counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
Всі новини...

«Кривавий пастор» придумав, як визволити наших політв'язнів із Росії


Переглядів: 149


«Кривавий пастор» придумав, як визволити наших політв'язнів із Росії

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявив, що Україні потрібно активніше знаходити «аргументи» для примусу Росії звільнити захоплених заручників. Про це він заявив з нагоди Дня народження незаконно засудженого в Російській Федерації та утримуваного в колонії українського режисера Олега Сенцова.

Сенцов свій 41-й день народження зустрічає в російській в'язниці, де він перебуває вже третій рік. Після анексії Криму Росією режисер був затриманий ФСБ, звинувачений у плануванні терактів і вивезений до Москви, де його засудили до 20 років колонії, незважаючи відсутність доказів.

«Треба їх знаходити, наростивши зусилля контррозвідки і військових у виявленні російської агентури, військових злочинців і колабораціоністів, яких можна обміняти на наших патріотів», - заявив секретар РНБО України.

Турчинов нагадав, що, крім Сенцова, у «застінках російського гестапо» перебуває також багато інших політв'язнів, Роман Сущенко, Олександр Кольченко, Микола Карпюк, Станіслав Клих і Олексій Чирній.

Міністерству закордонних справ України відомо щонайменше про 44 громадян нашої країни, яких незаконно утримують на території РФ за політичними звинуваченнями. Половина з них - кримські татари, головна провина яких - невизнання і мирний опір російській окупації Криму. Дипломати підкреслили, що в цілому в Росії за сфабрикованими звинуваченнями засуджені не менше тисячі осіб. Українцям найчастіше інкримінують тероризм, шпигунство, участь у бойових діях проти Росії в Чеченській війні в 1990-х і участь у Революції Гідності.

Ще в 2015 році глава Служби безпеки України Василь Грицак розповів, що спецслужби України зафіксували участь 56 російських військовослужбовців у військових діях проти України. Грицак підкреслив, що таке порівняно невелике число російських військових потрапило в поле зору спецслужби через манери росіян воювати «ззаду». «Вперед вони випихали так званих ополченців і всіх тих, хто називається найманцями», - розповів він.

Як відомо, двох російських ГРУшників - Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва, які були взяті в полон біля міста Щастя Луганської області у 2015 році, обміняли на українську льотчицю, нардепа Надію Савченко.

У травні цього року в Луганській області українські військовослужбовці взяли в полон російського військового, призовника-контрактника з Алтайського краю Віктора Агеєва. У свою чергу в Міноборони Росії заявляли, що Віктор Агеєв у травні 2017 року звільнився в запас і на контрактну службу не надходив.

Однак Міноборони України з'ясувало, що Агеєв прибув на Донбас з військової частини в Новочеркаську під Ростовом, підписав договір з терористами так званої «ЛНР» і отримав звання єфрейтора. Після суду його також можна буде обміняти на когось із українських політв'язнів.

Неодноразово офіційні особи України на всіх міжнародних форумах просили міжнародної підтримки і використання впливу на лідера Кремля для звільнення політв'язнів. Світова спільнота наклала на Росію санкції, які продовжуються і посилюються щороку, однак це слабо допомагає.

Сьогодні, 13 липня, в день народження Сенцова, президент Європейської Ради Дональд Туск закликав до негайного звільнення незаконно утримуваних на території Росії і анексованого Криму громадян України.

Вікторія Антонюк

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Для того, щоб передбачити долю по лініях руки не обов'язково досконально вивчати хіромантію Досить просто погл....
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Багато хто мріє про успішну кар'єру і хорошу заробітну плату Щоб ваші мрії стали реальністю, використовуйте пе....
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Дуже часто різні речі переходять нам від інших людей: щось ми купуємо, щось знаходимо, щось отримуємо у спадок....
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Короткі змови, звані шепітками, здавна використовувалися знахарями та цілителями для досягнення певних цілей Е....
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
Всі хочуть бути щасливими, але часом ми зустрічаємо на шляху перешкоди, що заважають нам це зробити Експерти р....
більше матеріалів
/-0,41315007209778-/ /-pc-/
Top