counter
Стрічка новин
Вибрати все
28 Березня
Всі новини...

Кличко поїхав у відпустку, а скандальне будівництво АЗС на Ревуцького продовжилося


Переглядів: 216


Кличко поїхав у відпустку, а скандальне будівництво АЗС на Ревуцького продовжилося

Незважаючи на обіцянку київської влади зупинити будівництво автозаправної станції на вулиці Ревуцького в спальному районі Києва, вона продовжилася 14 серпня від самого ранку. Про це повідомляють активісти, які блокують будівництво. Люди протестують проти того, що фактично у них під будинками на відстані менше 40 метрів будується об'єкт з підвищеною небезпекою експлуатації, а про екологічний вплив вже і говорити не доводиться.

Під час перших бурхливих протестів, рознімати обурених громадян і забудовників приїжджав особисто мер Віталій Кличко. Він пообіцяв 27 липня, що домовився з компанією "ОККО" про призупинення будівництва АЗС

"Я звернувся до забудовника - будівельні роботи не повинні вестися. Я також звернувся з проханням до забудовника відкликати скарги щодо арешту майна активістів (які виступають проти будівництва). Мені пообіцяли, що це буде виконано", - зазначив столичний голова на своїй сторінці в Facebook.

Мер навіть пообіцяв, що влада столиці надасть юридичну підтримку активістам, що виступають проти будівництва АЗС. При цьому Кличко заявив, що він особисто не може скасувати дозвіл на будівництво, виданий ДАБІ (Державної архітектурно-будівельною інспекцією).

Однак тільки столичний голова поїхав у відпустку, як будівництво відновилося з новою силою, так само як і протести місцевих жителів. Люди перегородили шинами частину дороги на вулиці Ревуцького, а напередодні - встановили там намет. Відео будівельних робіт опублікував на своїй сторінці в соцмережі глава місцевої ініціативної групи Сергій Машовець.

У коментарі Громадському радіо він заявив, що місцева влада ніяк не відреагувала на той факт, що будівництво продовжилося.

«Ми боремося проти будівництва вже 9 місяців. Ми прийшли до мера. Уявіть собі, на зустрічі сидить забудовник, активісти і Кличко. Кличко каже: «Ніяких робіт не можна проводити, поки не закінчаться суди. Всі погоджуються і рівно через півгодини на будівельний майданчик заганяють вдвічі більше будівельників і продовжують роботи», -говорить активіст. За його словами, забудовник впевнений - ніхто не може заборонити йому продовжувати роботи, навіть попри численні порушення в документах.

Підключилися прокуратура і поліція

14 серпня Київська прокуратура Києва №2 повідомила, що через суд вимагає припинити будівництво АЗС на вул. Ревуцького. Слідчі Дарницького управління поліції ГУ НП в м. Києві за колективним зверненням мешканців Дарницького району столиці завели справу про законність будівництва багатопаливної автозаправної станції на перетині вулиць Ревуцького та Анни Ахматової.

Справа розслідується за ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) і ст. 356 (самоправство) КК України.

В рамках досудового розслідування слідчі встановили, що будівництво АЗС проводиться з порушенням вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, що підтверджується висновками експертного будівельно-технічного дослідження.

Зараз прокуратура просить у суду накласти арешт на земельну ділянку і всі об'єкти, які на ній розташовані, а також - заборонити проводити будівельні роботи на цій ділянці.

Практично синхронно з прокуратурою відреагували і в столичній поліції. Так прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець на своїй сторінці в соцмережі додала - розслідування ведеться ще й за статтею 356 (самоправство).

Тиск на активістів

Поки правоохоронці розгойдуються з розслідуванням справи, активісти заявляють про тиск і погрози. Так Сергій Машовець стверджує, що йому побили машину, а на його квартиру наклали арешт. Також під арештом опинилося і майно двох інших активісток. Людям телефонують і погрожують, проте вони не збираються відступати.

Також у Мережі з'явилося кілька матеріалів, які виправдовують будівництво АЗС. У них аргументи на користь будівництва АЗС акуратно розкладені по поличках, а бурхливі емоції активістів засуджуються за надмірну войовничість.

Однак якщо не кривити душею, то навряд чи хоч хтось з доброї волі і будучи при здоровому глузді побажав би жити з автозаправкою під вікнами - шум, випаровування пального і вихлопні гази. Хіба складно зрозуміти протести місцевих жителів? Хіба можна запідозрити їх у нечесній грі? Навряд чи.

Якщо місцеві жителі виграють цю справу, в Києві з'явиться цікавий прецедент і приклад для інших, також незадоволених сусідством заправок або торгових центрів. Так що майбутнім забудовникам, які вибирають місце для будівництва, варто вже зараз взяти до уваги, що "вирішити" питання з декількома чиновниками, як це було раніше, їм уже не вдасться. Тепер вони повинні вирішувати їх з цілими будинками і мікрорайонами.

У КМДА нічого не бачать і не чують

Окремо хочеться в черговий раз звернути увагу на параліч волі у місцевої влади. 9 довгих місяців триває конфлікт навколо будівництва АЗС. 9 місяців за цією адресою - протести, бійки, скандали. І поки справа не дійшла до перекриття доріг, коли четверта частина Києва не змогла дістатися на роботу, в КМДА навіть не заворушилися. Тоді і мер з'явився на місце розборок. І правоохоронні органи зацікавилися.

Хотілося б порадити міському голові наступного разу (а такі рази точно будуть) реагувати більш жваво, не доводячи ситуацію до абсурду.

А найкраще, звичайно, було б йому скоротити відпустку і витратити весь свій робочий і вільний час на доопрацювання Генерального плану столиці. Немає інших причин для затягування цього питання, крім однієї - будівельний безлад на руку місцевій владі, що дає і відбирає землі. Адже можна будувати що завгодно і де завгодно і ніякої відповідальності ніхто нести не буде.

Однак це тільки до пори до часу. Так як точка кипіння ще попереду.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Таролог Анжела Перл підготувала гороскоп на 29 березня 2024 року, закликаючи деяких представників знаків зодіа....
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
29 березня астролог Павло Глоба радить приділити увагу особистим питанням Можливі розчарування та непорозумінн....
Гороскоп на 29 березня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 29 березня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
29 березня на багатьох чекає насичений, але неоднозначний день згідно з прогнозом астролога Тамари Глоби Ділов....
Любовний приворот: як закохати в себе чоловіка
Любовний приворот: як закохати в себе чоловіка
За допомогою любовного привороту можна довго прив'язати чоловіка до себе, закохати його в себе і навіть поверн....
Як розірвати енергетичний зв'язок із чоловіком
Як розірвати енергетичний зв'язок із чоловіком
Енергетичний зв'язок із чоловіком після розставання не зникає безвісти Жінка продовжує підживлювати свою енерг....
більше матеріалів
/-0,36712288856506-/ /-pc-/
Top