counter
Стрічка новин
Вибрати все
23 Квітня
22 Квітня
Всі новини...

Епідемія грипу та ГРВІ. Що робити, щоб встояти перед хворобою


Переглядів: 112


Епідемія грипу та ГРВІ. Що робити, щоб встояти перед хворобою

В Україні тільки за останній тиждень на грип та ГРВІ захворіли понад 160 тис. осіб, серед яких 72% - діти віком до 17 років. Пік захворюваності на грип, за твердженням медиків, припаде на кінець-грудня 2017 року - лютий 2018-го. У Міністерстві охорони здоров'я прогнозують, що зростання чисельності хворих під час епідемії грипу в майбутньому сезоні досягне 14%, а циркулювати по країні будуть три штами грипу: Гонконг, Брісбен і Мічиган.

Як не захворіти під час епідемії, що насувається,  і чи існує порятунок від грипу і ГРВІ? Насамперед варто пам'ятати, що грип і ГРВІ - це два різні захворювання, які й лікуються по-різному. Розрізнити хвороби може тільки лікар, оскільки симптоми у них практично однакові: нежить, біль у горлі, головний біль, кашель. Займатися самолікуванням дуже ризиковано, оскільки можуть виникнути ускладнення.

Не вилікуваний ГРВІ переростає в бронхіт, а не лікування грипу може взагалі призвести до летального результату. Щоб не довелося йти до лікаря, рекомендується застосовувати профілактичні заходи, які дозволять уникнути захворювання.

Вакцинація

Єдиною дієвою профілактикою від грипу є щеплення. Тільки воно захищає від вірусу. Навіть якщо щеплена людина і хворіє - то без ускладнень. Медики запевняють, що серед щеплених від грипу людей не зафіксовано жодного летального результату від грипу.

Всі охочі можуть зробити щеплення в будь-якій клініці. На сьогодні в Україні доступна і дозволена до застосування тільки вакцина Джисі ФЛЮ виробництва Південної Кореї, яка надійшла в кількості 30 тис. доз. Ще дві вакцини для профілактики грипу, Інфлуенза Ваксин, виробництва Китаю і Ваксигрип спліт-вакцина, виробництва Франції, проходять лабораторний контроль у Державному експертному центрі МОЗ. В Держлікслужбі розраховують, що до кінця місяця щодо цих зразків будуть видані висновки контролю якості.

Профілактичні правила

Запобігти захворюванню допоможуть і прості правила, яких варто дотримуватися перед і під час епідемії грипу або ГРВІ. Насамперед потрібно частіше мити руки, особливо - після перебування в місцях масового скупчення людей. Обов'язково варто мити руки після транспорту. При цьому під час поїздок ніколи не торкайтеся руками обличчя, оскільки є ризик, що вірус потрапить в організм через ніс або рот. Мити руки потрібно ретельно, вимиваючи кожен палець окремо. А найкраще - носіть рукавички.

У людних місцях намагайтеся тримаються подалі від явно хворих людей. Якщо не можете відійти, то хоча б відверніться або прикрийте рот шарфом.

Дотримання правильної температури і вологості в приміщенні - ще одна запорука на шляху до запобігання хвороби. Оптимальна температура в приміщенні має бути до 22 градусів, а вологість повітря 40-70. Зволожити повітря можна і простим дідівським способом, ставлячи на батареї чашки або миски з водою. Можна також додати туди кілька крапель ефірного масла. Взимку краще вибирати масла лимона, ялиці, чайного дерева, евкаліпта, сосни.

Для профілактики грипу також варто пити чаї з гілочок малини, липи і верби, оскільки в них міститься багато вітаміну С. Також у цьому плані корисний імбирний чай з медом і лимоном.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Мантра звільнення від стресу, страху та безсилля
Мантра звільнення від стресу, страху та безсилля
Не можна недооцінювати силу звуків — у них є сила, що дозволяє подолати будь-які проблеми За допомогою мантр к....
Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Ніч повного місяця вважається найзагадковішою У цей час Сонце, Земля і Місяць знаходяться практично на одній п....
Як відкрити грошовий канал
Як відкрити грошовий канал
Часто в житті трапляється так, що людина, незважаючи на прикладені зусилля і працю, не може не те щоб розбагат....
Змови на кохання на Місяць, що росте
Змови на кохання на Місяць, що росте
Змови під час зростання Місяця допомагають залучити бажане, у тому числі щире кохання Щоб особисте щастя вже н....
Формула успіху: як цифри допомагають стати багатшими
Формула успіху: як цифри допомагають стати багатшими
Магія чисел дозволяє людям ставати багатшими Головне — правильно її використати
більше матеріалів
/-0,42224812507629-/ /-pc-/
Top