counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
Всі новини...

Що б не починали будувати, отримуємо… КПРС?


Переглядів: 162


Що б не починали будувати, отримуємо… КПРС?

Пропрезидентська партія провела партійний з’їзд, на якому оголосила про початок формування місцевими осередками списків кандидатів для участі у місцевих виборах.

Про плани і квоти

3-й етап 12-з’їзду нещодавно перейменованої партії «УДАР-Солідарність» мав відбутися в приміщені столичного Мистецького арсеналу о 17.00. Пізній початок заходу його організатори пояснювали тим, що більшість учасників з’їзду є народними депутатами, а саме на цьому тижні парламентарії активно працюють у комітетах, готуючи законопроекти до пленарних засідань.

Одним із перших на з’їзд поспішав голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль. Він виявився небагатослівним, зазначивши, що прибув до Мистецького арсеналу як гість на офіційне запрошення партійного керівництва. «Про партійні процеси, мабуть, он краще Онуфрій знає. Я займаюся областю», - на ходу віджартувався кореспонденту АСН очільник Закарпатської області, киваючи в бік Києво-Печерської лаври й натякаючи на очільника УПЦ (МП) митрополита Київського і всієї України.

Геннадій Москаль

Серед гостей з’їзду були й інші керівники областей – пізніше до їх переліку долучилися очільник Луганської військово-цивільної адміністрації Георгій Тука й голова Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі. «Йти на вибори не збираюся ні від «Солідарності», ні від іншої партії», - чемно попередив кореспондента АСН Георгій Тука перед початком заходу.

Георгій Тука та Міхеіл Саакашвілі

Одним із перших серед партійних лідерів на з’їзд прибув голова фракції «Блоку Петра Порошенка» в парламенті, член Центральної ради «УДАРу-Солідарності» Юрій Луценко. Саме він 28 серпня цього року під час об’єднавчого з’їзду із УДАРом натякнув на ймовірність ще більшого розширення партії за рахунок приєднання партійців з «Народного фронту».

Юрій Луценко

Інтриги додало й те, що з’явився Луценко у супроводі нардепа від «Народного фронту» Вікторії Сюмар. Журналісти одразу ж оточили колишнього голову «Солідарності» із запитаннями щодо подальших об’єднавчих партійних процесів та розподілу партійних квот у майбутніх списках кандидатів на місцях. Юрій Луценко повідомив, що формувати партійні списки із УДАРом «Солідарність» планує в форматі 50 на 50. Втім, додав, що це – «умовні величини».

«Те саме ми запропонували «Народному фронту». Десь чверть людей в областях, де вони можуть дати яскравих і професійних кандидатів, ми також їх беремо. Чесно, я не знаю жодних партійних організацій, які б дотримувалися цих квот. Наприклад, на Волині мій добрий товариш Ігор Гузь (народний депутат, голова Волинської обласної партійної організації «Народного фронту», - АСН) може дати якісніших кандидатів, ніж структури БПП. Думаю, там «фронтовиків» буде більше, ніж могло би бути передбачено якимись квотами. – вголос розмірковував Юрій Луценко. - Скажімо, в Донецькій області навпаки : наші партійні списки більше складаються із БПП та УДАРу, «Народний фронт» там не має свого активу. Тому насправді ми йдемо не через необхідність отримати 10 депутатів у ради, які поділимо за якимись квотами. Наше завдання – зберегти стабільність в країні». При цьому Юрій Луценко спростував інформацію щодо можливої участі Вікторії Сюмар у ролі очільниці виборчого штабу «УДАРу-Солідарності» на місцевих виборах. «Роль Вікторії Сюмар – політична. Я з Вікторією Сюмар прогулююсь політично», - віджартувався очільник пропрезидентської фракції, додавши, що головою виборчого штабу на місцевих виборах буде член Центральної Ради партії, перший заступник голови фракції партії «Блоку Петра Порошенка» у парламенті Ігор Кононенко.

Об’єднання не буде

Останній спростував і головну інтригу, на яку так очікували журналісти: під час з’їзду об’єднання «УДАРу-Солідарності» із «Народним фронтом» не відбудеться. «Народний фронт прийняв політичне рішення про те, що вони на місцеві вибори не йдуть. Але ми співпрацювали і співпрацюємо на місцях. У нашій політичній силі прийнято рішення, що ми розглядаємо кандидатури від «Народного фронту» і їхні пропозиції по кандидатах за нашими списками до місцевих рад і достойних кандидатів ми в ці списки включаємо», - пояснив АСН механізм співпраці із «Народним фронтом» Ігор Кононенко. Також він не виключив і міжпартійного узгодження щодо висування кандидатур на мерів міст. «Наприклад, серйозно кандидатура на мера від «Народного фронту» дискутується по Чернівцях», - підкреслив Ігор Кононенко.

Ігор Кононенко

За інформацією джерел АСН, останнім часом у партійних структурах «Солідарності» на місцях виникають проблеми із пошуком кандидатів для формування списків на місцеві вибори. Втім, спокусу включити в партійні списки колишніх «регіоналів» навіть у південно-східних регіонах країни в керівництві партії одразу відкинули. «По-перше, колишнім «регіоналам» в списках нашої політичної партії не місце, це позиція партії. По-друге, щодо південно-східних регіонів нашої країни – там дійсно важче підібрати достойних кандидатів, які б представляли нашу політичну силу, в тому числі із урахуванням специфіки тих регіонів. Ми розуміємо, що це колишні базові позиції Партії регіонів і конкуренція щодо кандидатур (від «УДАРу-Солідарності», - АСН) там на порядок нижча», - пояснив АСН Ігор Кононенко.

Цікаво й те, що заяви лідерів пропрезидентської політичної партії різко контрастували: так, Юрій Луценко не виключив включення у списки кандидатів колишніх функціонерів з Партії регіонів. «Ті люди, які активно себе показали після Революції гідності, ті, які були рядовими членами, точніше статистичними членами Партії регіонів, можуть бути серед нас. Я цього не виключаю. Вони можуть брати участь за однієї умови: якщо вони проявили себе як громадяни незалежної країни, які мають свою політичну і громадянську позицію», - заявив він журналістам перед початком роботи з’їзду. Чи справді пропрезидентська партія зможе впоратися із формуванням списків без допомоги колишніх «регіоналів», можна буде пересвідчитися після висування кандидатів партійними осередками на місцях.

Монотонний Кличко, емоційний Саакашвілі  

Перед самим початком з’їзду на нього прибув голова партії Віталій Кличко. На відміну від Юрія Луценка, він не став зупинятися заради коментарів для преси і, привітавшись потиском рук із декількома однопартійцями, одразу вирушив до зали, де вже розпочинався з’їзд. Чудове оформлення частини виставкової зали «Мистецького арсеналу» вказувало на ретельну підготовку заходу її організаторами. Зокрема, всередині стіни «Мистецького арсеналу» прикрашала галерея із серії фоторобіт «Зберегти країну», оформлена в кольорах та стилістиці партійної символіки. На фотографіях були зображені мальовничі краєвиди й визначні місця з різних регіонів України.

Юрія Луценка та Віталій Кличко

Віталій Кличко та Міхеіл Саакашвілі

На офіційній частині з’їзду головував Юрій Луценко. Він оголосив, що основним питанням порядку денного партійних зборів було прийняття рішення щодо участі територіальних партійних організацій у місцевих виборах, які відбудуться 25 жовтня. Однак перед голосуванням за проект постанови на делегатів з’їду очікувала низка промов від партійців і гостей заходу.

 Юрій Луценко

Першим перед присутніми виступив лідер партії Віталій Кличко, промова якого нагадувала набір партійних лозунгів. «Сьогодні той момент, коли Україна зробить крок уперед або залишиться в павутинні старих проблем, що знищують нашу країну. Бо старі сили, сьогодні ми всі це бачимо, на стадії до реваншу. Цього реваншу ми не повинні допустити. Тому я переконаний: демократичні сили мають продемонструвати єдність у своїх діях, які оцінять люди», - із пафосом у голосі монотонно декларував голова партії. При цьому присутні в залі делегати не надто уважно слухали свого лідера.

Віталій Кличко

Помітне пожвавлення в залі викликав емоційний спіч екс-президента Грузії, а нині голови Одеської ОДА Міхеіла Саакашвілі. Його промову присутні кілька разів переривали гучними оплесками. Вже традиційно говорив очільник Одещини про необхідність запровадження швидких реформ, про боротьбу із корупцією та з олігархами. «Ми не повинні втратити ще один шанс. Щоб цього не сталося, ми повинні стати іншою країною. Ми маємо вийти з цього болота, а той, хто цього не хоче, – нехай в ньому залишається», - із притаманною йому емоційністю зазначив пан Саакашвілі.

Міхеіль Саакашвілі

Проти «олігархів, популістів, радикалів і сепаратистів»

Головним лейтмотивом виступів запрошених до слова була теза щодо провідної ролі пропрезидентської політичної сили та самого Петра Порошенка у проведенні реформ в країні. Не приховували соратники Президента і свого негативного ставлення до так званих «олігархів», вочевидь натякаючи на протистояння із командою бізнесмена Ігоря Коломойського, яка також планує взяти активну участь у місцевих виборах. Так, у своєму виступі голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль зазначив, що після загроз на Сході «удар в спину був завданий тими «жирними котами», які сьогодні вважають себе князьками, які вважають себе міні-олігархами чи диванними партіями маргінального толку, які вони створили в регіонах».

Геннадій Москаль

На завершення з’їзду із виступом до делегатів ще раз звернувся Юрій Луценко. Спершу він зазначив, що в найважчі часи для країни основними загрозами, проти яких боротимуться в пропрезидентській партії, є «олігархи, популісти, радикали й сепаратисти». Він наголосив на тому, що хоч пропрезидентській команді і не вдається швидкими темпами втілити усе задумане, проте «УДАР-Солідарність» уже може прозвітувати перед суспільством про перші успіхи. Серед них він перелічив успішний старт поліцейської реформи, реформи прокуратури, судову реформу і процес децентралізації. «Ми йдемо зараз (на місцеві вибори - АСН) із метою сформувати нову українську патріотичну владу, яка змусить людей повірити в можливість краще жити в своїй державі. Здійснити такі колосальні завдання може лише політична сила, яка представлена по всій Україні. В нас є проблема – при владі бути важко, але в нас є і досягнення – змінити країну можна лише через владу. Партія, в якої є Президент, голова Верховної Ради, найбільша фракція в парламенті і, впевнений, будуть великі, а краще – найбільші – фракції у всіх радах країни, зможе змінити країну. Це наша жертовна місія», - завершив на оптимістичній ноті свій виступ Юрій Луценко.

УДАР-Солідарність

Розіходячись по домівках, під враженням від останньої промови Юрія Луценка, один із делегатів у натовпі людей із сумом у голосі поділився зі своїм колегою: «Як завжди: що б не починали будувати – отримуємо КПРС!»

 

фото Дмитра Липавського, АСН

Олександр Радчук, АСН

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Для того, щоб передбачити долю по лініях руки не обов'язково досконально вивчати хіромантію Досить просто погл....
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Багато хто мріє про успішну кар'єру і хорошу заробітну плату Щоб ваші мрії стали реальністю, використовуйте пе....
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Дуже часто різні речі переходять нам від інших людей: щось ми купуємо, щось знаходимо, щось отримуємо у спадок....
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Короткі змови, звані шепітками, здавна використовувалися знахарями та цілителями для досягнення певних цілей Е....
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
Всі хочуть бути щасливими, але часом ми зустрічаємо на шляху перешкоди, що заважають нам це зробити Експерти р....
більше матеріалів
/-0,40793991088867-/ /-pc-/
Top