counter
Стрічка новин
Вибрати все
24 Квітня
23 Квітня
Всі новини...

У Канаді надійшов у продаж генномодифікований лосось. На черзі - кури, свині та корови


Переглядів: 92


У Канаді надійшов у продаж генномодифікований лосось. На черзі - кури, свині та корови

Канадські супермаркети першими в світі почали продавати генетично модифіковану рибу, і в останні місяці в країні було продано близько п'яти тонн такого лосося. Цифри продажів було розкрито в останньому звіті про доходи американської компанії AquaBounty Technologies, чий гібридний атлантичний лосось, що містить ген лосося Chinook і ген океанської бельдюги, давно перебуває в центрі запеклих суперечок про вплив трансгенних тварин, розповідає The Guardian.
 
Розроблений групою канадських вчених у Меморіальному університеті Ньюфаундленда, лосось може рости удвічі швидше, ніж традиційно вирощуваний атлантичний лосось, досягаючи дорослого розміру приблизно через 18 місяців у порівнянні з 30 - в дикій природі. ГМО-лосось їсть на 75% менше, і його вуглецевий слід менший у 25 разів.
 

Щойно інформація про продажі надійшла в пресу, організації, від захисту прав споживачів до екологів, терміново заявили про необхідність обов'язкового маркування генномодифікованих продуктів Канаді. Дві мережі супермаркетів - IGA Quebec і Costco - оголосили про те, що не закуповуватимуть рибу. Інші вітали цю новину, назвавши її проривом для зростаючої галузі.

Продукт було схвалено для продажу в Канаді в 2016 році, він став першим геномодифікованим продуктом, що потрапив на прилавки магазинів. Канадські офіційні особи заявили, що чотири роки досліджень виявили, що модифікований лосось є так само безпечним і живильним, як звичайний лосось, що означає, що для його продажу не потрібно спеціального маркування.
 

У 2015 році лосось AquaBounty був схвалений у США Управлінням з контролю за продуктами і ліками. Однак два місяці по тому контролюючий орган випустив заборону на імпорт і продаж риби доти, поки не буде встановлено чіткі принципи маркування.

Регулятори в Канаді дозволили продаж, заявивши, що генномодифікована риба може допомогти скоротити надмірний вилов атлантичного лосося і дикого лосося. Захисники навколишнього середовища побоюються, що трансгенна риба з можливістю цілорічного зростання може становити ризик для популяцій дикого лосося.
 
Компанія заявила, що її риба стерильна і в даний час тільки вирощується в баках, які не мають виходу до моря. Близько 30 інших видів трансгенних риб, включаючи тилапію і форель, знаходяться в розробці по всьому світу, а також корови, кури і свині.

переклад Анна Залозна

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Нефрит: магічні властивості каменю
Нефрит: магічні властивості каменю
Кожен дорогоцінний або напівдорогоцінний камінь має свої магічні властивості Це стосується й нефриту
Камені-талісмани для людей різних професій: який мінерал допоможе вам у роботі
Камені-талісмани для людей різних професій: який мінерал допоможе вам у роботі
Натуральні мінерали мають виняткову силу Вони здатні посилити можливості людини та допомогти їй досягти успіху....
Як оформити робоче місце за Знаком Зодіаку, щоб досягти успіху в кар'єрі
Як оформити робоче місце за Знаком Зодіаку, щоб досягти успіху в кар'єрі
Добитися успіхів у кар'єрі здатний кожен представник зодіакального кола Візьміть на замітку корисні рекомендац....
10 знаків того, що ви зустріли людину з минулого життя
10 знаків того, що ви зустріли людину з минулого життя
1 Ви відчуваєте себе поряд з ним "як вдома"
10 слів та думок, які притягують невдачі
10 слів та думок, які притягують невдачі
Іноді, незважаючи на всі зусилля, ми не можемо досягти своєї мети Причиною цього є негативний настрій, який ми....
більше матеріалів
/-0,448734998703-/ /-pc-/
Top