counter
Стрічка новин
Вибрати все
27 Квітня
26 Квітня
Всі новини...

Гімнастика для очей: як покращити зір


Переглядів: 8


Гімнастика для очей: як покращити зір

Очі  — це життєво важливий орган у людському організмі. Зіпсувати зір можна кількома способами: читати погано надрукований текст або робити це при поганому освітленні. Постійне сидіння перед монітором комп'ютера може викликати короткозорість. Органи зору повинні відпочивати і для цього вигадана спеціальна гімнастика — вправи, що відновлюють здоров'я зорових нервів.

Як покращити зір за тиждень

Якщо ви не хочете, щоб окуліст терміново прописав вам носіння окулярів, то найкраще не зволікати і зайнятися самостійним лікуванням. Щоб зір залишався на високому рівні, необхідно дотримуватися спеціальних рекомендацій. По-перше, потрібно нормалізувати кровообіг. З цим чудово справляється масаж очей. По-друге, повернути пильність допоможе прийом спеціальних вітамінів. Чорниця містить у собі велику кількість корисних елементів. Влітку її можна знайти на прилавку будь-якого магазину.

Ще один дієвий спосіб змусити очі розслабитися — це медовий компрес на віки. Здійснюйте цю процедуру щодня перед сном і за певний час помітите перші результати.

Найчастіше давайте своїм очам перепочинок. Навіть якщо на роботі є багато невідкладних справ, це не привід махнути на себе рукою. Крім того, у моркві можна знайти велику кількість речовин, що сприяють розслабленню очей. Пийте щоранку морквяний сік, і ваш стан покращиться.

Гімнастика Норбекова

У книзі Мірзакаріма С. Норбекова «Досвід дурня, або ключ до прозріння: як позбутися окулярів» зібрано комплекс вправ, заснований на рухової активності очних яблук. Завдяки цій гімнастиці ми тренуємо очні м'язи і позбавляємося хвороб у короткі терміни.

Однією з найпопулярніших вправ на тренування органів зору є «Ходики». Перед його виконанням розправте спину та максимально розслабтеся. Спочатку подивіться ліворуч, у такий спосіб переведіть погляд на стіну. Потім подивіться праворуч. Робіть так по 8-10 разів у кожному напрямку.

Вправа «Циферблат» передбачає кругові рухи очними яблуками. При цьому голова залишається у нерухомому положенні. Уявіть, що перед вами є великий циферблат золотого кольору. Повільно спрямовуйте погляд уздовж цифр і відзначайте кожну з них. Не варто нікуди поспішати, робіть все вдумливо та без різких рухів. Так ви малюєте уявне коло. Виконуємо по 8-10 разів за годинниковою стрілкою та проти.

Заряджання для очей

Щоб погляд правильно фокусувався на навколишніх предметах, потрібно не забувати присвячувати вільний час різним практикам та тренуванням. Східна медицина пропонує велику кількість варіантів. Найголовніше при цьому — це прийняти правильну позу. Сидіть прямо або стійте, руки повинні вільно розташовуватися в коліна. Ритмічно дихайте на повні груди так, щоб ви відчули свободу і легкість. Дивіться перед собою і думайте лише про здоров'я своїх очей.

Найпоширеніший очний масаж не потребує особливих навичок та умінь. Просто закрийте очі, а вказівні пальці помістіть на віки і виконуйте кругові рухи протягом хвилини.

Ще однією корисною розминкою для очей є часте моргання. При цьому швидко стискайте та розтискайте повіки. Робіть це протягом однієї хвилини.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Нумерологія Долі: призначення за датою народження
Нумерологія Долі: призначення за датою народження
Якщо ви заплуталися в собі або ставите питання про власне призначення, то на відповідь вас може наштовхнути ст....
Кішки - фамільяри 21 століття: як домашні улюбленці рятують нас від бід
Кішки - фамільяри 21 століття: як домашні улюбленці рятують нас від бід
Кішки — магічні істоти, які рятують своїх господарів від пожеж, передбачають хвороби та катаклізми, забирають ....
Позитивні установки на кожен день: залучаємо щастя та успіх
Позитивні установки на кожен день: залучаємо щастя та успіх
Позитивні установки здатні творити справжні чудеса Цей простий спосіб створити гарний настрій і залучити в сво....
Афірмації на кожен день: на успіх, гроші та кохання
Афірмації на кожен день: на успіх, гроші та кохання
Афірмації – це позитивні установки, які допомагають змінити звичний перебіг думок та створити бажане майбутнє ....
Гороскоп на 27 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 27 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої особисті стосунки та комунікацію з бли....
більше матеріалів
/-0,32608795166016-/ /-pc-/
Top