counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
Всі новини...

Що можна і що не можна робити на Вознесенні Господньому 25 травня 2023 року


Переглядів: 12


Що можна і що не можна робити на Вознесенні Господньому 25 травня 2023 року

Піднесення Господнє – перехідне свято, тому що прив'язане до святкування Великодня. Щороку припадає на 40-й день після свята Воскресіння. У день церковного свята на честь Вознесіння Господнього віруючі відвідують храми та церкви, щоби помолитися Вищим Силам. Цього дня важливо пам'ятати про традиції та апрети, порушувати які не можна.

У святковий день віруючі намагаються відвідати храми та церкви, щоб бути присутніми на особливих богослужіннях. Ми рекомендуємо провести 25 травня в колі сім'ї, щоб зміцнити родинні зв'язки, а також отримати найвище благословення. На Вознесіння дотримується безліч церковних правил, завдяки яким кожен зможе здобути щастя і не зупинятися в духовний розвиток.

Коли Вознесіння Господнє 2023: історія свята

Піднесення Господнє залежить від дня святкування Великодня. 2023 Воскресіння Господнє припадає на 16 квітня (православні християни) та на 9 квітня (католики). Отже, Вознесіння Господнє припадає цього року на 25 травня.

У Євангелії описано, що коли Ісус Христос воскрес, він пробув серед своєї пастви на землі ще 40 днів. Після цього періоду він зібрав усіх своїх апостолів на горі Елеон, де благословив їх і піднісся в тілі на небеса. У той момент усі присутні побачили ангелів, які повідомили, що через деякий час Господь повернеться до своїх учнів.

Що можна робити на Вознесенні Господньому у 2023 році

Святковий день за традицією починають із молитовних звернень до Господа. У нього вибачаються за вільні і мимовільні гріхи, щоб очистити душі від негативу і знайти шлях до щасливого життя. Щирі молитви будуть почуті, адже Небеса в день Вознесіння відкриті і прислухаються до кожного слова.

Прийнято у святковий день допомагати ближнім. Будь-яка безкорислива допомога та підтримка повернуться сторицею. За добрі дії не просять плати — вони повинні йти від щирого серця. Мова може йти як про добре слово, так і про благодійність, а також посильну допомогу тим, хто потребує турботи.

25 травня не забороняється згадувати померлих, тому за їхні душі щиро моляться, просячи Господа подбати про близьких людей, що залишили світ живих. Головне — не вдаватися до смутку і шукати підтримки в молитвах, звернених до Господа.

Піднесення Господнє відзначають у родинному колі. Після урочистого богослужіння віруючі накривають скромний стіл та запрошують за нього рідних людей. Трапезу розпочинають та завершують щирими молитвами. Господині обов'язково готують традиційну страву — драбинки. Це пироги з цибулею, прикрашені смужками тіста, що символізують шлях Господа. У будинки приносять зелені гілки та польові квіти, які не лише прикрашають, а й оберігають будинки від будь-якого зла. Для цих же цілей зривають гілки полину та розкладають їх по кутках.

Що не можна робити на Вознесенні Господньому у травні 2023 року

У день свята важливо пам'ятати про безсмертну душу: не порушувати дня негативом, сварками та конфліктами, а також відмовитися від потурання шкідливим звичкам. Щирі молитви про допомогу допоможуть позбутися згубних пристрастей і очистити душі від скверни.

Не варто святковий день присвячувати тяжкій роботі — це час молитов та духовного очищення. Звичайно, ні робота, ні домашні справи не забороняються, проте важливо пам'ятати про безсмертну душу і не забувати про щирі молитви. Відмовитися варто від відвідування розважальних заходів, дозвільного проведення часу та перегляду розважальних передач.

Не варто забувати, що в день свята в церквах і храмах не проводять поминальних панахидів, тож помолитися за душі своїх покійних родичів стоїть удома.

Не варто планувати на Вознесіння Господнє одружень — у церквах навряд чи підуть на поступки та повінчають наречених.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Кращі обереги для дому: від пристріту та сімейних негараздів
Кращі обереги для дому: від пристріту та сімейних негараздів
Оберіги дуже важливі для будь-якої родини Кожній квартирі чи будинку потрібний захист від недоброзичливців, як....
Як запрограмувати енергетику людини на успіх
Як запрограмувати енергетику людини на успіх
Успіх - не вроджена властивість, а мета, до досягнення якої потрібно докладати зусиль Але навіть найпродуманіш....
Камені-талісмани для залучення кохання
Камені-талісмани для залучення кохання
Знайти свою другу половинку, створити міцну сім'ю та надовго зберегти свіжість стосунків із коханою людиною — ....
Грошова магія: п'ять способів стати багатшими
Грошова магія: п'ять способів стати багатшими
Існує безліч ритуалів для залучення грошей, які використовувалися ще в давнину Багато людей стверджують, що г....
Як позбавитися проблем і досягти благополуччя за допомогою слів-паролів
Як позбавитися проблем і досягти благополуччя за допомогою слів-паролів
Кожне сказане слово — це прямий сигнал мозку для початку дії Енергетичні прив'язки слів діють на біополі людин....
більше матеріалів
/-0,34667301177979-/ /-pc-/
Top