counter
Стрічка новин
Вибрати все
25 Квітня
24 Квітня
Всі новини...

Без землі: атовці провели під Кабміном попереджувальну акцію протесту


Переглядів: 317


Без землі: атовці провели під Кабміном попереджувальну акцію протесту

До воїнів АТО, які протестували 10 січня проти невиділення їм земельних ділянок, ніхто не вийшов. Про це на прес-конференції заявив глава правління ОС "Всеукраїнське Об'єднання учасників АТО "Українці разом!" Руслан Руденко, передає кореспондент АСН.

"Сьогодні, 10 січня, о 9:30 ветерани АТО провели попереджувальну акцію протесту під Кабміном через ускладнення ситуації на місцях з першочерговим безоплатним отриманням земельних ділянок учасниками АТО. Причина блокування - в законодавчій площині. А саме, пов'язана з положеннями Постанови КМУ № 413 від 07.06.17 р... Ми вимагаємо, щоб уже завтра на засідання Кабміну було винесено протокольне рішення, щоб прискорити ухвалення рішення і скасувати цю постанову", - заявив він.

Руденко пояснив, що ще 21 вересня минулого року за участю багатьох громадських об'єднань учасників АТО була проведена прес-конференція з цієї ж проблеми - тобто саботажу з виділенням земельних ділянок воїнам АТО. Справа в тому, що і аукціони не проводяться і земельних ділянок недостатньо.

земля для ато, акція протесту, протест військових, земельні аукціони, як військовому отримати землю

"Адже аукціони, які прописані в постанові, фактично не проводяться. А навіть якщо і проводяться, то землі загалом недостатньо... У підсумку, наприклад, в Дніпропетровській області тільки половина учасників АТО забезпечена землею. Всім іншим просто відмовляють", - розповів один з учасників АТО.

За результатами ще перших зборів учасників АТО було озвучено звернення до Кабміну з вимогою скасувати Постанову № 413, що порушує Конституцію України, Земельний кодекс України, інші законодавчі акти України. Звернення було передано до канцелярії КМУ.

Оскільки така постанова скасована не була, незабаром відбулося мирне зібрання учасників АТО під Кабміном, підтримане мирними акціями в регіонах України. За їх результатами бійцям пообіцяли внести зміни до цієї постанови. Однак тривалий бюрократичний процес узгодження проекту змін до згадуваного документу не приніс. Крім того, це не тільки не поліпшило, а погіршило ситуацію з видачею землі.

земля для ато, акція протесту, протест військових, земельні аукціони, як військовому отримати землю


"Сьогодні за підсумками нашої мирної акції до нас так ніхто і не вийшов з Кабміну. ​​Ми не отримали відповідь: чи внесене це питання завтра до порядку денного засідання", - підкреслив Руденко.

Тому учасники АТО передадуть владі напрацьовані юристами Громадської спілки учасників АТО варіанти швидкого розв'язання цього земельного питання. А також вимагають публічно встановити граничні терміни їх впровадження. "Ми будемо ініціювати вже всеукраїнську акцію учасників АТО і закликаємо наших побратимів приєднатися до нас, щоб захистити наші з вами права", - звернувся Руденко.

Нагадаємо, раніше в Держслужбі у справах ветеранів війни та учасників АТО АСН заявили, що не бачать проблем з виділенням земельних ділянок для військових. 

Анна Стешенко

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як за допомогою перестановки меблів покращити взаємини у сім'ї
Як за допомогою перестановки меблів покращити взаємини у сім'ї
Правильна енергетична обстановка в будинку понад усе Якщо ви відчуваєте, що у вас починалися якісь проблеми з ....
Створювальне мислення: як притягувати бажане силою думки
Створювальне мислення: як притягувати бажане силою думки
Наші думки та психологічні настанови впливають на події, які відбуваються в нашому житті Викорінити негатив і ....
Як залучити гроші: три ефективні способи
Як залучити гроші: три ефективні способи
Якщо ви хочете вирішити всі свої фінансові труднощі та залучити гроші в будинок, то рекомендуємо вам три надій....
Робоче місце з фен-шуй: створюємо свій успіх
Робоче місце з фен-шуй: створюємо свій успіх
На роботі людина проводить майже 30 відсотків усього життя Щоб забезпечити себе удачею, необхідно правильно на....
Змова на гроші та удачу
Змова на гроші та удачу
Змови на залучення грошей та удачі читаються у тому випадку, коли людина зазнає матеріальних труднощів і хоче ....
більше матеріалів
/-0,39901208877563-/ /-pc-/
Top