counter
Стрічка новин
Вибрати все
24 Квітня
23 Квітня
Всі новини...

Мітинг військових пенсіонерів завершився меморандумом з "Опоблоком" і "Батьківщиною". Що відбувається?


Переглядів: 4777


Мітинг військових пенсіонерів завершився меморандумом з Опоблоком і Батьківщиною. Що відбувається?

Військові пенсіонери, які близько двох років "воюють" з урядом за перерахунок пенсій, 27 лютого знову провели мітинг під стінами парламенту. Здавалося б, після ухвалення Кабінетом міністрів постанови №103 всі сторони мають залишитися задоволені. Пенсію в середньому підняли на 1,5 тисячі. Однак це не так. Військові пенсіонери виходять на мітинг, заявляючи старі вимоги:

 

 - Створення  робочої групи з представників органів влади та громадянського суспільства щодо вдосконалення військового пенсійного законодавства.

- Приведення постанови КМУ від 21 лютого 2018 у відповідність до Конституції України, Закону України №2262.

- Припинення розробки законотворчих ініціатив щодо перерахунку раніше призначених пенсій і ініціювання скасування пп. 2 п. 9 Прикінцевих положень Закону України від 3 жовтня 2017 №2148 щодо підготовки та подання на розгляд ВРУ законопроекту про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо перерахунку пенсій військовослужбовців.

Мітингувальники знають, що в парламент внесено аж сім проектів закону з перерахунку їм пенсій, водночас наполягають - для справедливого нарахування пенсії нові закони не потрібні зовсім. "Досить виконувати старі", - говорить АСН член робочої групи при координаційній раді Микола Колісник. Він же - голова Організації ветеранів Головного управління у боротьбі з організованою злочинністю.

Напередодні в координаційній раді ветеранських організацій постанову Кабміну №103 (про початок перерахунку пенсій військовим) назвали дискримінаційною. Яке ж було здивування журналістів, коли один із членів ради, голова Всеукраїнської профспілки ветеранів військовослужбовців, ветеранів учасників бойових дій, учасників АТО і поліцейських Олександр Маматов на зустрічі з народними депутатами в парламенті заявив, що постанова №103 дійсно "дискримінаційна, але її скасування призведе до ще гірших результатів".

"Від імені 57 організацій ветеранів, включно з профспілками і громадськими організаціями, ми вдячні представникам кількох фракцій (Прим.: на зустріч прийшли депутати "Опоблоку" і "Батьківщини"). Тільки завдяки вам, вашим діям, а також нашим протестам уряд ухвалив постанову 21 лютого про перерахунок наших пенсій", - заявив Маматов. 

пенсії військовим, військові пенсіонери, мітинг, реву, перерахунок пенсій

Також Маматов заявив, що ветерани поки не планують нових акцій протесту і підписав меморандум про співпрацю і взаєморозуміння з представниками "Опоблоку" і "Батьківщини". Він повідомив, що ставить підпис "від імені 57 організацій військових пенсіонерів і ветеранів". Текст Меморандуму зачитала нардеп "Опоблоку" Наталя Королевська.

пенсії військовим, військові пенсіонери, мітинг, реву, перерахунок пенсій

пенсії військовим, військові пенсіонери, мітинг, реву, перерахунок пенсій

Нардеп від "Батьківщини" Олександра Кужель зазначила, що фракція Тимошенко продовжить процес соціального захисту військових пенсіонерів. А співголова фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко заявив, що військові ветерани далі вимагатимуть ухвалення закону для перегляду пенсій.

"Сьогодні уряд злякався масових акцій протесту, тому пішов на поступки військовим пенсіонерам. Уряд ухвалив постанову про виділення 1,5 тис. грн. Але це занадто мало, на наш погляд. Це тільки перший крок для перегляду пенсій військовим", - заявив він.

Бойко зазначив, що представники 57 організацій військових ветеранів загалом вітають рішення Кабміну. Але це не знімає з порядку денного необхідність ухвалення єдиного закону.

Як же тепер зрозуміти, що насправді потрібно військовим пенсіонерам і які їхні плани далі? Це якщо не задаватися ще й питанням, як поставляться ветерани АТО до підписання меморандуму з "Опоблоком"?

"Ніхто Маматова не уповноважував нічого від нашого імені коментувати і підписувати. Все, що він підписував, - це його особиста ініціатива", - говорить член робочої групи при координаційній раді Микола Колісник.

За його словами, на такі дії уповноважений тільки голова Всеукраїнського союзу громадських об'єднань учасників бойових дій, ветеранів військової служби та правоохоронних органів, голова координаційної ради генерал-полковник Віктор Палій. А щодо Маматова, то, можливо, на найближчому засіданні координаційної ради він буде виключений з його складу, каже Колісник, називаючи останнього провокатором.

Очевидно і тут спрацювала давня українська традиція - де три козаки, там п'ять отаманів. Як будуть діяти військові пенсіонери далі, дізнаємося в найближчі два дні, коли знову збереться координаційна рада. Загалом Микола Колісник описав ситуацію і настрій ветеранів так:

"Якщо два роки влада нас не чує, особливо - Верховна Рада, яка в 2015 році ухвалила закон про перерахунок пенсій і два роки крадуться гроші у всіх пенсіонерів, то треба цю владу міняти. Це геноцид народу".

Тож не дивно, що такими настроями скористалися (хоча і не зовсім вдало, здається) опозиційні фракції. А тим часом АСН вже готує статтю про те, що обіцяних виплат військовим з 1 березня не буде.

Віктор Ковальчук, Аліна Тітова

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Знаки Зодіаку: як зняти стрес, заспокоїти нерви та відновити сили
Знаки Зодіаку: як зняти стрес, заспокоїти нерви та відновити сили
Стрес і занепокоєння нині не рідкість Практично щодня ми потрапляємо у стресові ситуації, але, на жаль, не зна....
Як очистити будинок від негативної енергетики
Як очистити будинок від негативної енергетики
Купаючи будинок, квартиру або переїжджаючи в нове орендоване житло, ми можемо зіткнутися з таким явищем як нег....
Нефрит: магічні властивості каменю
Нефрит: магічні властивості каменю
Кожен дорогоцінний або напівдорогоцінний камінь має свої магічні властивості Це стосується й нефриту
Камені-талісмани для людей різних професій: який мінерал допоможе вам у роботі
Камені-талісмани для людей різних професій: який мінерал допоможе вам у роботі
Натуральні мінерали мають виняткову силу Вони здатні посилити можливості людини та допомогти їй досягти успіху....
Як оформити робоче місце за Знаком Зодіаку, щоб досягти успіху в кар'єрі
Як оформити робоче місце за Знаком Зодіаку, щоб досягти успіху в кар'єрі
Добитися успіхів у кар'єрі здатний кожен представник зодіакального кола Візьміть на замітку корисні рекомендац....
більше матеріалів
/-0,36534881591797-/ /-pc-/
Top