counter
Стрічка новин
Вибрати все
30 Квітня
29 Квітня
Всі новини...


Переглядів: 36


Буддійські медитації мають велику популярність, тому що ця світова релігія допомагає людям працювати зі своєю енергетикою. Саме буддійські ченці першими почали застосовувати методику медитацій задля досягнення гармонії.

Іноді буває так, що знайти свою дорогу в житті дуже складно. Далеко не завжди людина розуміє, що їй подобається, а що ні. Дуже рідко у ранньому віці люди усвідомлюють, чим хочуть заробляти життя. Невизначеність лякає нас і згодом. Медитація «Шлях долі» позбавляє непотрібних страхів і допомагає знайти правильну дорогу, покращивши енергетику і подарувавши успіх.

Підготовка до медитації
Процедура підготовки є стандартною. Вам знадобиться спокійна атмосфера. Музику бажано виключити, бо занурення буде глибоким і зосередженим. Вам потрібна буде не атмосфера, а концентрація на суті.

Краще проводити цю медитацію або рано-вранці, або пізно ввечері, оскільки в цей час не тільки менше сторонніх звуків, а й краще сама навколишня енергетика. Визначте для себе, коли вам простіше шукати шлях вранці, налаштовуючись на цілий день, або ввечері, коли справи позаду і попереду ціла ніч.

Щоразу, коли ви будете готуватися до медитацій для пошуку свого шляху, намагайтеся робити так, щоб у приміщення проникало якнайменше світла. Проводиться медитація тільки сидячи - можна прийняти позу лотоса з йоги, а можна просто зручніше влаштуватись так, як зручно вам. Головне - не лягати, тому горизонтальне положення тіла погіршує роботу мозку.

Медитація «Шлях долі»
Закрийте очі. Уявіть собі, що ви на вершині неймовірно високої гори. Навколо вас зелені ліси, поля та снігові плями на них. Ви не знаєте, яка погода навколо вас, але вам приємно та комфортно. Ви відчуваєте вітер, але він не холодний і не теплий - він просто обволікає вас, неначе створює кокон.

Ви сидите так довго, милуючись красою природи. Перед вами простягається величезний світ, відкритий для дослідження, для пізнання. Перед вами дороги, про які знає Далай Лама, і тепер знаєте ви.

Шлях перший: шлях пізнання. Ви починаєте повільно спускатися із гори. Спочатку ваш рух ледь помітний, але потім він почне прискорюватись. Долина внизу під вами буде швидко наближатися, але ви немов птах злетите прямо перед падінням. Далі ви полетите вперед. Мимо пролітатимуть ліси, тварини і навіть люди, але вони не будуть вас помічати. Ви можете злітати навіть у космос, злетівши вгору і спостерігаючи, як світле небо темніє і перетворюється на нескінченну темряву, в якій яскравими вогниками світять зірки. Ви можете відправитися в мегаполіс, село або на безлюдний острів. Пролітаючи через місто, ви дивитеся, як люди поспішають на роботу, на побачення, за покупками чи просто сидять та читають книгу. Навколо немає жодної хмари, а Сонце вас не сліпить. Потім настає темрява, і ви злітаєте вгору і летитье до безлюдного острова в центрі тихого океану. Лише Місяць дивиться на вас і висвітлює ваш шлях. Ви прибуваєте на місце за кілька хвилин. Ви знову самі. Тепер довкола вас знову мертва тиша. Лише хвилі океану видають слабкий шум, ударяючись об берег. Відчуйте всю силу цього неймовірного спокою. Ви можете відвідати також пустелю або південний полюс, а можете відлетіти далеко в космос, щоб заспокоїтись і знову зосередитися лише на одній точці. Потім можна виходити із медитації.

Шлях другий: співчуття. Даний ступінь медитації "Шлях долі" буде складнішим, бо потрібно буде представляти набагато більше конкретних речей. Ви сидите все на тій же горі, але цього разу ви сповнені рішучості обрати інший шлях до гармонії та просвітління. Нам потрібно створити щось, що житиме самотужки. Давайте створимо місто. Під вами, унизу, в долині, розташовується величезна зелена рівнина, оточена лісом. Уявіть, як із самих надр землі починають рости хмарочоси. Вони стають все вищими і вищими, поки не досягають вашого рівня. Далі спробуйте силою думки створити дороги. Вони малюються самі по собі там, де подобається саме вам. У цьому місті немає одного – людей. Спустіться з гори, повільно ширяючи над містом і встаньте на одному з перехресть. На рахунок разів ви побачите машини, щодо двох людей, а на рахунок три все почне рухатися. Раз, два, три - Ви творець, ви творець. Кожна людина може і вміє створювати щось у себе в голові, а значить, вона може робити це й у реальному житті.

Шлях третій: заперечення. Уявіть, що ви є частиною величезного організму під назвою місто. Ви виконуєте свої обов'язки, працюєте та відпочиваєте, є частиною соціуму. За філософією буддизму можна відмовитися від усього, щоб здобути спокій, і звільнитися від егоїстичних бажань, які тягнуть нас у прірву. Порожнеча - це стан нірвани, тому уявіть собі, як будинки замінюються деревами, а люди стають красивими тваринами. Дороги перетворюються на поля. Через асфальт прориваються ще дерева та трава. Все стає гармонійним, максимально позбавленим надмірностей. Після цього спробуйте уявити всі свої особисті речі в одному місці. Комп'ютер, одяг, телефон, меблі та все, що у вас є. Одним рухом руки це все зникає. Ви залишилися наодинці із самими собою. Ви досягли просвітлення.

Філософія буддизму проста: життя - це шахова дошка, якою ви йдете самі, обираючи свій особистий шлях. Головне у житті — це думки, які формують наше сьогодення та майбутнє.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Рисуем счастье: эффективная техника позитивного мышления и визуализации
Рисуем счастье: эффективная техника позитивного мышления и визуализации
Існує безліч технік розвитку позитивного мислення Малювання — чудовий спосіб навчитися візуалізувати те, чого ....
Що ніколи не можна говорити про себе: 5 руйнівних фраз
Що ніколи не можна говорити про себе: 5 руйнівних фраз
Будь-які сказані нами слова мають особливу енергетику Деякі фрази є руйнівними
Фелінотерапія або як кішки лікують людей
Фелінотерапія або як кішки лікують людей
Напевно багато хто помічав, що біль і втома йдуть при спілкуванні з коханою кішкою, але чи правда, що вихован....
Гороскопи на 30 квітня 2024 року від Павла та Тамари Глоби, а також прогноз від Анжели Перл
Гороскопи на 30 квітня 2024 року від Павла та Тамари Глоби, а також прогноз від Анжели Перл
30 квітня обіцяє принести почуття оновлення та відродження для всіх знаків зодіаку Цей день буде сприятливим ч....
Гороскоп на 30 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 30 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути день, коли ви відчуєте себе особливо енергійним та амбітн....
більше матеріалів
/-0,34986209869385-/ /-pc-/
Top