counter
Стрічка новин
Вибрати все
28 Березня
27 Березня
Всі новини...

Синдром хронічної втоми: симптоми та лікування


Переглядів: 17


Синдром хронічної втоми: симптоми та лікування

Усі ми іноді перевтомлюємося. Цей стан знайомий кожному з нас – хочеться впасти і ні на що не реагувати. Однак якщо час іде, і навіть тривалий відпочинок не допомагає відчути себе краще, можна говорити про синдром хронічної втоми.

Основні симптоми
Синдром хронічної втоми в наші дні є досить поширеним явищем. Характерні ознаки його виглядають так:

апатія, небажання жити активним життям;
порушення сну: сонливість, якої неможливо позбутися навіть після тривалого сну, і при цьому - хронічне безсоння ночами;
болі в м'язах, не викликані важким фізичним працею;
головний біль, що виникають безсистемно і без видимої на те причини;
неможливість зосередитися, сконцентруватися на тому самому предметі, виконувати вчасно навіть просту роботу;
сонний параліч.
Схильна до хронічної втоми людина часто і легко дратується, або ж навпаки, апатично реагує навіть на ті речі, які раніше викликали у нього сильний емоційний відгук. Усі його почуття ніби притуплюються. Дуже часто синдром хронічної втоми викликає загальний хворобливий стан, аж до лихоманки, ознобу або болю у лімфатичних вузлах. При цьому звичайний нічний сон після робочого дня не вирішує проблему: після нього хворий почувається таким же розбитим і безсилим.

Декілька основних причин
Найчастіше хронічну втому набувають люди з певними, схильними до цього синдрому, якостями характеру. Він може з'явитися в людини, схильного до зайвої обережності і боятися оступитися життєвому шляху. Руйнівне впливом геть організм надають заздрість і невпевненість у своїх силах.

Часто синдром хронічної втоми виникає поруч із синдромом відмінника, тобто при постійному страху зробити щось недостатньо добре. Виплески цих емоцій негативно позначаються загальному здоров'я, підриваючи його зсередини.

Інша поширена причина — стрес та постійні навантаження, у тому числі і за напруженої розумової праці. При цьому витрачається дуже багато сил і внутрішньої енергії, і людина просто не встигає відновлювати свій захист. Традиційний сон стає не здатний її заповнити.

За старих часів у народі причиною подібного стану вважали косою, заздрісний погляд. Досі існують обряди, щоб «висушити» людину, позбавити її життєвої сили. Щоб захистити себе від такого негативного впливу, люди здавна вдавалися до оберегів і змов від поганого ока.

Як лікувати хронічну втому?
Зазвичай за перших ознак цього втоми радять знизити вплив провокуючого чинника. Якщо втома викликана перенапругою, необхідно інакше будувати свій робочий день, наприклад, робити невеликі перерви кожні півтори години.

Корисно періодично змінювати обстановку та наповнювати життя свіжими враженнями. Однак, спершу для цього потрібно набратися сил, тому почати можна з невеликих змін, наприклад, змінити кольори в гардеробі, поступово привчаючи себе до того, що зміни в житті це цікаво і здорово, а не втомлює і вимотує.

Обов'язково потрібно нормалізувати дві речі: сон та харчування. Іноді останньою краплею може стати нормальний авітаміноз. Звичайно, після першого апельсина та разового восьмигодинного сну вам може і не полегшити, але як тільки це увійде до звички, можна буде говорити про позитивну тенденцію. Чи не нашкодять і натуральні заспокійливі трав'яні збори.

Якщо синдром хронічної втоми бере над вами гору, подумайте також і про ставлення до життя. Що викликає такий сильний стрес? Чи варте воно того? Чи не надто негативно та близько до серця ви сприймаєте звичайний перебіг життя, з усіма його критими віражами та не завжди сприятливими поворотами? Адже неприємності трапляються з кожним із нас. Не можна послаблювати захист свого організму, занурюючи себе в зневіру.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Пороки та слабкості у Знаків Зодіаку
Пороки та слабкості у Знаків Зодіаку
Всі ми люди, і кожен із нас має свої недоліки, вади та темні сторони Багатьом знакам зодіаку вони не видно, ал....
Як вдало вийти заміж за Знаком Зодіаку
Як вдало вийти заміж за Знаком Зодіаку
Астрологія — це наука характер людини за Знаком Зодіаку Тому поради астрологів допоможуть і вдало вийти заміж,....
Гороскоп на 28 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 28 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні у вас може виникнути почуття занепокоєння чи невизначеності щодо ва....
Любовний гороскоп на 28 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 28 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви відчуватимете особливе почуття натхнення та романтики Ваша прист....
Білий приворот від зрад
Білий приворот від зрад
Набути гармонію в особистому житті може кожен Захистити свою сім'ю від зрад допоможе білий приворот
більше матеріалів
/-0,24174308776855-/ /-pc-/
Top