counter
Стрічка новин
Вибрати все
20 Квітня
19 Квітня
Всі новини...

Страх зради: як побороти панічний страх втрати і недовіру у відносинах


Переглядів: 526


Страх зради: як побороти панічний страх втрати і недовіру у відносинах

Як вибудувати довірчі відносини з партнером, якщо підсвідомість мучить страх зради, а головне, ви відчуваєте себе абсолютно безпорадним перед цим явищем. Чим більше думаєте про зраду, тим сильніше ревнуєте, включається неадекватний погляд на ситуацію. Чи можна позбутися від руйнівних думок і бажання контролювати партнера? Для цього доведеться припинити накручувати фантазію і зустрітися зі страхами віч-на-віч, пишут Flytothesky.

Причини страху зради

Що провокує розвиток фобій? Неприємні події, які ми не в силах контролювати - невиліковні хвороби, авіакатастрофи, смерть близьких. Якщо людина не володіє ораторським мистецтвом, вона буде боятися публічних виступів. Якщо не знає іншої мови, стане уникати контакту з іноземцями. Ну а якщо в ній живе страх зради, швидше за все, вона занадто невпевнена у собі, думає, що не зможе зустріти іншого гідного партнера.

А ще таким складно об'єктивно оцінювати ситуацію. Візьмемо ревниву жінку, що вона думає про зради? Що всі чоловіки ходять наліво, якими б спортсменками і красунями не були їхні дружини. Що змінюють найкращим, тому можеш бути гейшею в ліжку, хазяйновитою та талановитої дівою, тільки тебе все одно проміняють на нові враження. Виходить, жінки з нав'язливим страхом зрад заздалегідь переконані, що шансів утримати чоловіка немає, якою б ідеальною вона не була, від неї нічого не залежить. У цьому переконанні і криється каверза.

Психологічні блоки людей зі страхом зрад
Найчастіше страх зради активізується в головах людей, які вже пережили подібний досвід, або стали мимовільними свідками сексуального конфлікту між близькими людьми - батьками, друзями. Вони втратили грунт під ногами, отримали важке посттравматичний розлад, на грунті якого перестали довіряти навколишньому світу, розмежовувати «своїх» і чужих».

Повернути таким людям внутрішню стійкість можна, вчасно надавши підтримку, давши можливість виговоритися, виплакатися, проаналізувати помилки. В іншому випадку травма заганяється всередину, і фобії поглиблюються. Ще страх зради вказує на низьку самооцінку, переконання людини у власній неповноцінності, негідній доброго ставлення. Такі люди не вміють довіряти, вони переконані, що всі хочуть їх використовувати. До чого це призводить?

Недовіра змушує ревнивця провокувати партнера, погіршувати ситуацію, підштовхуючи відношення до того, чого він сам боявся. Постійні перевірки, допити, незаслужені звинувачення, поряд з порушенням кордонів коханої людини - хто захоче з таким миритися? Ревнива дружина своїми постійними істериками сама змушує чоловіка закриватися і шукати підтримку на стороні. З її власної подачі він починає придивлятися до інших жінок, які зможуть його прийняти і оцінити. А потім вона ж влаштовує істерику, мовляв, усі чоловіки з одного тіста. Проблема в тому, що це вона зробила його таким.

Як побороти недовіру у відносинах?

Існує поняття «кредит довіри», коли ми заздалегідь відкриті в стосунках, даємо партнеру свободу вибору без бажання все контролювати. Довіра при цьому не прирівнюється до сліпої наївності, ми не закриваємо очі на очевидний обман зі страху втратити відносини або зруйнувати ілюзію стабільності. Ми просто даруємо людині свободу і прислухаємося до сигналів інтуїції.

Щоб побороти страх зради, доведеться відмовитися від постійних перевірок партнера, тому що це дитячість. Є підозри? Говоріть прямо, чесно і відверто. Навіщо мучити себе сумнівами, копатися в чужому телефоні, вигадувати Санта-Барбару? Поділіться почуттями і з'ясуйте все відкрито. Якщо підозри невиправдані, але ви продовжуєте нервувати з приводу можливої ​​зради в майбутньому, вчіться працювати з собою. Припиніть концентруватися на власних страхах і переведіть енергію уваги на позитив: за що ви полюбили один одного? Згадайте моменти, за які ви особливо вдячні.

Головна причина зрад - сексуальна незадоволеність і відсутність душевного тепла. Подумайте, чи можете ви поліпшити ці аспекти, урізноманітнити інтимну близькість, навчитися прислухатися до потреб партнера. Уміння чути один одного, бути підтримкою - важлива складова довіри. Однак варто розуміти, що світ не ідеальний, люди недосконалі, а тому ви не можете захистити себе від болю на всі 100%. Якщо з вами це станеться, подія не повинна стати крахом всього життя.

Що таке зрада? Це криза у відносинах, урок, який потрібно пройти. Можливо, життя хоче, щоб ви переглянули свою поведінку, навчилися розуміти одне одного, повернули втрачену романтику. Це стимул вийти на новий рівень, змінитися, стати кращими і ближчими один до одного. Доведеться заново вчитися любові, брати на себе відповідальність за зроблені вчинки, але без цього неможливо побудувати міцний шлюб. Адже почуття - це щось живе, що потребує постійної уваги, що обов'язково потрібно поливати, удобрювати, вчасно зрізати обсохлі гілочки. Це не просто праця, це спільна творчість, з якої і складається життя.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Одним із найсильніших талісманів фен-шуй є дзвіночок Цей домашній оберіг не лише привабить успіх у справах, а ....
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли ви відчуєте себе особливо енергійно та активно....
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
20 квітня о 15:42 розпочнеться 13-й місячний день Фаза Місяця - зростаюча
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваше почуття авантюризму та прагнення нових вражень можуть призвест....
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року передбачає можливість вирішити безліч проблем і упорядкувати с....
більше матеріалів
/-0,38983082771301-/ /-pc-/
Top