counter
Стрічка новин
Вибрати все
28 Березня
27 Березня
Всі новини...

Атовці готують всеукраїнську акцію протесту через блокування виділення їм земельних ділянок


Переглядів: 251


Атовці готують всеукраїнську акцію протесту через блокування виділення їм земельних ділянок

Атовці готують наймасовішу акцію протесту через саботаж виділення землі. Про це в інтерв'ю АСН повідомив голова Національного комітету ветеранів війни, волонтерів та учасників АТО України Віктор Толочко.

"На момент проведення нашої акції цієї середи під будівлею Кабмину до нас ніхто не вийшов від представників влади. Тобто провладні структури не захотіли з нами спілкуватися і прийняти у нас документи, які ми принесли для скасування "горе-постанови" №413 (Постанова КМУ № 413 від 07.06.17. - АСН), що блокує виділення землі учасникам АТО, як це передбачено законом. Тому ми передали всі документи з нашими вимогами до приймальні Кабміну. ​​Але подальша доля цих документів нам невідома", - заявив він.

З його слів, всі вимоги численні організації учасників АТО, ветеранів та інвалідів щодо необхідності скасування дискримінаційного і корупційного постанови про порядок виділення земельних ділянок через "псевдоаукціони" вже давно узгодили між собою і оформили належним чином. Для цього кілька разів збиралися робочі групи, які напрацювали цілісний документ з конкретними вимогами, які вони вимагатимуть винести на засідання Кабміну і прийняти у вигляді постанови для розблокування процесу видачі землі військовим.

"Але на засіданні Кабміну в четвер це питання знову навіть не внесли до порядку денного. Тому, як ми і обіцяли, учасники АТО вже планують потужнішу акцію протесту. Поки що дата акції не визначена, оскільки ми хочемо, щоб це був не простий протест. Ми хочемо активізувати максимальну кількість людей. І мобілізуємо максимальну присутність всіх учасників наших організацій", - додав він.

У свою чергу, Михайло Карпа - представник ВОУ АТО "Українці разом!" додав у коментарі АСН, що військові налаштовані рішуче. Військові заявляють, що у владі прекрасно знають про проблеми з виділенням землі і навмисно ігнорують їх або займаються саботажем, наприклад, оформляють заявки на видачу землі, але саму землю не видають.

"Якщо влада не піде на виконання наших вимог, озвучених за останнім круглим столом у Києві, то ми почнемо такі акції, що це торкнеться кожного українця. Система повинна працювати. Влада сама знає і бачить, що земля не видається військовим. Ми стикаємося з цим повсюдно в регіонах. Землю навіть якщо і оформляють, то в підсумку не видають. Тобто весь процес - це фікція. Тотрібно навести порядок, потрібно взяти всіх так званих "смотрящих" у Держкадастрі на місцях під контроль, адже саме вони в регіонах займаються беззаконням", - зазначив він.

Раніше АСН розповідала, що після введення так званої процедури аукціонів видача землі, зокрема й учасникам АТО, практично припинилася. Водночас представники Кабміну, зокрема і Володимир Гройсман, неодноразово заявляли, що задоволені роботою нової процедури з виділення землі.

Анна Стешенко

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Хіромантія: як по лініях руки знайти свою другу половинку
Хіромантія: як по лініях руки знайти свою другу половинку
В одній відомій пісні співається: з любов'ю зустрітися — проблема складна Але нині немає нічого неможливого! С....
Енергетика людини: що таке емпатія
Енергетика людини: що таке емпатія
Всі ми хочемо, щоб нас розуміли і приймали такими, якими ми є Зрозуміти іншу людину та стати на її місце у скл....
Камені-талісмани: як природна енергетика приваблює любов, гроші та удачу
Камені-талісмани: як природна енергетика приваблює любов, гроші та удачу
Природа подарувала нам безліч способів залучати у своє життя удачу, любов, гроші та багато інших благ Одним із....
Все про енергетичних вампірів
Все про енергетичних вампірів
Прийнято вважати, що енергетичний вампір — це тяжкий, неприємний тип Він живиться енергією оточуючих, тероризу....
Захист від маніпулятора: як зміцнити свою енергетику
Захист від маніпулятора: як зміцнити свою енергетику
Мета маніпулятора — повністю підпорядкувати людину своїй волі, і тим самим позбавити її самостійності та можли....
більше матеріалів
/-0,26766610145569-/ /-pc-/
Top