counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
24 Квітня
Всі новини...

Чи потрібно бути сволотою, щоб домогтися успіху в житті


Переглядів: 194


Чи потрібно бути сволотою, щоб домогтися успіху в житті

Першим на думку спадає, швидше за все, Стів Джобс. Багатьом відомі історії про його непередбачуваний, складний і вибуховий характер. І він такий не один, погана слава закріпилася за Джеффом Безосом, засновником Amazon.com. А також за Такером Максом, автором і засновником TuckerMax.com, який відкрито називає себе сволотою за свій спосіб життя, що далеко не завжди узгоджується з нормами сучасної моралі. Однак він додає, що він усе ж щось робить для людства. Беручи до уваги всі ці приклади, варто задуматися і спитати себе: а чи обов'язково потрібно мати паскудний характер, щоб домогтися успіху в житті?

Доброта як слабка сторона характеру?

Джобс, Макс, Безос і брокер Джордан Белфорт (прототип головного героя у фільмі «Вовк з Уолл-стріт») служать яскравим зразком ідеї про те, що для успіху і багатства потрібно мати паскудний характер. Ця ідея підкріплюється ще й переконанням, що доброта є слабкою стороною. Прекрасно, коли на своєму життєвому шляху ви зустрічаєте славну людину, яка на всі сили намагається допомогти іншим. Такі люди рідкісні, їх небагато. Однак з часом ви починаєте помічати, що ними користуються і їх постійно ображають. Ви лютішаєте: до ваших добрих друзів не можна так ставитися! Ви починаєте задаватися питанням, чому ці ваші друзі не захищають себе? Вони що, занадто слабкі і пасивні? Може, їх хвилює, що говорять інші і якої вони про них думки? Правда в тому, що доброта повинна бути якістю людини, хоч вона часто розглядається як слабкість, яку можна експлуатувати в своїх цілях. Це особливо вірно в світі бізнесу, де конкуренція відіграє одну з провідних ролей, і будь-який промах може призвести до банкрутства. Все це призводить до того, що люди замість доброти вибирають її протилежність і стають сволотою, оскільки це шлях до влади і контролю над оточуючими.

Що стоїть за сволочним характером успішних людей?
Говорячи про сволочний характер для успіху, ми часто пропускаємо одну дуже важливу деталь: успіх складається з маси різних складових. Якщо людина весь час, вдень і вночі, виявляє свій гидкий норов, вона, швидше за все, так ніколи і не доб'ється довготривалого успіху. Такі люди можуть стати егоїстами, зацикленими на самих себе, і відрізнятися великою кількістю інших «принад» характеру. Вони будуть використовувати оточуючих, ніколи нічим не жертвувати заради інших, і з часом їх зненавидять. Ніхто не захоче їх підтримувати або допомагати, а тому їм доведеться вигрібатися поодинці.

Але як же приклад Стіва Джобса, запитаєте ви? У нього був жахливий характер, і він, тим не менше, був дуже успішний.

У його випадку, потрібно звернути увагу на те, чого він намагався досягти. Стів Джобс хотів змінити цей світ. Він старався з усіх сил, щоб це відбулося, і неймовірно досяг успіху на цьому шляху: те, що він створив, повністю змінило шість галузей світової промисловості, включаючи кіноіндустрію, цифровий формат, музику, виробництво ПК, планшетів і смартфонів. І оскільки він повністю концентрувався і фокусувався на виробництві своїх продуктів на рівні, що реально змінює весь світ, він трохи змістив свої інші пріоритети (наприклад, відносини з людьми) і поводився жахливо, щоб оточуючі не заважали його баченню. Успіх Стіва Джобса - це результат його ентузіазму і знань, а не поганого характеру.

Наскільки сильно ви бажаєте успіху?
Справа тут не в рішенні стати успішною сволотою або неуспішним хорошим хлопцем. Все питання в тому, якого успіху ви бажаєте досягти? Коли ви зрозумієте, який саме успіх залучає вас, ви вкладете в його досягнення всю свою силу, пристрасть і душу. Для цього потрібно рентгенівським променем «переглянути» самого себе і ретельно проаналізувати, як і на що ви витрачаєте свій час, про що думаєте, і навіть які емоції виявляєте в своєму щоденному житті. Всім іншим, що не допомагає досягненню вашої кінцевої мети, доведеться пожертвувати. Все це, однак, не означає, що вам потрібно буде стати сволотою. Це означає, що в центр свого життя ви можете помістити свою «суперідею», а не взаємодію з людьми.

Найкраща стратегія - це бути мудрим і знати, якого саме успіху ви жадаєте досягти, а потім провести самому собі внутрішню інвентаризацію і вирішити, чим потрібно пожертвувати для досягнення мети. Якщо вам важливо, щоб вас не вважали сволотою, вам доведеться трохи адаптувати своє спілкування з іншими людьми. Якщо для вас це не має значення, що ж, знову згадайте про легендарні світові приклади.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої внутрішні відчуття та інтуїцію Можливо....
Сон у ніч з 25 на 26 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 25 на 26 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
25 квітня о 23:45 розпочнеться 19-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Любовний гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчувати особливе хвилювання та енергію у стосунках Це п....
Попереду діамантова смуга: Тамара Глоба назвала знаки, які збільшать доходи з 26 квітня.
Попереду діамантова смуга: Тамара Глоба назвала знаки, які збільшать доходи з 26 квітня.
Для Стрільців 2024 обіцяє бути періодом значних змін, включаючи можливість досягнення великого успіху та багат....
Шепотки на чоловіка: 3 способи залучити кохання
Шепотки на чоловіка: 3 способи залучити кохання
Щоб залучити чоловіка, достатньо лише шепнути кілька фраз, проходячи повз нього Він відразу зверне на вас уваг....
більше матеріалів
/-0,30568599700928-/ /-pc-/
Top