counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
24 Квітня
Всі новини...

10 найдивніших людських фобій


Переглядів: 6


10 найдивніших людських фобій

Кожен із нас чогось боїться. Але існує така категорія людей, які страждають не просто на страхи, а на справжні неконтрольовані фобії. І часом вони бувають досить дивними для розуміння.

У психології фобію характеризують як яскраво виражений страх, викликаний певною дією, бездіяльністю чи навіть думками. Така реакція на ситуації, як правило, є неконтрольованою, і найчастіше вона спричинена не реальною небезпекою, а уявою, негативним мисленням чи підсвідомими факторами.

Вчені провели численні дослідження та дійшли висновку, що з таким явищем можна впоратися. Однак у людини, яка страждає на фобію, має бути дуже сильне бажання позбутися цієї недуги, оскільки під час роботи доводиться зустрічатися віч-на-віч зі своїм страхом.

У наш час багато людей почуваються комфортно, маючи часом не одну фобію, а одразу цілий набір. І часто вони відмовляються визнавати, що страждають на якісь страхи. Існує безліч різних фобій. Багато хто з нас чув про клаустрофобію, страх замкненого простору. Багато хто знає про страх деяких перед клоунами, але як правило всі забувають, що вона називається "коулрофобоія", вважаючи її дивною, але повірте, є й інші страхи, які більшості людей здадуться досить дивними і незрозумілими

10 найдивніших людських фобій

Реттерофобія — страх помилитися у правильному написанні слів. Така остраха з'явилася нещодавно, і пов'язана вона з впровадженням мобільних пристроїв та інших гаджетів у повсякденне життя.

Макрофобія — страх довгого очікування чогось. Ця фобія з'явилася з набуттям популярності різних колл-центрів, де часом час очікування може вивести з себе навіть саму терплячу людину.

Омфалофобія — люди з такою хворобою до смерті бояться пупків. Причому в них може початися панічний напад, якщо хтось випадково торкнеться їхнього пупка, або вони самі ненароком зачеплять чужий. Психологи стверджують, що це пов'язано з родовими травмами, адже пупок асоціюється з пологами та пуповиною, яка зв'язує дитину з матір'ю.

Консекоталеофобія — це страх перед використанням японських паличок, який з'явився нещодавно. З приходом модної тенденції такої їжі, як суші та роли, багато хто так і не навчився правильно застосовувати традиційні палички.

Агменофобія — це страх того, що обрана вами черга просувається повільніше за інших. Він проявляється у людей, які часто подорожують і змушені проводити багато часу в чергах на реєстрацію. Хоча черги в поліклініках і супермаркетах нічим не відрізняються і також багатьох жахають.

Антефамафобія — це страх те, що люди обговорюють ваше життя, у вашу відсутність. А у вас бувало таке, що коли ви входите до приміщення, всі різко замовкають і вдають, що нічого не сталося?

Аракібутірофібія — така боязнь часто виникає у любителів арахісової олії. Справа в тому, що вони бояться до тремтіння виникнення ситуації, коли олія прилипне до неба. До речі, ця фобія багатьох спонукала до переходу на здорове харчування.

Кумпунофобія — найпоширеніша та одна з найдивніших фобій — страх гудзиків. Зверніть увагу на свій одяг, можливо, на ньому знаходяться лише блискавки.

Пентерафобія — їй страждають сімейні люди, оскільки цей страх пов'язаний з острахом тещі чи свекрухи. Адже недарма йдеться, що у кожному жарті є частка правди. Придивіться до анекдотів на цю тему.

Папафобія — страх Папи Римського. Вже, здавалося б, чим Папа міг залякати оточуючих, проте психологи пов'язують цей страх із ранніми стосунками батька та дитини.

Насправді, кожен із нас чогось побоюється. Відмінність тільки в тому, що сильні і  успішні люди долають свої страхи і рухаються до своїх цілей. А іншим комфортно жити зі своїми фобіями та використовувати їх як відмовки. Але не варто боятись змін, вибір завжди залишається за вами. Змінюйтесь, ризикуйте


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як позбавитися проблем і досягти благополуччя за допомогою слів-паролів
Як позбавитися проблем і досягти благополуччя за допомогою слів-паролів
Кожне сказане слово — це прямий сигнал мозку для початку дії Енергетичні прив'язки слів діють на біополі людин....
Як зберегти життєву енергію та сили
Як зберегти життєву енергію та сили
Апатія, депресія та роздратування — все це є першою ознакою витоку життєвої сили Захистити себе від цього, а т....
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
Прикмети допомагають нам робити наше життя кращим і яскравішим Найважливіше у кожному новому дні — його почато....
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої внутрішні відчуття та інтуїцію Можливо....
Сон у ніч з 25 на 26 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 25 на 26 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
25 квітня о 23:45 розпочнеться 19-й місячний день Фаза Місяця – спадна
більше матеріалів
/-1,452938079834-/ /-pc-/
Top