З 1990 року в Україні кількість споживання молочних продуктів, що поставляються із заводу, скоротилася на 50%. Це ставить під загрозу здоров'я населення. Про це повідомляє експерт Асоціації виробників молока Олена Жупинас. Вона нагадала, що через "молочне голодування" в організмі не вистачає кальцію і молочного білка.
У 2017 році протягом року кожен житель їв до 204 кг молочних продуктів, в 2018 - 188 кг. Показники весь час падають. Особливо якщо врахувати, що 30 років тому наші предки з'їдали на рік по 365 кг на рік.
У той же час цифри не можна назвати точними, бо вони показують, скільки українці з'їли продукції із заводів. Але ніхто не рахує, скільки наших співвітчизників з'їдають купленого на ринках.
А останнім часом таких громадян все більше, бо якість заводської "молочки" значно поступається домашній молочній продукції. Не в останню чергу ця тенденція пов'язана з тим, що українські заводи почали використовувати при виробництві різноманітні добавки, зокрема - пальмову олію, а також - розбавляють продукцію.
Нагадаємо, сьогодні Радикальна партія Олега Ляшка заявила в Раді, що наполягає на ухваленні закону про заборону використання пальмової олії в Україні.
Раніше експерти назвали вершкове масло з якісним складом. У той же час вживання пальмової олії як компонента безлічі продуктів веде до виникнення ожиріння, цукрового діабету і серцево-судинних захворювань. Таку думку висловила доктор технічних наук Олена Сидоренко.