counter
Стрічка новин
Вибрати все
2 Травня
1 Травня
Всі новини...

Як позбутися негативних спогадів і розпочати нове життя


Переглядів: 29


Як позбутися негативних спогадів і розпочати нове життя

Навіть доклавши величезних зусиль, ми не завжди можемо забути певні ситуації з минулого. Однак існує кілька простих способів, завдяки яким ви зможете позбутися неприємних спогадів та почати життя з чистого аркуша.

Наше життя ділиться на три категорії — минуле, сьогодення та майбутнє. У кожен із цих періодів з нами відбуваються певні моменти, які забути неможливо. У цій статті ми поговоримо про те, що сталося з нами, і про те, що потрібно назавжди залишити в минулому, щоб почати жити заново.

Спогади про минуле — це моменти, які ми забути вже не зможемо. Неважливо, приємні вони чи ні, ми завжди візуалізуватимемо їх у своїй свідомості, адже вони є невіддільною частиною нас самих. Минуле — це основа нашого життя. Кожен прожитий день може внести в наше життя щось приємне і нове або засмутити нас. На жаль, ми не можемо керувати своєю долею і не знаємо, коли з нами станеться щось важливе. Через це в нашому житті відбуваються і неприємні моменти, які залишають по собі не лише наслідки, а й негативні спогади. Експерти пропонують вашій увазі відразу кілька способів, за допомогою яких ви зможете відпустити минуле та розпочати нове життя.

Основні причини негативних спогадів

Жити минулим — невдячне заняття. Іноді людина мимоволі подумки повертається до колишнього життя і намагається усвідомити свої помилки. Однак, щоб позбутися негативних спогадів, потрібно зрозуміти причини їх виникнення.

Смерть близької людини. Саме цього спогаду позбутися майже неможливо, з ним можна лише змиритися. Смерть рідної людини здатна не просто перевернути наше життя, а розділити його на «до» і «після». Протягом тривалого часу людина відчуває себе самотньою, особливо якщо вона втратила людину, яка завжди була її головною підтримкою та опорою і з якою у неї пов'язано безліч приємних спогадів.

Розлучення або зрада. Зрада коханої людини пережити дуже важко. Зрада залишає глибоку рану на серці та змушує нас повністю розчаруватися у протилежному полі. Розлучення також є одним із найсильніших потрясінь у нашому житті. Як правило, такі спогади йдуть на задній план тільки з появою нового кохання. Однак страх знову залишитися покинутим ніколи не залишає нас.

Переїзд. Туга за колишніми місцями та старими знайомими — із цим стикаються люди, які змінили місце проживання. Згодом ми звикаємо до нового міста, заводимо нових друзів, але спогади про звичні нам місця ніколи не покидають нас. В цьому випадку вам потрібно просто звикнути до нового життя, знайти в ньому свої плюси. Намагайтеся якнайрідше обертатися назад, інакше моменти минулого ніколи не покинуть вашу свідомість.

Неправильний вибір професії. Ще в дитинстві батьки намагаються довести нам, що одна професія набагато краще чи простіше, ніж інша. Заручившись підтримкою близьких, ми вибираємо і навіть не думаємо про наслідки. Минає багато років, і ми з гіркотою згадуємо ті часи, коли обирали майбутню професію, і думаємо про те, що зараз вона не тільки не приносить нам очікуваного прибутку, а й позбавляє радості. Багато хто говорить, що ніколи не пізно змінювати своє життя, а значить, щоб позбутися негативних спогадів і ненависної роботи, потрібно просто самостійно прийняти рішення і нарешті обрати той рід діяльності, який припаде вам до душі.

Способи позбавлення від негативних спогадів

Перш ніж дізнатися про способи позбавлення негативних спогадів, налаштуйтеся на позитивний лад. Не забувайте, що, крім неприємних моментів у житті, є багато хорошого. Страждати і скаржитися — не вихід із ситуації. Таким чином, ви завдаєте собі шкоди, відмовляючись відпустити минуле і почати жити з чистого листа.

Проаналізуйте своє минуле. Перш ніж позбутися негативних спогадів, потрібно розібратися в деяких моментах свого минулого. На цьому етапі потрібно:

  • Відпустити минуле. Переживши низку невдач, людина починає думати, що якось вони повторяться в її житті, і тим самим притягує їх. Які б помилки ви не зробили в минулому, ви повинні відпустити спогади про них. Не потрібно миритися з тим, що у вашому житті будуть неприємності, намагайтеся уявити своє майбутнє в кращому світлі.
  • Визнати свою провину. Все, що відбувається в нашому житті, частково наша вина. Не варто звинувачувати у своїх проблемах інших людей, адже ніхто не вирішує, як вам вчинити у певній ситуації. Щоб почати життя знову, потрібно визнати, що ваші помилки — це ваша провина. Таким чином ви зможете зробити для себе висновки та уникнути труднощів у майбутньому.
  • Забути свої помилки. Можливо, колись ви зрадили близьку людину або зробили інший, не менш поганий вчинок. Це не означає, що спогади про нього та почуття сорому мають переслідувати вас усе життя. На цьому етапі важливо зрозуміти, що ви людина, а будь-якій людині властиво робити помилки. Ваше завдання полягає в тому, щоб у майбутньому не робити вчинки, через які вам доведеться мучити себе.

Проаналізувавши своє минуле, ви повинні зробити собі висновок. Якщо на цьому етапі ви позбулися деяких неприємних спогадів і змогли простити себе, ви все робили правильно.

Візьміть урок з минулого. Все, що відбувається з нами, не повинно зникати безвісти. Навіть із неприємної ситуації можна отримати корисний урок, який допоможе вам у майбутньому уникнути помилок. Наше минуле — це безцінний досвід, адже всі події, що відбулися, безпосередньо ставилися до нас. Ваше завдання — почерпнути з нього головне та корисне і відпустити його. Однак не так багато людей здатні це зробити. Багато хто продовжує наступати на одні й ті ж граблі, чіпляючись за минуле життя і припускаючись помилки за помилкою.

Звільнення від негативних спогадів. Настав найважливіший етап, на якому ви повинні повністю позбутися негативних спогадів. Для цього вам знадобиться:

  • Вибрати правильний настрій. Щоранку починайте з думкою про те, що сьогоднішній день принесе вам нові приємні спогади.
  • Психологічний прийом з водою. Якщо негативні спогади не залишають вас, увімкніть кран і уявіть, що вони витікають разом водою.
  • Позбутися речей, з якими пов'язані негативні спогади. Якщо в будинку є речі, з якими у вас пов'язані негативні спогади, позбавтеся їх. Наприклад, після розлучення з коханою людиною не потрібно зберігати подарунки та спільні фотографії, як би вони не були вам дорогі. Один погляд на них тягтиме вас у минуле, не дозволяючи рухатися вперед.
  • Змінити навколишнє середовище. Якщо навколишня атмосфера наводить на вас тугу і провокує неприємні спогади, внесіть до неї зміни. У цьому випадку можна зайнятися ремонтом або купити нові меблі. Якщо ж ви давно хотіли змінити місце проживання, то настав момент розпочати активні дії. Подібний клопіт не тільки допоможе вам відволіктися від негативних думок, але й буде першим кроком до початку нового життя.
  • Змінити зовнішній вигляд. Щоб зрозуміти свій справжній внутрішній стан, потрібно переглянути на себе у дзеркало. Швидше за все, ваш зовнішній вигляд навіть у вас викличе жалість до себе. Подумайте, чи варті ваші спогади таких жертв? Вирушайте в салон краси, фітнес-центр і пройдіться бутіками. Змініть свою зовнішність так, щоб, дивлячись на своє відображення, ви відчували впевненість та готовність до нових перемог та здобутків.
  • Дякувати та пробачити своїм кривдникам. Звичайно, не потрібно призначати особисту зустріч кожному кривдникові, але подумки ви повинні пробачити їх, навіть якщо це непросто. Образа, ненависть, агресія, бажання помститися — все це зайвий вантаж, який заважає вам розпочати нове життя. Позбавтеся його, і вам стане легше.
  • Засвоїти медитацію. Медитативні практики допомагають розслабитися та звільняють думки від усього непотрібного, у тому числі від негативних спогадів. За допомогою медитації ви навчитеся концентрувати свою увагу лише на важливих і приємних речах, а значить, минуле саме по собі піде на задній план.
  • Позбутися шкідливих звичок. Шкідливі звички засмічують життя людини. Хвилини, які ви могли б витратити на щось важливіше і корисніше, ви витрачаєте на шкоду собі. Насамперед потрібно позбутися алкоголю. Спиртні напої негативно позначаються на нервовій системі, і під час їх вживання людей починають долати спогади про минуле життя та негативні думки. Позбавившись згубних уподобань, ви надасте величезну послугу собі та своєму організму.

Медитація для позбавлення від неприємних думок та спогадів

Медитація — найкращий спосіб розслабитися і позбутися негативних спогадів. Ця медитативна практика відрізняється своєю простотою, а виконувати її можна у будь-який час доби.

Для початку виберіть тихе місце та сядьте зручніше. Найкраще проводити медитацію на природі, але якщо у вас немає такої можливості, ви можете зробити це вдома, але обов'язково усамітніться.

Уявіть, що ви знаходитесь в красивому місці, навколо вас панує гармонійна, утихомирювальна обстановка, і єдине, що вам заважає робити крок уперед, — це важкий мішок, який ви тримаєте в руках. У своїй свідомості ви повинні відкрити його і побачити, що в ньому лежить каміння. Уявіть, що кожен із них — це один із ваших неприємних спогадів. Почніть подумки викидати їх із вашого життя, повторюючи:

  • я відпускаю своє минуле;
  • я сам(а) можу керувати своїми думками;
  • я вільний від своїх спогадів;
  • я готовий розлучитися зі своїми спогадами і почати нове життя;
  • я живу справжнім;
  • я люблю лише себе та своїх рідних;
  • я зможу зустріти нове кохання;
  • я знайшов сенс свого життя.

Ці короткі фрази потрібно повторювати до тих пір, поки ви не позбавитеся всіх каменів (спогадів). Після цього вирушайте в душ і уявіть, як разом з водою йде ваше минуле, і що ви готові до нового життя і нових, але вже приємних спогадів.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Магічні властивості трав: як залучити удачу, гроші, здоров'я та кохання
Польові трави мають унікальні цілющі та магічні властивості Як правило, трави сьогодні часто використовують із....
Найкращі мантри для релаксації
Найкращі мантри для релаксації
Робота і справи займають багато часу і забирають масу сил і енергії Спеціальні мантри для релаксації допоможут....
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Маніпулятори та брехуни: найхитріші знаки Зодіаку
Кожна людина може проявляти хитрість час від часу Іноді без цього не домогтися успіху в справах або на роботі
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Как распознать ложь по Знаку Зодиака
Існують певні ознаки, якими можна визначити, бреше людина чи говорить правду Жести, міміка, тон голосу та інші....
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Як зробити свій будинок місцем сили, щоб відновити свою енергетику
Будинок — наша фортеця, адже саме у стінах рідного житла ми почуваємось у повній безпеці Якщо правильно заряди....
більше матеріалів
/-0,39749693870544-/ /-pc-/
Top