counter
Стрічка новин
Вибрати все
16 Квітня
15 Квітня
Всі новини...

Лікар-дієтолог розповіла про дивовижну речовину, що допомагає не захворіти на ГРВІ та грип


Переглядів: 971


Лікар-дієтолог розповіла про дивовижну речовину, що допомагає не захворіти на ГРВІ та грип

Чим ближче зима, тим більше шансів підхопити якийсь вірус і захворіти. З настанням холодів кількість хворих на ГРВІ або грип різко зростає. Лікар-дієтолог Оксана Скиталінська розкрила секрет, як простим способом можна вберегтися від застуди і вірусів.

«Саме зараз, коли справа йде до зими, ризик вдихнути якийсь вірус-нежданчик і злягти зростає. Щоб цей ризик став для вас мінімальним, треба одягнути свої клітини в протизапальну "броню". Істотним компонентом цієї "броні" є Омега-3 жири», - написала вона на своїй сторінці в Facebook.

За словами лікаря-дієтолога ці жирні кислоти роблять клітини стійкими до проникнення вірусів, мають протизапальну дію, на кшталт аспірину, тільки без побічних ефектів. Також Омега-3 запобігає згущенню крові і утворенню тромбів. Це часто трапляється при високій температурі і недостатньому вживанні рідини. Крім цього, жирні кислоти надають кровоносним судинам більшої еластичності, а це дозволяє поліпшити збагачення крові киснем і корисними речовинами.

«Крім протизапального ефекту, Омега-3 зволожує шкіру зсередини, оскільки стимулює утворення в шкірі керамідів - жироподібного "цементу" між осередками верхнього шару шкіри. Таким чином, вб'єте двох "зайців" - і вірус не підхопите і шкіру омолодите!» - написала дієтолог.

А ще Омега-3 жири покращують зір, нормалізують рівень холестерину, покращують контакт між нервовими клітинами, як результат - покращується сон і робота мозку. Особливо потрібні ці жири вагітним: вони сприяють розвитку мозку майбутньої дитини.

Відомо, що найбільше Омега-3 жирів міститься в рибі. Найкраще поповнювати запаси жирів, з'їдаючи скумбрію або оселедець. Варто пам'ятати, що Омега-3 є тільки в рибі, яка сама собі шукала корм. Так що купувати дорогий лосось або форель не варто. Більшість із них вирощені на рибних фермах. Крім риби, ці жири є ще в насінні льону. Однак вони різні і "риб'ячі" замінити "лляними" не можна. Продають Омега-3 жири і в аптеках у капсулах.

Скиталінська уточнила, що для посилення дії Омега-3 жирів бажано вживати продукти, багаті вітамінами групи В, Е, каротиноїдами (морква, гарбуз), вітаміном С (настій шипшини, квашена капуста) і цинком (нежирне м'ясо або насіння гарбуза).

Зрозуміти, що у вашому організмі не вистачає Омега-3 жирів, можна просто. Якщо ви постійно відчуваєте втому, слабкість, загальмованість або ж у вас постійно депресивний настрій, підвищений тиск крові, це ознака дефіциту цих жирів. Також варто звернути увагу на порушення травлення, здуття живота, відрижки, сухість шкіри, болі в суглобах, загострення артритів, часті застуди. Все це свідчить про те, що потрібно поповнювати запаси організму жирами Омега-3.

Тетяна Стець

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Поганий вплив: як обчислити людину з чорною душею
Поганий вплив: як обчислити людину з чорною душею
Чужа душа — потемки Ми не в змозі передбачити дії, мотиви та бажання оточуючих
Відносини та сумісність у Східному любовному гороскопі
Відносини та сумісність у Східному любовному гороскопі
Як знайти кохання? Як її утримати? Як зберегти теплоту та ніжність у стосунках? Ці споконвічні питання ніколи ....
Як розпізнати енергетичного вампіра та захиститися від нього
Як розпізнати енергетичного вампіра та захиститися від нього
Спілкування з людьми не завжди сприятливо позначається на самопочутті, і якщо після розмови здоров'я чи настрі....
Чому виникають проблеми в житті: енергетичні причини
Чому виникають проблеми в житті: енергетичні причини
Проблеми виникають у нашому житті не випадково Це свого роду хвороби не тіла, а душі, які ми звикли ігнорувати....
Енергетична взаємодія людей: у чому небезпека та користь
Енергетична взаємодія людей: у чому небезпека та користь
Знаючи, як енергетичні прив'язки впливають на взаємини людей, ви зможете посилити свою енергетику та змінити ж....
більше матеріалів
/-0,28681898117065-/ /-pc-/
Top