counter
Стрічка новин
Вибрати все
28 Березня
27 Березня
Всі новини...

60% ув'язнених - хворі на гепатит С, ВІЛ та туберкульоз і, виходячи на свободу, створюють ризики для суспільства


Переглядів: 119


60% ув'язнених - хворі на гепатит С, ВІЛ та туберкульоз і, виходячи на свободу, створюють ризики для суспільства

60% ув'язнених України - хворі на гепатит С. Про це на прес-конференції заявив провідний експерт, почесний голова правління Українського інституту політики громадського здоров'я Сергій Дворяк:

"Майже 60% ув'язнених в Україні мають гепатит С, причому основним способом передачі вірусу в тюрмах є вживання ін'єкційних наркотиків", - заявив він.

У той же час, як показало дослідження, проведене в Україні, більше половини ув'язнених вживають наркотики таким способом. Після звільнення ці люди створюють величезний ризик поширення гепатитів та інших соціально небезпечних захворювань, таких як ВІЛ, туберкульоз, в суспільстві.

"При цьому українським ув'язненим не доступні повною мірою якісна діагностика, отримання медичної допомоги та лікування наркозалежності. Зокрема замісна підтримуюча терапія, програми обміну голок і шприців тощо. Весь обсяг медичних послуг, доступний іншим громадянам", - додав він.

Це призводить до того, що після відбування покарання колишні ув'язнені повертаються в суспільство і не мають можливості нормально в ньому адаптуватися й отримати необхідні лікування та профілактику.

По суті, в Україні сьогодні спостерігається справжня епідемія ВІЛ, яким в переважній більшості хворіють люди, що вживають наркотики у в'язниці. Тобто в Україні ВІЛ та інші інфекційні захворювання зосереджені в тюрмах, але масштаби цієї проблеми не були кількісно оцінені, кажуть фахівці. Однак значні перешкоди у вирішенні проблеми створює ігнорування її тюремним департаментом, упереджене уявлення про наркоманію і лікування серед співробітників, а також - відсутність конфіденційності учасників процесу, - наголошується в презентованій доповіді.

"У в'язницях в глобальному масштабі утримується непропорційно велике число людей, що вживають наркотики, які є середовищем підвищеного ризику для поширення ВІЛ та інших інфекцій, що передаються через кров. Передозування наркотиків - основна причина смерті цієї групи ув'язнених. Крім того, люди з цієї групи, вийшовши на свободу, стають переносниками небезпечних хвороб із в'язниць в суспільство. Точних даних про кількість хворих у тюрмах немає, вони є часто нерепрезентативним через численні логістичні обмеження", - наголошується в доповіді.

В Україні - найбільша ВІЛ-епідемія в Європі - приблизно 360 000 ВІЛ-інфікованих, за даними Міністерства охорони здоров'я України, і зафіксоване аналогічне число людей, що вживають ін'єкційні наркотики. Майже три чверті з них коли-небудь арештовувалися, були або є в тюрмі, підкреслюють експерти дослідження.

Також у доповіді звертається увага на те, що Україна - дуже бідна країна з низьким рівнем доходу на душу населення. При 45,2 млн жителів ми маємо один з найвищих в світі показників позбавлення волі - 321 ув'язнений на 100 000 населення. Всього в Україні 145 189 ув'язнених.

Добровільне тестування на ВІЛ та антиретровірусна терапія є обов'язковою умовою для всіх ув'язнених, однак на практиці нічого цього не робиться, констатували іноземні фахівці.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Пороки та слабкості у Знаків Зодіаку
Пороки та слабкості у Знаків Зодіаку
Всі ми люди, і кожен із нас має свої недоліки, вади та темні сторони Багатьом знакам зодіаку вони не видно, ал....
Як вдало вийти заміж за Знаком Зодіаку
Як вдало вийти заміж за Знаком Зодіаку
Астрологія — це наука характер людини за Знаком Зодіаку Тому поради астрологів допоможуть і вдало вийти заміж,....
Гороскоп на 28 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 28 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні у вас може виникнути почуття занепокоєння чи невизначеності щодо ва....
Любовний гороскоп на 28 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 28 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви відчуватимете особливе почуття натхнення та романтики Ваша прист....
Білий приворот від зрад
Білий приворот від зрад
Набути гармонію в особистому житті може кожен Захистити свою сім'ю від зрад допоможе білий приворот
більше матеріалів
/-0,26239109039307-/ /-pc-/
Top