Нутриціолог Катерина Маркова розповіла, яким має бути ідеальний обід.
Експерт пояснила, що більшу частину уваги люди приділяють підбору сніданку та вечері, забуваючи при цьому, що обід — не менш важливий прийом їжі і також вимагає грамотного підходу до своєї організації.
Так, за словами фахівця, найбільш вдалий обідній час від 12:00 до 14:00, оскільки саме в цей час в організмі людини спостерігається найбільш активне травлення.
Обов'язковим атрибутом цього їжі є порція тваринного білка, при цьому вона повинна бути основною за день. Однак не слід забувати і про інші важливі елементи: білки, жири, вуглеводи і клітковину.
«Суп — необов'язкова страва на обід, але якщо ви вибираєте саме її, то звертайте увагу, щоб це була не просто вода з макарошками, а саме повноцінний нутрієтивно-щільний суп», — каже вона.
Ідеальною основою такого супу нутрициолог вважає кістковий бульйон. Причому, його можна заготовити про запас і заморозити до моменту приготування.
Перед вживанням потрібна очна консультація фахівця.