counter
Стрічка новин
Вибрати все
28 Березня
27 Березня
Всі новини...

Філософія Васту: як інтер'єр впливає на нас


Переглядів: 164


Філософія Васту: як інтер'єр впливає на нас

Ви помічали, що в одних будинках ви відчуваєте себе затишно, а з інших хочеться втекти якомога швидше? Давнє індійське вчення Васту пояснює, чому і розповідає, чого не вистачає в другому випадку

Теорія: що таке «Васту»

Васту-шастра унікальне «винахід» мудреців Стародавньої Індії. У перекладі з санскриту «vāstu śāstra» - наука будівництва, архітектура. Це найдавніша і докладна система з тих, що відомі в наші дні. Вона допомагала будувати міста, храми і приголомшливі своїм розмахом ашрами. Вважається, що згідно з канонами Васту звели знаменитий Тадж-Махал і древнє місто Мохенджо-Даро.

За Васту, все, включаючи будівлі і предмети, володіє власною енергією. Якщо знати, як з нею правильно взаємодіяти, оточення почне працювати нам на користь. Напевно ви не раз відчували, що проста перестановка меблів або зміна відтінків в кімнаті впливають як на емоційний, так і на фізичне самопочуття. Уявляєте, що буде, якщо піти далі? Пробуємо разом.

Практика: сучасний інтер'єр по Васту

Вибудувати за правилами

Мудреці Васту вважають, що з північно-східної сторони приходить творча енергія. Тому важливо, щоб кімнати там були максимально вільними - без громіздких меблів і зайвого декору. Південно-західну сторону, навпаки, не можна залишати вільною. Там стоїть розмістити більше декоративних дрібниць або живий куточок з кімнатними рослинами.

Впустити все хороше

Вхідні і міжкімнатні двері повинні відкриватися як мінімум на 90 градусів. Інакше не відбувається обміну енергією - всередині накопичується негатив, а хороша енергетика ззовні не може потрапити в будинок. А нам цього не треба.

Задіяти природні матеріали

Меблі згідно Васту-шастра краще купувати з натурального дерева. Якщо вірити індійським вченням, вона приносить в будинок енергію природи - одну з найсильніших і позитивних.

приглушити світло

Індійське вчення дуже тонко відноситься до висвітлення в будинку. Світильники на стелі, особливо якщо вони строго в середині, краще замінити на бра і лампи з можливість регулювання їх яскравості. Для спальні це принциповий момент - тільки так у вас вийде повноцінно відпочити і набратися сил для нового дня.

Вибрати правильний декор

Майстри Васту впевнені, що картини із зображенням стихії, негативних емоцій на портретах, абстракцій в темних відтінках вносять дисбаланс і заважають дому налаштуватися на гармонійні частоти. При виборі дзеркал також варто врахувати пару нюансів. Їх не повинно бути занадто багато, північ і схід - найкраще місце для дзеркальних поверхонь і в спальні краще не розташовувати їх навпроти ліжка. Все здійснимо і зовсім не складно!


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Все про енергетичних вампірів
Все про енергетичних вампірів
Прийнято вважати, що енергетичний вампір — це тяжкий, неприємний тип Він живиться енергією оточуючих, тероризу....
Захист від маніпулятора: як зміцнити свою енергетику
Захист від маніпулятора: як зміцнити свою енергетику
Мета маніпулятора — повністю підпорядкувати людину своїй волі, і тим самим позбавити її самостійності та можли....
Як зберегти удачу та уникнути неприємностей: магічні правила на кожен день
Як зберегти удачу та уникнути неприємностей: магічні правила на кожен день
Кожному з нас необхідні успіх і життєва енергія для досягнення поставленої мети Заманити щастя та зберегти гар....
Чим небезпечні енергетичні вампіри?
Чим небезпечні енергетичні вампіри?
Серед нас багато енергетичних вампірів Але хто ж вони і яку шкоду можуть завдати? Енергетичний вампір – це люд....
Кармічний зв'язок чоловіка та жінки
Кармічний зв'язок чоловіка та жінки
Кармічний зв'язок між чоловіками та жінками будується за допомогою їхніх любовних стосунків Вважається, що кож....
більше матеріалів
/-0,68858885765076-/ /-pc-/
Top