counter
Стрічка новин
Вибрати все
25 Квітня
24 Квітня
Всі новини...

Вже не автомобільна, але й не пішохідна. Кияни збунтувалися проти нахабних ресторанів на Сагайдачного


Переглядів: 571


Вже не автомобільна, але й не пішохідна. Кияни збунтувалися проти нахабних ресторанів на Сагайдачного

Користувачі соцмереж збунтувалися проти ресторанів, які, після того як багатостраждальна вулиця Сагайдачного в історичній частині Подолу з автомобільної стала пішохідною, безпардонно окупували тротуари біля своїх приміщень. Причому зроблено це таким чином, що пішоходи змушені пересуватися тільки по автомобільній дорозі. А це в умовах сильної літньої спеки робить прогулянки по пішохідній вулиці тортурами, пишуть користувачі.

Зокрема Євген Самойленко на своїй сторінці в Facebook опублікував, як виглядають літні майданчики деяких закладів. При цьому чоловік у своєму пості не стримував злості і роздратування.

«Murakami, Рукола, приберіть цю х...ю по-хорошому. Пішохідна вулиця не означає, що можна борзіти. На першому фото, наприклад, зайнятий весь тротуар, який знаходить вдень у тіні. Через вас я,..., повинен у +40 обходити оце під сонцем», - написав гнівний пост Євген, забезпечивши його відповідними фотографіями.

ресторани, тераса, тротуар, пішоходи, суспільстворесторани, тераса, тротуар, пішоходи, суспільство

ресторани, тераса, тротуар, пішоходи, суспільствоУ свою чергу користувач Ольга Святуха опублікувала ще одне фото дуже "зручного" для пішоходів розташування столиків одного зі столичних ресторанів, які розмістили просто посеред проїжджої частини, а на тротуарі обладнали міні-бар. ресторани, тераса, тротуар, пішоходи, суспільствоБільшість користувачів у коментарях під постом закликають більше не відвідувати подібні заклади, яким наплювати на пішоходів і які думають лише про свої заробітки. І таким чином карати їх своїм же гаманцем.

Багато хто також висловлює думку, що саме власники цих ресторанів і місцевих розважальних закладів лобіювали ухвалення рішення про те, щоб зробити вулицю пішохідною - адже безоплатно отримують у своє користування величезну територію.ресторани, тераса, тротуар, пішоходи, суспільство

Дана проблема - давній мозоль Києва. Щоліта, тільки пригріє сонечко, ресторани і кафе вибудовують на тротуарах біля своїх закладів цілі шатра з десятками додаткових столиків, парасольок. Часто вони мають вигляд капітальних прибудов - з колод і парканчиків.

У центрі міста таких незаконних капітальних терас багато, періодично деякі конструкції демонтують. Зокрема в січні цього року комунальники розібрали прибудову до ресторану, що з'явилася в самому центрі Києва на вулиці Богдана Хмельницького.

ресторани, тераса, тротуар, пішоходи, суспільство
А в березні цього року представники "Київблагоустрою" знесли ще одну прибудовану до ресторану терасу, яка вже перебувала на бульварі Лесі Українки. Заради її будівництва забудовник зрубав кілька дерев і кущів, що і стало причиною знесенняресторани, тераса, тротуар, пішоходи, суспільство

Але це лише поодинокі випадки, та й ті стосуються переважно капітальних прибудов, а не збірних-розбірних терас, кількість яких у столиці зростає в геометричній прогресії, так як для їх встановлення потрібен лише дозвіл від місцевої влади. З отриманням якого, як відомо, в Києві проблем немає - були б гроші.

Вирішувати проблему потрібно не локально, а глобально, кажуть активісти. Це вже почали робити щодо парковок на тротуарах. Кияни створили електронну петицію з вимогою повернути тротуари пішоходам, заборонивши водіям паркуватися на них.

ресторани, тераса, тротуар, пішоходи, суспільство

Однак ця петиція не набрала необхідних 10 тис. підписів для того, щоб міськрада її розглянула. Однак громадські активісти не відступили і 31 травня подали нову, аналогічну петицію, під якою підписалося вже 4064 людини.

Судячи з того, як гостро кияни та гості столиці реагують на непрохідні вулички і тротуари, до петиції з вимогою прибрати літні майданчики ресторанів там, де вони заважають руху, недалеко.

Тетяна Стець

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як за допомогою перестановки меблів покращити взаємини у сім'ї
Як за допомогою перестановки меблів покращити взаємини у сім'ї
Правильна енергетична обстановка в будинку понад усе Якщо ви відчуваєте, що у вас починалися якісь проблеми з ....
Створювальне мислення: як притягувати бажане силою думки
Створювальне мислення: як притягувати бажане силою думки
Наші думки та психологічні настанови впливають на події, які відбуваються в нашому житті Викорінити негатив і ....
Як залучити гроші: три ефективні способи
Як залучити гроші: три ефективні способи
Якщо ви хочете вирішити всі свої фінансові труднощі та залучити гроші в будинок, то рекомендуємо вам три надій....
Робоче місце з фен-шуй: створюємо свій успіх
Робоче місце з фен-шуй: створюємо свій успіх
На роботі людина проводить майже 30 відсотків усього життя Щоб забезпечити себе удачею, необхідно правильно на....
Змова на гроші та удачу
Змова на гроші та удачу
Змови на залучення грошей та удачі читаються у тому випадку, коли людина зазнає матеріальних труднощів і хоче ....
більше матеріалів
/-0,40552306175232-/ /-pc-/
Top