, що поступове збільшення страхового стажу, все ж змусить значну кількість українців виходити на пенсію пізніше визначеного терміну. А це, по суті, приховане збільшення пенсійного віку. Про це АСН вже писала раніше. Згідно з урядовим законопроектом, починаючи з 2018 року і протягом наступних 10 років страховий стаж, необхідний для виходу на пенсію, збільшиться до 35 років. Так, з наступного року для того, щоб вийти на пенсію в 60 років, треба мати 25 років страхового стажу, в 2023 році - вже 30 років стажу. Якщо 60 років виповнюється в 2028 році, то на цей момент для отримання пенсії необхідно буде вже 35 років страхового стажу. У той же час, як повідомляє «Економічна правда», жінки 1961 року і старше можуть вийти на пенсію при наявності відповідного страхового стажу достроково. Однак якщо у претендента на державну виплату до 60 років відпрацьованих років не вистачає для виходу на заслужений відпочинок, він може або докупити стаж, або пропрацювати ще кілька відсутніх рочків, проте не довше ніж до 65 років. Різниця між трудовим і страховим стажем Варто пам'ятати, що трудовий і страховий стаж  це не одне і теж. Трудовий стаж - це періоди офіційної роботи, які  підтверджуються записами в трудовій книжці, а страховий стаж - це той період, за який ви або ваш роботодавець сплачували страхові внески до Пенсійного фонду. Для того, щоб порахувати свій стаж, варто пам'ятати, що з 2004 року для нарахування пенсії враховується лише страховий стаж, а весь трудовий стаж, який був до цього, автоматично перевели в страховий. Тобто якщо після 2004 року ваш роботодавець робив лише записи в трудову, але не платив за вас пенсійні внески, то цей період вже не буде враховуватися при нарахуванні пенсії. Також варто відзначити, що трудова книжка зараз вже не є підтвердженням страхового стажу. Тому, щоб, виходячи на пенсію, не залишитися біля розбитого корита, потрібно час від часу перевіряти сумлінність свого роботодавця. Як перевірити, чи платить роботодавець за вас пенсійний внесок  Перевірити, скільки у вас страхового стажу, можна трьома способами: - прийшовши до будь-якого відділення Пенсійного фонду з паспортом та ідентифікаційним кодом, де фахівці вам нададуть всю інформацію; - скориставшись інформаційним кіоском, який розташований майже в кожному відділенні Пенсійного фонду. Але це лише в тому випадку, якщо роботодавець видав вам свідоцтво про загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Це свідчення штрих-кодом потрібно прикласти до машини і через кілька секунд вона видає на екран потрібну інформацію; - зареєструвавшись на електронному порталі Пенсійного фонду. Що входить у страховий стаж Також варто пам'ятати, що до страхового стажу входить не тільки той період, коли ви працюєте, а й:                 - трудовий стаж до 2004 року;                 - періоди навчання у вищому або середньо-спеціальному навчальному закладі, в училищах і на курсах підготовки кадрів, підвищення кваліфікації та перекваліфікації, в аспірантурі, докторантурі і клінічній ординатурі з денною формою навчання до 2004 року;                 - з 2004 року періоди офіційної роботи з обов'язковою сплатою страхових внесків;                 - період військової строкової служби;                 - період перебування на фронті або участь в бойових діях;                 - періоди догляду за дитиною до 3-х років;                 - періоди догляду за інвалідом I групи, за дитиною-інвалідом до 16 років;                 - перебування на обліку в центрі зайнятості. Також страховий стаж можна купити, навіть не чекаючи пенсійної реформи. Для цього потрібно звернутися до податкової з заявою, що хочете укласти договір про добровільну сплату страхового внеску. Орієнтовний розмір внеску становитиме 37% від мінімальної заробітної плати, яка на сьогоднішній день складає 3200 грн, тобто майже 1200 грн. Купувати стаж можуть студенти, яким з 2004 року навчання не зараховується до страхового стажу, безробітні, які не перебувають на обліку в Центрі зайнятості, люди, які працюють неофіційно і отримують зарплату в конвертах.

Як очистити будинок від негативної енергетики
Як очистити будинок від негативної енергетики
Купаючи будинок, квартиру або переїжджаючи в нове орендоване житло, ми можемо зіткнутися з таким явищем як нег....
Нефрит: магічні властивості каменю
Нефрит: магічні властивості каменю
Кожен дорогоцінний або напівдорогоцінний камінь має свої магічні властивості Це стосується й нефриту
Камені-талісмани для людей різних професій: який мінерал допоможе вам у роботі
Камені-талісмани для людей різних професій: який мінерал допоможе вам у роботі
Натуральні мінерали мають виняткову силу Вони здатні посилити можливості людини та допомогти їй досягти успіху....
Як оформити робоче місце за Знаком Зодіаку, щоб досягти успіху в кар'єрі
Як оформити робоче місце за Знаком Зодіаку, щоб досягти успіху в кар'єрі
Добитися успіхів у кар'єрі здатний кожен представник зодіакального кола Візьміть на замітку корисні рекомендац....
10 знаків того, що ви зустріли людину з минулого життя
10 знаків того, що ви зустріли людину з минулого життя
1 Ви відчуваєте себе поряд з ним "як вдома"
більше матеріалів




/-2,0204780101776-/ /-pc-/
Top