counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
24 Квітня
Всі новини...

Імпічмент Трампа став реальним як ніколи


Переглядів: 67


Імпічмент Трампа став реальним як ніколи

Про імпічмент президента США Дональда Трампа заговорили з перших днів його перебування на посаді. Ще в лютому букмекери приймали ставки на швидке висловлення недовіри новому президенту США. Однак вже липень і президент продовжує виконувати свої повноваження попри численні гучні скандали.

Черговий  гримнув 12 липня: конгресмени від Демократичної партії Бред Шерман і Ел Грін висунули в палату представників Конгресу США ініціативу про імпічмент, пише Independent.

Шерман звинуватив Трампа у перешкоджанні правосуддю в ході розслідування втручання Росії в президентські вибори 2016 року. На думку конгресмена, прикладом таких дій є рішення Трампа звільнити директора ФБР Джеймса Комі. Про імпічмент Трампа ще в травні просили муніципалітети 10 міст США, які закликали Конгрес почати процедуру відразу після звільнення глави ФБР Джеймса Комі. До Конгресу тоді звернулася влада таких великих міст, як Чикаго і Лос-Анджелес, а також інших міст зі штатів Массачусетс і Каліфорнія.

Зараз же депутати вимагають, щоб Конгрес створив незалежну комісію з розслідування втручання Росії у вибори і можливі зв'язки команди Трампа з Москвою.

«Ми починаємо робити зусилля для того, щоб підштовхнути юридичний комітет палати представників провести слухання щодо питання про перешкоджання правосуддю, а також втручання Російської Федерації в наші вибори. Недавні викриття Трампа-молодшого говорять про те, що виборчий штаб Дональда Трампа був готовий прийняти допомогу з боку РФ», - сказано в заяві Шермана.

Як відзначають експерти, ініціатива демократів навряд чи буде підтримана в Палаті представників, яку контролюють республіканці. Однак конгресмени таким чином вирішили «попередити» Білий дім. Однак там дії політиків назвали «смішними». Прес-секретар Сара Сандерс назвала це «політичною грою в найгіршому сенсі».

Звільнення голови ФБР

Трамп звільнив главу Федерального бюро розслідувань Джеймса Комі 9 травня. Своє рішення він пояснив тим, що Комі нібито не справляється з покладеними на нього обов'язками. Це рішення викликало хвилю обурення в американському суспільстві, так як у цей час якраз відбувалося розслідування зв'язків Трампа і чиновників його адміністрації з владою РФ. У червні в ході слухань у Сенаті США Комі дав свідчення, заявивши, що немає ніяких сумнівів в тому, що Росія втручалася в президентські вибори в США в 2016 році. Він повідомив, що вперше дізнався про кібератаки з Росії на американські органи влади влітку 2015 року. Комі підкреслив, що не сумнівається в тому, що РФ намагалася зламати системи виборчкомів.

Далі Комі звинуватив Трампа у брехні щодо причин його звільнення. Він підкреслив, що президент обмовив ФБР і його самого, стверджуючи, що відомство не справляється зі своєю роботою. «Це брехня, пряма і проста», - резюмував Комі.

В середині червня спеціальний прокурор у справі про втручання РФ у вибори в США Роберт Мюллер почав розслідувати питання, чи намагався американський президент перешкодити правосуддю. Журналісти ж писали про те, що є джерело, яке підтвердило, що Трамп намагався переконати Комі підтвердити публічно, що розслідування про зв'язки з РФ його не стосується, але той відмовився.

Син Трампа і компромат на Клінтон

Нові подробиці «російського сліду» в діяльності Трампа спливли після того, як у липні газета The New York Times повідомила, що 9 червня 2016 року відбулася зустріч сина президента - Дональда Трампа-молодшого і російського адвоката Наталії Весельницької.

На зустрічі також був зять президента Джаред Кушнер та скандально відомий Пол Манафорт, який у той час очолював передвиборну кампанію Трампа. Весельницька мала намір передати Трампу компрометуючу інформацію про іншого кандидата в президенти - Гілларі Клінтон.

12 липня Дональд Трамп-молодший опублікував у Twitter коментар щодо організації зустрічі з Весельницькою.

«Я звертаюся до всіх: щоб все було повністю прозоро, я публікую мою електронну переписку з Робом Голдстоуном (колишнім журналістом і фахівцем з PR. - Ред.) щодо зустрічі 9 червня 2016 року (з Весельницькою. - Ред.)» - написав Трамп-молодший.

Син президента США розповів, що росіяни хотіли надати компромат на Клінтон. Однак коли Трамп-молодший зустрівся в Нью-Йорку з Весельницькою, то замість секретних даних він отримав від російського юриста порцію безглуздої нісенітниці.

Here's my statement and the full email chain pic.twitter.com/x050r5n5LQ

- Donald Trump Jr. (@DonaldJTrumpJr) 11. липня 2017 р
Зустріч Путіна і Трампа в Гамбурзі

Питання втручання Росії в американські вибори обговорювалося на першій особистій зустрічі Трампа з Путіним 7 липня на полях саміту G20 в Гамбурзі. За даними The New York Times, яка послалася на джерело в Білому домі, між двома лідерами сталася серйозна словесна перепалка. Трамп і Путін 40 хвилин обговорювали передбачуване втручання РФ, розмова на цю тему була дуже напруженою, лідери сперечалися, а Путін нібито вимагав доказів від Трампа, що підтверджують вплив Росії на вибори президента США, в яких перемогу здобув Трамп.

У Демократичній партії США прокоментували переговори, заявивши, що в питанні втручання в американські вибори Трамп «просто здався Росії». Прес-секретар Демократичної партії Морган Фінкельштейн зазначив: «Під час двосторонніх переговорів, які виглядали як перше побачення, Трамп заохотив кричущу поведінка Путіна, давши йому політичну платформу, якої він домагався. Він самостійно здав Росії американський суверенітет і право на чесні вибори без іноземного втручання».

Сам Трамп заявив, що чудово порозумівся з Путіним.

«Я вважаю, що ми добре порозумілися, і я думаю, що це добре, а не погано. Люди кажуть: «Вони не повинні ладнати». Хто так каже, хто ці люди? Я вважаю, що ми дуже добре порозумілися. Ми - великі ядерні держави», - сказав Трамп.

Вікторія Антонюк

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Любовний гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчувати особливе хвилювання та енергію у стосунках Це п....
Попереду діамантова смуга: Тамара Глоба назвала знаки, які збільшать доходи з 26 квітня.
Попереду діамантова смуга: Тамара Глоба назвала знаки, які збільшать доходи з 26 квітня.
Для Стрільців 2024 обіцяє бути періодом значних змін, включаючи можливість досягнення великого успіху та багат....
Шепотки на чоловіка: 3 способи залучити кохання
Шепотки на чоловіка: 3 способи залучити кохання
Щоб залучити чоловіка, достатньо лише шепнути кілька фраз, проходячи повз нього Він відразу зверне на вас уваг....
Три причини, чому бажання не виконуються
Три причини, чому бажання не виконуються
Чи ви коли-небудь думали про те, чому бажання не виконуються? Деколи навіть сили бажання та візуалізації недос....
Домашня магія: позбавляємося проблем, залучаємо удачу
Домашня магія: позбавляємося проблем, залучаємо удачу
Виявляється, всі домашні обов'язки по дому можна перетворити на справжній магічний ритуал для залучення благоп....
більше матеріалів
/-0,44815301895142-/ /-pc-/
Top