counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
Всі новини...

Вісім способів стати щасливішим, навіть якщо ви глибоко нещасні


Переглядів: 120


Вісім способів стати щасливішим, навіть якщо ви глибоко нещасні

Щоразу, коли ми переживаємо стрес через неприємні події або депресію, коли дізнаємося про невтішний діагноз, хтось із рідних чи друзів нагадає - давай мислити позитивно. І, як стверджують вчені, це не просто добрі слова, а науково мотивований підхід.

Позитивні думки зупиняють смертельні хвороби

Позитивне сприйняття світу може насправді поліпшити здоров'я і врешті-решт продовжити життя. Про це у своїй колонці в рубриці «Особисте здоров'я» газети  The New York Times пише фахівець з медицини і біології Джейн Броді.

Автор статті стверджує, що, коли людина стикається з кризою здоров'я, активне культивування позитивних емоцій може підвищити імунну систему і протидіяти депресії, а також сприяти зниженню артеріального тиску, серцевих захворювань, поліпшення контролю ваги і рівня цукру в крові.

Броді наводить приклад практикуючого лікаря в Далласі Венді Шлессель Харфем, якій 27 років тому поставили діагноз - рак крові. Протягом наступних 15 років жінка пережила 8 рецидивів своєї хвороби щоразу на додаток до лікування намагалася робити прості речі, які не давали впасти їй у відчай: вона спілкувалася з людьми, з якими їй було добре і весело, вела так званий «щоденник подяки », робила добрі справи для інших, дивилася фільми, які створюють гарний настрій і піднімають дух.

Ось уже 12 років її хвороба залишається в стадії ремісії.

«Сприяння позитивним емоціям допомогло зробити моє життя кращим, ніж воно могло бути. Вони спростили важкі часи, навіть не дивлячись на те, що не впливали на мої ракові клітини», - зазначила доктор Харфем

Однак не у всіх людей виходить у важкі часи думати про хороше. Для них вчені розробили спеціальні методики. Зокрема, професор медичних соціальних наук у Північно-західному університеті Фейнбергської медичної школи в Чикаго Джудіт Т. Московіц розробила набір з восьми навичок, що сприяють зміцненню позитивних емоцій.

На початку своїх досліджень, коли професор Московіц працювала в Каліфорнійському університеті в Сан-Дієго, вона з колегами вивчала вплив позитивних емоцій на людей, які не так давно дізналися, що у них ВІЛ. 159 пацієнтів навчали навичкам, запропонованим вченими, і виявилося, що у тих, хто активно їх практикував, вірусне навантаження була менше, ці люди були більш дисциплінованими в прийомі ліків, не зациклювалися на переживаннях, пов'язаних зі своїм діагнозом, і менше потребували антидепресантів.

Вісім навичок, які зроблять вас щасливішими

Зокрема, якщо слідувати методиці Джудіт Московіц, то для того, щоб стати щасливішим, потрібно опанувати хоча б деякими з наступних навичок:

           - визначте, що хороше трапилося сьогодні;

           - насолоджуйтеся цією подією і запишіть її в журналі або розкажіть комусь про це;

           - заведіть "щоденник подяки" і робіть у ньому регулярні записи;

           - визначте сильну рису свого характеру і записуйте, як ви її використовували;

           - поставте собі реальну мету і записуйте успішні кроки до її досягнення;

           - згадайте невелику стресову ситуацію і запишіть кроки до позитивної переоцінки того, що сталося;

           - щодня робіть маленькі добрі справи на користь інших;

           - практикуйте уважність, приділяючи особливу увагу тут і зараз, а не минулому або майбутньому.

Думаєш про хороше - довше живеш

Наукові дослідження показали, що люди з хронічними захворюваннями, які практикували позитивне сприйняття світу попри свій діагноз, жили довше.

Наприклад, як показали результати дослідження, в якому взяли участь 49 пацієнтів з діабетом II типу, тренінги з позитивних емоцій призвели до того, що хворі почали практикувати здорове харчування, фізично активний спосіб життя і краще контролювати рівень цукру в крові.

В іншому дослідженні професора Московіц участь взяли 39 жінок з раком грудей пізньої стадії. Отримавши навички з позитивних емоцій, учасниці менше страждали від депресії.

Більш масштабне дослідження провели Бекка Леві і Авні Бавіші з Єльської школи громадського здоров'я. Вони працювали з 4000 осіб, вік яких починався з 50 років. Вчені виявили, що ті, хто позитивно ставилися до свого старіння, були здоровіші і довше жили.

Дослідження показало, що люди, які мислили позитивно, більше вірили у власні можливості, легше переживали стрес і були більш схильні дотримуватися здорових звичок. Також у тих, хто позитивно сприймав власне старіння, був нижчий рівень С-реактивного білка, який асоціюється із захворюваннями серця - атеросклерозом і гострим інфарктом міокарда.

В  підсумку люди, які не сприймали старіння як щось жахливе, жили відчутно довше.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Для того, щоб передбачити долю по лініях руки не обов'язково досконально вивчати хіромантію Досить просто погл....
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Багато хто мріє про успішну кар'єру і хорошу заробітну плату Щоб ваші мрії стали реальністю, використовуйте пе....
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Дуже часто різні речі переходять нам від інших людей: щось ми купуємо, щось знаходимо, щось отримуємо у спадок....
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Короткі змови, звані шепітками, здавна використовувалися знахарями та цілителями для досягнення певних цілей Е....
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
Всі хочуть бути щасливими, але часом ми зустрічаємо на шляху перешкоди, що заважають нам це зробити Експерти р....
більше матеріалів
/-0,35802698135376-/ /-pc-/
Top