counter
Стрічка новин
Вибрати все
19 Травня
18 Травня
17 Травня
Всі новини...

Як магнітні бурі впливають на здоров'я людини


Переглядів: 14


Як магнітні бурі впливають на здоров'я людини

Для метеочутливих людей магнітні бурі можуть стати справжнім випробуванням. У цей час погіршується самопочуття, псується настрій, а за наявності хронічних захворювань можливі проблеми зі здоров'ям. Як бути у всеозброєнні?

Що таке магнітна буря

Магнітними бурями прийнято називати зміни, що відбуваються в магнітосфері Землі та викликані спалахами сонячної активності. Наша планета повністю залежить від енергії Сонця. Після чергового спалаху багаторазово посилений зарядженими частинками сонячний вітер впливає на магнітне поле Землі.

Це явище найчастіше супроводжується різкими змінами погоди, дивною поведінкою тварин, а також різними технічними збоями. У магнітні бурі зростає ризик аварій та авіакатастроф, погіршується телефонний зв'язок, а навігаційні прилади можуть давати помилкові свідчення. Даються взнаки магнітні коливання і на здоров'я людей.

Як магнітна буря впливає на людину

Кожен організм реагує на зміни в магнітосфері індивідуально. Як правило, чим людина молодша, тим менше на неї впливають спалахи на Сонці. Особливо сильно їх відчувають ті, хто має слабку серцево-судинну систему, схильні до аритмії, тахікардії або вегето-судинної дистонії.

Чуттєва нервова система також може сильно залежати від сонячної активності. Під час магнітної бурі збільшується ризик виникнення конфліктів та сварок. Відомо, що на сонячні спалахи припадає більша кількість суїцидів. У цей час частіше виникає невмотивований депресивний настрій. Почастішають головний біль і порушення сну< /strong>: на робочому місці люди скаржаться на мігрень, а вдома — на те, що долають безсоння чи кошмари. Куди вищим стає поріг занепокоєння, і часом тривожність переслідує абсолютно необґрунтовано.

Обурення магнітного поля роблять реакцію повільніше, ніби «загальмовуючи» метеочутливу людину, тому підвищується ризик травм на підприємствах або аварій на дорозі. У таких місцях слід бути особливо уважними.

Що потрібно робити під час магнітної бурі

Насамперед, за активністю Сонця потрібно стежити людям, які мають хронічні захворювання чи проблеми із серцем. Виходячи на вулицю, обов'язково прихопіть із собою необхідні ліки. Не варто налаштовуватися на найгірше, але принцип «попереджений — значить, озброєний. у подібні періоди має стати вашим правилом. Краще мати при собі необхідну вам таблетку і не скористатися нею, ніж виявитися без медичної допомоги в невідповідний момент.

Якщо ви страждаєте тривожними станами, панічними атаками, схильні до перепадів настрою, можна пити легкі заспокійливі настої з лікарських трав. Від головного болю, за відсутності протипоказань, добрий аспірин. Не зашкодить нормалізація режиму дня, особливо — здоровий сон. Чим міцніше ви спите і чим впевненіше почуваєтеся, тим менший шанс, що необґрунтовані страхи або тужливі думки пристануть до вас і завадять нормальному перебігу життя.

Зі свого життя на цей час краще виключити ситуації, що ведуть до стресу. Перенесіть похід на екстремальні атракціони, заплануйте довгий переліт на день пізніше, а якщо цього зробити не можна, відповідним чином підготуйте свою психіку. Позитивний настрій та вміння зберігати внутрішню рівновагу вам просто необхідні. Допомогти цьому, до речі, може звичайна вода — прийміть увечері заспокійливі ванни з морською сіллю або довше затримайтеся в душі після напруженого робочого дня.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп на 19 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 19 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овни можуть відчувати внутрішню невпевненість та сумніви Намагайтес....
Любовний гороскоп на 19 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 19 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчути себе особливо пристрасними та енергійними у стосу....
Гороскоп від Анжели Перл на 18 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Гороскоп від Анжели Перл на 18 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Анжела Перл зазначила, що 18 травня 2024 року буде досить продуктивним днем Цього дня можливе досягнення перши....
Гороскоп від Павла Глоби на 18 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 18 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Субота, 18 травня 2024 року, згідно з гороскопом від Павла Глоби, обіцяє стати непростим днем ​​для всіх знакі....
Гороскоп на 18 травня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 18 травня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
У гороскопі на 18 травня 2024 року Тамара Глоба віщує день, який, хоч і легкий, але водночас вельми небезпечни....
більше матеріалів
/-0,37224292755127-/ /-pc-/
Top