counter
Стрічка новин
Вибрати все
19 Квітня
18 Квітня
Всі новини...

Уряд США ввів цензуру на використання терміна «зміна клімату»


Переглядів: 49


Уряд США ввів цензуру на використання терміна «зміна клімату»

Співробітникам Міністерства сільського господарства США було сказано уникати використання терміну «зміна клімату» в своїй роботі, а замість цього вказувати «екстремальні погодні умови». Видання The Guardian отримало доступ до внутрішнього електронному листування співробітників Служби збереження природних ресурсів, яка є підрозділом Міністерства. Журналісти зробили висновки, що адміністрація Трампа вплинула на термінологію, яка використовується федеральними службовцями.
 

У листі від директора з охорони здоров'я грунтів перераховано терміни, яких слід уникати, а також терміни, які слід використовувати замість них. До них належить термін «зміна клімату», який повинен бути замінений «екстремальними погодними умовами». Замість «адаптації до зміни клімату» співробітникам пропонується використовувати «стійкість до екстремальних погодних умов».

Основна причина зміни клімату, викликаного життєдіяльністю людини, також потрапила під цензуру - термін «скорочення парникових газів» занесено до чорного списку на користь «створення органічної речовини грунту, підвищення ефективності використання поживних речовин». Тим часом, «вловлювати вуглець» вилучається і замінюється, знову ж таки, «створенням органічної речовини грунту». Електронний лист датований 16 лютого 2017 року, і в ньому зазначено, що нова мова повинна бути вивчена співробітниками і передана іншим.

На відміну від цих нових спірних кліматичних умов, автор листа вважає, що краще концентрувати увагу на економічному зростанні, нових можливостях для бізнесу в сільських районах США, агротуризмі.

В іншому листі, датованому 24 січня, Джиммі Брамблетт, заступник начальника програм у Службі збереження природних ресурсів, написав:


«Стало ясно, що пріоритет нової адміністрації йде врозріз із пріоритетом старої адміністрації. Цей, в першу чергу, стосується змін клімату. Будь ласка, повідомте ваших співробітників про зрушення в позиції виконавчої влади».

Брамблетт додав, що під час обговорення парникових газів слід використовувати «обережність» і заявив, що стеження за якістю повітря може бути припинено. Інші електронні листи доаодять палкі дискусії між співробітниками, які не знають, що заборонено, а що дозволено.

Один навіть заявив у листі 5 липня, що «ми вважали за краще б зберегти мову як є» і наголосив на необхідності збереження «наукової достовірності роботи».

Номенклатура федерального уряду також змінилася з урахуванням цих нових пріоритетів. Згадки про небезпеку зміни клімату були видалені з сайтів Білого дому та Департаменту внутрішніх справ, у той час як Агентство з охорони навколишнього середовища США відмовилося від усього кліматичного розділу на своєму сайті.

Центр біологічного розмаїття США наразі подає до суду на кілька урядових установ, включаючи Агентство з охорони навколишнього середовища, і Державний департамент, щоб змусити їх опублікувати інформацію про «цензуру».

Також раніше АСН повідомляла, що в трьох штатах США посуха набула обрисів стихійного лиха.

переклад Анна Залозна

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп від Павла Глоби на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
20 квітня 2024 року є слушним моментом для встановлення порядку як на роботі, так і в особистому житті Цей пер....
Обряд на швидкі гроші
Обряд на швидкі гроші
Гроші потрібні всім і завжди, але якщо хочеться отримати їх швидко, ознайомтеся із простим обрядом на швидкі г....
Эффективные шепотки на любовь
Эффективные шепотки на любовь
Пошепки — це прості та швидкі змови, але при цьому дуже дієві, якщо скористатися ними правильно Дізнайте....
Як покращити своє фінансове становище: 7 корисних правил на кожен день
Як покращити своє фінансове становище: 7 корисних правил на кожен день
Щоб досягти фінансового благополуччя, простої роботи та економії недостатньо — необхідно добре постарати....
Приметы про постельное белье
Приметы про постельное белье
Ми проводимо в ліжку значну частину свого життя, тому існує так багато прикмет про постільну білизну Про те, щ....
більше матеріалів
/-0,40942001342773-/ /-pc-/
Top