counter
Стрічка новин
Вибрати все
7 Вересня
6 Вересня
Всі новини...

Економіст пояснив мету інформаційної атаки на «ПриватБанк»


Переглядів: 1563


Економіст пояснив мету інформаційної атаки на «ПриватБанк»

Для початку економіст, консультант та член Наглядової ради «ПриватБанку» Віктор Лисицький радить читачам АСН звернути увагу на джерела розповсюдження інформації про націоналізацію банку. На його думку, «ці українські видання давно стали упередженими і працюють, маючи інші інтереси, ніж суспільне благо».

«Я навіть не можу зрозуміти, як може з’явитися така домовленість, бо, в першу чергу, у нашому законодавстві в принципі відсутнє таке поняття, як націоналізація. Передбачається, що лише в окремих випадках, наприклад «воєнного стану», може бути вилучене майно на користь держави. Але це все одно процес купівлі-продажу. Тобто, якщо держава вирішила забрати завод чи банк, то вона повинна заплатити за них власнику гроші. Треба укладати відповідний договір, обговорити суму купівлі», - каже Лисицький.

За його словами, у «ПриватБанку» зараз «живими» грішми зберігається близько 10 мільярдів гривень, тож коштів у держави, щоб викупити всі ці активи, просто немає.

«Якщо ж ви все-таки беретеся за те, щоб купити якусь приватну власність … Саме купити, не забрати. Бо коли б ви хотіли щось забрати, то мали б назвати це «експропріація». Отже, у такому випадку ви маєте домовитися про ціну, узгодити відповідний договір, ударити «по руках», а потім – заплатити. Доки ви не заплатите власнику, ця власність – не ваша. Схоже ті, хто розповсюджує таку інформацію, навіть цього не розуміють».

Також Лисицький з обуренням реагує на запитання щодо чуток, мовляв, «Коломойський домовився обміняти «Приват» на «ОПЗ». За словами економіста, «це повна ахінея».

«Якщо дійсно пішли б такі процеси, то, я думаю, МВФ та інші наші донори відвернулися б від нас на десятки років. Вони не можуть працювати з державами, які ігнорують загальноприйняті норми відносин бізнесу і влади», - вважає Лисицький.

На його думку, метою поширення такої дезінформації є намір радикально послабити «ПриватБанк» і через підконтрольні певним особам банки посилити вплив на фінансовий і банківський ринок. Також Лисицький звертає увагу на той факт, то «ПриватБанку» встановили термін докапіталізації лише в три роки, в той час як іншим банкам – по п’ять років.  

Що ж, власне, штовхає певних осіб на такі різкі кроки щодо «Привату»? На думку Лисицького – різке здешевлення гривні.

«Різко здешевшала гривня. Хто в цьому винен? «ПриватБанк»? Ні! І навіть Національний банк не винен. Бо свого часу Азаров і «його компанія» накопичили колосальний девальваційний негатив, який зараз спрацював. Треба було вирішувати ці питання. Але ці дірки ніхто не хотів затикати, тому були змушені девальвувати гривню», - вважає Лисицький.

Насамкінець Лисицький обурено додає, що цікавився особливостями конституцій Німеччини, Польщі та Росії і не знайшов там згадки про націоналізацію.

«Такого поняття просто не існує. Це наші «шарікови» розумнішого нічого не придумали, ніж «націоналізація». У нашому законодавстві скажу ще раз такого поняття просто не передбачено», - заявив Лисицький.

Свого часу колишній прем’єр Британії націоналізувала вугільну галузь, яка на той час була в жахливому стані. «Якось цю галузь потім «вичухали», і вона знову повернулася в приватну власність. Але ж у нас усе по-іншому», - нагадав Лисицький.

І додав, не виключено, що весь броунівський рух навколо «Привату» - підступи Росії.  

Тетяна Стець, Аліна Тітова

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як підвищити свою енергетику та зміцнити біополе: 5 ефективних способів
Як підвищити свою енергетику та зміцнити біополе: 5 ефективних способів
Завжди бути в тонусі, випромінювати успіх, досягати поставленої мети і виконувати свої мрії можливо, володіючи....
Гороскоп на вересень 2024 року від Анжели Перл
Гороскоп на вересень 2024 року від Анжели Перл
Перший місяць осені — не час для смутку Про те, що чекає на Знаки Зодіаку у вересні, розповість відомий астрол....
Як прибирання будинку впливає на вашу енергетику та удачу
Як прибирання будинку впливає на вашу енергетику та удачу
Чистий будинок — це обитель добра, затишку та удачі Експерти в галузі біоенергетики розповіли, чому потрібно п....
П'ять способів підняти настрій та повернути сили
П'ять способів підняти настрій та повернути сили
Постійні стреси часто призводять до того, що у нас зовсім не залишається енергії та сил Від цього псується нас....
Місячний день сьогодні 7 вересня 2024 року
Місячний день сьогодні 7 вересня 2024 року
Провести черговий день з користю для себе та обійти стороною пастки долі допоможуть астрологи Їхні рекомендаці....
більше матеріалів
/-0,44134211540222-/ /-pc-/
Top