counter
Архів Повернутись назад 10 Серпня 2017
10 Серпня
Суспільство Хакери опублікували особисті дані акторів "Гри престолів" Хакери, які зламали внутрішню мережу кабельного каналу HBO, опублікували в Мережі список з номерами телефонів, домашніми адресами та адресами електронної пошти всіх акторів культового серіалу "Гра престолів". Про це повідомляє видання Verge. Як повідомляється, крім внутрішньої технічної документації телеканалу, у викрадених документах виявився список з особистими даними всіх акторів сьомого сезону "Гри престолів". Таким чином у Мережі виявилися особисті дані акторів Пітера Дінклейджа (Тіріон Ланністер), Ліни Хіді (Серсея Ланністер) і Емілії Кларк (Дейенеріс Таргаріен). Нагадаємо, раніше повідомлялося, що хакери вкрали дані про "Гру престолів" і вимагають у HBO величезний викуп. Раніше хакери виклали в Мережу сценарій ще не презентованої серії "Гри престолів". Нагадаємо, прем'єра першого епізоду сьомого сезону серіалу "Гра престолів" сталася 16 липня на телеканалі НВО. Перший епізод сьомого сезону серіалу "Гра престолів" встановив рекорд за кількістю переглядів серед усіх шоу американського телеканалу НВО. Раніше стало відомо, що в заключному восьмому сезоні суперпопулярного серіалу "Гра престолів" заплановано лише 6 серій замість 10. Як відомо, серіал на екранах з 2011 року. Сюжет написаний за книгами Джорджа Мартіна.
Суспільство оформление ленты  У Києві встановлять 15 рамок з розпилювачами води До 11 серпня у Києві буде встановлено 15 рамок з розпилювачами води. Про це заявив Андрій Фіщук, глава Департаменту благоустрою КМДА, передає «Корреспондент.net». «По одній рамці буде встановлено в Голосіївському (Голосіївський парк) і в Печерському (Маріїнський парк) районах. Також буде додана одна рамка з розпилювачем води у Дніпровському районі (Тельбін). Ще по дві рамки - в Солом'янському (парки Відрадний і Островського), Подільському (Червона Пресня і Куренівський парк), Дарницькому (сквер Кошиця та Позняки), Шевченківському (сквер Гончара і парк Шевченка), Деснянському (Деснянський та Молодіжний), Оболонському (сквер на Оболонському проспекті і перетині з вул. Тимошенка)», - заявив Фіщук. Установка почалася з парку Відрадний. До 11 серпня збираються завершити роботи по всьому Києву.
Події У Донецькій області сталася сварка між військовими і цивільними, загинула жінка У Попасній (Донецька область) в результаті сварки між мирними жителями і військовослужбовцями ЗСУ загинула жінка і поранено чоловіка. Про це прес-центр штабу АТО повідомляє на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. "Вчора, 9 серпня, в Попаснянський відділ поліції надійшло повідомлення про те, що госпіталізовані цивільні особи, чоловік з діагнозом вогнепальне поранення правої гомілки, яке викликане невідомою особою, і жінку з тілесними ушкодженнями у вигляді вогнепальних поранень, яка померла в лікарні від отриманих травм", - йдеться в повідомленні. У штабі АТО повідомляють, що, за попередньою інформацією, стався конфлікт на тлі побутової сварки між військовослужбовцями одного з підрозділів ЗСУ та жителями Донецької області. За фактом відкрито кримінальне провадження, всі деталі події уточнюються.
Політика Глава Пентагону погрожує знищити народ Північної Кореї Міністр оборони США Джим Маттіс заявив, що Північній Кореї варто побоюватися того, що її дії призведуть до знищення власного народу. Про це повідомляє видання CNN. За словами Маттіса, КНДР потрібно відмовитися від ізоляції, ядерної зброї, або ж її дії призведуть до кінця режиму і знищення народу. "Дії режиму КНДР і надалі будуть сильно програвати нашим можливостям і вони програють будь-яку гонку озброєнь або конфлікт, який ініціюють", - заявив він. Міністр оборони запевнив, що США готові застосувати сили ядерного стримування КНДР в будь-яку секунду. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що представник корейської народної армії (KPA) заявив про те, що Північна Корея планує завдати ракетного удару по базі ВПС США на тихоокеанському острові Гуам. У відповідь Трамп пообіцяв КНДР "вогонь і полум'я".
Суспільство оформление ленты  Прогноз погоди: сьогодні Україну чекає сонце і тепло У четвер, 10 серпня, в Україні очікується сонячна погода, без опадів. Про це йдеться в прогнозі Укргідрометцентру. Як повідомляється, в західних областях температура підніметься до 33 градусів тепла, вночі буде від 13 до 16 градусів. У центральній Україні синоптики обіцяють сонячну погоду, вдень від +27 до +30, вночі від +13 до +16. У східній Україні температура повітря досягне позначки +34 градусів, вночі від 13 до 22 градусів тепла. На півночі України опадів не очікується, температура повітря буде від 27 до 29 градусів, а вночі до +15. У південних областях вдень температура буде від +29 до +34 градусів. У столиці України буде сонячна погода, стовпчик термометра не підніметься вище +29 градусів. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в курортному місті Скадовську (Херсонської області) пройшов ураган, в результаті якого знесло дах готелю.
Події Бойовики 26 разів обстріляли позиції ЗСУ на Донбасі, поранений військовий За минулу добу бойовики терористичних організацій "Л/ДНР" 16 раз порушили перемир'я. В результаті ворожого обстрілу один український військовослужбовець отримав бойову травму. Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на сторінці в соціальній мережі Facebook. "Вчора до обіду бандформування фактично з одного напрямку - селища Калинове, 6 разів з різних видів зброї били по наших опорних пунктах на Луганському напрямку. А вже після 18-ї години активність ворога перемістилася на Приморський напрям. Тут з мінометів калібру 82 міліметри бандити обстрілювали українські позиції неподалік Старогнатівки і Талаківки. А 120-міліметровий міномет застосовували в районі Водяного, Павлополя і Гнутового", - йдеться в повідомленні. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в АТО на Донбасі загинули троє українських військових, вісім отримали поранення, а у одного - бойова травма.
Політика Ще одна країна дала безвіз українцям Катар спростив візовий режим з 80 країнами, серед яких - і Україна. Про це пише Гордон з посиланням на катарський туристичний сайт. Ця країна зняла обмеження для стимулювання розвитку повітряного транспорту і туризму. Так громадяни 33 країн матимуть право перебувати на території Катару без візи протягом 90 днів (це стосується громадян Туреччини і більшості країн ЄС). 30 днів безвізу - для громадян України, Грузії, Білорусі, Росії, Молдови, Австралії, США, Японії, Великої Британії та інших держав). Громадяни України по прибуттю в міжнародний аеропорт "Доха" повинні мати при собі як мінімум 1 500 доларів готівкою або на карті, а також необхідно мати квиток на подальше переміщення мандрівника з Катару. У той же час нагадаємо, Катар перебуває під гнітючими санкціями своїх 10 сусідів. Саудівська Аравія, Єгипет, ОАЕ, Бахрейн, Ємен, Лівія, Мальдіви, Маврикій, Мавританія і Коморські острови звинувачують катарську владу в підтримці діяльності тероризму.
Політика оформление ленты  Військова прокуратура Західного регіону примудрилася втратити єдиний речовий доказ у справі Майдану Слідство військової прокуратури Західного регіону втратило єдину неушкоджену гільзу з ознаками ідентифікації з місця вбивства учасників Майдану в Хмельницькому в 2014 році, повідомив начальник департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк в ефірі ZIK.Він вважає, що тільки з цієї цілої гільзі можна було з точністю визначити, хто вбивав мітингувальників біля Управління СБУ в Хмельницькій області 19 лютого 2014 року. Горбатюк каже, що військова прокуратура Західного регіону висунула версію, що перше вбивство скоїли зовсім не працівники СБУ, а самі мітингувальники. Так що Горбатюк вважає, що слідство щодо хмельницького Майдану проводили упереджено і з порушенням вимог Кримінально-процесуального кодексу.
Події У США зафіксовано масове отруєння мексиканськими фруктами, є жертви У США зафіксовано більше сотні випадків отруєння папайей, яку привезли з Мексики. Захворювання поширилося по 16 штатах. Захворіло близько 100 осіб, 35 потрапили до лікарень, у штаті Нью-Йорк загинула людина. Про це повідомляє ВВС. Як повідомляється, в мексиканських фруктах виявлений збудник сальмонели. "Американський центр з контролю захворювань (CDC) повідомляє, що Maradol папайя, яку імпортують з Мексики, є" імовірним збудником", - йдеться в повідомленні. У список уражених штатів потрапили: Коннектикут, Делавер, Айова, Кентуккі, Луїзіана, Меріленд, Массачусетс, Мічиган, Міннесота, Північна Кароліна, Оклахома, Пенсільванія, Вірджинія і Вісконсин. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що масове захворювання сальмонелою в Києві через вживання суші сталося через хворого кухаря кафе "Євразія".
Політика У МінАТО назвали дату закінчення війни на Донбасі Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій України Юрій Гримчак заявив, що Росія піде з Донбасу в 2018 році. Про це він заявив в ефірі "5 каналу". "За розрахунками, в 2018 році Росія піде. Причому, при своїх розрахунках, щось схоже на ті санкції, які вже були підписані і майже набрали чинності, на це теж був розрахунок. Щось подібне буде. Єдине що, на нашу думку, цей процес трішечки відклала блокада (ОРДЛО. - Ред.)", - сказав він. За його словами, останній бій між ЗСУ і бойовиками на Донбасі можливий у листопаді. І саме під час нього Росія спробує використовувати все, що у неї є для того, щоб дестабілізувати ситуацію в Україні. Нагадаємо, раніше Гримчак повідомив, що Україна поверне окуповані території Донбасу вже в найближчі рік-півтора, коли утримання цих територій стане дуже дорогим для Російської Федерації.
Політика США підготували план превентивного удару по КНДР - ЗМІ Міністерство оборони США підготувало план превентивного удару по приблизно 20 об'єктах Північної Кореї, який приведуть у виконання в разі наказу президента США Дональда Трампа. Про це повідомляє NBC News з посиланням на двох високопоставлених військових чиновників і двох старших офіцерів, які вийшли на пенсію. За планом, головною буде атака з бомбардувальників, які розташовуються на авіабазі Андерсен в Гуамі. Ці бомбардувальники давно посилено готуються і вже провели 11 практичних занять з відпрацювання аналогічної місії. За інформацією джерел, місія передбачає, що неядерні бомбардувальники будуть оточені винищувачами і підтримуватимуться супутниками, безпілотниками, літаками-дозаправників і літаками-розвідниками. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що представник корейської народної армії (KPA) заявив про те, що Північна Корея планує завдати ракетного удару по базі ВПС США на тихоокеанському острові Гуам. У відповідь Трамп пообіцяв КНДР "вогонь і полум'я".
Економіка оформление ленты  З сьогоднішнього дня парковки в Києві стали безготівковими. Але як змусити їх працювати на бюджет міста? Від сьогоднішнього дня в столиці розплатитися за парковку автомобіля можна буде тільки через паркомати, мобільні додатки або придбавши спеціальний талон в кіосках "Союздруку". За задумом, близько 400 паркувальників повинні зникнути з вулиць Києва. На своїй сторінці в Facebook департамент транспортної інфраструктури КМДА вирішив нагадати киянам та гостям столиці, як виглядають і як користуватися паркувальним талоном і місячної карткою на парковку. "Місячну картку для початку паркування досить покласти лицьовим боком під лобове скло автомобіля. Якщо ви будете користуватися талоном на годину, на ньому зауважте тривалість паркування і знову ж розмістіть його лицьовим боком під лобове скло вашого авто", - порозуміються в повідомленні. Заплатити за паркомісце можна і за допомогою СМС. Для цього теж потрібно придбати в кіосках "Союздруку" спеціальну скретч-карту і відправити СМС на номер 516. Чи стануть люди добровільно оплачувати парковку? Нововведення передбачає, що з сьогоднішнього дня на вулицях Києва не буде жодного паркувальника. Хто ж буде контролювати, заплатила людина за паркомісце чи ні, поки не відомо, та й самих паркоматів на все місто трохи більше 80. «Звичайно, ніяких нових пристроїв сьогодні на парковках не з'явиться, бо повинні бути проведені інвестиційні конкурси або закупівля через Прозорро. Тому фактично нічого не зміниться, хіба що зникнуть паркувальники і ми залишимося один на один зі своєю совістю, платити нам за парковку чи ні», - вважає менеджер групи «Реанімаційний Пакет Реформ - Київ», член Антикорупційної ради при київському міському голові Оксана Величко. А як показують результати експерименту «Чесна парковка», половина водіїв не платить за стоянку, а підземні паркінги заповнені лише на 30%. Все тому, що ніякої відповідальності за парковку "де попало" не настає. Без закону про парковки - нікуди Величко впевнена, що така ситуація триватиме доти, поки Верховна Рада не ухвалить в цілому законопроект про паркування. Він передбачає введення відповідальності водіїв за несплату паркування або неналежну парковку, а також фото- та відеофіксацію правопорушень стоянки і парковки транспортних засобів. Для цього будуть створені групи так званих інспекторів, які будуть перевіряти, оплатив чи ні водій парковку. «Вони будуть робити це в автоматичному режимі, будуть підходити до автомобілів зі сканером, сканувати номери, які пов'язані з відповідною базою даних власників транспортних засобів МВС. Якщо водій не заплатив, тоді видасть підтвердження і інспектор фіксує фото і відео цього авто і автоматично генерується протокол про адміністративне правопорушення», - пояснила експерт. Зараз паркувальник теж може виписати адмінпротокол, але для цього йому потрібно попросити водія надати паспорт. Складно уявити, хто на це піде добровільно. Приватний інвестор краще комунального підприємства Крім цього, експерти Реанімаційне пакету реформ пропонують передати денні парковки міста приватним інвесторам, які будуть обиратися на відкритому конкурсі на вигідних для міста умовах. І, як показує вже існуюча практика здачі в оренду парковок інвесторам, найкраще, щоб місто брало з орендаря фіксовану суму за паркомісце. «Наприклад сьогодні на окремих парковках, де є приватні оператори, місто заробляє свій відсоток, але тоді приватний оператор схильний обманювати і говорити, що сьогодні у нього практично не було автомобілів. Тому щоб не вдаватися до такого контролю, краще брати з операторів фіксовану плату і дуже ретельно стежити за дотриманням ними договірних умов», - вважає Величко. А ось в те, що комунальне підприємство зможе стати ефективним оператором парковок, експерт не вірить. Хоча для міста було б вигідніше, щоб плату за паркомісце стягувало саме КП, оскільки в такому випадку всі зібрані кошти йшли б до міського бюджету. «Але ми багато років до цього мали комунальне підприємство і довіри до нього немає. Ніби й не складна система, але наша тенденція до того, щоб обманювати на кожному кроці, насторожує», - пояснила вона. З прийняттям вищезгаданого законопроекту, який також передбачає збільшення розміру штрафу за несплату сервісу парковки, приватні компанії будуть надзвичайно зацікавлені в такому бізнесі, вважає Величко. «Тому що це суто прибутковий бізнес, який не вимагає особливих витрат», - пояснила вона. Центр Києва задихається від машин Сьогодні від сплати за паркування місто заробляє близько 70 млн грн на рік. За результатами проекту «Чесна парковка», ці надходження можна було б збільшити в 3-5 разів навіть при наявності паркувальників і належного їх контролю. А якщо сплату за паркомісце повністю автоматизувати, прибутковість зросте ще більше. Ще одна проблема Києва - відсутність належної кількості парковок у центрі міста. Всього в столиці на сьогодні є близько 6 тис. паркувальних місць. При тому, що щодня в місті на постійній основі або транзитом перебуває близько 1,6 млн транспортних засобів. Вирішити проблему перевантаженості автомобілями центру можна піднявши тариф на паркування в цій частині міста, впевнені експерти Реанімаційного пакету реформ. А ось у недавно створеному при КМДА Центрі організації дорожнього руху пропонують піти іншим шляхом - зменшити кількість транзитного транспорту в центрі Києва і створити перехоплюючі паркінги на в'їзді в місто. Ще на початку 2013 року Київська міська державна адміністрація представила концепцію відкриття на 6 основних в'їздах до столиці 12 таких паркінгів. Влітку цього ж року біля станції метро "Іподром" був відкритий перший з них. Перший і останній. Але навіть цей єдиний паркінг, на побудову якого було витрачено понад 1 млн грн, з початку 2016 року не працює. С сегодняшнего дня в столице расплатиться за парковку автомобиля можно будет только через паркоматы, мобильные приложения или приобретя специальный талон в киосках "Союзпечати". По задумке около 400 парковщиков должны исчезнуть с улиц Киева.   На своей странице в Facebook департамент транспортной инфраструктуры КГГА решил напомнить киевлянам и гостям столицы, как выглядят и как пользоваться парковочным талоном и месячной карточкой на парковку.  "Приобретя месячную карточку для начала парковки ее достаточно положить лицевой стороной под лобовое стекло автомобиля. Если вы будете пользоваться талоном на час, на нем заметьте продолжительность парковки и опять же разместите его лицевой стороной под лобовое стекло вашего авто", - разъяснятся в сообщении.  Заплатить за паркоместо можно и с помощью СМС. Для этого тоже нужно приобрести в киосках "Союзпечати" специальную скретч-карту и отправить СМС на номер 516.  Станут ли люди добровольно оплачивать парковку? Нововведение предусматривает, что с сегодняшнего дня на улицах Киева не будет ни одного парковщика. Кто же будет контролировать, заплатил человек за паркоместо или нет, пока не известно, да и самих паркоматов на весь город всего чуть более 80.   «Конечно, что никаких новых устройств сегодня на парковках не появится, потому что должны быть проведены инвестиционные конкурсы, или закупка через Прозорро. Поэтому фактически ничего не поменяется, разве что исчезнут парковщики и мы останемся один на один со своей совестью, платить нам за парковку или нет», - считает менеджер группы «Реанимационный Пакет Реформ - Киев», член Антикоррупционной совета при Киевском городском голове Оксана Величко. А как показывают результаты эксперимента «Честная парковка», половина водителей не платит за стоянку, а подземные паркинги заполнены лишь на 30%. Все потому, что никакой ответственности за парковку "где попало" не наступает.   Без закона о парковках никуда Величко уверена, что такая ситуация продлится до тех пор, пока Верховная Рада не примет в целом законопроект о парковке. Он предусматривает введение ответственности водителей за неуплату парковки или ненадлежащую парковку, а также фото- и видеофиксацию правонарушений стоянки и парковки транспортных средств. Для этого будут созданы группы так называемых инспекторов, которые будут проверять оплатил или нет водитель парковку. «Они будут делать это в автоматическом режиме, будут подходить к автомобилям со сканером, сканировать номера, которые связаны с соответствующей базой данных владельцев транспортных средств МВД. Если водитель не заплатил, тогда выдаст подтверждение и инспектор фиксируют фото и видео этого авто и автоматически генерируется протокол об административном правонарушении», - объяснила эксперт. Сейчас парковщик тоже может выписать админпротокол, но для этого ему нужно попросить водителя предъявить паспорт. Сложно представить, кто на это пойдет добровольно.  Частный инвестор лучше коммунального предприятия Кроме этого эксперты Реанимационного пакета реформ предлагают передать дневные парковки города частным инвесторам, которые будут избираться на открытом конкурсе на выгодных для города условиях. И как показывает уже существующая практика сдачи в аренду парковок инвесторам, лучше всего чтобы город брал с арендатора фиксированную сумму за паркоместо. «Например сегодня на отдельных парковках, где есть частные операторы, город зарабатывает свой процент, но тогда частный оператор склонен обманывать и говорить, что сегодня у него практически не было автомобилей. Поэтому чтобы не прибегать к такому контролю, лучше брать с операторов фиксированную плату и очень тщательно следить за соблюдением ими договорных условий», - считает Величко. А вот в то, что коммунальное предприятие сможет стать эффективным оператором парковок, эксперт не верит. Хотя для города было бы выгоднее, что бы плату за паркоместо взымало именно КП, поскольку в таком случае все собранные средства шли бы в городской бюджет. «Но мы много лет до этого имели коммунальное предприятие и доверия к нему нет. Будто и не сложная система, но наша тенденция к тому, чтобы обманывать на каждом шагу, настораживает», - объяснила она. С принятием вышеупомянутого законопроекта, который также предусматривает увеличение размера штрафа за неуплату сервиса парковки, частные компании будут чрезвычайно заинтересованы в таком бизнесе, считает Величко. «Потому что это чисто прибыльный бизнес который не требует особых затрат», - объяснила она. Центр Киева задыхается от машин Сегодня от уплаты за парковки город зарабатывает около 70 млн грн в год. По результатам проекта «Честная парковка» эти поступления можно было бы увеличить в 3-5 раз даже при наличии парковщиков и надлежащего их контроля. А если уплату за паркоместо полностью автоматизировать, доходность вырастет еще больше.   Еще одна проблема Киева – отсутствие надлежащего количества парковок в центре города. Всего в столице на сегодня есть около 6 тыс. парковочных мест. При том, что ежедневно в городе на постоянной основе или транзитом находится около 1,6 млн транспортных средств. Решить проблему перегруженности автомобилями центра можно подняв тариф на парковку в этой части города, уверены эксперты Реанимационного пакета реформ.   А вот в недавно созданном при КГГА Центре организации дорожного движения предлагают пойти другим путем - уменьшить количества транзитного транспорта в центре Киева и создать перехватывающие паркинги на въезде в город. Еще в начале 2013 года Киевская городская государственная администрация представила концепцию открытия на 6 основных въездах в столицу 12 таких паркингов. Летом этого же года у станции метро "Ипподром" был открыт первый из них. Первый и последний. Но даже этот единственный паркинг, на построение которого было потрачено более 1 млн грн, с начала 2016 года не работает.
Політика оформление ленты  Суд почав вивчати докази у справі про держзраду Януковича Оболонський районний суд міста Києва розпочав вивчення доказів у кримінальному провадженні за обвинуваченням екс-президента України Віктора Януковича в державній зраді. Про це повідомляє Інтефракс-Україна. Як повідомляється, адвокат колишнього президента Віталій Мешечек заявив, що вже ознайомився з усіма матеріалами справи і готовий брати участь у судовому процесі. У свою чергу суддя Владислав Дев'ятко сказав, що починає вивчати докази у справі. "Таким чином, у нас закінчилися підготовчі дії, і ми можемо перейти до дослідження доказів у цьому кримінальному провадженні", - заявив суддя. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що колишній президент Віктор Янукович в середу, 2 серпня, подав до Генпрокуратури і НАБУ заяву про притягнення суддів Оболонського райсуду Києва Максима Титова, Владислава Дев'ятка і Костянтина Васалатія до кримінальної відповідальності, яка передбачена ст. 374 і 375 КК України, за винесення завідомо неправосудних рішень.
Політика оформление ленты  Під Білим домом надули гігантське курча з фірмовою зачіскою Трампа Біля резиденції американського президента в Білому домі (Вашингтон, США) з'явилося дев'ятиметрове надувне курча з зачіскою президента США Дональда Трампа. Про це повідомляє видання ABC. Як повідомляється, гігантська надувна інсталяція називається "Курча Дон". Її створив режисер-документаліст Таран Сінгх Брар, який публічно критикує Трампа. "Ми зібралися тут, щоб критикувати президента як слабкого і неефективного лідера. Він занадто боїться випустити свої податкові декларації, занадто боїться підвести Путіна, а тепер він грає у курча з Північною Кореєю", - заявив Брар.  Нагадаємо, раніше схоже курча з'являлося в Китаї. Там була встановлена ​​гігантська статуя півня, зачіска і жести якого нагадують обраного президента Америки Дональда Трампа.
Політика У фіскальній службі спростували повернення Насірова Відсторонений від посади голови Державної фіскальної служби Роман Насіров не працює у відомстві. Він просто зайшов до свого кабінету за речами. Про це повідомляють джерела "Української правди". "Насіров дійсно приходив у кабінет в п'ятницю, 4 серпня, але тільки для того, щоб забрати особисті речі", - повідомило джерело. Також цю інформацію прокоментувала прес-секретар ДФС Наталя Непряхіна. Вона запевняє, що Насіров не повертався на роботу і ніяк не впливає на роботу фіскальної служби. "Роман Насіров відсторонений від виконання повноважень на посаді голови Державної фіскальної служби України розпорядженням Кабінету міністрів ще в березні 2017 року. Це рішення не було скасовано", - сказала вона. За словами прес-секретаря, Насіров не читає документи і не дає жодних розпоряджень. Нагадаємо, раніше прокурори САП повідомляли, що Насіров досі не повернув печатку ДФС. Як відомо, Насірова відсторонили від посади рішенням Кабінету міністрів України.
Кримінал оформление ленты  На вокзалі в Києві двоє невідомих почали стрілянину і поранили трьох людей На площі Вокзальній у Києві стався конфлікт між двома групами громадян. В результаті троє чоловіків були поранені з травматичної зброї. Про це повідомила прес-секретар ГУ Нацполіції України в Києві Оксана Блищик на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. Вона повідомила, що о 9.50 ранку в поліцію надійшло повідомлення, що біля Макдональдса на вокзалі стався конфлікт зі стріляниною. "В результаті конфлікту двоє зловмисників поранили, імовірно - з травматичної зброї, трьох чоловіків. За попередньою інформацією лікарів, у потерпілих - травми ніг і рук", - повідомила Блищик.  Всі постраждалі були доставлені в лікарню, де їм надали необхідну медичну допомогу. "Нападники втекли. На місце події прибули наряди патрульної поліції, слідчо-оперативні групи районного та Головного управлінь поліції", - уточнила прес-секретар поліції.
Політика Генпрокуратура взялася розслідувати злочини чиновників "Нафтогазу" - ЗМІ Департамент з розслідування особливо тяжких злочинів в сфері економіки Генеральної прокуратури України розслідує злочини посадових осіб НАК "Нафтогаз України". Про це повідомило джерело з ГПУ "Економічній правді". Джерело не назвало прізвищ фігурантів справи, але розповіло, що їх підозрюють у порушенні двох статей КК: №172 (Грубе порушення законодавства про працю) і №364 (Зловживання владою або службовим становищем). Справа була відкрита 4 серпня, а вже 9 числа співробітники генпрокуратури зажадали у "Нафтогазу" список документів. "Для з'ясування обставин, які мають значення для кримінального провадження, просимо надати завірені копії чинного статуту "Нафтогазу"; журналу входу/виходу в центральний офіс компанії за 18 і 21 липня 2017 року», - йдеться в запиті ГПУ. Нагадаємо, в грудні 2016 року співробітники Генеральної прокуратури України в ході обшуку в одному з приміщень у справі про розкрадання коштів "Чорноморнафтогазу" виявили тіло колишнього заступника глави НАК "Нафтогаз України".
Суспільство оформление ленты  У Мережі з'явилися фото відспівування у Лаврі загиблого екс-нардепа Бережної У четвер, 10 серпня, в Києво-Печерській Лаврі проходить прощання з екс-депутатом від "Партії регіонів" Іриною Бережною, яка загинула в автокатастрофі на узбережжі Адріатичного моря. Про це повідомляє ТСН. На панахиду прибули українські політики і зірки шоу-бізнесу. Як повідомляється, на прощанні з Бережною помітили нардепів "Опозиційного блоку" Дмитра Добкіна і Нестора Шуфрича, телеведучу Ольгу Фреймут, режисера Алана Бадоєва, співачку Світлану Лободу зі своєю мамою, співачку Ані Лорак, телеведучого Анатолія Анатоліча з дружиною, колишнього ректора Національного університету державної податкової служби Петра Мельника, керівника інтернет-видання "Страна.ua" Ігоря Гужву, колишнього депутата Ганну Герман, екс-главу Запорізької ОДА, бізнесмена Євгена Червоненка і багатьох інших. Незабаром почнеться відспівування. Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що вранці 5 серпня на узбережжі Адріатичного моря між Італією і Хорватією в ДТП загинула колишній народний депутат Ірина Бережна. Водій, що віз Бережну з 8-річною донькою, не впорався з керуванням, і автомобіль злетів з серпантину. Екс-депутат і водій загинули на місці. Дочка Бережної отримала незначні травми.
Події У Харківській області трактор переїхав німця, який лежав у траві На полі біля села Семенівка Харківської області тракторист на смерть переїхав 38-річного громадянина Німеччини, який лежав у траві. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області. "Пригода сталася 5 серпня на полі поблизу с.Семенівка. Тракторист проводив дискову обробку поля і під час розвороту наїхав на 38-річного чоловіка, який лежав у траві", - йдеться в повідомленні. Від отриманих травм чоловік помер на місці. Як з'ясувала прокуратура, громадянин Німеччини прибув в Україну в червні. У соціальних мережах він познайомився з сім'єю з села Шопине ​​і приїхав до них у гості. Його цікавили сільське життя і екотуризм. Працівникові сільгосппідприємства висунули звинувачення у вбивстві з необережності (ч.1 ст. 119 Кримінального кодексу України).
Юмор оформление ленты  Паралельна реальність. В одеському кафе атовців просять не лякати відвідувачів-росіян "страшною формою" В Одесі стався гучний скандал навколо зневажливого ставлення адміністратора елітного ресторану до воїнів АТО. Як повідомила на своїй сторінці місцева активістка та волонтер Наталя Пранжен, йдеться про місцеву визначну пам'ятку - ресторані Cellini. "Уже вдруге заходимо туди з хлопцями в формі. Це не просто "ряджені хлопчики", це офіцери ССО (сили спеціальних операці. - АСН), учасники АТО. І вдруге отримуємо косі погляди і прохання не лякати відвідувачів", - зазначила волонтер. За словами волонтера, адміністратор ресторану Едуард попросив не лякати відвідувачів ресторану "страшною формою". В іншому пості волонтер повідомила, що написала скаргу у відповідальні органи і розпочато перевірки діяльності закладу. Він вже прибрав парасольки і столики з літнього майданчика, який, за словами активістки, був встановлений ​​з порушеннями норм. Також Пранжен повідомила, що в ресторані заявляють, що "їх неправильно зрозуміли".
Політика Жебрівський пообіцяв яскравий подарунок бойовикам до Дня Незалежності Керівник Донецької військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський заявив, що українські міста Авдіївку і Красногорівку підключать до енергосистеми підконтрольної Україні до Дня Незалежності. Раніше вони залежали від електросистеми з ОРДЛО. Про це він розповів в інтерв'ю виданню "Укрінформ". "Ще орієнтовно на початку року баланс перетікань електроенергії з того боку і з нашого туди був для України мінус 30 млн грн на місяць. Тобто так звана ДНР поставляла нам електроенергію з Зуєвки через Макіївку, а ми поставляли їм. У нас були підключені з того боку  Красногорівка, Авдіївка, Бахмутка, Жованка, Зайцеве і ще низка населених пунктів", - розповів він. Однак кілька сіл окупованої Горлівки ще підключені до електромереж бойовиків, але до 24 серпня їх перепідключать. Таке рішення було прийнято після того, як бойовики "Л-ДНР" оголосили "націоналізацію" всіх підприємств на окупованих територіях Донбасу.
Кримінал Литовські прикордонники врятували з рабства українців Прикордонна служба Литви викрила міжнародну мережу торгівлі людьми, яка хотіла нелегально вивозити до Великої Британії громадян України, які прибули в країну . Про це повідомила прес-служба відомства, передає "РИА Новости". "Криміналісти державної прикордонної служби Литви при співробітництві з колегами з України, Великої Британії, Польщі та Латвії викрили міжнародну мережу торгівлі людьми", - йдеться в повідомленні. Правоохоронні органи Литви з'ясували, що громадян України, які прибули в країну збиралися вивозити для примусової праці до Великої Британії. Поліція Литви в понеділок, 7 серпня, затримала в Шяуляйському і Мажейкському районах трьох громадян Литви та одного громадянина України. За попередніми даними, українець є головним організатором схеми вивезення людей в рабство. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Білій Церкві правоохоронці Київської області затримали громадянина Ізраїлю, який з 2015 року перебував у міжнародному розшуку за вчинення зґвалтування, торгівлю людьми, сексуальну експлуатацію, проституцію і відмивання грошей. Читайте також: Секс-рабині приносять злочинцям по $36 000 на рік. Жахлива статистика работоргівлі в світі
Закон і Право До 2018 року для в'їзду в ЄС потрібно буде отримати нове водійське посвідчення З 2018 року так звані міжнародні права, до яких відносяться і права українського зразка, перестануть діяти на території Євросоюзу. У Міністерстві внутрішніх справ відзначили, що водіїв з України з безстроковими посвідченнями вже зараз іноді не пускають в ЄС. Крім цього, Україна взяла на себе обов'язки до кінця поточного року завершити впровадження директив ЄС, що стосуються водійських прав. Але, зі слів начальника головного сервісного центру МВС Владислава Криклія, це не означає, що всім українським водіям доведеться міняти посвідчення. Це можна буде зробити за власним бажанням або при виїзді до країн Євросоюзу, повідомляє «Точка зору». При цьому для отримання водійських прав нового зразка не потрібно буде заново складати іспит з правил дорожнього руху. Необхідно лише пройти медогляд і заплатити за нові права, якщо зі здоров'ям все добре. Вартість нових водійських посвідчень з чіпом будуть трохи дорожче, ніж нинішні права, які стоять 201 грн. Як зазначив Криклій, сервісні центри МВС вже забезпечені всім необхідним обладнанням для впровадження в права електронного чіпа. Він упевнений, що такий механізм убезпечить людей від підробок. Термін дії нових прав складе максимум 15 років. А для водіїв вантажівок не більше 5 років. Також через кожні 5 років медогляд доведеться проходити водіям, вік яких понад 50 років. Особливо ретельно медичний огляд будуть проходити водії великогабаритного транспорту і ті, хто займається перевезенням пасажирів.
Суспільство Дівчата показали кращі результати, ніж юнаки. У центрі оцінювання назвали найуспішніші області У 2017 році найкраще Зовнішнє незалежне тестування склали випускники Києва та Львівської області. Про це 10 серпня під час прес-конференції заявив директор Українського центру оцінювання якості освіти Вадим Карандій, повідомляє кореспондент АСН. «Якщо подивитися рейтинг за показниками ЗНО з оцінками 100-200 балів, в більшості випадків лідируючі позиції майже з усіх предметів займає Львівська область. Зокрема українська мова та історія України. З математики і біології лідирує Київ», - зазначив він. Він додав, що найбільше учасників склали тест цього року на найвищий бал (200 балів) з Києва, Львівської, Запорізької та Харківської областей. "Треба відзначити місто Київ, де 82 особи склали тест на 200 балів, у Львівській області таких 49 осіб, Запорізькій і Харківській - 18, Дніпропетровській - 15, Закарпатській - 14", - сказав Карандій. При цьому 9 осіб отримали максимальні 200 балів одночасно з двох предметів: 4 зі Львова, по 1 - зі Львівської області, Києва, Чернігова, Одеси та Ужгорода. У той же час директор Центру позначив, що найнижчі результати з української мови показали випускники з Чернівецької, Закарпатської, Херсонської та Рівненської областей. Також Карандій констатував, що більш високі результати з державної підсумкової атестації показали дівчата, ніж юнаки. "Якщо аналізувати результати державної підсумкової атестації за гендерною ознакою, то результати дівчаток краще за результати хлопчиків. Це абсолютно природно і підтверджується результатами тестів", - сказав він. Зокрема, тест з математики склали на достатній бал 33,8% випускників жіночої статі і 27,9% - чоловічої. Крім цього, директор центру зазначив, що кращі показники з підсумкової атестації показали підлітки, які навчалися в міських школах, тоді як діти з сільської місцевості показують досить низький рівень знань. «Фактично городяни мають значні переваги за рівнем навчальних досягнень в порівнянні з випускниками сільських навчальних закладів. Майже 30% випускників міських шкіл підтверджують високий рівень знань, тоді як серед випускників сільських шкіл таких лише 8%», - додав він.
Кримінал оформление ленты  У лісі під Києвом жінка випадково переїхала туриста На річці Десна біля села Воропаєв Вишгородського району (Київська область) вночі, 10 серпня, жінка за кермом автомобіля Lanos випадково задавила туриста. Про це повідомляє прес-служба поліції області. "Компанія туристів, яка зупинилася на узбережжі водойми, пішла відпочивати. Двоє чоловіків спали в наметі і дружина одного з товаришів перебувала неподалік в автомобілі, який стояв на пагорбі. Коли жінка вийшла з машини, авто почало котитися вниз на намет, де спали чоловіки. Вони прокинулися, і один з туристів спробував зупинити транспортний засіб, але послизнувся і потрапив під колеса", - йдеться в повідомленні. Як повідомляється, 46-річний потерпілий помер на місці від отриманих травм. Поліція порушила кримінальну провадження за ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами). Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на полі біля села Семенівка Харківської області тракторист на смерть переїхав 38-річного громадянина Німеччини, який лежав у траві.
Економіка У Мінсоцполітики розповіли, хто і коли може вийти на пенсію, а хто може розраховувати на надбавку до неї Всі, хто матиме страховий стаж понад 35 років, отримуватимуть надбавку до пенсії. Це передбачено пенсійною реформою. Про це в ефірі 112 Україна повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева. Законопроектом про пенсійну реформу передбачено, що повний страховий стаж з 2028 року становитиме 35 років. Зараз він менше, і надбавки за «переробку» теж є. «Якщо  йдеться про людей, які працювали до 2012 року, у них повний страховий стаж роботи для жінок повинен мав бути 20 років, а для чоловіків - 25. І чий стаж перевищив цю цифру, їм платили надбавку, вона залишиться», - уточнив Рева. Нагадаємо, що законопроектом передбачено, що для виходу на пенсію в 60 років потрібно буде мати 25 років страхового стажу. При стажі від 15 до 25 років на пенсію можна буде вийти в 63 роки, при стажі менше 15 років - у 65 років. У той же час люди, у яких немає страхового стажу, зможуть претендувати на соціальну допомогу при досягненні 63 років. При цьому з 2018 року кожні 12 місяців страхового стажу для виходу на пенсію буде збільшуватися на рік і вже з 2028 для отримання пенсії з 60 років потрібно буде мати 35 років страхового стажу. Також урядовий варіант реформи передбачає можливість покупки до 2 років страхового стажу. Крім цього, міністр соцполітики зазначив, що зараз близько 20 тисяч осіб пенсійного віку не отримують пенсій через відсутність мінімально необхідного 15-річного страхового стажу. Такі пенсіонери отримують спеціальну допомогу від держави, розмір якої менше мінімальної пенсії, яка зараз становить 1312 гривень. «Погодьтеся, що кожна людина бере участь в пенсійній системі по-різному. Є мінімальна, нижче якої ви взагалі ніякої пенсії не отримуєте. Якщо у вас немає 15 років страхового стажу - вам пенсія не сплачується», - повідомив міністр. Також міністр вважає, що Україна повинна виплачувати пенсії тим громадянам, які емігрували з країни, однак до цього напрацювали собі повний страховий стаж. «Ці країни, в яких перебувають наші емігранти, ставлять питання таким чином: ви хочете, щоб ви захищали права ваших громадян у нас, тоді ви повинні заплатити пенсію тим людям, які поїхали. Якщо людина заробила право на пенсію у нас, ми повинні платити пенсію незалежно від того, де вона проживає», - вважає Рева. Він додав, що переговори з такого питання зараз вже ведуться з Ізраїлем.
Політика У Мін'юсті виступили проти реєстрації мобільних операторів за паспортами Міністр юстиції України Павло Петренко заявив, що введення реєстрації абонентів мобільних операторів за паспортами неможливо реалізувати, бо регулятор не пояснив алгоритм процесу. Про це він заявив в ефірі телеканалу "Еспресо.TV". "На цьому етапі я ставлюся негативно (до ініціативи реєстрації абонентів мобільного зв'язку. - Ред.)... Будь-яку запропоновану ініціативу, яка охоплює велику кількість громадян, потрібно роз'яснити. Пояснити, навіщо це потрібно, які цілі ставить держава або той чи інший державний орган", - заявив міністр. За прогнозом Петренка, більшість народних депутатів не проголосує за такий законопроект. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Держспецзв'язку України пропонує обов'язкову реєстрацію всіх абонентів мобільного зв'язку в Україні.
Економіка Бельгія посилює правила грального бізнесу Бельгійський уряд вводить нові стандарти для казино, розважальних комплексів з гральними автоматами. Парламент запропонує два законопроекти, в яких обмежуються можливості індустрії. У цій країні більш жорсткі вимоги до ставок, ігрового сервісу, ніж у США або Центральній Європі. Однак місцева влада планує більш суворі обмеження. Подібні зміни торкнуться і sportwetten bonus ohne einzahlung. Інтернет-проекти вважаються доступними, безпечними, як і повноцінні гральні будинки. Радикальні зміни на ігровому ринку відбудуться під контролем Християнсько-демократичної і фламандської партії. Рішення законодавчих питань доручено міністру юстиції Куну Генсу. В обох документах встановлять заборону на рекламу азартних ігор, а також поміняють вікові цензи на відвідування казино. Телевізійні компанії зобов'яжуть не показувати ролики на ігрову тему до 20:00. Тематичну рекламу заблокують на час спортивних матчів, змагань. Після кожної передачі на подібні теми оператор попередить про шкоду азартних ігор. Для порушників цього правила розроблені спеціальні штрафні санкції. Їх впровадять відразу після прийняття законопроекту. Перші кроки до серйозних обмежень робляться просто зараз. Допуск до ігрових автоматів, настільних ігор обмежать для громадян, які не досягли 21 року. У чинному законодавстві подібне проведення часу доступне з 18 років. Для молодих гемблерів зроблять виняток, включаючи участь у лотереї. З 2016 року бельгійський уряд прийняла додатковий закон про ПДВ для операторів онлайн-гемблінгу. Спортивні проекти на зразок EnergyBet Shop популярні серед європейської молоді. Зробити ставку через планшет або смартфон набагато зручніше. За словами досвідчених гравців, державні санкції не вплинуть на відвідуваність подібних сайтів.
Кримінал Конфлікт військових і цивільних у Луганській області: Поліція повідомила деталі Правоохоронні органи розслідують стрілянину військовослужбовця ЗСУ по господарях будинку в селі Троїцьке Луганської області. Про це повідомляє прес-служба поліції Луганській області. Як повідомили правоохоронці, 25-річна жінка померла в лисичанській лікарні через велику крововтрату після госпіталізації з вогнепальними пораненнями. Співробітники правоохоронних органів з'ясували, що вночі 8 серпня жінка святкувала вдома день народження. Її 29-річний чоловік запросив до них у будинок військових, після чого вони разом вживали алкоголь. "Пізніше під час вживання спиртних напоїв між одним з військовослужбовців і сім'єю потерпілих виникла сварка, яка переросла в бійку. Конфлікт вийшов за межі двору, де один з гостей зробив кілька пострілів з автомата, внаслідок чого були поранені жінка і її чоловік", - йдеться в повідомленні. Слідчі знайшли на місці злочину гільзи патронів калібру 5,45 мм. Поліція порушила кримінальне провадження за ст. 115 КК України "Умисне вбивство" і ч. 2 ст. 15 п. 1 ст. 115 КК України "Замах на вбивство". Підозрювані перебувають у військовій прокуратурі Луганської гарнізону. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Попасній (Луганська область) в результаті сварки між мирними жителями і військовослужбовцями ЗСУ загинула жінка і поранено чоловіка.
Економіка Небувала посуха знищує худобу і врожай в американських штатах Монтана, Північна і Південна Дакота Період дуже сильної посухи триває в американських штатах Монтана, Північна і Південна Дакота і може коштувати фермерам до $1 млрд збитків. Американське агентство, що займається моніторингом посухи, називає «небувалу спеку» одним з найсерйозніших посушливих періодів за багато років, повідомляє The Independent. Губернатори цих штатів оголосили надзвичайний стан у регіоні, щоб відкрити охоронювані території для випасу худоби. Деякі фермери, зокрема в Північній Дакоті, кажуть, що це найгірші погодні умови, які вони бачили протягом багатьох десятиліть, можливо, протягом усього життя. У вегетаційний період, що почався в квітні цього року, спостерігалося менше половини звичайної кількості опадів. У басейні річки Міссурі в штаті Монтана, де визначається епіцентр посухи, спостерігається менше чверті звичайних опадів. По всьому регіону виникли щонайменше 17 пожеж, наймасштабніша з них - пожежа в Східній Монтані площею майже 1000 км2. Дакота і Монтана, частково через зміну погодних умов в результаті глобального потепління, стали основою світового виробництва пшениці, як колись був Канзас. Той факт, що посуху не змогли передбачити, є ще однією причиною для тривоги фермерів.Одній сім'ї довелося продати близько однієї третини свого стада великої рогатої худоби. В цілому фермери не розраховують на хороший урожай сільськогосподарських культур. Деякі власники ранчо викопують нові колодязі, щоб зберегти те, що залишилося від їхніх вмираючих стад, і отримують безкоштовне сіно із Західної Вірджинії.Очікується, що такі кліматичні умови стануть більш поширеними, тим більше з огляду на вихід США з Паризької кліматичної угоди, адже США є другим за величиною виробником CO2 у світі. Адміністрація Трампа, крім ігнорування наслідків глобального потепління, також ввела програму страхування врожаю для скорочення федерального бюджету. Міністерство сільського господарства США також отримало вказівку ігнорувати всі можливі обговорення зміни клімату.
Кримінал Поліція Маріуполя "накрила" розпусний масажний салон Правоохоронні органи Маріуполя (Донецька область) припинили діяльність масажного салону, який надавав інтимні послуги за гроші. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області. Під час слідства було встановлено, що в центральному районі Маріуполя в салоні під виглядом масажу надавали послуги сексуального характеру. Ціни варіювалися від від 900 до 4500 гривень, а за додаткову плату дівчата-масажисти надавали сексуальні послуги. Правоохоронці виявили в інтимному салоні п'ять жінок віком від 20 до 22 років. Під час обшуку в салоні знайшли гроші, візитки, рекламну продукцію і договори. Адміністратором салону виявився 20-річний хлопець, власник "бізнесу" встановлюється. Поліція відкрила кримінальне провадження за ч.2 ст. 302 (створення або утримання місць розпусти або звідництво) КК України триває. Зловмисникам загрожує обмеження волі на строк до 5 років. Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Києві правоохоронці викрили заклад розпусти, що діяв під прикриттям поліцейських.
Економіка оформление ленты  НАБУ розслідує кримінальних проваджень на 87 млрд грн - Ситник Станом на 30 червня 2017 року у провадженні детективів Національного антикорупційного бюро України перебувало 371 кримінальне провадження, 78 з яких передано до суду, за 16 справами вже є обвинувальні вироки, які набрали чинності. Про це 10 серпня на прес-конференції заявив директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник, повідомляє кореспондент АСН. Він додав, що загальна сума збитків, яка встановлена ​​за тими провадженнями, які розслідуються НАБУ, становить понад 87 млрд грн, а за провадженнями, які передані до суду, вже відшкодовано збитків державі на суму 136 млн грн. «Зараз на стадії виконання перебуває низка рішень про стягнення на користь держави майже 90 млн грн. 30 млн грн - це угода, яка укладена з так званої "газової справи", там, де діяла злочинна організація, яку очолював депутат Онищенко. Ще 57 млн ​​грн - це результат розгляду позову НАБУ і скасування договору між ВАТ «Азот» і Черкасобленерго», - пояснив Ситник. Разом з тим станом на 30 червня цього року НАБУ попередило розкрадання 879 млн грн.
Суспільство оформление ленты  У Росії футбольне поле засипали зеленим щебенем перед приїздом Путіна У Росії Ярославський стадіон «Шинник» підготували до антитерористичних навчань, які тривають вже четвертий день. Співробітники спецслужб стрибають з вертольотів і тренуються затримувати злочинців на стадіоні. Днями на «Шинник» привезли купу щебеню, який був пофарбований під колір трави і утрамбований. Це було зроблено перед тим, як над стадіоном мав пролетіти президент Росії Володимир Путін, пише в Facebook Сергій Наумович. «Зараз стадіон перебуває на реконструкції, а футбольне поле необхідно для міжнародних навчань. Тому поле вирішили відтворити: пофарбували щебінь харчовим барвником у зелений колір і засипали ним територію», - передає джерело видання 76.ru. Також через навчання в місті щодня перекривають вул. Перемоги, в результаті чого утворюються пробки. Навчання закінчаться завтра.
Політика Суд над Януковичем про держзраду оголосив перерву до 15 серпня У вівторок, 15 серпня, Оболонський райсуд Києва продовжить засідання у справі про держзраду екс-президента України Віктора Януковича. Про це повідомив суддя Владислав Дев'ятко, передає РБК-Україна. «Суд був змушений перервати засідання і оголосити перерву. На 15 серпня 14:00 планується допит свідка», - заявив Дев'ятко. Повідомляється також, що засідання було перенесено через щільний графік в Оболонському райсуді Києва. На наступному засіданні суд допитає екс-постійного представника України в ООН Юрія Сергєєва, який виступить свідком сторони обвинувачення. Раніше на засіданні суду державний адвокат Віктора Януковича Віталій Мешечек сказав, що рішення Росії про введення військ в Україну мало миротворчий характер. «На засіданні йдеться виключно про миротворчий характер. Це було звернення президента ПФ і мало миротворчий характер», - сказав адвокат.
Суспільство За рік російськомовних видань в Україні стало більше, але їхній тираж скоротився Держкомтелерадіо оприлюднило статистичні дані про випуск в 2017 році друкованих ЗМІ із загальнодержавною, регіональною або зарубіжною сферою розповсюдження, які базуються на даних ДНУ «Книжкова палата України імені Івана Федорова». Отже всього в Україні виходить 3221 видання загальним тиражем 911 423 800 примірників, з них 1506 газет загальним тиражем 870 906 800 примірників і 1715 періодичних видань (крім газет) загальним тиражем 40517000 примірників. Примітно, що в порівнянні з минулим роком видань побільшало - на 180 штук. У 2016 році їх налічувалося 3 041. А в той же час кількість випущених екземплярів зменшилася в порівнянні з торішньою їх кількістю  - 1 216 844 000 на майже 300 000 прим. Українською мовою в 2017 році виходить 1474 видання, це на 125 найменувань менше, ніж в 2016 році (1 599). В цьому році тираж україномовних екземплярів становить 410 567 300 штук. Це на 10 мільйонів примірників більше, ніж у минулому році. А ось кількість російськомовних видань, навпаки, зросла з 496 в 2016 році до 654 в 2017-м (на 158 найменувань). Російськомовних видань друкується у 2017 році 441 430 600 примірників, хоча це - набагато менше, ніж було в першому півріччі 2016 року (722 млн екз.) Лідером по випуску друкованих ЗМІ є Київ - 1146 видань. 282 друкованих ЗМІ виходить у Харківській області 230 -в Дніпропетровській області, 169 - у Львівській. Найменше друкованих ЗМІ випускається в Луганській області - 32. Найбільшу кількість видань випускають навчальні заклади - 777, підприємства, асоціації, фірми і суспільства - 523. Тільки НАН України та науково-дослідні інститути є засновниками 262-х видань.
Політика Детективи НАБУ провели обшук в кабінеті судді ВАСУ Детективи НАБУ в середу, 9 серпня, здійснили обшуки в кабінеті судді Вищого адміністративного суду Олега Голяшкіна. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив директор НАБУ Артем Ситник, передає ЛІГА. За його словами, слідчі заходи були проведені в рамках розслідування факту можливого незаконного збагачення судді ВАСУ. «Ми провели обшук напередодні за санкцією суду. Справа стосується незаконного збагачення судді. На мою думку, детективи НАБУ зібрали достатньо доказів. Зараз з прокурором вирішуватимуть, що робити далі у цій справі», - заявив Ситник. 26 травня цього НАБУ провело обшуки за місцем проживання глави Окружного адміністративного суду столиці Павла Вовка, а також у приміщеннях суду, які пов'язані з розслідуванням справи про передбачуване незаконному збагаченні голови суду.
Події Смерть українця в авіакатастрофі біля Алмати підтвердили в посольстві України в Казахстані У посольстві України в Казахстані повідомили, що загиблий в результаті аварії навчального літака біля Алмати пілот-інструктор був українцем. Про це повідомляє Інтерфакс-Україна. «Ми маємо в своєму розпорядженні вже більш точну інформацію. У нас є письмове підтвердження, що він, на жаль, українець», - повідомили джерела в прес-службі. За інформацією посольства, загиблий - С.П. Курченко 1970 року народження. У цей день раніше в прес-службі українського посольства в Казахстані повідомили, що в результаті аварії навчального літака біля Алмати загинув етнічний українець, який був громадянином Казахстану. «Як встановило посольство пізніше, загиблий льотчик-інструктор мав громадянство Казахстану, але він етнічний українець», - повідомили у відомстві.
Політика оформление ленты  Директор НАБУ порадив перевірити психічне здоров'я нардепа Полякова Директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник хоче порадити народному депутату від фракції «Народний фронт» Максиму Полякову пройти психіатричну експертизу. Так керівник НАБУ відреагував на запитання журналіста щодо заяв нардепа про те, що "бюро здійснювало його незаконне "прослуховування". «Там більше психіатр повинен коментувати, а не глава правоохоронного органу... Можливо, я пораджу детективам все ж призначити, якщо прокурор не заперечуватиме, психіатричну експертизу. Чесно кажучи, смішно слухати», - сказав Ситник 10 серпня під час прес-конференції в Києві, передає кореспондент АСН. Нагадаємо, раніше депутат фракції "Народний фронт" Максим Поляков на своїй сторінці у Facebook звинуватив НАБУ в незаконному прослуховуванні ряду чиновників. За його словами, дозвіл на прослуховування антикорупційне бюро отримано на 18 телефонів, проте реально прослуховувалися 114 телефонів.
Події В Інституті ім. Патона виявлено 200 комп'ютерів для генерації Bitcoin На території ДП «Лікувально-оздоровчий центр» Інституту електрозварювання ім. Патона поліція столиці спільно з СБУ виявили 200 одиниць комп'ютерного обладнання для генерації криптовалюти Bitcoin, так звані Майнер. Устаткування працювало з порушенням українського законодавства. Про це сказано в постанові Святошинського райсуду Києва. Під час досудового розслідування було встановлено, що «кілька осіб за попередньою змовою з корисливих мотивів вчинили підробку банківських документів». «Випуск і обіг грошових сурогатів криптовалюти Bitcoin на українській території заборонені згідно зі ст. 32 ч. 2 Закону України «Про Національний банк України», - сказано в постанові. Як зазначається, протиправним діям сприяли посадові особи «Лікувально-відновлювального центру». Суд дозволив поліції провести огляд «Лікувально-оздоровчого центру» для розшуку і вилучення документів і речей, пов'язаних з генерацією Bitcoin.
Наука і технології Disney створить свій власний потоковий сервіс Walt Disney перестане надавати нові фільми американському потоковому сервісу Netflix, починаючи з 2019 року, і запустить власний. Найбільша в світі розважальна компанія намагається переміститися на ринок цифрового мовлення, яке поступово витісняє традиційне телебачення, повідомляє The Independent. Компанія оголосила про своє рішення у вівторок, вона сподівається отримати більше прибутку в довгостроковій перспективі, змушуючи глядачів оформляти підписку на їх послуги, а не розміщуючи свої фільми на таких сервісах, як Netflix. У свою чергу, Netflix, як і його конкуренти, Amazon і HBO, витрачають мільярди доларів на створення і трансляцію власних фільмів і серіалів прямо в будинку своїх споживачів. Аналітики стверджують, що вихід Disney на переповнений потоковий ринок і майбутні витрати компанії на створення і підтримку своїх онлайн-сервісів можуть вплинути на прибуток. Акції Disney вже впали на 3,8%, в той час, як акції Netflix впали на 3%. Disney заявила, що її нові послуги будуть засновані на технологіях, що надаються компанією BAMTech, і оголосила, що заплатить $ 1,58 млрд за додаткові 42% компанії. Disney є одним із найбільш упізнаваних імен на Netflix, але це не перша компанія, що прибирає свою продукцію з каталогу потокового сервісу. Starz Entertainment прибрали близько 1000 фільмів в 2011 році. Netflix заявила, що продовжуватиме вести бізнес з Disney в усьому світі, включаючи збереження за собою ексклюзивних прав на трансляцію фільмів від Marvel. Нова система потокового мовлення Disney буде доступна з 2018 року, говориться в повідомленні компанії.
Політика Уряд США ввів цензуру на використання терміна «зміна клімату» Співробітникам Міністерства сільського господарства США було сказано уникати використання терміну «зміна клімату» в своїй роботі, а замість цього вказувати «екстремальні погодні умови». Видання The Guardian отримало доступ до внутрішнього електронному листування співробітників Служби збереження природних ресурсів, яка є підрозділом Міністерства. Журналісти зробили висновки, що адміністрація Трампа вплинула на термінологію, яка використовується федеральними службовцями.  У листі від директора з охорони здоров'я грунтів перераховано терміни, яких слід уникати, а також терміни, які слід використовувати замість них. До них належить термін «зміна клімату», який повинен бути замінений «екстремальними погодними умовами». Замість «адаптації до зміни клімату» співробітникам пропонується використовувати «стійкість до екстремальних погодних умов». Основна причина зміни клімату, викликаного життєдіяльністю людини, також потрапила під цензуру - термін «скорочення парникових газів» занесено до чорного списку на користь «створення органічної речовини грунту, підвищення ефективності використання поживних речовин». Тим часом, «вловлювати вуглець» вилучається і замінюється, знову ж таки, «створенням органічної речовини грунту». Електронний лист датований 16 лютого 2017 року, і в ньому зазначено, що нова мова повинна бути вивчена співробітниками і передана іншим. На відміну від цих нових спірних кліматичних умов, автор листа вважає, що краще концентрувати увагу на економічному зростанні, нових можливостях для бізнесу в сільських районах США, агротуризмі. В іншому листі, датованому 24 січня, Джиммі Брамблетт, заступник начальника програм у Службі збереження природних ресурсів, написав: «Стало ясно, що пріоритет нової адміністрації йде врозріз із пріоритетом старої адміністрації. Цей, в першу чергу, стосується змін клімату. Будь ласка, повідомте ваших співробітників про зрушення в позиції виконавчої влади». Брамблетт додав, що під час обговорення парникових газів слід використовувати «обережність» і заявив, що стеження за якістю повітря може бути припинено. Інші електронні листи доаодять палкі дискусії між співробітниками, які не знають, що заборонено, а що дозволено. Один навіть заявив у листі 5 липня, що «ми вважали за краще б зберегти мову як є» і наголосив на необхідності збереження «наукової достовірності роботи». Номенклатура федерального уряду також змінилася з урахуванням цих нових пріоритетів. Згадки про небезпеку зміни клімату були видалені з сайтів Білого дому та Департаменту внутрішніх справ, у той час як Агентство з охорони навколишнього середовища США відмовилося від усього кліматичного розділу на своєму сайті. Центр біологічного розмаїття США наразі подає до суду на кілька урядових установ, включаючи Агентство з охорони навколишнього середовища, і Державний департамент, щоб змусити їх опублікувати інформацію про «цензуру». Також раніше АСН повідомляла, що в трьох штатах США посуха набула обрисів стихійного лиха.
Події оформление ленты  У Луганській області затримано терориста батальйону «Привид» Співробітники СБУ в Луганській області затримали терориста «батальйону Привид» організації «ЛНР». Про це передає прес-служба відомства. Правоохоронці з'ясували, що двічі судимий житель окупованого Перевальська в 2014 році після звільнення з в'язниці приєднався до бойовиків. Терорист зі зброєю охороняв штаб незаконного військового формування «Привид» в Алчевську. За його словами, в незаконному збройному формуванні він пройшов підготовку під керівництвом інструктора з Росії, який вчив бойовиків поводженню з мінометами і кулеметами. На початку минулого року з особистих причин чоловік покинув бойовиків і перебрався на територію, контрольовану Києвом. Довгий час він переховувався у знайомої в Рубіжному, де зрештою був затриманий співробітниками СБУ. Розпочато кримінальну справу за ст. 258-3 ч. 1 (Створення терористичної групи чи організації) КК України.  
Події В Іспанії затримали судно з тоннами гашишу і 11 українцями На півдні Іспанії було затримано торгове судно, яке перевозило 18 тонн гашишу. Відомо, що на борту було 11 громадян України, передає видання El Mundo. Затримання відбулося у вівторок, 8 серпня, біля м Альмерія, хоча операція влади Іспанії почалася за тиждень до того. Вертоліт місцевих митників помітив судно Lady Boss в районі, де зазвичай перевантажують наркотичні речовини. Торговельне судно слідувало під прапором Коморських островів. На борту було виявлено 600 пакетів з гашишем. За попередніми даними, це 18 тисяч кілограм. В результаті операції іспанських податківців і цивільної гвардії було заарештовано 13 членів екіпажу, серед яких 11 українців і двоє болгар. Судно було конфісковано і передано в порт Альмерії. Як повідомляє видання «Думська», серед моряків є жителі Одеси і Одеської області.
Коронавірус оформление ленты  Зірка Instagram, "танцюючий мільйонер" Джанлука Ваккі став жебраком Італійський банк BPM заарештував усе майно зірки Instagram, 50-річного "танцюючого мільйонера" ​​Джанлуки Ваккі. А все через його величезні борги!Більше немає знаменитих яхт, не галасують вечірки на його віллах. У Джанлуки відібрали частку в гольф-клубі, яка також була запорукою його десятимільйонного кредиту, взятого ще в 2008 році. За майже 16 років мільйонер виплатив усього два внески по два мільйони євро, проте не зміг закрити третій, що закінчувався в кінці в 2015 року. Але далі може бути все ще гірше - загальний обсяг боргів його інвестиційного холдингу становить майже 30 мільйонів євро. Джанлука Ваккі навіть розлучився з моделлю Джорджією Габріеле, яку всі ми знаємо за їх знаменитими танцями. Під час телевізійного ефіру на російському телеканалі Джанлука раптово зізнався, що разом з ним і Джорджією в їхньому будинку жила і його колишня наречена Рафаелла, але це ніяк не заважало їхнім стосункам. Тепер розорений мільйонер публікує фото з новою пасією. Чиї гроші витрачав Джанлука Італійський журнал Il Fatto Quotidiano оцінював стан італійця в 1,1 мільярда євро. Його сім'я - багата і заможна. Батько - власник компанії з виробництва упаковки і пакувального обладнання Fin Vacchi. Вони виробляють упаковки для медпрепаратів, косметики, чаю та кави. Річний оборот цієї компанії становить 1,3 мільярда євро. Джанлука в ній займає посаду члена ради директорів і має 30% акцій. Він є власником компанії SEA, яка займається випуском автотрейлерів, а також частини акцій компаній Eurotech і Toy Watch. Крім того, Ваккі заснував свій власний бренд годинників GV. Джанлука звик до досить марнотратного способу життя - майже весь його час зайнято розвагами, спортом і самозамилуванням. У свій Інстаграм він регулярно завантажує знімки себе - напівголого або в дорогих костюмах. Навіть зняв кліп зі своєю участю.   Viento is coming.. @spinninrecords @nicolazucchi #viento #gvlifestyle Публикация от Gianluca Vacchi (@gianlucavacchi) Авг 7 2017 в 9:50 PDT
Наука і технології оформление ленты  Археологи виявили найбільшого в світі динозавра Вчені назвали недавно виявлений вид - переможцем у суперважкій вазі серед усіх динозаврів, у порівнянні з яким Тиранозавр Рекс виглядає, як гном. При вазі у 76 тонн травоїдний динозавр був таким само важким, як космічний човник, повідомляє The Independent. Скам'янілості було виявлено в південній Аргентині в 2012 році. Дослідники, які вивчали їх, сказали, що істота з довгою шиєю відносилася до групи, званої титанозаврами. Дослідники назвали динозавра Patagotitan mayorum на честь регіону Патагонії, де його було виявлено, і грецького слова titan, яке означає «великий». Друга назва - на честь ранчо, на якому зупинялися дослідники. Шість викопних видів вивчалися, і всі вони віком приблизно 100 мільйонів років, грунтуючись на попелі, знайденому навколо них. Динозавр становив у середньому 37 метрів у довжину і був майже 6 метрів у плечах. Модель його скелета вже виставлено ​​в Американському музеї природної історії. Він настільки великий, що його голова визирає в коридор з кімнати, де він міститься. Археологи стверджують, що знайдені кістки показують, що істота не завершила своє зростання, це означає, що на місці можуть бути ще більші види.  
Здоров`я У Канаді надійшов у продаж генномодифікований лосось. На черзі - кури, свині та корови Канадські супермаркети першими в світі почали продавати генетично модифіковану рибу, і в останні місяці в країні було продано близько п'яти тонн такого лосося. Цифри продажів було розкрито в останньому звіті про доходи американської компанії AquaBounty Technologies, чий гібридний атлантичний лосось, що містить ген лосося Chinook і ген океанської бельдюги, давно перебуває в центрі запеклих суперечок про вплив трансгенних тварин, розповідає The Guardian. Розроблений групою канадських вчених у Меморіальному університеті Ньюфаундленда, лосось може рости удвічі швидше, ніж традиційно вирощуваний атлантичний лосось, досягаючи дорослого розміру приблизно через 18 місяців у порівнянні з 30 - в дикій природі. ГМО-лосось їсть на 75% менше, і його вуглецевий слід менший у 25 разів.  Щойно інформація про продажі надійшла в пресу, організації, від захисту прав споживачів до екологів, терміново заявили про необхідність обов'язкового маркування генномодифікованих продуктів Канаді. Дві мережі супермаркетів - IGA Quebec і Costco - оголосили про те, що не закуповуватимуть рибу. Інші вітали цю новину, назвавши її проривом для зростаючої галузі. Продукт було схвалено для продажу в Канаді в 2016 році, він став першим геномодифікованим продуктом, що потрапив на прилавки магазинів. Канадські офіційні особи заявили, що чотири роки досліджень виявили, що модифікований лосось є так само безпечним і живильним, як звичайний лосось, що означає, що для його продажу не потрібно спеціального маркування.  У 2015 році лосось AquaBounty був схвалений у США Управлінням з контролю за продуктами і ліками. Однак два місяці по тому контролюючий орган випустив заборону на імпорт і продаж риби доти, поки не буде встановлено чіткі принципи маркування. Регулятори в Канаді дозволили продаж, заявивши, що генномодифікована риба може допомогти скоротити надмірний вилов атлантичного лосося і дикого лосося. Захисники навколишнього середовища побоюються, що трансгенна риба з можливістю цілорічного зростання може становити ризик для популяцій дикого лосося. Компанія заявила, що її риба стерильна і в даний час тільки вирощується в баках, які не мають виходу до моря. Близько 30 інших видів трансгенних риб, включаючи тилапію і форель, знаходяться в розробці по всьому світу, а також корови, кури і свині.
Події оформление ленты  Український пілот загинув у авіакатастрофі в Казахстані: опубліковано відео У Мережі було опубліковано відео з місця авіакатастрофи навчального літака біля Алмати (Казахстан), в результаті якої загинув український пілот-інструктор. Раніше ми повідомляли, що в прес-службі посольства України в Казахстані підтвердили, що загиблим виявився українець. За інформацією Комітету цивільної авіації Міністерства з інвестицій та розвитку Казахстану, о 09:53 у четвер під час виконання навчально-тренувального завдання в двох кілометрах від контрольної точки аеродрому «Азем» розбився літак Tecnam P-2002JF, в якому був пілот-інструктор і курсант. Обидва загинули. Льотчик-інструктор мав громадянство Казахстану, але він етнічний українець .Загинув курсант Е. Абішев, 1996 року народження. У мережі було опубліковано відео з місця трагедії.  
Суспільство На скільки з 1 грудня зростуть соцвиплати і допомоги для українців З 1 грудня цього року в Україні збільшується розмір прожиткового мінімуму, до якого прив'язано розмір більшості соціальних допомог у країні. Так, прожитковий мінімум збільшиться:       - для дітей у віці до 6 років - з 1 426 грн до 1 492 грн;       - для дітей віком від 6 до 18 років - з 1 777 грн до 1 860 грн;       - для працездатних осіб - з 1 684 грн до 1762 грн;       - для осіб, які втратили працездатність - з 1312 грн до 1373 грн. Виходячи з цього збільшуються і розміри соціальної допомоги. Зокрема, виросте розмір декретних, сума яких становить 100% середньомісячного доходу жінки, проте не може бути меншою, ніж 25% розміру прожиткового мінімуму, встановленого для працездатної особи. Так що з 1 грудня мінімальна сума декретних становитиме 440 грн 50 коп. При цьому виплати при народженні дитини залишаються без змін - 41 280 грн. А також не зміниться розмір допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, що становить 130 грн на місяць. А ось допомога одиноким матерям збільшиться, оскільки її розмір залежить від прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячного сукупного доходу сім'ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців. Якщо для дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, аліменти, пенсія, стипендія, державна допомога за останні півроку не нараховувалися, зазначена допомога надається в розмірі двох прожиткових мінімумів для дитини відповідного віку. Так що і ця допомога збільшиться з 1 грудня. Зросте незначно і розмір тимчасової допомоги дітям, батьки яких ухиляються від сплати аліментів. Її розмір становить різницю між 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім'ї в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців. Максимальний розмір допомоги для дітей до 6 років складе 713 грн, від 6 до 18 років - 888,50 грн. Максимальний розмір допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, до 6 років становитиме 2 456 грн, від 6 до 18 років - 3 062 грн. Через прив'язку до прожиткового мінімуму незначно, але зросте соціальна допомога для малозабезпечених сімей. Для працездатних осіб вона становить 21% від прожиткового мінімуму, для дітей - 85%, для осіб, які втратили працездатність, та інвалідів - 100% відповідного прожиткового мінімуму. Так, з 1 грудня розмір допомоги малозабезпеченим сім'ям зросте:      - для працездатних осіб - з 353,64 грн до 370,02 грн;      - для осіб, які втратили працездатність, та інвалідів - з 1 312 грн до 1 373 грн;      - для дітей до 6 років - з 1 212,10 грн до 1 268,20 грн; - для дітей від 6 до 18 років - з 1 510,45 грн до 1 581,00 грн;      - для дітей від 18 до 23 років (за умови навчання) - з 1 431,40 грн до 1 497,70 грн.
Політика В Європі все більше ненавидять туристів, які мільйонами тягнуться до цього "острівця безпеки" Головним місцем дії антитуристичних протестів залишається Іспанія, яка минулого року прийняла 75,6 млн туристів (на чому непогано заробила, природно). У Барселоні, де напруга зростає протягом багатьох років під безперешкодним потоком відвідувачів, а також впливом таких сайтів, як аirbnb, на місцевий ринок житла, радикальна молодіжна організація Arran зламала туристичний автобус і туристичні велосипеди, повідомляє The Guardian. Були також протести на Майорці і в Сан-Себастьяні, де на 17 серпня 2017 року заплановано анти-туристичний марш, приурочений до «Semana Grande» - великого фестивалю баскської культури. Тепер демонстрації проходять по всій Південній Європі. Минулого місяця - у Венеції, де щорічно буває понад 20 млн відвідувачів, а жителів - усього 55 000. 2000 місцевих жителів організували марш, висловлюючи гнів з приводу зростаючої орендної плати і забруднень повітря, чому сприяють величезні круїзні лайнери.  Світова організація туризму рекомендує низку перевірених методів для управління натовпами туристів: залучати їх до відвідування не тільки пам'яток, різноманітність туристичної діяльності і, що важливо, задоволення потреб місцевого населення. Раніше в цьому році Барселона почала боротися з неліцензованою орендою нерухомості на сайті Airbnb, подвоївши кількість перевіряючих інспекторів. Із 16 000 орендодавців близько 7000 не мають ліцензії. У Венеції мерія також намагається вирішити цю проблему. У червні вона заявила, що накладе заборону на розміщення нових туристів у центрі міста, а на популярних сайтах буде встановлено «лічильники людей», щоб контролювати перенаселення. У Римі ввели заборони на плавання в міських фонтанах або розпивання алкоголю на вулицях уночі. У Мілані ввели літню заборону на все, починаючи від продовольчих вантажівок і закінчуючи селф-палицями в районі Дарсі. Однак можлива загроза тероризму в Північній Африці призводить до збільшення кількості туристів, що відпочивають у Середземномор'ї, протягом останніх двох років.
Наука і технології Вартість біткоіна зростає як на дріжджах. Але в Україні ним займаються поки тільки шахраї і СБУ Нова для України різновид валюти - віртуальний Bitcoin - усе більше завойовує світ. Вже зараз у деяких країнах це офіційна валюта, яку можна перевести в долари або євро, якою можна розрахуватися за комуналку. У США працюють цілі ферми з тисячами комп'ютерів, які видобувають крипто-валюту. В Україні також почали «майнити». Але з огляду на те, що правила гри у нас не писані, виходить усе "через пень-колоду". Що таке Bitcoin і чому він так швидко дорожчає У світі активно розвивається нове покоління цифрової валюти, створеної і діючої тільки в Мережі. Валюта ніким у світі не контролюється, ні установами, ні людьми, ні банками, а її емісія відбувається за допомогою роботи мільйонів комп'ютерів по всьому світу, використовуючи програму для обчислення математичних алгоритмів. Це і є суть біткоінів. У Мережі за біткоіни можна купувати так само вільно, як за долари або євро, ними навіть можна торгувати на біржах. Творцем біткоінів є Сатоши Накамото, він першим запропонував електронну платіжну систему з однойменною розрахунковою одиницею і однойменним протоколом передачі даних. Криптовалюту ніхто не друкує, немає центрального банку, що випускає біткоіни. Емісія біткоіна можлива тільки в цифровому вигляді, і будь-хто бажаючий може почати добувати (майнити) біткоіни в будь-який час на власному комп'ютері. Майнінг біткоіни відбувається за допомогою обчислювальних потужностей комп'ютера в розподільній мережі. Всього в світі існує 21 мільйон біткоінів, які можна «добути». На цей час майнери добули з них уже 16,4 мільйонів. Кожен новий біткоін вартує все дорожче і видобувається все складніше, відповідно, обладнання для його видобутку має постійно оновлюватися, що дуже дорого. У 2009 році (так-так, біткоін існував ще тоді) за 1 долар можна було купити 1000 біткоінів. У 2017 - 1 біткоін коштував уже 3400 доларів. Для показовості вартості зростання - в минулому році ця сума була всього 350-360 доларів. Причому вартість криптовалюти зростає так швидко, що до кінця року їй прогнозують вже всі 5000 тисяч доларів за 1 біткоін. Галопом ціна біткоіни понеслася вгору в 2016 році після одного з воркшопів у Гонконзі, на якому Пітер Велле розповів про ідею Segregated Witness. Грубо кажучи, йдеться про компроміс між пропускною спроможністю і децентралізацією. Поточний розмір блоку в 1 мегабайт дозволяє мережі обробляти до семи транзакцій в секунду. Для порівняння - система Visa спокійно обробляє тисячі транзакцій за секунду. Занадто малі блоки, на думку деяких передових умів, можуть обмежити потенціал біткоіна, оскільки дозволити собі добувати його зможуть тільки централізовані сервіси. Відповідно, більша частина користувачів піде з системи, що призведе до її краху. Так ось як раз SegWit здатний вирішити цю проблему і поліпшити роботу біткоінів одразу в декількох областях. Ця інформація стала для учасників процесу настільки обнадійливою, що біткоін почав стрімко дорожчати. Тож не дивно, що ним зацікавилися і в Україні - "старателі" і спецслужби. Шахраї в Україні Святошинський райсуд Києва ухвалив вилучити речі і документи, пов'язані з генерацією криптовалюта Bitcoin на території держпідприємства «Лікувально-оздоровчий центр» Інституту електрозварювання ім. Патона. В результаті київська поліція спільно з СБУ виявила 200 комп'ютерів, на яких генерували Bitcoin з порушенням законодавства України. У постанові суду зазначається, що кілька осіб змовилися і почали підробку банківських документів. «Випуск і обіг грошових сурогатів криптовалюти Bitcoin на території України заборонені згідно ч. 2 ст. 32 Закону України «Про Національний банк України», - йдеться в постанові суду. Цього б не сталося, якби шахраям не допомагали посадові особи Лікувально-відновлювального центру. У підсумку в центрі провели обшуки, вилучили речі і документи. Інша претензія правоохоронців - обладнання для "майнінгу" було ввезено в Україну нелегально. Однак ті, хто знає суми і терміни "розмитнення" на нашому кордоні, цьому факту не дивуються. І так не дешева техніка (1 комп'ютер - близько 3000 доларів) може стати удвічі дорожчою. Біткоіни в світі В Японії біткоін в 2017 році офіційно визнали платіжним засобом, відповідний закон був розроблений і прийнятий владою країни. Японські компанії можуть використовувати віртуальну валюту біткоін у фінансових операціях. Однак є деякі складності: потрібно купити ліцензію, яка обійдеться близько $ 300 тисяч. Ліцензія дозволить використовувати біткоіни, а також мати мінімум $ 100 тисяч резервної валюти. У Німеччині можна біткоіни заплатити за електроенергію. Так, розташована в Ганновері енергопостачальна компанія Enercity запропонувала клієнтам можливість оплачувати рахунки за електрику за допомогою криптовалюти. Реалізувати цю можливість допомогло партнерство з компанією PEY GmbH. Завдяки платформі PEY GmbH люди безпосередньо зможуть оплачувати рахунки біткоіни. У платформу також були інтегровані інструменти BitPay. А тим часом в Одесі тільки заробив перший в країні bitcoin-автомат. Він розташований в одному з торгових центрів міста на вулиці Катерининській. Термінал підтримує операції в обох напрямках: біткоіни можна купити за гривні, а також можна продати біткоіни і отримати гривні. Банкомат приймає купюри номіналом 100, 200, 500 гривень, а видає - кратні 500 грн. Цілком очевидно - і далі покладатися на те, що нова валюта біткоін зникне або не дійде масово до України, безглуздо, і НБУ як раз на той час турбуватиметься питанням регулювання обороту нових світових грошей. Що дуже актуально, враховуючи, що чимала частина світових комп'ютерних "мізків" працює саме в Україні. Навіть якщо все система біткоінів в результаті виявиться величезною пірамідою (а про це теж звучать голоси), НБУ теж повинен знати, як реагувати і в цьому випадку.
Наука і технології Що таке метеоритний дощ Персеїд і як краще за ним спостерігати з 11 серпня Метеоритний дощ Персеїд - це щорічний метеорний потік, який досягає максимуму приблизно в середині серпня, в цьому році пік очікується з 11 до 13 серпня. Він вважається одним з найяскравіших і помітних метеорних потоків. The Telegraph опублікував найцікавіші факти про це приголомшливе природне явище. Метеорний потік з'являється на горизонті, коли Земля проходить через потік космічних об'єктів, що знаходяться на орбіті комети, в даному випадку - комети Свіфта-Туттля. Перспектива змушує нас бачити метеорні потоки, що ніби випускаються з однієї точки на небі, званої "радіант метеоритного дощу". Типовий метеор є результатом того, що частка, розміром з піщинку, випаровується в атмосфері Землі, коли входить у неї на швидкості 250000 км на годину. Щось, розміром з виноградину, може виділяти величезне світло і навіть часто залишає за собою слід, відомий як метеорний слід. Це стовп іонізованого газу, що повільно зникає з поля зору при виділенні енергії. Персеїда бере свій початок із сузір'я Персея, звідси назва явища.  Цього року вікно для спостереження за метеоритним дощем проходить з 17 липня по 24 серпня, проте пік явища доводиться на 11, 12 і 13 серпня. Кращий час для спостереження становить близько 2:00 ранку до настання світанкових сутінків. Пік падіння було зафіксовано в 2016 році, коли за годину небом пролітало близько 150-200 метеорів, але зазвичай небо одночасно опромінює до 80 метеорів на годину, кожен з яких залишає слід.  Виберіть темне місце далеко від міських вогнів і дайте собі принаймні 20 хвилин у повній темряві для адаптації очей до темряви. Подивіться на небо приблизно на дві третини вгору в будь-якому напрямку,  а краще - зі сходу на південь. Тоді ви точно помітите кілька красивих метеорів. До слова, комета Свіфта-Туттля повернеться до Землі в липні 2126 року.
Суспільство Більшість 40-річних ніколи не спробують екзотичну їжу. Як вік впливає на кулінарні смаки Нове дослідження громадського харчування привело в шок британську громадськість: тільки 16% сорокарічних у Великобританії пробували авокадо. У той час як молоді люди є запеклими шанувальниками м'яких зелених фруктів і, в цілому, здорового харчування. The Telegraph з'ясував, які ще відмінності в харчуванні існують у різних поколінь. Статистика говорить про те, молоді люди у віці від 18 до 29 років охочіше готові пробувати нові продукти. Оскільки вони більше подорожують і частіше знаходять нові продукти, що сприяє зростаючому бажанню експериментувати. Часто вони привозять свої експерименти з собою на батьківщину (комахи все частіше з'являються у продажу в супермаркетах і ресторанах). Різні комахи стають все більш популярними, дослідження показують, що приблизно 21% 18-29-річних їх куштували. В наш час орієнтовані на здорове харчування молоді люди розглядають подібну живність, як екологічно чистий продукт із високим вмістом білка, навіть якщо для багатьох вона виглядає неапетитно. Серед 40-річних цей показник дорівнює всього 8%. Те саме стосується ягід годжі й асаї. У той час як 22% 18-29-річних спробували їх, тільки 8% з 40-літніх знають, що це таке. Молоде покоління обирає також основу для піци на основі кольорової капусти, а 58% опитаних вважають за краще пити штучне молоко. Не дивно, молоді люди також набагато частіше перевіряють свої телефони, сидячи за обіднім столом. Але карма не дрімає, і 18% з них кидали свої телефони в їжу. Багато також використовують Instagram і інші соціальні мережі, щоб ділитися фотографіями страв, чи то домашня кухня або ресторанне замовлення. Молоді люди також набагато активніше заходять до ресторанів екзотичної кухні, часто обираючи грецьку, турецьку і в'єтнамську кухні. Вони також не бачать нічого страшного в тому, щоб їсти в ресторані наодинці.
Економіка Черкаська прокуратура подає в суд на перевізників за перевантажені фури У цьому році на ремонт доріг уряд планує витратити близько 16 млрд грн. Однак чиновники запевняють: без контролю за великоваговим транспортом, перевантаженість якого є найбільш руйнівною для українських автодоріг, ремонт доріг не має сенсу. Так що Державній службі з безпеки на транспорті доручили не тільки штрафувати порушників, а й відправляти перевантажені машини на штраф-майданчики. І такі заходи вже дають свої результати. Зокрема, за результатами зважування габаритного транспорту територіальним управлінням Укртрансбезпеки в Черкаській області, місцева прокуратура з початку року направила до судів уже 6 позовів, стягнення по яких повинні скласти 219 тис. грн. Два позови суди вже задовольнили, і перевізникам довелося заплатити штрафи загальною сумою 105 тис. грн. У серпні Черкаська місцева прокуратура направила до адміністративних судів ще 2 позовні заяви. Прокурори мають намір стягнути плату за проїзд автомобільними дорогами загального користування вантажівок, вага яких перевищує нормативи, на суму 33 тис. грн. Звернутися до суду прокурорам довелося після того, як працівники Укртрансбезпеки, зваживши вантажівки конкретних перевізників, виявили перевагнтаження і направили відповідні акти компаніям. На сплату стягнень у останніх було 30 днів, але штрафи так і не були заплачені. Нагадаємо, що в Україні припустимі норми перевезення вантажів по дорогах міжнародного значення становлять 40 тонн для однієї машини, а на дорогах місцевого значення - 24 тонни. За розрахунками експертів, рух транспортних засобів вагою понад 40 тонн призводить до зменшення міжремонтних термінів з 12-18 років до 6-10 років. Крім того, відбувається скорочення термінів служби мостових споруд з розрахункових 100 років до 30-40 років.

Домашня магія: позбавляємося проблем, залучаємо удачу
Домашня магія: позбавляємося проблем, залучаємо удачу
Виявляється, всі домашні обов'язки по дому можна перетворити на справжній магічний ритуал для залучення благоп....
7 причин запалювати в будинку свічки щодня
7 причин запалювати в будинку свічки щодня
Свічки створюють енергетику гармонії та затишку, і їх правильне використання здатне змінити життя на краще Фах....
Як за допомогою перестановки меблів покращити взаємини у сім'ї
Як за допомогою перестановки меблів покращити взаємини у сім'ї
Правильна енергетична обстановка в будинку понад усе Якщо ви відчуваєте, що у вас починалися якісь проблеми з ....
Створювальне мислення: як притягувати бажане силою думки
Створювальне мислення: як притягувати бажане силою думки
Наші думки та психологічні настанови впливають на події, які відбуваються в нашому житті Викорінити негатив і ....
Як залучити гроші: три ефективні способи
Як залучити гроші: три ефективні способи
Якщо ви хочете вирішити всі свої фінансові труднощі та залучити гроші в будинок, то рекомендуємо вам три надій....
більше матеріалів




/-1,3637700080872-/ /-pc-/
Top