counter
Стрічка новин
Вибрати все
19 Квітня
18 Квітня
Всі новини...

Заборона грошових переказів: українці знайшли способи, як перерахувати гроші з Росії


Переглядів: 9020


Заборона грошових переказів: українці знайшли способи, як перерахувати гроші з Росії

Після того як Росія ввела заборону на переказ грошей із Російської Федерації в Україну через іноземні платіжні системи, українці стали шукати шляхи, як обійти ці санкції.

Історія заборон

18 жовтня 2016 року Президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України про розширення антиросійських санкцій. Зокрема було введено заборону на діяльність російських платіжних систем "Колібрі", "Золота корона", "Юністрім", "Міжнародні грошові перекази "Лідер", Anelik та Blizko.

У відповідь на таке рішення української влади 4 квітня 2017 року Президент Росії Володимир Путін підписав закон, згідно з яким введено заборону на переказ грошей із Російської Федерації в Україну через іноземні платіжні системи.

У законі зазначено, якщо іноземна держава вносить заборону щодо платіжних систем, зареєстрованих Центральним банком Росії, то переказ із РФ на територію такої держави може бути здійснений тільки через оператора, який контролюється російськими юридичними особами.

Гроші можна переказати через пошту

Але кмітливі українці, які працюють у Росії або їхня діяльність в Україні пов'язана з російськими компаніями, вже знають, як будуть обходити такі обмеження, повідомляє один із російських ЗМІ.

Як виявилося, відповідні заборони не торкнулися поштових переказів. Зокрема перекази через міжнародну фінансову систему Всесвітнього поштового союзу під заборону не потрапляють.

Тобто перевести гроші з Росії в Україну можна звичайною посилкою. Щоправда, доведеться заплатити чималу комісію. Наприклад, щоб перевести 10 тисяч рублів, доведеться заплатити 120 рублів плюс 2,2% від суми. А для дрібних сум комісія збільшується до 9% від переказу.

Разом з тим українці вже уточнили, що система грошових переказів Російської пошти "Форсаж" також діятиме. Вартість такої послуги становитиме 1,8% від суми переказу.

Банки в допомогу

А ось деякі українці з поштовими переказами не "заморочуються", а переказують гроші через банки.

Один із способів: оформити дві картки на одну людину в одному з російських банків, дочки якого працюють в Україні. Одну з них віддати одержувачу і повідомити пін-код. У такому випадку гроші на свою картку можна переказати без комісії, і одержувач зможе їх зняти теж без комісії.

Також, незалежно від того, працюють платіжні системи чи ні, переказати гроші можна з рахунку російського банку на рахунок українського, пояснює російському виданню працівник кол-центру одного з банків. Але в цьому випадку комісія складає 1,5% від суми переказу, плюс ще банк заробить гроші на конвертації валюти.

Втім за останні три роки, за даними Центробанку РФ, перекази українців, які працюють у Росії, істотно скоротилися. Якщо в 2013 році через платіжні системи та пошту в Україну було переказано 3 млрд доларів, то в 2016-му лише 621 млн доларів.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп від Павла Глоби на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
20 квітня 2024 року є слушним моментом для встановлення порядку як на роботі, так і в особистому житті Цей пер....
Обряд на швидкі гроші
Обряд на швидкі гроші
Гроші потрібні всім і завжди, але якщо хочеться отримати їх швидко, ознайомтеся із простим обрядом на швидкі г....
Эффективные шепотки на любовь
Эффективные шепотки на любовь
Пошепки — це прості та швидкі змови, але при цьому дуже дієві, якщо скористатися ними правильно Дізнайтеся най....
Як покращити своє фінансове становище: 7 корисних правил на кожен день
Як покращити своє фінансове становище: 7 корисних правил на кожен день
Щоб досягти фінансового благополуччя, простої роботи та економії недостатньо — необхідно добре постаратися та ....
Приметы про постельное белье
Приметы про постельное белье
Ми проводимо в ліжку значну частину свого життя, тому існує так багато прикмет про постільну білизну Про те, щ....
більше матеріалів
/-0,39809989929199-/ /-pc-/
Top