counter
Стрічка новин
Вибрати все
28 Березня
27 Березня
Всі новини...

Боїтеся відмов? Нова терапія обіцяє розв'язати проблему соціального неспокою


Переглядів: 29


Боїтеся відмов? Нова терапія обіцяє розв'язати проблему соціального неспокою

Згадайте власні почуття, коли ви когось уперше запрошували на побачення чи складали екзамен для отримання посвідчення водія. Яке почуття тоді було домінантним?

У такі моменти домінує здебільшого страх, який проявляється через часте серцебиття та пітніння долонь, поки ви очікуєте на рішення. 

Іноді через страх відмови ми можемо взагалі нічого не робити. Можливо саме тому ми колись когось не запросили на побачення... 

Водночас організатори одного інноваційного дослідження переконують, що такого не повинно бути, а страх відмови можна подолати через... багаторазову відмову. 

 

Чому відмова це проблема?

 

Соціальні психологи стверджують, що наш страх відмови активує клітини мозку, відповідальні за фізичний біль. 

У нашому мозку є багато структур, які стимулюють нас ризикувати, тому в людей розвивається пристрасть до наркотиків або гри в онлайн-казино. Але біль від відмови ми відчуваємо через префронтальну кору та лімбічну систему, які спонукають нас бути соціально стриманішими.

Дослідники стверджують, що цей біль закладається ще змалечку, коли ми переживаємо стрес від, розлучення з батьками хай і короткострокового. Але це не є проблемою. Навпаки, це важливий механізм еволюції, за допомогою якого наші піклувальники розуміють, що ми потребуємо їжі, захисту й тепла. Упродовж усього життя людства саме ті діти, які відчували біль розлучення або відмову з погляду дитини, починали плакати та привертати увагу, і саме такі діти виживали. 

Коли ми підростаємо страх цього болю не проходить, а трансформується в корисний засіб, який часто не дозволяє нам пробувати нові та цікаві речі. Ба більше, таке небажання відчувати неспокій упродовж короткого строку посилює стрес від того, що ми відчуватимемо пізніше, тому ми навіть і не намагаємося робити щось нове, хоча є ряд простих практик та вправи щодо заспокоєння нервової системи

Канадський підприємець Джейсон Камлі побачив таку дилему та її наслідки для багатьох людей і почав вивчати причини такого неспокою. Він розробив програму лікування наслідків відмови, аби в людини не накопичувався негативний досвід.

 

Як працює програма лікування наслідків відмови

 

Ми здебільшого дуже боїмося відмови через те, що все життя намагаємося її уникати. Тому сутність лікування наслідків відмови полягає в напрацюванні стійкості до неї, через отримання щонайменше 1 відмови щодня упродовж 30 днів поспіль. 

Аби "подолати тиранію соціального неспокою", як каже сам Камлі, він розробив 30 щоденних завдань, успішне розв'язання яких призводить до відмови. Вони є трохи незвичними, але дієвими, наприклад:

  • Попросити підвезти вас безкоштовно.

  • Попросити знижку.

  • Попросити підвищити клас квитка на літак.

  • Попросити зробити селфі з незнайомцем.

  • Запропонувати незнайомцю 200 грн.

Завдання вважається виконаним тоді, коли ви отримуєте відмову. Окрім відмови таке прохання може мати для вас неочікуваний зиск, який би ви не здобули без початкового звернення.

 

Важливий приклад

 

Перше, що вам впаде у вічі на сайті програми лікування наслідків відмови, буде інформація про Я Янга

Янг – це найперший приклад втілення цієї програми та найбільший її успіх.

Янга ще з дитинства калічив соціальний неспокій. Він досі пам'ятає, як у школі вчитель звернувся до учнів, аби вони зробили комплімент одне одному. Коли черга дійшла до Янга весь клас завмер. 

Таке приниження переслідувало його роками й позначилося на його впевненості так, що життя в суспільстві стало для нього нестерпним.

Янгу так сподобалися 30 завдань Камлі, що він розширив перелік до 100 завдань, додавши 70 власних напрацювань. 

Упродовж виконання цих 100 завдань впевненість у власних силах Янга поступово підвищувалася, і він зрозумів важливу деталь, яка його сильно підбадьорила – виявляється, що люди кращі, ніж він собі уявляв. 

Цей "секрет" допоміг йому реалізувати власну мрію – стати підприємцем. У 2016 році він зміг викупити інтернет-домен для сайту програми лікування наслідків відмови Камлі. Це рішення вони ухвалили удвох, по телефону. 

Тепер Янг повністю сконцентрований на роботі з вебсайтом – він допомагає іншим побороти ті самі проблеми, які колись мав сам. Він навчає людей із різних куточків планети долати наслідки відмови та розбудовувати власне життя самостійно. Ба більше, його промову на конференції TedTalk на YouTube подивилися понад 5 млн разів. 

Якщо ви ще вагаєтеся, чи допоможе вам ця програма, ось що говорить сам Янг: "Відмова неминуча, тому її не потрібно уникати, просто не сприймайте її близько до серця. Ми сприймаємо кожну відмову як власну критику чи обвинувачення, а факт прийняття відмови – підтвердження цього. Але це зовсім не так. Відмова – це лише думка іншої особи".


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Тибетська гормональна гімнастика для оздоровлення та довголіття
Тибетська гормональна гімнастика для оздоровлення та довголіття
Гормональна гімнастика використовується ченцями Тибету протягом багатьох століть Цей комплекс вправ простий у ....
Що таке біополе
Що таке біополе
Давно відомо, що людина має як матеріальне тіло, а ще й біоенергетичне Біополь – це невидима структура, яка мі....
Камені-талісмани, які змінюють життя на краще
Камені-талісмани, які змінюють життя на краще
У натуральному камені закладено величезну силу та енергію природи Не використовувати цю силу було б дуже безгл....
Як вибрати камінь-талісман за датою народження
Як вибрати камінь-талісман за датою народження
Натуральне каміння може виступати не тільки як прикраса Кожна людина може підібрати мінерал, який залучатиме д....
Позитивна енергетика: як зарядити себе успіхом на весь день
Позитивна енергетика: як зарядити себе успіхом на весь день
Багато хто не знає, що першорядною причиною успіху більшості людей є енергетика Хороша новина полягає в тому, ....
більше матеріалів
/-0,22735500335693-/ /-pc-/
Top