Нове дослідження громадського харчування привело в шок британську громадськість: тільки 16% сорокарічних у Великобританії пробували авокадо. У той час як молоді люди є запеклими шанувальниками м'яких зелених фруктів і, в цілому, здорового харчування. The Telegraph з'ясував, які ще відмінності в харчуванні існують у різних поколінь.
Статистика говорить про те, молоді люди у віці від 18 до 29 років охочіше готові пробувати нові продукти. Оскільки вони більше подорожують і частіше знаходять нові продукти, що сприяє зростаючому бажанню експериментувати.
Часто вони привозять свої експерименти з собою на батьківщину (комахи все частіше з'являються у продажу в супермаркетах і ресторанах). Різні комахи стають все більш популярними, дослідження показують, що приблизно 21% 18-29-річних їх куштували. В наш час орієнтовані на здорове харчування молоді люди розглядають подібну живність, як екологічно чистий продукт із високим вмістом білка, навіть якщо для багатьох вона виглядає неапетитно. Серед 40-річних цей показник дорівнює всього 8%.
Те саме стосується ягід годжі й асаї. У той час як 22% 18-29-річних спробували їх, тільки 8% з 40-літніх знають, що це таке. Молоде покоління обирає також основу для піци на основі кольорової капусти, а 58% опитаних вважають за краще пити штучне молоко.
Не дивно, молоді люди також набагато частіше перевіряють свої телефони, сидячи за обіднім столом. Але карма не дрімає, і 18% з них кидали свої телефони в їжу. Багато також використовують Instagram і інші соціальні мережі, щоб ділитися фотографіями страв, чи то домашня кухня або ресторанне замовлення.
Молоді люди також набагато активніше заходять до ресторанів екзотичної кухні, часто обираючи грецьку, турецьку і в'єтнамську кухні. Вони також не бачать нічого страшного в тому, щоб їсти в ресторані наодинці.