counter
Стрічка новин
Вибрати все
25 Квітня
24 Квітня
Всі новини...

Економимо місце в холодильнику: список продуктів, яким не потрібен холод


Переглядів: 262


Економимо місце в холодильнику: список продуктів, яким не потрібен холод

Природно, купуючи продукти, всі ми хочемо зберегти і захистити їх якість на якомога більш тривалий термін. Ми завжди думаємо, що кращий спосіб зробити це - покласти їх у холодильник. Однак є певні продукти, які не можна зберігати в  холодильнику. Нижче ми зібрали розширений список таких продуктів. Результати і деякі записи можуть вас здивувати.

Банани

Банани зберігають поживні речовини краще в теплі, за межами холодильника. За даними канадської асоціації маркетингу, банани краще тримати на столі, підвіконні до тих пір, поки вони не дозріють. Холодні температури фактично сповільнюють процес дозрівання бананів, в той час як вологість і темрява холодильника сприятимуть гниттю.

 Картопля

Всі виробники картоплі рекомендують зберігати її в прохолодному, сухому і темному місці. Але через низькі температур холодильника вона може швидко згнити. Картоплю не рекомендується зберігати в пластикових контейнерах або пакетах. ЇЇ перед закладкою на зберігання не миють. Тримати краще в добре провітрюваному картонному ящику.

Цибуля

 Зберігання цибулі в холодильнику перетворить її на запліснявілу купку слизу. Неочищену цибулю краще зберігати в поліетиленових пакетах і прохолодному місці. Такій цибулі потрібне повітря, провітрювання. Тоді вона пролежить довго. Однак якщо ви почистили цибулю - треба зберігати її в холодильнику в закритому контейнері.

Авокадо

Якщо ви купили зелене авокадо, його не можна класти в холодильник. Оскільки йому потрібен час, щоб дозріти, а зберігання в холодильнику буде перешкоджати цьому процесу. Авокадо в холодильник кладуть тільки в тому випадку, якщо воно дозріло і ви ще не збираєтеся його їсти.

Часник

Вірите чи ні, але часник у холодильнику почне проростати. А крім цього, стане цвілим і "гумовим". Краще зберігати його в сухому місці - наприклад у шафі поруч із крупами.

Хліб

Ніщо не висушує хліб швидше, ніж холодильник. Бутерброди з хлібом, звичайно, краще помістити в холодильник. Але холодна температура зробить хліб жорстким і несмачним. Але при цьому хліб можна заморожувати.

Кава

Оскільки мелену каву потрібно зберігати в сухості і темряві, а краще - вакуумі, то холодильник не для неї. Якщо у вас є велика кількість кави, яку ви не будете використовувати відразу, можете її заморозити. Просто переконайтеся, що каву герметично упаковано. Таким чином ви можете зберігати її до місяця.

Помідори

Ми всі любимо помідори. Але "заселення" їх у холодильник призведе до повної втрати смаку. Крім того, холодне повітря в холодильнику припиняє процес дозрівання. Холодна температура холодильника також змінить текстуру томатів - вони стануть м'якими всередині і потечуть. Для досягнення найкращих результатів тримайте помідори у відкритому кошику на столі.

Мед

Якщо ви тримаєте його в щільно закритому місці, мед може зберігатися вічність. Тому зберігати його в холодильнику взагалі немає сенсу. Мед - це природний консервант, тому нам не потрібна допомога в зберіганні. Розміщення меду в холодильнику фактично прискорить процес кристалізації цукру.

Диня

Якщо ви не розрізали диню, не потрібно розміщувати її в холодильнику. Дослідження показали, що зберігання дині при кімнатних температурах, по суті, збереже всі її властивості і рівень антиоксидантів. А ось порізану диню можна помістити в холодильник, але їх потрібно упакувати.

Гарбуз

Гарбузи повинні зберігатися в добре провітрюваному місці, темному і прохолодному. Але це не має бути холодильник. Головне правило зберігання динь - їм шкодить різкий перепад температур - наприклад переміщення з підвалу в будинок.

Оливкова олія

У холодильнику оливкова олія швидко згіркне. Просто поставте її в темне прохолодне місце. В іншому випадку ви ризикуєте перетворити приправу на масляну медузу.

Базилік

Базилік може поглинути будь-який запах від інших продуктів, що містяться поруч з ним. Поводьтеся з вашим базиліком так само, як і з квітами. Для досягнення найкращих результатів тримайте його поза холодильником і дайте йому посидіти в чашці з прісною водою. Марта Стюарт говорить, що якщо треба зберігати базилік довго, то треба його промити і заморозити.

Абрикоси, ківі, персики, сливи і цитрусові

Ківі, абрикоси, манго, сливи і персики можуть втратити свої поживні речовини, якщо їх помістити в холод. Фрукти треба зберігати в сухому прохолодному місці.

Арахісове масло

Арахісове масло повинно зберігатися не в холодильнику. Якщо зберігати його в холодильнику, то в кінцевому підсумку масло стане сухим і твердим. Тримайте арахісове масло в прохолодному, темному і сухому місці, наприклад у шафі.

Соління

Соління часто зберігають у холодильниках, але ви можете сміливо зберігати їх за його межами і звільнити там місце. Слід також зазначити, що це правило стосується не тільки огірків, а також помідорів, капусти, перцю і салатів з овочів.

Яйця

Це довга дискусія про те, чи слід зберігати яйця в холодильнику. Одне з досліджень довело, що зберігання яєць у холодильнику не змінює їхніх нормальних властивостей і не продовжує термін вживання. Інше дослідження говорить, що зберігання яєць у холодильнику псує природний смак і аромат.

Кетчуп і рибні консерви

Наявність бактерій, що утримують кислоту, є перевагою кетчупу, так що він може зберігатися при кімнатній температурі тривалий час. Це не стосується майонезних приправ, які стали популярні останнім часом. Також всі куплені консерви можна зберігати до відкриття у звичайній шафі.

Морква

Охолоджена в холодильнику морква може стати гнилою, водянистою за кілька днів. Хоча дійсно моркву потрібно зберігати в прохолоді, темряві, далеко від сонячного світла. Зберігання моркви у високій вологості призведе до того, що вона зіпсується раніше.

Шоколад

Часто ми зберігаємо цукерки в холодильниках. Ми робимо це, тому що шоколад тане. Проте більшість шоколадних цукерок не потребують охолодження. Після холодильника надмірно охолоджені цукерки можуть втратити смак і аромат.

Також до продуктів, які не потребують зберігання в холодильнику належать варення, пластівці, перці чилі, спеції, приправи до салатів, яблука, груші, соєвий соус, баклажани, ананаси, папая, зелений стручковий горох, випічка, пончики, оцет, ковбаса салямі , тверді сири, оливки, сушене м'ясо і риба, йогурт у закритих упаковках, вершкове масло, чіпси і крекери.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Створювальне мислення: як притягувати бажане силою думки
Створювальне мислення: як притягувати бажане силою думки
Наші думки та психологічні настанови впливають на події, які відбуваються в нашому житті Викорінити негатив і ....
Як залучити гроші: три ефективні способи
Як залучити гроші: три ефективні способи
Якщо ви хочете вирішити всі свої фінансові труднощі та залучити гроші в будинок, то рекомендуємо вам три надій....
Робоче місце з фен-шуй: створюємо свій успіх
Робоче місце з фен-шуй: створюємо свій успіх
На роботі людина проводить майже 30 відсотків усього життя Щоб забезпечити себе удачею, необхідно правильно на....
Змова на гроші та удачу
Змова на гроші та удачу
Змови на залучення грошей та удачі читаються у тому випадку, коли людина зазнає матеріальних труднощів і хоче ....
Місячний день сьогодні 25 квітня 2024 року
Місячний день сьогодні 25 квітня 2024 року
Вплив Місяця можна і потрібно використовувати собі на благо Залучити удачу цього дня допоможуть точні рекоменд....
більше матеріалів
/-0,5086829662323-/ /-pc-/
Top