counter
Стрічка новин
Вибрати все
28 Березня
Всі новини...

Кличко не може - розбереться Кабмін. За скандальні будівництва Києва візьметься урядова комісія


Переглядів: 278


Кличко не може - розбереться Кабмін. За скандальні будівництва Києва візьметься урядова комісія

Через нездатність столичної влади розібратися з будівництвом кількох великих об'єктів, які викликають суспільний резонанс, в Кабінеті міністрів 14 серпня створили міжвідомчу робочу групу з питань законності будівництва, повідомляє "Урядовий портал".

Зокрема в поле зору уряду потрапили 11 найскандальніших будівництв столиці.

1.Будівництво на території колишнього Сінного ринку на вул. Бульварно-Кудрявській, 15

забудова, будівництво, Київ, незаконна забудова, Кабмін, комісія,

Скандал із забудовою на місці Сінного ринку почався в 2015 році. Саме тоді вже руїни історичної будівлі зрівняли з землею. Побудувати тут мають намір житловий комплекс, який складатиметься з 14 будинків висотністю від 7 до 22 поверхів. І це при тому, що навколо території колишнього Сінного ринку розташовано 9 пам'яток місцевого значення та 28 об'єктів культурної спадщини.

Через будівництво на деяких з них вже з'явилися тріщини. Але попри  це Мінкульт таки видав забудовникові документ, що дозволяє зведення ЖК поруч зі старими невисокими будинками.

Проти будівництва виступили активісти. Вони зажадали якщо не знести, то принаймні зменшити висотність будівель до норм, які передбачені для центральної частини Києва. Але забудовник відмовився це робити, запевняючи, що всі дозвільні документи на будівництво у нього є.

2. Будівництво житлового комплексу на вул. Михайла Бойчука, 20-22

Скандал щодо зведення житлового комплексу на вул. Михайла Бойчука, 20-22 почався навесні цього року. Як запевняють депутати київської міськради, у забудовника немає всіх необхідних документів для початку будівництва, а саме містобудівних умов і обмежень на забудову ділянки.

Ще в 2003 році Київрада віддала цю землю Генпрокуратурі в постійне користування і до 2017 року тут не проводилося ніяких робіт. Але ось цього року ділянку, що впритул підходить до розташованої поруч багатоповерхівки, огородили парканом, а місцеві жителі почали протестувати. Тільки тоді вони дізналися, що прибудинкова територія їм вже не належить.

3. Будівництво на вул. Львівській, 15

Будівництво житлового комплексу в Святошинському районі на місці колишньої садиби Мировичів почали ще в 2014 році. Згідно з проектом він складатиметься з 6 висотних будинків. Однак, попри забудовника про наявність всіх дозвільних документів, активісти виступають проти будівництва такого масштабного комплексу.

забудова, будівництво, Київ, незаконна забудова, Кабмін, комісія,

До цього часу в судах ведуться суперечки про легітимність виділення ділянки, відповідність проекту чинним будівельним нормам, незаконність вирубки дерев на ділянці і про руйнування архітектурної пам'ятки - садиби Мировичів. Але весь цей час комплекс продовжує будуватися.

4. Висотка на вул. Горлівській, 215 а, б, в

Спорудження комплексу на вул. Горлівській, 215 а, б, в, яке складається з одного 26-поверхового будинку, теж викликало обурення місцевих жителів. Вони впевнені, що будівництво ведеться без дозволів. Зокрема, в березні 2016 року Окружний Адміністративний суд анулював Містобудівні умови на будівництво будинку. Чим, власне, визнав це будівництво незаконним.

забудова, будівництво, Київ, незаконна забудова, Кабмін, комісія,

Причиною стала скарга власників сусідніх ділянок, які запевняють, що багатоповерхівка розташована дуже близько до їхніх домівок. Крім цього, земля забудовником купувалася з цільовим призначенням «під індивідуальну забудову», а не багатоповерховий будинок. Однак попри рішення суду забудовник обіцяє здати об'єкт в експлуатацію вже в кінці цього року.

5. Забудова на березі озера - вул. Ревуцького, 40

забудова, будівництво, Київ, незаконна забудова, Кабмін, комісія,

 В кінці 2016 року біля ст. м. "Харківська" неподалік озера «Лебедине» був знесений ринок. І як виявилося - не випадково. На його місці збираються звести житловий комплекс з одинадцяти 25-ти поверхових будинків.

У КМДА запевняють, дозволу на будівництво комплексу не давали, лише право на проведення підготовчих робіт. Однак місцеві жителі впевнені, що забудовник збирається засипати частину озера, тому протестують.

забудова, будівництво, Київ, незаконна забудова, Кабмін, комісія,

 6. Будівництво заправки на перетині вул. Ревуцького, 8-к і вул. Анни Ахматової

За цією адресою в безпосередній близькості від житлових будинків вирішили побудувати заправку. Роботи почалися 9 місяців тому і відразу ж місцеві жителі вийшли на протести, скаржачись, що небезпечний об'єкт буде розташований до їхніх домівок занадто близько.

забудова, будівництво, Київ, незаконна забудова, Кабмін, комісія,

Сам мер Віталій Кличко пообіцяв зупинити будівництво автозаправної станції, проте як тільки він пішов у відпустку, будівництво знову ожило. За справу довелося взятися вже Київській прокуратурі, яка через суд вимагає припинити будівництво АЗС на вул. Ревуцького.

7. Будинок замість дитячого садка на вул. Сормовській, 3

А ось жителі Дарницького району бояться, що через сусідство незаконного будівництва їхні будинки тріснуть по швах. Замість того, щоб відновити роботу дитячого садка на вул. Сормовській, 3, чиновники дали дозвіл на знесення його приміщення і будівництво тут 20-поверхового житлового будинку. При цьому відстань до довколишніх старих будинків від новобудови всього 30 метрів.

забудова, будівництво, Київ, незаконна забудова, Кабмін, комісія,

Всі дозвільні документи на будівництво є, запевняє забудовник, проте активісти переконують, що в цих документах йдеться про комплексну реконструкцію району, проте в цьому плані нічого не робиться.

8. Багатоповерхівки ціною життя на вул. Коперника, 7

Цей конфлікт почався ще в 2013 році. Тоді забудовник захопив двір біля житлового будинку і зніс приватні гаражі, які заважали будівництву. Територія, на якій розміщувалися гаражі, є, за словами місцевих жителів, - частиною прибудинкової території пам'ятки архітектури, зведеної в 1895 році.

У дворі цього будинку його господар тримав кілька десятків рідкісних птахів, яких у березні цього року невідомі отруїли. Сама ж історична пам'ятка пішла величезними тріщинами.

 

забудова, будівництво, Київ, незаконна забудова, Кабмін, комісія,

Спеціальна комісія КМДА в 2016 році постановила перенести будівництво на 15 метрів, проте цього зроблено не було. Зараз деякі будинки комплексів вже здані в експлуатацію. У них активно розпродаються квартири.

9. Будівництво на вул. Мечникова, 11

Будівництво за ціжю адресою почали ще на початку 2003 року. Житловий комплекс, який планують звести на цьому місці, буде складатися з 3 будинків - двох 16-поверхових і одного 26-поверхового.

забудова, будівництво, Київ, незаконна забудова, Кабмін, комісія,

Однак місцеві жителі запевняють, що будівництво призводить до зсувів і, крім того, руйнуються їхні будинки і гаражі. Жителі прилеглих до будівництва будинків хочуть довести, що зазначене будівництво завдало значної шкоди їхнім оселям. Тому звернулися в поліцію. За цим фактом порушено кримінальну справу.  

забудова, будівництво, Київ, незаконна забудова, Кабмін, комісія,

10. Будинок Войцеховського на вул. Жилянській, 120б

За цією адресою розташоване будівництво відомого на всю столицю афериста Войцеховського. Для побудови житлового будинку забудовник зніс історичну будівлю, а також пошкодив дах прилеглого будинку, а по ще одному пішла тріщина.

 

забудова, будівництво, Київ, незаконна забудова, Кабмін, комісія,Місцеві жителі збунтувалася. Вони неодноразово зверталися до контролюючих органів та до місцевої влади з проханням вплинути на забудовника, оскільки такі будівельні роботи несуть потенційну загрозу їхньому життю та здоров'ю. І в 2014 році суд таки заборонив будівництво.

11. Вирубка Биківнянського лісу

14 квітня 2016 року Київрада ухвалила скандальний Детальний план території селища Биківня, згідно з яким, величезна частина Биківнянського лісу повинна бути знищена. Таке рішення столична влада прикрила нібито благою справою - наданням ділянок воїнам АТО.

забудова, будівництво, Київ, незаконна забудова, Кабмін, комісія,Місцеві жителі не вірять чиновникам і виступають проти вирубки лісу. Жителі селища постійно виходять на мітинги, а також відстоюють збереження лісу в судах.забудова, будівництво, Київ, незаконна забудова, Кабмін, комісія,

До 28 серпня Кабінет міністрів все вирішить

Згідно з рішенням комісії, Київська міськдержадміністрація, ДАБК і Держгеокадастр протягом 10 днів повинні підготувати детальну інформацію по кожному з цих об'єктів, а також позначити заходи, які приймалися цими структурами і пропозиції про врегулювання конфліктів.

«Мінрегіон разом з Мін'юстом підготують механізми захисту громадських інтересів в процесі резонансних будівництв, зокрема через суд», - сказано в повідомленні.

Також у Кабміні планують проаналізувати і закріпити в нормативно-правовому полі механізми щодо обмеження поверховості об'єктів в історичних ареалах міст.

Тетяна Стець

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Таролог Анжела Перл підготувала гороскоп на 29 березня 2024 року, закликаючи деяких представників знаків зодіа....
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
29 березня астролог Павло Глоба радить приділити увагу особистим питанням Можливі розчарування та непорозумінн....
Гороскоп на 29 березня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 29 березня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
29 березня на багатьох чекає насичений, але неоднозначний день згідно з прогнозом астролога Тамари Глоби Ділов....
Любовний приворот: як закохати в себе чоловіка
Любовний приворот: як закохати в себе чоловіка
За допомогою любовного привороту можна довго прив'язати чоловіка до себе, закохати його в себе і навіть поверн....
Як розірвати енергетичний зв'язок із чоловіком
Як розірвати енергетичний зв'язок із чоловіком
Енергетичний зв'язок із чоловіком після розставання не зникає безвісти Жінка продовжує підживлювати свою енерг....
більше матеріалів
/-0,45054411888123-/ /-pc-/
Top