counter
Стрічка новин
Вибрати все
15 Травня
14 Травня
13 Травня
Всі новини...

ISW оцінили можливість настання армії окупантів на Харків


Переглядів: 12


ISW оцінили можливість настання армії окупантів на Харків

Загроза майбутньої наступальної операції фашистської Росії на Харків змушує Україну спрямовувати додаткові ресурси на його захист. У своєму висновку вони посилаються на аналіз ситуації, а також на заяви головнокомандувача ЗСУ генерал-полковника Олександра Сирського.

Згідно з заявами головкому ВСУ, зазначаються збільшення чисельності російських військ, що перегруповуються на Харківському напрямку. Що змушує ЗСУ стягувати резерви для захисту міста. Він згадав зміцнення оборонних позицій у "найбільш загрозливих" районах кордону додатковими артилерійськими та танковими підрозділами.

Проте військові експерти ISW зазначають, що в окупантів недостатньо сил для захоплення другого за величиною міста України. Аналітики з американського Інституту вивчення війни (ISW) неодноразово вказували на це.

При цьому аналітики ISW зазначають, що й у заяві Сирського немає явних вказівок на неминучість можливої російської наступальної операції проти Харкова, яку попереджали раніше.

Український військовий оглядач Костянтин Машовець повідомив, що російські війська перегруповують частини 11-го армійського корпусу та 6-ї загальновійськової армії (Ленінградський військовий округ) з Куп'янського напрямку до нещодавно сформованого Північного угрупування військ, особливо на Білгородському напрямку.

Підрозділи 6-ї армії раніше здійснювали наступальні операції фашистської Росії на північний схід від Куп'янська, особливо в районі Сіньківки. Генерал-полковник Сирський зазначив, що українські Сили оборони нещодавно покращили свої позиції там. Російські блогери підтвердили відступ військ РФ на невелику відстань від Сіньківки через брак живої сили в цьому районі, припускаючи, що вони вивели звідти деякі елементи 6-ї армії.

ISW зазначає відсутність повідомлень про дії елементів 6-ї загальновійськової армії на Куп'янському напрямі з кінця березня. Російські війська не проводять активних наступальних операцій у районах, де раніше діяли елементи цієї армії.

Ці підрозділи брали участь у наступальних операціях під Сіньківкою, що розпочалися у жовтні 2023 року і тривали весь зимовий сезон та початок весни 2024 року. У грудні 2023 року ймовірні формування 25-ї та 128-ї мотострілкових бригад цієї армії провели кілька механізованих атак у районі села, що призвело до значних втрат бронетехніки та відсутності тактичних успіхів.

"Нездатність бригад захопити Сіньківку, незважаючи на неодноразові масовані піхотні та механізовані атаки протягом багатомісячного наступу, ставить під сумнів їхню боєздатність, а також боєздатність усієї 6-ї армії та Північного угрупування військ РФ в цілому. Тому потенційний майбутній російський наступ з метою захоплення Харкова буде надзвичайно амбітним підприємством, яке створить серйозні проблеми для російських сил, особливо з урахуванням того, що вони зіткнуться з краще оснащеними ЗСУ після прибуття військової допомоги США», – дійшли висновку аналітики.

В ISW вважають, що окупанти навчаються на минулих помилках оперативного планування і, залякуючи загрозою саме свого "походу" на Харків, намагаються домогтися того, щоб Україна розтягнула сили на ширшу лінію фронту на сході напередодні прогнозованого "великого" літнього наступу РФ.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп на 15 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 15 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овни можуть відчувати потребу в пригодах та нових враженнях Будьте ....
Гороскоп від Павла Глоби на 15 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 15 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
15 травня 2024 року обіцяє бути днем, коли можуть виникнути різні труднощі, тому важливо зосередитися на справ....
Любовний гороскоп на 15 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 15 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія може бути спрямована на вирішення спільних завдань із ....
Побутова езотерика: 9 предметів, які не можна зберігати на кухні
Побутова езотерика: 9 предметів, які не можна зберігати на кухні
Кухня вважається сакральним місцем, в якому важливо підтримувати порядок та затишок За старих часів до цієї ча....
Жартівливий гороскоп: яка ти мультяшка за Знаком Зодіаку
Жартівливий гороскоп: яка ти мультяшка за Знаком Зодіаку
Астрологи нерідко порівнюють Знаки Зодіаку чи то з побутовою технікою, чи то з літературними персонажами, чи т....
більше матеріалів
/-0,38616991043091-/ /-pc-/
Top