counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
Всі новини...

Оксана Маруняк

У Садового армія чиновників більша, ніж у Кернеса

15:02, 01.03.2017

У Садового армія чиновників більша, ніж у Кернеса

У Харкові, наприклад,  проживає майже півтора мільйона людей. Для них (і за їхні гроші) працює трохи менше тисячі чиновників у місцевій раді. Водночас у Львові, де живе лише понад 700 тисяч осіб, є майже півтори тисячі чиновників. Виходить, що у Львові жителів майже вдвічі менше, ніж у Харкові, але чиновників у півтора разу більше. І відсоток чиновника на душу населення у Львові продовжує зростати.

Скільки їх і хто ними керує?

Кількість посадовців Львівської міської ради на початку каденції Андрія Івановича Садового є таємницею, оскільки саме ухвали міської ради від 16.05.2002 року №10, якою екс-мер Львова  Любомир Буняк затверджував структуру Львівської міської ради, у вільному доступі немає.

Однак, взявши в свої руки правління в місті, Садовий одразу ж запропонував депутатам нову структуру, і з 1 жовтня 2006 року у виконавчих органах Львівської міської ради офіційно стало працювати 1200 посадовців.

Вже наступного року ввели у штат ще 38 державних реєстраторів, створили з 20 осіб департамент «ЄВРО-2012» та збільшили на 8 осіб штатну чисельність організаційного управління. Таким чином, у штаті Львівської міської ради стало 1385 посадовців.

Минула каденція депутатів львівської міської ради була менш гнучкою, і кількість посадовців залишалася незмінною. Тоді депутати від «Свободи» виступали категорично проти збільшення штату посадовців ЛМР, вони вимагали суттєвого зменшення чисельності чиновників та посилення їхньої персональної відповідальності за ухвалені рішення.

Початком нових змін у Ратуші став 2015 рік. Цього року показово зменшили кількість чиновників шляхом виведення за межі штату новоствореної інспекції державного архітектурно-будівельного контролю Львівської міської ради. Однак вже наступного року за рахунок створення ЦНАПів штат міськради збільшився до 1437 осіб. Очевидно, не маючи аргументації щодо чергового збільшення кількості посадовців у міській раді, депутатам запропонували затвердити нову структуру, згідно з якою загальна чисельність апарату ради та її виконавчих органів вже складала 1530 осіб. Водночас новою структурою збільшено число структурних підрозділів, підпорядкованих безпосередньо міському голові. Окрім департаменту «Адміністрація міського голови», Садовому віддали у підпорядкування департамент фінансів, за який відповідав перший заступник. Також за міським головою зберігся безпосередній контроль за управлінням з питань надзвичайних ситуацій та секретаріатом ради.

Якого вони кольору?

Роль органів місцевого самоврядування в Україні зростає. Нещодавно Верховна Рада України ухвалила новий Закон «Про службу в органах місцевого самоврядування», який підвищить статус та престиж посадовців. Однак Львівська міська рада ще з 2006 року запровадила реформу місцевого самоврядування, яка полягає у повній політизації своїх посадовців та поступовому збільшенні їх кількості. Щодо політизації посадовців Львівської міської ради: не є таємницею, що з 24 депутатів фракції «Самопоміч» половина – це посадовці й працівники комунальних підприємств та закладів міської ради.

 

Не будемо порівнювати рівень виконання посадовими особами ЛМР своїх обов’язків – вони однозначно поза конкуренцією (☺), однак, до прикладу, у Харківській міській раді працює аж 938 осіб, з яких 70 осіб утримуються за рахунок спеціального фонду міського бюджету, тобто отримують заробітну плату за рахунок надання послуг. У Харкові проживає 1 400 000 мешканців, у Львові - 730 000. Площа Харкова 306 км кв., Львова - 180 км кв.

Львівська армія посадовців ЛМР живе за рахунок податків львів’ян, за народні (нічийні) кошти, тому ніхто на них економити не буде. Скільки захоче міський голова підлеглих, стільки депутати і проголосують!

 

Авторские блоги и комментарии к ним отображают точку зрения их авторов. Точка зрения редакции информационного агентства ASN может отличаться от точки зрения авторов блогов, колонок на сайте и комментариев к ним. Редакция агентства ASN не несет ответственность за достоверность материалов из раздела «Блоги», «Колонки», сайт агентства только обнародует данную информацию.





Переглядів: 143



Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Камені-талісмани для залучення кохання
Камені-талісмани для залучення кохання
Знайти свою другу половинку, створити міцну сім'ю та надовго зберегти свіжість стосунків із коханою людиною — ....
Грошова магія: п'ять способів стати багатшими
Грошова магія: п'ять способів стати багатшими
Існує безліч ритуалів для залучення грошей, які використовувалися ще в давнину Багато людей стверджують, що г....
Як позбавитися проблем і досягти благополуччя за допомогою слів-паролів
Як позбавитися проблем і досягти благополуччя за допомогою слів-паролів
Кожне сказане слово — це прямий сигнал мозку для початку дії Енергетичні прив'язки слів діють на біополі людин....
Як зберегти життєву енергію та сили
Як зберегти життєву енергію та сили
Апатія, депресія та роздратування — все це є першою ознакою витоку життєвої сили Захистити себе від цього, а т....
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
Прикмети допомагають нам робити наше життя кращим і яскравішим Найважливіше у кожному новому дні — його почато....
більше матеріалів




/-0,30046796798706-/ /-pc-/
Top