counter
Стрічка новин
Вибрати все
19 Квітня
18 Квітня
Всі новини...

Зірвалися з ланцюга. Перед святами українців буквально атакують телефонні шахраї


Переглядів: 467


Зірвалися з ланцюга. Перед святами українців буквально атакують телефонні шахраї

У період передноворічних свят телефонні шахраї в буквальному сенсі зірвалися з ланцюга. Вони поспішають скористатися приглушеною передсвятковими приготуваннями увагою громадян і пускаються буквально в усі тяжкі. Особливо вразливі в цьому питанні люди, які продають щось в мережі в приватному порядку, власники банківських карток.

Щоб попередити наших читачів опишемо одну зі схем, яку спробували "застосувати" до одного з наших співробітників. У інтернет-злодіїв нічого не вийшло, але менш пильний громадянин в такій ситуації цілком міг би залишитися без своєї речі або грошей.

Наш співробітник продавав на найбільшому в Україні сайті свій ноутбук. Майже відразу після подачі оголошення йому передзвонили. Людина по той бік слухавки задала кілька поверхневих питань про стан товару і, не торгуючись, швидко заявила, що хоче купити і призначає зустріч.

На наступний день "покупець" знову передзвонює, уточнює чи взяв продавець ноутбук з собою і чи в силі домовленості про зустріч і продаж. Але дуже скоро шахрай передзвонює і повідомляє, що у нього різко змінилися плани: "Ой вибачте, у мене не виходить. Давайте я замовлю доставку і скину вам гроші на картку", - говорить він.

Так що замість "покупця" на зустріч приїжджає "машина доставки" — звичайне таксі. Таксист не наполегливий, але не приховує роздратування від того, що його просять почекати — бо обіцяні гроші на картку продавця все ніяк не надходять.

В цей же час шахраї запевняють, що гроші на картку перевели. На продавця всіляко тиснуть і кваплять його — адже машина доставки чекає. Тут же на його телефон приходить смс — текст якої один-в-один повторює повідомлення ПриватБанку про зарахування коштів. Єдина відмінність — смс прийшло з невідомого номера.

Відразу ж з номера, з якого прийшла "смс Приватбанку" продавцеві надходить дзвінок. Той, хто телефонує, представляється "службою безпеки Приватбанку". Він уточнює — чи очікує продавець на переказ грошей, а потім заявляє, що гроші надійдуть на його рахунок через 20 хвилин. Звісно, ні через 20 хвилин, ні більше гроші не приходять.

При цьому номер з якого телефонують шахраї +380733098576, а номер з якого прийшла СМС і з якого дзвонили представляючись службою безпеки банку — +380919330613.

Продавець дзвонить оператору в банк і просить перевірити його рахунок. Звісно, той повідомляє, що ніяких грошей на рахунок продавця не надходило. Той передзвонює шахраям і повідомляє про результати перевірки. Зрозумівши, що їх "афера" не спрацювала, вони кидають трубку і більше не виходять на зв'язок.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Эффективные шепотки на любовь
Эффективные шепотки на любовь
Пошепки — це прості та швидкі змови, але при цьому дуже дієві, якщо скористатися ними правильно Дізнайтеся най....
Як покращити своє фінансове становище: 7 корисних правил на кожен день
Як покращити своє фінансове становище: 7 корисних правил на кожен день
Щоб досягти фінансового благополуччя, простої роботи та економії недостатньо — необхідно добре постаратися та ....
Приметы про постельное белье
Приметы про постельное белье
Ми проводимо в ліжку значну частину свого життя, тому існує так багато прикмет про постільну білизну Про те, щ....
Візерунки на одязі: від чого захищає клітина і як горошок притягує гроші
Візерунки на одязі: від чого захищає клітина і як горошок притягує гроші
Візерунки на нашому одязі можуть виступати в ролі магніту для успіху в різних сферах життя Експерти розповіли ....
Гороскоп на тиждень з 22 по 28 квітня 2024 року
Гороскоп на тиждень з 22 по 28 квітня 2024 року
Так уже вийшло, що квітень виявився складним з астрологічної точки зору Настав час дізнатися, яким буде його о....
більше матеріалів
/-0,39050102233887-/ /-pc-/
Top