counter
Стрічка новин
Вибрати все
18 Травня
17 Травня
Всі новини...

Найефективніші техніки самомасажу


Переглядів: 6


Найефективніші техніки самомасажу

Самомасаж — чудовий помічник для тих, хто часто стикається зі стресом, проблемами зі сном або швидко втомлюється. Експерти розповіли, на які точки і як потрібно впливати, щоб бути продуктивнішим.

Є безліч практик і технік підвищення енергетики та позбавлення від негативу, але більшість з них не зрівняється з самомасажем. Намагайтеся знаходити лише п'ять-десять хвилин на день, щоб робити масаж у важливих зонах тіла. Це наповнить вас силою.

Пальці рук та долоні

Найпростіше робити масаж пальцям рук. Пальці є важливими точками людського тіла. Масаж робиться не головною рукою. Якщо ви шульга, то вам потрібно масажувати правою рукою пальці лівої руки. У правшої все навпаки.

Вплив здійснюється обережними натисканнями та поздовжніми рухами. Можна класти палець руки на іншу долоню та розминати його великим та вказівним пальцем іншої руки. Масаж проводиться від хвилини до п'яти хвилин — залежно від того, наскільки велика проблема.

Від головного болю допомагає масаж великого пальця. Якщо голова сильно болить, можна масажувати великий палець навіть до 10 хвилин. У результаті біль або трохи стихне, або зникне повністю, але позитивний ефект буде завжди.

Вказівний палець можна масажувати, якщо болять кінцівки. Наприклад, ви пройшли велику відстань або у вас ниють ноги на погоду, магнітну бурю. Масаж вказівного пальця полегшить такий біль.

Середній палець допоможе зняти стрес. Якщо ви дуже сильно через щось засмутилися або посварилися з кимось, масаж середнього пальця змусить вас прийти до тями, позбутися злості, агресії та залишків негативу.

Безім'яний палець можна і навіть потрібно масажувати, коли ви позбавлені сил, але не фізично, а емоційно. Якщо вам нічого не хочеться робити, можливо, занепали такі чакри, як Вішудха і Анахата. Масаж безіменного пальця їх відкриє.

Мізинець варто масажувати, коли ви виконуєте важку інтелектуальну роботу. Якщо ви втомилися, і у вас немає мотивації та енергії для того, щоб продовжувати, такий самомасаж буде вкрай корисним.

Такий масаж можна робити не тільки собі, а й другій половинці, іншій близькій людині. Крім пальців корисно масажувати долоні. У такого масажу більший релаксуючий ефект, тому намагайтеся масажувати долоні перед сном.

Масаж обличчя

Масаж обличчя здійснюється за допомогою повільних погладжень. Такий масаж допомагає упорядковувати обличчя, позбавляючись від набряків, а також має деякі енергетичні плюси. Наприклад, масаж обличчя відкриває верхні чакри, допомагає прокинутися вранці, сповнитися мотивацією, силою.

Спочатку вам необхідно вмитися та помити руки. Далі необхідно розігріти обличчя рухами, що погладжують, що йдуть знизу вгору. Експерти радять не використовувати при цьому олії.

Далі потрібно повільними погладжуваннями з невеликим натисканням водити пальцями від середини чола до скронь, від губ до вух, від внутрішнього куточка очей до зовнішніх, від низу носа до верхньої частини і назад. Кожен напрямок опрацьовуємо протягом декількох хвилин.

Можна опрацьовувати певні важливі точки обличчя, натискаючи на них подушечками пальців: перенісся, брови, внутрішній і зовнішній куточки очей, вилиці, підборіддя, мочки вух, куточки губ.

Самомасаж шиї

Шия також є ідеальним місцем для самомасажу. Масажується вона зовнішніми сторонами долонь — знизу вгору та зверху вниз, але тільки ззаду та з боків. Передню ділянку не чіпаємо. Занадто сильно натискати не потрібно. Можна використовувати ефірну олію. Найпозитивнішою і найпотужнішою енергетикою мають олії на основі цитрусових: лимона, грейпфрута, апельсина, мандарину.

Такий самомасаж дозволяє людині набути сили та довести загальний тонус організму до максимального рівня. Він дуже корисний вранці, особливо якщо протягом дня вам необхідно займатися якоюсь складною роботою.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп від Анжели Перл на 18 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Гороскоп від Анжели Перл на 18 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Анжела Перл зазначила, що 18 травня 2024 року буде досить продуктивним днем Цього дня можливе досягнення перши....
Гороскоп від Павла Глоби на 18 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 18 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Субота, 18 травня 2024 року, згідно з гороскопом від Павла Глоби, обіцяє стати непростим днем ​​для всіх знакі....
Гороскоп на 18 травня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 18 травня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
У гороскопі на 18 травня 2024 року Тамара Глоба віщує день, який, хоч і легкий, але водночас вельми небезпечни....
Гороскоп на 18 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 18 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овнам варто бути обережними у прийнятті рішень Намагайтеся уважно з....
Любовний гороскоп на 18 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 18 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваші пристрасні ідеї та бажання можуть бути особливо привабливими д....
більше матеріалів
/-0,36699891090393-/ /-pc-/
Top