counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
24 Квітня
Всі новини...

Абрикосовий сезон. Кому можна їсти ці фрукти, а кому вони протипоказані


Переглядів: 215


Абрикосовий сезон. Кому можна їсти ці фрукти, а кому вони протипоказані

Сезон абрикосів у розпалі і любителі цього фрукта на вершині задоволення. Абрикоси не тільки смачні, але й корисні. Це справжня скарбниця природи, де містяться і мікромінерали, і амінокислоти, і вітаміни, а також мінеральні солі.

У цьому фрукті міститься величезна кількість калію, який підтримує роботу серцево-судинної системи, зміцнює судини, а також запобігає розвитку хвороб серця. Також абрикоси мають сечогінну дію, через що корисні тим, хто страждає гіпертонією і набряками, зокрема ниркового походження.

Цей фрукт активізує роботу головного мозку. Фосфор і магній, які містяться в продукті, багаторазово підвищують витривалість клітин головного мозку, поліпшують пам'ять і регенерацію клітин.

Завдяки величезній кількості провітаміну А, вживання абрикосів сприяє поліпшенню роботи зорових органів. Щоб повністю задовольнити потребу у вітаміні А, досить з'їдати на день три або чотири плоди.

Також абрикоси надійно захищають організм від захворювань нирок, печінки, простудних недуг, розвитку і утворення злоякісних пухлин. Вживати абрикоси рекомендується і в свіжому, і в засушеному вигляді.

Однак цей фрукт може бути не тільки корисним. Зокрема небезпечно їсти абрикоси у великих кількостях людям, які страждають на діабет, оскільки в деяких сортах міститься до 80% цукру. З цієї ж причини абрикоси теж протипоказані при порушеннях обміну речовин.

Також цей фрукт не рекомендується вживати людям із захворюваннями щитовидної залози і при захворюванні гепатитом. Каротин, що міститься в плодах, у людей з таким захворюванням не засвоюється.

При виразковій хворобі і гострому гастриті, загостренні хронічного панкреатиту, синдромі подразненого кишечника, дисбактеріозі, при захворюваннях печінки і при ожирінні вживання свіжих плодів абрикоса може призвести до посилювання цих захворювань.

Також свіжі абрикоси не рекомендується їсти натщесерце і після важкої їжі. А вживання холодної води після абрикосів може викликати понос.

Але найнебезпечнішим в абрикосах є їхні кісточки. Якщо в малих кількостях ядра корисні, а це не більше 50 г на день для дорослих і 25 г - для дітей, то у великих - можуть завдати шкоди організму.

В абрикосових кісточках дуже багато ціаніду. У малих кількостях ця хімічна речовина вбиває ракові клітини, але при великих скупченнях ціаніду страждають здорові клітини.

Також у ядрах є амигдалін, який у травному тракті утворює синильну кислоту - дуже сильну отруту. Тому велика доза кісточок, якщо їх проковтнути,  гарантує отруєння, що супроводжується болями у горлі, нудотою, слабкістю, головним болем, блювотою, а у важких випадках - судомами і втратою свідомості.

Тетяна Стець

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як зберегти життєву енергію та сили
Як зберегти життєву енергію та сили
Апатія, депресія та роздратування — все це є першою ознакою витоку життєвої сили Захистити себе від цього, а т....
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
Прикмети допомагають нам робити наше життя кращим і яскравішим Найважливіше у кожному новому дні — його почато....
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої внутрішні відчуття та інтуїцію Можливо....
Сон у ніч з 25 на 26 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 25 на 26 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
25 квітня о 23:45 розпочнеться 19-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Любовний гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчувати особливе хвилювання та енергію у стосунках Це п....
більше матеріалів
/-0,44049310684204-/ /-pc-/
Top