counter
Стрічка новин
Вибрати все
7 Травня
6 Травня
Всі новини...

З вересня військовослужбовцям підвищать зарплати. Скільки тепер будуть отримувати військові на передовій


Переглядів: 995


З вересня військовослужбовцям підвищать зарплати. Скільки тепер будуть отримувати військові на передовій

З вересня цього року щомісячна доплата військовослужбовцям, які проходять службу в зоні проведення АТО на Донбасі, буде збільшена майже вдвічі. Про це 11 серпня під час брифінгу повідомив представник Міністерства оборони України полковник Максим Праута.

Так, якщо військовослужбовець перебуває безпосередньо на лінії вогню в ротних опорних пунктах першого ешелону, то його «бойова» надбавка тепер становитиме 10 тис. грн. Це доплата до його заробітної плати. Зараз ця надбавка становить 6 тис. грн. Якщо ж військовослужбовець виконує завдання на другій лінії оборони, у нього буде надбавка до зарплати 4,5 тис. грн, тоді як зараз вона становить 2,4 тис. грн. Розмір цих доплат не залежить від звань і посад.

У той же час зарплати військовослужбовців, які не проходять службу в зоні АТО, залишаються на тому ж рівні, на якому були встановлені після збільшення в січні 2016- го. З тих пір рядові отримують зарплату 7 тис. грн, командири відділень - 8 тис. грн, командири взводів - 9,5 тис. грн, ротні - 11 тис. грн, комбати - 13 тис. грн, командири бригад - 16 тис. грн . АТО, зарплата, військовослужбовці, доплата, передова, військові, на скільки піднімуть зарплати військовим, Тим часом на початку серпня секретар РНБО Олександр Турчинов виступив за збільшення грошового забезпечення всім українським військовим. На його думку, в Україні військовослужбовці повинні отримувати не менше, ніж держслужбовці.

При цьому він зазначив, що за останніх майже два роки зарплата військових не змінювалася, тоді як виплати державним службовцям зросли істотно. Для порівняння, Турчинов навів приклад зарплати керівників департаментів міністерств, яка становить близько 30 тис. грн на місяць, і командира бригади, який на місяць з урахуванням премій, надбавок і бойових виплат отримує в середньому 19,5 тис. грн.

Також він підкреслив, що структура грошового забезпечення українського військовослужбовця повинна відповідати стандартам НАТО, при яких не менше 70-80% - це посадовий оклад і доплата за військове звання.

Наприклад, якщо взяти найближчу до України країну-члена НАТО - Польщу, то рядовий там отримує близько 2,5 тис. злотих або 17 тис. грн, польський сержант отримує більше 3 тис. злотих або 21 тис. грн, капітан - 4, 2 тис. злотих або близько 30 тис. грн, а полковник - 7850 злотих або більше 50 тис. грн. В Україні ж зараз посадовий оклад і доплата за військове звання складають лише 10-15% від місячного доходу військового.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Емоційна «детоксикація»: шлях до внутрішньої гармонії за 5 простих кроків
Емоційна «детоксикація»: шлях до внутрішньої гармонії за 5 простих кроків
Через час кожній людині потрібно звільнення від негативних емоцій, які, на жаль, накопичуються в нашій свідомо....
Мотивуючі цитати для Стрільців
Мотивуючі цитати для Стрільців
Стрільці — одні з найуспішніших людей Це стосується як амурної сфери, так і роботи, бізнесу, захоплень
Просіть поради тільки у них: Наймудріші Знаки Зодіаку
Просіть поради тільки у них: Наймудріші Знаки Зодіаку
Люди, народжені під цими Знаками Зодіаку, наділені природною мудрістю і глибоким розумінням законів життя Пред....
Гороскоп Павла Глоби на тиждень з 6 по 12 травня 2024 року
Гороскоп Павла Глоби на тиждень з 6 по 12 травня 2024 року
Павло Глоба — один із найкращих астрологів сучасності Його особливість — величезний досвід та багатосторонній ....
Гороскоп неординарных личностей, рожденных на стыке Знаков Зодиака
Гороскоп неординарных личностей, рожденных на стыке Знаков Зодиака
Напевно, ви помічали, що люди, які народилися на стику перебування Сонця в двох різних знаках Зодіаку, дуже не....
більше матеріалів
/-0,35920691490173-/ /-pc-/
Top