counter
Стрічка новин
Вибрати все
16 Квітня
15 Квітня
Всі новини...

В Україні проводять операцію проти незаконного обігу зброї. Херсонщина - в епіцентрі


Переглядів: 135


В Україні проводять операцію проти незаконного обігу зброї. Херсонщина - в епіцентрі

По всій країні у четвер, 7 вересня, стартувала операція з протидії незаконному обігу зброї. Як повідомив перший заступник керівника Національної поліції України - начальник кримінальної поліції В'ячеслав Аброськін, поліція намагається припинити витік зброї з непідконтрольної території Донбасу в Україні.

«Наша основна мета - безпека громадян на території всієї країни. Тільки за останню добу працівники поліції вилучили 25 одиниць вогнепальної зброї, близько двох тисяч боєприпасів і шість вибухових пристроїв», - заявив Аброськін.

Зокрема, за його словами, в Одесі спецоперація почалася о 5-й ранку, коли особовий склад підняли по тривозі. Від сьогодні і до особливого розпорядження працівники регіонального підрозділу поліції працюватимуть у посиленому режимі несення служби. Буде посилено роботу і в інших регіонах України.

зброя, поліція, В'ячеслав Аброськін, АТО, торгівля, військові, Донбас

зброя, поліція, В'ячеслав Аброськін, АТО, торгівля, військові, Донбас

зброя, поліція, В'ячеслав Аброськін, АТО, торгівля, військові, Донбас

Херсонська область б'є рекорди щодо незаконного обігу зброї

Не встигли у країні почати спецоперацію, як у поліції Херсонської області рапортували, що за день виявили 6 фактів незаконного обігу зброї. Відзначається, що поліція області з 6 вересня по 6 жовтня проводитиме профілактичні заходи «Зброя та вибухівка» для вилучення з незаконного обігу зброї, боєприпасів і вибухових речовин, які можуть використовуватися під час вчинення злочинів.

У поліції розповіли, що за перший день відпрацювання поліцейські виявили 6 кримінальних правопорушень, пов'язаних з незаконним обігом зброї та вибухівки. З незаконного обігу вилучили 1 гранату, 1 гвинтівку, 2 обрізи мисливської рушниці, 180 патронів і 400 грамів тротилу.

зброя, поліція, В'ячеслав Аброськін, АТО, торгівля, військові, Донбас

зброя, поліція, В'ячеслав Аброськін, АТО, торгівля, військові, Донбас

Загострення ситуації з незаконною зброєю

За статистичними даними Нацполіції, тільки від початку цього року було вилучено близько 1,4 тисячі одиниць вогнепальної зброї, 916 гранат, 21 вибуховий пристрій і більше 120 тис. патронів.

Ще на початку 2017 року аналітичний центр організації з дослідження поширення нелегальної вогнепальної зброї Small Arms Survey заявив, що з 2014 року Україна стала лідером в Європі на ринку нелегальної зброї і боєприпасів. Так, до початку війни з російськими окупантами, на Донбасі в Україні налічувалося близько 3 млн одиниць незаконних «вогнепалів». Однак зараз цей показник виріс як мінімум до 5 млн одиниць.

Попитом на чорному ринку користуються гранати, вибухівка, пістолети Макарова і ТТ до автоматів Калашникова. Мало того, блогери повідомляють, що граната на окупованих територіях коштує дешевше, ніж кілограм м'яса. На підконтрольній же території країни купити автомат Калашникова, наприклад, можна за $1000.

Як ще в липні заявляв директор Департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко, зброю в Україну часто завозять не тільки військові, але і люди, які не мають до армії стосунку.

«Якщо ми говоримо про зброю, яка з фронту може потрапити в мирні міста, то це головна робота поліції і Нацгвардії на численних блокпостах у зоні проведення АТО. Дуже часто цю зброю везуть військові і люди, які не мають стосунку до цього. Тому тут позиція поліції дуже жорстка і непримиренна і МВС в цілому. Вся ця зброя буде вилучатися, і винні будуть притягатися до кримінальної відповідальності. Не можна з фронту незаконно везти в мирні міста зброю. Це додатковий криміногенний фактор», - розповів Шевченко.

Як раніше заявляв народний депутат Антон Геращенко, тільки офіційно на руках у українців перебуває 900 тисяч одиниць зброї, з них 130 тис. нарізної і порядку 800 тисяч гладкоствольної.

«Що стосується того, скільки незареєстрованої зброї, точної цифри немає», - додав політик.

Кримінальні новини вересня

Щодня у різних регіонах України з'являється інформація про злочини, скоєні за допомогою незареєстрованої зброї, або про незаконний продаж зброї. Зокрема, 6 вересня у Дніпропетровській області співробітники карного розшуку на вулиці Базарній в смт Губиниха зупинили 40-річного чоловіка. Під час огляду його особистих речей правоохоронці виявили та вилучили ручний гранатомет «РПГ-26». Чоловік розповів, що місяць тому нібито знайшов зброю на території військового полігону біля села Івано-Михайлівка та зберігав його без будь-якої мети.

2 вересня з'ясувалося, що в одній з військових частин у Запоріжжі старший солдат торгував вогнепальною зброєю і боєприпасами. Так, військовослужбовець-контрактник продав цивільному пістолет ПМ, 16 патронів 9 мм до нього, гранату РГД з УЗРГМ. За все це він отримав 19 тисяч грн.

5 вересня в Новолозуватка Дніпропетровської області 13-річний хлопчик отримав поранення від вибуху гранати Ф1. Зараз дитина перебуває в лікарні Дніпра у важкому стані, у нього поранення черевної порожнини, внутрішня кровотеча і осколок у легенях. Пізніше з'ясувалося, що гранату з АТО привіз його дядько. Чоловік сховав її на горищі, де дитина її і знайла.

Подібні історії відбуваються щодня, тому так важливо контролювати зброю, яка незаконно надходить на територію країни.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Талисманы по фэн шуй: любовь, счастье, деньги
Талисманы по фэн шуй: любовь, счастье, деньги
Фен-шуй є найдавнішим вченням про гармонію та щастя, причому не тільки душі, а й тіла Які талісмани допоможуть....
Місячний день сьогодні 16 квітня 2024 року
Місячний день сьогодні 16 квітня 2024 року
Поради астрологів, відображені в щоденному місячному календарі, стануть гарною підмогою для ведення справ Своє....
Гороскоп на 16 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 16 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні для вас настане день яскравих вражень та несподіваних поворотів Буд....
Сон у ніч з 15 на 16 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 15 на 16 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
16 квітня о 10:26 розпочнеться дев'ятий місячний день Фаза Місяця – зростаюча
Гороскоп від Анжели Перл на 16 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Гороскоп від Анжели Перл на 16 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
16 квітня 2024 року з'являться нові завдання та труднощі, які необхідно вирішити якнайшвидше Наполегливість бу....
більше матеріалів
/-0,38480401039124-/ /-pc-/
Top